Kaksikerroksisten talojen ominaisuudet ja asettelut erkkeri-ikkunalla

Sisältö
 1. Hyödyt ja haitat
 2. Näkymät
 3. Projektit
 4. Design
 5. Kauniita esimerkkejä

Talon rakentaminen on merkittävä tapahtuma, sillä rakennusta rakennetaan useita vuosia ja siinä voi asua useampi kuin yksi sukupolvi. Tämä tarkoittaa, että sinun on mietittävä jokainen pieni asia, puhumattakaan rakentamisen tärkeimmistä virstanpylväistä. Alkuperäisten ratkaisujen ja mielenkiintoisten mallien ystäville on hyödyllistä harkita erkkeri-ikkunalla varustettujen kaksikerroksisten talojen ominaisuuksia ja suunnitelmia.

Hyödyt ja haitat

Mutta ennen kuin harkitset tämän arkkitehtonisen ratkaisun myönteisiä ja negatiivisia puolia, on syytä tietää, mitä sana "erkkeri" tarkoittaa. Tämä muotoilu on seinän ulkonema, vastaavasti sisäinen huone saa lisätilaa, rakennuksen ulkopuolella saa ylimääräisen koristeellisen yksityiskohdan. Tällaisten talojen projektit ja rakentaminen ovat tietysti vaikeampia, mutta tällainen talo näyttää ulkopuolelta erittäin kauniilta, ja sisällä on enemmän suunnittelumahdollisuuksia. Erkkeri-ikkunat voidaan erottaa seuraavien kriteerien mukaan:

 • muoto;
 • kerrosten lukumäärä;
 • sijainti.

Talossa ei ehkä ole yhtä erkkeri-ikkunaa, mutta kaksi tai kolme tai jopa enemmän, kaikki riippuu projektista ja toiminnoista, joita tämä elementti suorittaa.

Tällaisten mallien edut ovat seuraavat:

 • valoa huoneessa tulee paljon enemmän;
 • lisää tilaa tulee näkyviin;
 • panoraamaikkunoista tulee sisustus ja niiden avulla voit ihailla ympäröiviä maisemia;
 • on mahdollista luoda tietty alue huoneeseen;
 • mahdollistaa tällaisen asettelun parantamaan ilmanvaihdon tasoa;
 • rakenne näyttää kauniilta ulkopuolelta.

Mitä tulee miinuksiin, ne ovat myös läsnä, mutta niitä on hyvin vähän. Ensinnäkin pääkysymys tässä on keinoista, koska tällaisen talon rakentaminen maksaa tavallista enemmän. Lisäksi sinun on lähestyttävä huolellisesti laskelmia, ne ovat myös hieman vaikeampia tehdä kuin suorakaiteen muotoista taloa rakennettaessa.

Toinen kohta - suurilla panoraamaikkunoilla huoneeseen tulee enemmän kylmää ilmaa, mikä tarkoittaa, että sinun on harkittava huolellisesti huoneen eristystä.

Näkymät

Riippumatta siitä, minkä tyyppinen erkkeri on valittu hankkeen toteuttamiseen ja mitä rakennetta talo edustaa (olipa se puuta tai tiiliä), tämä ulkoneva osa on vahvistettava hyvin. Useammin se asennetaan teräsbetonilaatalle. Joka tapauksessa, jos tällaisten rakennusten rakentamisessa ei ole asianmukaista tietoa, on parempi käyttää asiantuntijan palveluita tai ainakin neuvotella hänen kanssaan, koska jokaisella yksittäisellä hankkeella voi olla omat vivahteet, jotka on otettava huomioon. .

Katsotaanpa tarkemmin, millaisia ​​erkkeri-ikkunoita on olemassa.

Suorakulmainen

Se on suorakaiteen muotoinen rakenne, joka antaa rakennukselle lisää kurinalaisuutta. Tässä versiossa ikkunat voivat sijaita koko kehän ympäri tai vain edessä.... Tämä tehdään omistajan harkinnan mukaan, mikä on parempi: säästää materiaaleja, pitää lämpimänä tai tehdä huoneesta kirkkaampi.

Pyöristää

Tällaiset vaihtoehdot antavat talolle sileyden ja eleganssin. Laskelmat ovat vaikeampia kuin samalla suorakaiteen muotoisella mallilla. Tämä vaihtoehto tarkoittaa pikemminkin panoraamaikkunoita, se näyttää erityisen vaikuttavalta. Mutta on muitakin vaihtoehtoja - eri kokoonpanojen ikkunoilla. Kaikki riippuu projektin monimutkaisuudesta ja sen toteuttamismahdollisuudesta. Pyöreään erkkeri-ikkunaan voidaan lisätä torneja, pylväitä jne.

Puolipyöreä

Ei juurikaan eroa edellisestä versiosta, paitsi että se ei työnty niin selvästi seinästä, vaan antaa tasaisemmat linjat rakennukseen. Voit myös suunnitella käyttämällä panoraamaikkunoita tai pitkiä kapeita pyöristettyjä muotoja.

Moniulotteinen

Ja tämä vaihtoehto voi tapahtua rakennuksen koristeena. Sinun on vain lyötävä se jotenkin ja selvitettävä, kuinka tämä vaihtoehto näyttää paitsi ulkopuolella, myös sisällä, mikä vyöhyke siellä sijaitsee. Ja täällä mielenkiintoisista ikkunoista tulee aksentti. Useimmiten erkkeri-ikkunat luodaan juuri tilan ja valon luomiseksi huoneeseen.

Projektit

Kaksikerroksinen talo erkkeri-ikkunalla vaatii huolellista valmistelua. Kaikki on laskettava ja tarkistettava. Tarvitaan selkeä suunnitelma, jossa lasketaan kaikkien käytettyjen materiaalien määrä, varsinkin jos julkisivut suunnitellaan erikoiselementeillä, layout on harkittu (tyyliin ja muotoiluun asti). Se voi olla esimerkiksi puolitoistakerroksinen mökki, jossa on ullakko, tai kaksikerroksinen talo, jossa on autotalli ja parveke. Myös talo pohjakerroksessa terassilla on hyvä ja toimiva vaihtoehto. Erkkerirakenteita voi olla missä tahansa projektissa, niitä voi olla 2 tai 3.

Tärkeintä on ajatella kaikkea perusteellisesti, jotta kaikki elementit näyttävät harmonisilta yleisessä koostumuksessa. Mutta on parempi harkita valmiita hankkeita ymmärtääksesi, mikä on vaakalaudalla.

 • Tässä suoritusmuodossa piirustuksessa näemme kaksi erkkeri-ikkunaa, joista toinen sijaitsee keittiö-ruokailuhuoneessa, toinen olohuoneessa. Molemmissa tapauksissa tämä on hyvä vaihtoehto. Suuret ikkunat laajentavat visuaalisesti huonetta entisestään. Ruokasalissa ruokailutila on erittäin hyvällä paikalla erkkeri-ikkunassa, ja olohuoneessa voit sijoittaa sinne mitä tahansa ja tehdä viihtyisän oleskelutilan. Muuten talon pohjaratkaisu on harkittu, erillisessä siivessä on autotalli, jossa on kattilahuone, tilaa on tilavalle eteiselle, toimistolle, kylpyhuoneelle ja tilavalle terassille. Makuuhuoneet ja parveke voivat sijaita tällaisen talon toisessa kerroksessa.
 • Tässä tapauksessa on yksi erkkeri-ikkuna, ja se sijaitsee ruokasalissa. Yleensä talon ulkoasussa on myös kaikki tarvittavat tilat: tilava olohuone, liitetty autotalli. Tällaisen talon toiseen kerrokseen tulee myös makuuhuoneita sekä ylimääräinen kylpyhuone ja kylpyhuone.

Design

Talon ulkoasusta keskustellaan useimmiten suunnittelijan kanssa. Voi olla vaikeaa tehdä päätöstä yksin. Talojen ulkomuotoilua voidaan useimmiten kuvata moderniksi. Nämä ovat yleensä vankkoja, kauniita rakennuksia, joissa ei ole ylikuormitettuja yksityiskohtia, ja niissä on käytetty moderneja materiaaleja. Löydät taloja jugendtyylisinä tai ristikkorakenteisina. Ensimmäisessä tapauksessa nämä ovat selkeitä geometrisia muotoja, vaaleita sävyjä, siroja portaita, parvekkeita ja terasseja. Toisessa versiossa talo on päällystetty palkkeilla, mikä luo kehyksen tunteen. Voit sisustaa talon kauniisti tällä tavalla käyttämällä erilaisia ​​​​palkkien sijoittelua: vaaka, pystysuora, diagonaalinen.

Tällaisten talojen katot ovat yleensä korkeat, mikä näyttää mielenkiintoiselta ulkopuolelta ja auttaa lyömään huoneen sisällä olevan tilan mielenkiintoisella tavalla. Erkkeri-ikkunan katto voidaan yhdistää talon koko katon kokonaispinta-alaan tai se voi toimia erillisenä rakenteena.

Mitä tulee erkkeri-ikkunan sisustukseen, sen on vastattava huoneen yleistä tyyliä, ja ehdottomasti kuka tahansa voi valita ja toteuttaa, tärkeintä on valita oikeat materiaalit ja sisustustuotteet. Näyttää hyvältä:

 • parvi;
 • minimalismi;
 • provence;
 • nuhjuinen tyylikäs;
 • moderni;
 • skandinaavinen;
 • Itämainen.

Useimmiten erkkeri-ikkunoissa on ruokailu- tai olohuone. Mutta voi olla hyvinkin omaperäisiä ratkaisuja. Esimerkiksi tällaisessa paikassa voit järjestää tyylikkään kylpyhuoneen tai valoisan kuntosalin kotitehtäviä varten. Yleensä kauniit suuret ikkunat sijaitsevat tällaisessa tilassa - tämä on erkkeri-ikkunan kohokohta. Jos valitaan esimerkiksi parvi ja ikkunan ulkopuolella on kauniita maisemia, on parempi tehdä ilman verhoja.Edellyttäen, että tämä on minimalismia, ikkunat voidaan tarvittaessa koristella alkuperäisillä kaihtimilla. Itämaisessa tyylissä voit antaa etusijalle tyylikkäät raskaat verhot, jotka haluttaessa kiinnitetään koriste-elementeillä ja päästävät valoa huoneeseen. Jos valitaan skandinaavinen tyyli, sopivat kevyesti virtaavat kankaat, jotka eivät peitä ikkunaa, vaan korostavat sen kauneutta.

On parempi olla ylikuormittamatta tilaa huonekaluilla riippumatta siitä, mikä tyyli valitaan. Tämä voi olla esimerkiksi sohva tai pöytä tuoleineen, nojatuolit ja sohvapöytä, elävät kasvit.

Kauniita esimerkkejä

Useat mielenkiintoiset esimerkit osoittavat, kuinka eri tavalla voit suunnitella erkkeri-ikkunan, ja ohjaavat sinut omiin alkuperäisiin ratkaisuihisi.

 • Ikkunan muotoa noudattava matala sohva, jota täydentävät tyynyt, on hyvä paikka rentoutua. Täällä voit olla yksin ajatustesi kanssa, ihailla maisemia tai lukea lempikirjaasi, jutella ystävän kanssa tai juoda kupillisen teetä kylmänä iltana peittoon käärittynä.
 • Ruokailutila näyttää harmoniselta, jossa kaikki on harkittu ja tyylikkäästi sisustettu. Tyylikkäät verhot täydentävät suurten ikkunoiden kauneutta, alkuperäinen katto lampuilla herättää heti huomion.
 • Upea maisema ikkunan ulkopuolella toimii sinänsä upeana kuvana. Tällaisia ​​ikkunoita ei tarvitse peittää verhoilla. Täällä tarvitaan vain mukavat pehmeät nojatuolit ja pieni pöytä.
 • Valkoiset sävyt tekevät tilasta kevyen ja ilmavan. Vaaleat verhot, huonekalut ja katto tasapainottavat ruskeita lattioita. Upea maisema ikkunan ulkopuolella on erittäin hyödyllinen lisä.
 • Vaaleanvalkoiset ilmaverhot näyttävät erittäin kauniilta ikkunoissa. Ruskea lattia ja verhonauhat sopivat hyvin yhteen. Tämä tila voi jäädä tyhjäksi. Mutta rentoutumissohva ja ruokailutila näyttävät täällä yhtä hyvältä. Lisäksi ikkunan ulkopuolella oleva maisema sallii tämän.

Katso seuraava video kaksikerroksisen talon projektista, jossa on autotalli ja suuri erkkeri-ikkuna.

ei kommentteja

Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

Keittiö

Makuuhuone

Huonekalut