Kauniita hiilihapotetun betonin yksikerroksisten talojen hankkeita

Sisältö
 1. Suunnitteluominaisuuksia
 2. Säätiön valinta
 3. Suunnitelmat
 4. Neuvoja

Kaasulohkotalot ovat nykyään yksi suosituimmista vaihtoehdoista esikaupunkien rakentamiseen. Ne sopivat sekä vakituiseen asumiseen että kesäasuntoon - kesäasunnoksi. Tällainen laaja käyttö on helppo selittää - hiilihapotettu betoni on halpa, helppokäyttöinen ja sillä on hyvä lämmöneristyslaatu.

Kaasulohkolla voidaan rakentaa yksi- tai kaksikerroksinen talo ja jopa "puolitoistakerroksinen" ullakko. Omistajan pyynnöstä hiilihapotettuun betonitaloon tulee sauna, autotalli ja/tai kellari.

Suunnitteluominaisuuksia

Hiilihapotettua betonia kutsutaan kevyeksi solubetoniksi. Sitä saadaan sementin tai kalkin, piidioksidihiekan, alumiinijauheen ja veden seoksesta. Kemiallinen reaktio, jossa alumiinijauhe ja kalkki tulevat sisään, aiheuttaa kaasujen vapautumisen, jonka seurauksena lohkon sisään muodostuu huokoinen rakenne, joka jakautuu tasaisesti.

Huokoisen rakenteensa ansiosta hiilihapotetuilla betonilohkoilla on seuraavat ominaisuudet:

 • hyvä lämmöneristys;
 • alhainen syttyvyys ja korkea palonkestävyys - 70 minuuttia;
 • erinomainen äänieristys;
 • pakkaskestävyys - 50 - 100 sykliä;
 • lämmön kerääntyminen ja säilyminen, minkä ansiosta talossa säilyy vakio ilman lämpötila;
 • materiaalin ja laastien säästäminen muurausta varten kaasulohkojen tasaisen ja sileän pinnan ansiosta;
 • pitkä käyttöikä - jopa 100 vuotta;
 • helppo materiaalinkäsittely.

Kuten muidenkin rakennusmateriaalien hankkeet, hiilihapotetut betonitalot on jaettu talous-, keski- ja bisnesluokan rakennuksiin.

Ensimmäinen ryhmä sisältää edullisimmat rakennusvaihtoehdot. Yleensä tässä tilanteessa emme puhu toisesta kerroksesta, enimmäismäärä, joka sopii budjettiin, on ullakko.

Tällaisten rakennusten pinta-ala on noin 20-30 neliömetriä. metriä. Näin ollen suuressa kesämökissä tällaisesta talosta voi tulla vierastalo yhdessä "pääomatalon" kanssa, jossa omistajat asuvat. Jos tontti on pieni ja budjetti on rajallinen, hiilihapotettu betonirakenne voi hyvinkin tulla kesämökiksi, jossa omistajat viettävät kesän ilman ongelmia.

Keskimäärin tällaisten rakenteiden kustannukset vaihtelevat 300 - 400 tuhatta ruplaa.

Vaikka ullakkoa ei pidetä täysimittaisena lattiana, voit laajentaa merkittävästi talon pinta-alaa. Useimmiten siinä sijaitsee makuuhuone, jonka avulla on mahdollista tehdä olohuone, joka on yhdistetty keittiölohkoon, tilavaan kylpyhuoneeseen ja eteiseen. Samaan aikaan ullakon rakentaminen ei vaadi yhtä paljon kustannuksia kuin toisen kerroksen rakentaminen, eikä myöskään vahvistettua perustusta.

Keskiluokan (yksikerroksisia ja ilman ullakkoa) kevytbetonitalohankkeita kehitetään, joiden pinta-ala on enintään 50 neliömetriä. metriä. Riippumatta siitä, onko ullakkoa vai ei, projektin kustannukset ovat noin 900 tuhatta ruplaa.

Jälleen, jos sinulla on ullakko, voit viedä makuuhuoneen ja lasten huoneen (jos perheessä on lapsia) siihen.

Mitä tulee ensimmäiseen kerrokseen, koska alue on melko suuri, tilan käyttöön on kaksi vaihtoehtoa:

 • kaksi tai kolme suurta huonetta (olohuone, keittiö-ruokailuhuone ja tilat omistajien pyynnöstä - biljardihuone, kuntosali, työhuone);
 • neljästä viiteen pientä huonetta.

Jos talossa on tarkoitus asua pysyvästi, on välttämätöntä järjestää tekninen huone (kattilahuone).

Ei pidä unohtaa, että taloon voidaan kiinnittää veranta ja ruokasali voidaan tuoda siihen. Mikä voisi olla mukavampaa kuin kupillinen teetä katsellen samalla kukkivaa puutarhaa?

Mitä tulee yritysluokan hiilihapotettuun betonitaloon, nämä projektit ovat epätavallisen mukavia, nämä ovat täysivaltaisia ​​mökkejä. Niiden kustannukset ovat kaksi miljoonaa ruplaa ja enemmän, ja pinta-ala on vähintään 80-90 neliömetriä. m.

Luxury-mökeissä on tilavat huoneet:

 • makuuhuoneet;
 • keittiö;
 • erillinen ruokasali;
 • aputilojen lohko (kattilahuone, varasto);
 • olohuone, mahdollisesti erkkeri-ikkunalla;
 • vaatekaappi;
 • kaappi;
 • kylpyhuoneet ja wc:t, mahdollisesti saunalla;
 • kellari, jossa normaali kattokorkeus;
 • lisätilat omistajan toiveiden mukaan - autotalli yhdelle tai kahdelle autolle, lämmitetty veranta, kasvihuone talvipuutarhalla.

Taloon voidaan liittää avoin kesäterassi, jossa on grillipaikka. Lyhyesti sanottuna omistajan mielikuvituslento voi rajoittaa vain hänen budjettinsa. Muuten ei ole esteitä rakentaa unelmiesi mökki hiilihapollisista betonilohkoista.

Tämän materiaalin avulla voit rakentaa kaikkien lueteltujen mukavuusluokkien taloja eteläisille alueille, keskikaistalle ja pohjoiseen. Hiilihapotettu betoni on yhteensopiva minkä tahansa lämmityksen kanssa - liesi, takka, kattila.

Lisäksi se on tarpeeksi vahva rakentaakseen siitä kaksikerroksisia taloja. Siksi sitä käytetään niin laajalti maalaistalojen rakentamisessa.

Säätiön valinta

Muihin rakennusmateriaaleihin verrattuna hiilihapotetut betonilohkot ovat kevyitä. Tästä syystä kevytbetonitalot eivät vaadi monimutkaisen ja kalliin perustan rakentamista. Ainoa ehto on, että pohja on laskettava oikein. Koska kevytbetonilohkoista tehty seinä on jäykkä, ei-muovirakenne, se halkeilee, jos perustus painuu.

Mikä on perustan tyyppi, he päättävät analysoimalla maaperän laatua ja itse talon parametreja. Matalat talot rakennetaan hiilihapotetusta betonista - jopa 3.

Sopivimmat perustyypit tällaisille rakenteille ovat:

 • nauha;
 • monoliitti;
 • paalut;
 • pylväsmäinen.

Yllä mainituista kallein on ensimmäinen ja toinen. Ne vaativat paljon sekä raudoitusta että betonia, mikä aiheuttaa kustannuksia sekä rahoituksen että rakennusajan kannalta.

Siksi, jos et halua sijoittaa paljon työ- ja raharesursseja säätiön rakentamiseen, on parempi pysähtyä pylväsnauhavaihtoehtoon. Tämä auttaa säästämään kotisi pohjassa olevissa laatoissa.

On kuitenkin tilanteita, joissa talon rakentamiseen voidaan käyttää vain nauhapohjaa. Esimerkiksi jos maaperä on hiekkaista, kohinaa ja taipuvainen leikkautumaan. Myös nauhaperustus tarvitaan siellä, missä perustan oletetaan olevan matala - 60 cm alkaen.

  Monoliittinen perustus laitetaan yleensä paikkaan, jossa pohjavesi on korkealla pinnan yläpuolella. Laattapohjat jaetaan uritettuihin ja ei-uritettuihin.

  Jos laatoissa ei ole jäykisteitä, sen lujuusaste laskee, ja tällaista perustaa voidaan käyttää pieneen rakenteeseen - ruokakomero tai vajaa. Suuremmille rakenteille on parempi ottaa matala monoliittinen laatta, jossa on vahvistavat jäykisteet.

  Sen ominaisuudet ovat seuraavat:

  • kun maaperä jäätyy, se säilyttää eheytensä ilman painumista tai halkeilua;
  • korkea kantavuus;
  • kestää muodonmuutoksia maan liikkeen aikana.

  Nämä monoliittisen perustan ominaisuudet antavat mahdollisuuden rakentaa sille paitsi yksi-, myös kaksi- ja kolmikerroksisia hiilihapotettuja betonilohkoista valmistettuja taloja. Mutta on pidettävä mielessä, että tämäntyyppinen tukikohta ei salli kellarin laitteita, lisäksi se ei ole budjetti.

  Paaluperustukset ja pylväsperustukset ovat paljon edullisempia vaihtoehtoja, koska materiaalin kulutus on paljon pienempi, se on helpompi pystyttää ja molemmat sopivat vaikeisiin maaperään.

  Sekä paalujen että pilarien asennus suoritetaan rakennuksen kehää pitkin pistemäisesti. Pylväiden sisennykset valmistetaan etukäteen.

  Lisäksi, että pilarit, että paalut ylhäältä on yhdistetty ritilällä - teräsbetoni kiinteä vaakasuora runko.Grillaustoiminnot ovat tasaisesti jakavat kuorman paaluille/pilareille ja yhdistävät ne yhtenäiseksi rakenteeksi. Ritilän päälle taloa pystytetään.

  Jos maaperä on heikko, jäässä, kohoaa tai kastelee, voidaan käyttää myös paaluperustaa, mutta paalujen tulee olla erikoistyyppisiä - ruuveja. Silloin ei tarvitse edes tasoittaa maata.

  Paalu- ja pylväsperustusten edut ovat:

  • kyky laittaa ne mihin tahansa vuoden aikaan;
  • talon asutus tällä perusteella on pienempi ja tapahtuu tasaisesti;
  • säleikkö parantaa rakenteen vakautta.

  Nauhaperustus sopii paremmin kaksi- tai kolmikerroksisiin taloihin.

  Ei ole toivottavaa ottaa hiilihapotettuja betonilohkoja talon pohjalle, koska tämä materiaali on melko hauras ja ei kosteutta kestävä, pohjavesi tuhoaa sen helposti. Nauhaperustalle sopii noin 3 senttiä painava FBS (solid Foundation block).

  Matala teippijalusta sopii taloihin, joissa ei ole kellaria. Jos kellari on tarpeen, pohja on haudattava, ja sen vakiosyvyys on noin 150 cm. Yleissääntönä on, että kaivanto on sijoitettava 20 cm syvemmälle kuin maaperän jäätymistaso.

  Kaivannon leveys lasketaan kussakin tapauksessa erikseen ja riippuu siitä, kuinka paljon rakennus painaa. Seinän paksuus on toinen parametri, joka on otettava huomioon perustusta laskettaessa. Siksi pohjan leveyden tulisi olla 10 cm suurempi kuin seinän leveys. Seinä sijaitsee kaivannoksen keskellä ja sen molemmille puolille jää 5 cm kaivantoa.

  Selvittääksesi maaperän kantavuuden alueella, jolla rakentaminen on käynnissä, voit ottaa yhteyttä sekä Internetiin että suunnittelupajan asiantuntijoihin. Jos tiedät, minkä tyyppinen maaperä on, kun rakentamista suunnitellaan, sen selvittäminen ei ole vaikeaa.

  Suunnitelmat

  Yksikerroksisen hiilihapotetun betonin talon projekti voi, jos sinulla on taitoja, kehittää itseäsi tai pyytää apua asianmukaisilta asiantuntijoilta.

  Jos aiot rakentaa turisti- tai keskiluokan rakennuksen, jonka pinta-ala on 8 x 10, laskelma ja piirustus voidaan kehittää yksin.

  Siinä tapauksessa, että "keinut" luksusmökissä 10x10, jonka pinta-ala on 100 neliömetriä. metriä tai jopa enemmän - 150 neliömetriä. metriä, on parempi, että ammattilaiset auttavat sinua. Koska tällaisen alueen talo ei ole halpa, sinun ei pitäisi yrittää säästää rahaa sen projektissa, koska tämä on suunnitelma, jonka perusteella unelmasi toteutuu.

   Nykyisten määräysten mukaan "yksi" kerroksinen hiilihapotettu betonilohkoista tehty talo on pystytettävä seuraavasti:

   • seinälohkoja tulee käyttää olosuhteissa, joissa kosteus ei ylitä 75%;
   • ulkoseinillä on oltava pakkaslujuus - F25 tai korkeampi, ja huoneissa, joissa on korkea kosteus - vähintään F;
   • pysty- ja vaakasuorat saumat eivät saa olla paksumpia kuin 1-2 mm;
   • muurattuihin seiniin käytettävän liimaliuoksen vedenpidätyskyvyn on oltava vähintään 98 % ja puristuslujuuden 10 MPa;
   • kantavien ulkoseinien suositeltu leveys on 600 mm ja itsekantavien seinien - 300 ja enemmän;
   • rakentamisessa käytettävät metallielementit on valmistettu ruostumattomasta tai anodisoidusta teräksestä;
   • kellarissa tai toisessa kerroksessa olevien lattialaattojen tukisyvyyden on oltava 120–150 mm.

   Neuvoja

   Usein ihminen, joka on tavannut mainoksen "avaimet käteen -periaatteella kaasulohkotalot" ja nähtyään, että kustannukset ovat alhaiset, iloitsee ja uskoo, että ulospääsy on löydetty. Mutta näin ei aina ole, varsinkin tapauksissa, joissa tällaisten talojen rakentamiseen käytetään heikkolaatuista materiaalia.

   Useimmissa tapauksissa tällaiset yritykset valmistavat hiilihapotettuja betonilohkoja itse noudattamatta tuotantotekniikkaa. Saadaan materiaalia, joka ei täytä hiilihapotetun betonin vaatimuksia ja on usein jopa haitallista terveydelle.

   Käsiteolliset tuotantoolosuhteet vähentävät materiaalin kustannuksia, mutta nämä havaitut säästöt voivat johtaa kalliisiin korjauksiin.

   Siksi sinun on ensinnäkin oltava kiinnostunut materiaalin laadusta, onko sillä GOST-vaatimustenmukaisuustodistukset sekä mitä asiakirjoja kehittäjällä on.

   Katso seuraavasta videosta yksi hankkeista yksikerroksisesta talosta, jossa on hiilihapotettu betoni.

   ei kommentteja

   Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

   Keittiö

   Makuuhuone

   Huonekalut