Ullakkovaahtolohkotalon projektit: tilasuunnittelun hienovaraisuudet

Sisältö
 1. Erikoisuudet
 2. Projekti
 3. Ulkoinen viimeistely
 4. Sisustus
 5. Vinkkejä ja temppuja
 6. Kauniita esimerkkejä

Monet ihmiset haaveilevat omasta kodista ja kuvittelevat mielikuvituksessaan pienen perheen pesän. Tilava keittiö, valoisa olohuone, kunnioitettava työhuone, käytännöllinen työpaja, valoisa leikkihuone, viihtyisät makuuhuoneet - ja unelmoimasi talo on koottu vaahtomuovipalikoista jämäkäksi rakennukseksi. Tämä materiaali erottuu positiivisesta hinnastaan ​​ja käytännöllisistä ominaisuuksistaan, ja siksi voit rakentaa tilavan lämpimän talon ullakolla edullisesti.

Erikoisuudet

Esikaupunkien rakennusten joukossa on yhä useammin vaahtolohkotaloja, joissa on ullakko. Tällaisten talojen kasvava suosio on helppo selittää. Rakentamiseen käytetyllä materiaalilla on merkittäviä ominaisuuksia, ja ullakko mahdollistaa ylimääräisten neliömetrien tilaa aktiiviseen asuinkäyttöön. Valtava valikoima vakioprojekteja antaa sinun valita vaihtoehdon mukavimpaan asumiseen, ja jos sellaista vaihtoehtoa ei vieläkään löydy, voit aina tehdä yksilöllisen tilauksen projektidokumentaation ja rakentamisen kehittämiseksi.

Rakennusmateriaalina on soluvaahtobetoni.

Itse asiassa lohkot koostuvat sementistä, vedestä, hiekasta ja vaahdotusaineesta, minkä ansiosta muodostuu hyvin suljettu huokoinen rakenne. Kuten koostumuksesta näkyy, tässä ei ole mitään, mikä voisi vapauttaa myrkyllisiä höyryjä.

Huokoisen rakenteen sekä rakennuselementtien vaikuttavien mittojen (minimillä saumoilla) ansiosta mukavin mikroilmasto säilyy vaahtolohkoista valmistetuissa taloissa. Talvella ei ole kylmä, kesällä viileää! Tällaiset rakennukset eivät vaadi erityisiä investointeja seinien lämmöneristykseen.

Vaahtolohkotalot ovat toiminnassaan erittäin vaatimattomia. He eivät pelkää mätää ja tulipaloja, koska ne kestävät tällaisia ​​negatiivisia vaikutuksia. Yksinkertainen vaahtopaloista valmistettu harmaa rakennus voidaan aina peittää viimeistelyllä - maalauksella tai koristeellisilla viimeistelymateriaaleilla, jotta myös esteettinen ongelma ratkeaa.

Ullakkotalojen asettelu edellyttää lisäullakkotilan käyttöä - tärkeintä on, että ylemmän asuinkerroksen lattiat ovat luotettavia ja kestäviä. Erityistä huomiota tulee kiinnittää kattorunkoon, sen lämpö- ja vesieristykseen. Hyvin tehty katto kestää yli vuosikymmenen, ja huono kerää paljon rahaa vikojensa korjaamiseen.

Ullakko on parvi, asumiseen sopiva ullakko.

Päätös ullakon varustamisesta sanelee usein se, että ylimääräistä kerrosta ei ole mahdollista tehdä, ja tilaa elämälle on yksinkertaisesti välttämätöntä. Ylähuoneet ovat hyvin erityisiä, ja niissä on viistetyt seinät. Joillekin ihmisille, erityisesti lapsille, tällaiset seinät tekevät psykologisesti ahdistavan vaikutuksen. Rajatilan ongelma voidaan ratkaista osittain asentamalla ylimääräisiä erikoisikkunoita. Ne eivät ole halpoja, mutta ne maksavat asennuksen jälkeen avautuvan panoraamanäkymän tähtiin.

Projekti

Vaahtomuoviullakkotalojen tyypillisiä projekteja on yleensä seuraavissa kooissa: 6x6, 8x8, 8x10, 10x10 metriä. On myös muita muunnelmia - 7 x 8, 6 x 10, 9 x 12 metriä ja muita. Vaahtobetonista valmistetun talon muodon mukaan on sekä neliö- että suorakaiteen muotoisia. Muut muodot tarkoittavat pääsääntöisesti yksittäistä projektia, jossa on epätyypillinen asettelu.

Pienen kesämökin rakentamiseen on loogista käyttää 6x6-projektia, ja suurelle perhekodille parhaat vaihtoehdot taloille ovat 10x10 metriä, mutta yleensä yhteiskunnan "keskimääräiselle" solulle 8x8 metriä riittää. Jokaisen projektin "täyte" on sijainti ja huoneiden lukumäärä, koska juuri pohjaratkaisulla on ratkaiseva rooli projektin valinnassa.

Pienten talojen hankkeissa, joiden koko on 6 x 6 metriä, on pääsääntöisesti seuraavat tilat: pohjakerroksessa - keittiö, jossa on yhdistetty olohuone (jälkimmäinen voidaan erottaa, mutta sitten huoneet ovat pieniä), ehkä myös eteinen ja kattilahuone; toisessa (ullakko) kerroksessa on makuuhuoneet (yksi, kaksi tai kolme; mitä enemmän huoneita, sitä pienempi niiden pinta-ala).

Tikkaat, jotta ne eivät syö jo ennestään pientä tilaa, voidaan suorittaa.

Taloissa, joiden pinta-ala on yli 50 neliötä, huoneiden lukumäärä kasvaa - varsinkin jos projekti sisältää kellarikerroksen. Sitten kaikki "toimisto"-huoneet, kuten kattilahuone ja kylpyhuone, siirretään alas, mikä vapauttaa tilaa olohuoneille: keittiö, olohuone, toimisto tai makuuhuone ensimmäisessä kerroksessa ja useita huoneita toisessa.

Tyypillisiä projekteja 8 x 8, harvemmin 7x8, 8x9, 9x9 metriä pidetään parhaina vaihtoehtoina 3-4 hengen perheelle. Joten esimerkiksi talossa 8-8 alakerrassa, sama keittiö ja olohuone (täysarvoinen, erotettu toisistaan), toimisto tai makuuhuone, eteinen sekä tilava eteinen pukeutumistilalla huone voidaan sijoittaa. Ullakolle voidaan sijoittaa ylimääräinen kylpyhuone ja kaksi tai kolme huonetta. Tällaisten talojen pinta-ala voi olla noin 120 neliömetriä. m.

Suurten talojen projektit näyttävät suurilta vain paperilla, kun taas valmiit rakennukset näyttävät erittäin kompaktilta. Ensimmäisen kerroksen 100 neliötä voivat sisältää keittiön ja olohuoneen lisäksi täyden kylpyhuoneen ja wc:n sekä lisähuoneen. Yläkerran portaikko johtaa useisiin makuuhuoneisiin, joissa on myös täysin varustettu kylpyhuone.

Ja on myös tyypillisten talojen hankkeita, jotka viittaavat sisäänrakennetun autotallin tai kylpyammeen olemassaoloon.

Niiden mitat voivat olla erilaisia, esimerkiksi 5,6 x 9,4, 6 x 8, 7 x 9, 8 x 10 metriä. Huolimatta siitä, että nämä tilat ovat ei-asuntoja, ne ovat erittäin toimivia ja käytännöllisiä. Ullakon ansiosta lisämittareita ilmestyy, joten näiden tilojen "piilotettu" tila maksaa täysin ylemmät kerrokset.

Ulkoinen viimeistely

Tyypillisten ullakkotalojen suunnittelussa ulkoviimeistely sisältyy yleensä jo avaimet käteen -rakentamisen palvelupakettiin. Se sisältää kuitenkin usein vain maalauksen tai rappauksen. Tällä viimeistelyvaihtoehdolla on oikeus olla olemassa, varsinkin jos talo on maalaistalo, mutta yhä useammin on rakennuksia, jotka on vuorattu erilaisilla materiaaleilla.

Tämän tyyppiset talot näyttävät paljon edullisemmilta kuin vain maalatut talot.Lisäksi useimmat Venäjän rakennukset sijaitsevat alueilla, joilla on ankarat ilmasto-olosuhteet, joten ulkoinen sisustus ei vain korista taloa esteettisesti, vaan myös suojaa sitä liialliselta kondensaatiolta, kosteudelta ja lämpötilan muutoksilta.

Jos et aio laajentaa tilaa edelleen rakentamalla lisärakennuksia, esimerkiksi verannan tai kylpyammeen, voit antaa lopullisen ilmeen vaahtolohkoista tehdyille taloille käyttämällä:

 • tuuletetut julkisivujärjestelmät (sivuraide, tiili, hirsitalo, aaltopahvi, posliinikivitavara);

 • edessä kivi, koriste-tiilet, laatat;

 • vaahto tai polystyreeni 150 mm paksu, päällystetty kipsillä päällä;

 • kipsi;

 • maalaus;

 • samoin kuin yhdistetyillä viimeistelyillä, esimerkiksi pääosa rapataan ja pohja on kiveä päin.

Sisustus

Tilojen moderni muotoilu voidaan toteuttaa tyylin tiukoissa kanonisissa puitteissa tai se voi pelata kontrastia rikkoen kaikkia mahdollisia sääntöjä. Vaahtomuoviullakkotalot ovat erikoistapaus, koska niillä on omat erityispiirteensä, jotka on vain otettava huomioon.

 • Ensinnäkin se on itse talotyyppejä... On hyvin harvinaista nähdä ullakkotaloa kaupungissa - paitsi esikaupunkialueella. Tällaiset talot kuuluvat rakennuksiin, jotka tuovat ihmisen lähemmäs luontoa, joten valmiissa sisätiloissa täällä voit nähdä yhä enemmän tyylejä, kuten maalaismainen, maalaismainen, Provence, eklektiikka, chalets. Sisustus korostaa kaikella ulkonäöllään: tämä ei ole kaupunki, vaan rauhallinen nurkka maaseudun hiljaisuudessa.
 • Toiseksi se on yläkerroksen suunnitteluominaisuudet... Pääkysymys koskee päivänvalon tunkeutumista - jos se ei riitä, kaltevat seinät yhdistettynä riittämättömään valaistukseen luovat jonkinlaisen pimeän kaapin tunteen kodikkaan kulman sijaan. Jos päivänvalon ongelma ratkeaa onnistuneesti erityisten kiharaisten ikkunoiden vuoksi, on loogista harkita tämän suunnitteluelementin kehystämistä.

Isojen ja korkeiden esineiden, erityisesti kaappien, sijoittaminen seinille voi olla ongelmallista, koska viistetyt seinät eivät tarjoa tätä mahdollisuutta.

Aina on kuitenkin ulospääsy, ja jos säilytystilaa tarvitaan yksinkertaisesti, niin tilauskohtaiset modulaariset tai sisäänrakennetut huonekalut, avoimet hyllyt ja hyllyt, joihin korit ja kirkkaat laatikot voidaan sijoittaa, voivat tulla apuun.

Kaappien käyttäminen huoneiden välisinä väliseinänä auttaa vähentämään lattian rasitusta. Ullakkolattian teknisistä ominaisuuksista johtuen ei ole suositeltavaa pystyttää raskaita ja paksuja seiniä - vain kipsilevyväliseiniä tai vastaavia kevyitä rakenteita.

Ullakkotaloissa voi usein nähdä valoisia, ilmavia, romanttisia ja valoisia sisätiloja. Seinien koristelussa voit nähdä luonnonmateriaaleja (puu, kivi), sängyissä, sohvilla, nojatuoleissa on suuri määrä tekstiilejä, kun taas ikkunoita ei ole koristeltu niillä. Rakenneelementit (puiset palkit) eivät välttämättä sulkeudu, vaan toimivat koristeena, joka lisäksi jakaa huoneen vyöhykkeisiin.

Vinkkejä ja temppuja

Päätös tehdä ullakolta täysimittainen asuintila mahdollistaa vastauksen moniin kysymyksiin, mutta se vaatii myös kaikkien komponenttien huolellisempaa valintaa. Etusija tulisi antaa kevyille materiaaleille ja huonekaluille, jotka eivät edelleenkään aiheuta halkeamia seiniin ja perustuksiin.

Rakennuksen pinta-ala tai pikemminkin siinä olevien huoneiden lukumäärä on erittäin tärkeä asia, joka päätetään projektin valinta- tai kehittämisvaiheessa.

Yleensä huoneita on täsmälleen yhtä monta kuin perheessä on jäseniä.

Portaikoista tulee välttämätön elementti talossa. Jos talossa ei ole niin monta neliötä, se voidaan viedä ulos kadulle, mutta kun alue sallii sen asentamisen taloon, on tarpeen miettiä sen sijaintia mahdollisimman paljon - sen ei pitäisi piilottaa tilaa. On myös järkevää käyttää tikkaita lisäsäilytystilana - sen alle voidaan sijoittaa melko tiiviisti erilaisia ​​kaappeja ja ulosvedettyjä järjestelmiä.

Jos taloprojektissa on kellari, kaikki tekniset tilat, olipa kyseessä kylpyhuone tai kattilahuone, voidaan sijoittaa sinne. Tämä vapauttaa tilaa asuinkerroksissa.

Jos pystytettävällä rakenteella on merkittävä pinta-ala (yli 100 neliötä), talon ulkoasussa on ehdottomasti otettava huomioon ullakkokerroksessa olevien putkien läsnäolo.

Ahtaissa taloissa äänieristys on tärkeä - sen läsnäolo on yksinkertaisesti välttämätöntä kaikkien perheenjäsenten rauhallisuuden järjestämiseksi.

Lämmitysjärjestelmä on erittäin tärkeä taloissa, joissa on pysyvä asuinpaikka.Siksi kattilahuoneen (yleensä keittiön vieressä) läsnäolo on erittäin toivottavaa.

Erittäin tärkeä kohta suunnittelussa on se osa ullakkolattiasta, jolla on suurin korkeus. Sen korkeuden tulee olla vähintään puolet huoneen pituudesta, muuten ahtauden kaapin tunnetta ei voida välttää.

Ullakkokerroksen ikkunat ovat kallis mutta erittäin perusteltu hankinta.Niiden hinta johtuu erityisestä kiinnitysmekanismista, mutta tällaisten ikkunoiden asennus on välttämätöntä, koska ylimääräinen päivänvalo ei ole koskaan tarpeetonta.

Kauniita esimerkkejä

Valokuvat oikeista ullakkotaloista, jotka on tehty vakioprojektien mukaan, eroavat erilaisista tyyleistä, eikä niistä ole vailla jännitystä. Suunnittelijat pitävät kovasti tällaisesta talosta monimutkaisten muotojen kattojen ja ylhäältä katsovien ikkunoiden vuoksi. Ne, jotka haluavat ilmaista itseään kotinsa kautta, voivat aina hyödyntää tilauspalvelua, joka ilmentää rakennuksen monimutkaista arkkitehtuuria.

Opit lisää talon rakentamisesta vaahtolohkoista sekä sen eduista ja haitoista seuraavassa videossa.

ei kommentteja

Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

Keittiö

Makuuhuone

Huonekalut