Kauniita yksikerroksisia taloja, joissa on tasainen katto

Kauniita yksikerroksisia taloja, joissa on tasainen katto
 1. Erikoisuudet
 2. Materiaalit (muokkaa)
 3. Tasainen katto
 4. Lajikkeet
 5. Projekti
 6. Kauniita esimerkkejä

Neuvostoliiton jälkeisen tilan asukkaat yhdistävät tasaisen katon tiukasti monikerroksisiin tyypillisiin rakennuksiin. Nykyaikainen arkkitehtoninen ajattelu ei pysähdy, ja nyt on monia ratkaisuja omakotitaloille ja mökeille, joissa on tasainen katto, jotka näyttävät yhtä mielenkiintoisilta kuin kaltevat rakenteet.

Erikoisuudet

Tasakattoisessa yksikerroksisessa talossa on tyylikäs ja moderni ilme. Pohjimmiltaan tällaiset mallit on tyylitelty erityisellä tavalla valitsemalla minimalismin tai korkean teknologian suunnat. Perinteiset tyylit rakennuksille, joissa on tällainen katto, eivät toimi, koska tällaiset katot on lyöty kunnolla äskettäin, joten mikä tahansa klassinen suunta näyttää naurettavalta täällä.

Erityisen mielenkiintoista on se, kuinka kattoa käytetään tarkalleen: joko aiottuun tarkoitukseen tai ylimääräisenä avoimena terassina. Tästä asiasta on päätettävä etukäteen, jotta hankesuunnitelma voidaan laatia oikein.

Materiaalit (muokkaa)

Tasakattoisten 1-kerroksisten mökkien rakentamiseen käytetään erilaisia ​​materiaaleja, mutta on pidettävä mielessä, että kaikki eivät sovellu Venäjän ilmastoon. Talvella suuri määrä lunta sataa melkein koko Venäjän alueelle, mikä lisää huomattavasti tasaisen katon kuormitusta. Siksi seiniä ei voida tehdä kevyistä ja riittämättömän lujista materiaaleista. Tältä osin suositut runkorakennukset eivät toimi, mutta on olemassa toinen esivalmistettu vaihtoehto.

Lattioihin ja seiniin on erilaisia ​​materiaaleja. Jos melkein kaikki kestävät tyypit (monoliitti, tiili, puu) sopivat seiniin, katolle sinun on valittava rakennusraaka-aineiden tyyppi huolellisemmin.

Teräsbetonilaatat

Onttoja tai litteitä teräsbetonilaattoja käytetään nykyaikaisessa rakentamisessa lattialaatoina. Ne ovat riittävän vahvoja kestämään tasaisen katon painon.

Levyillä on monia positiivisia ominaisuuksia:

 • kestävyys;
 • kestävyys;
 • hyvät ääni- ja lämmöneristysominaisuudet;
 • nopea asennus;
 • kestävyys syövyttäviä ilmiöitä vastaan.

Materiaalin suurin haittapuoli on, että se valmistetaan vain vakiokokoisina, tämä on otettava huomioon myös projektia luotaessa. Teräsbetonilaatat soveltuvat lattioihin vain talossa, jossa on vahvistettu perustus.

Aaltopahvi

Lattioissa käytetään erityistä aaltopahvia, jota kutsutaan kantajaksi. Kuten edellinen versio, se sopii erinomaisesti asennettavaksi tasakatoksi. Laakeroitu aaltopahvi on erittäin suosittu pääasiassa alhaisten kustannustensa vuoksi. Tämä materiaali maksaa huomattavasti vähemmän kuin kaikki muut. Alhainen hinta ei kuitenkaan estänyt sitä vakiinnuttamasta kestävänä ja monipuolisena materiaalina, joka kestää erinomaisesti tasakaton raskaita kuormituksia.

Kantava aaltopahvi painaa paljon vähemmän kuin teräsbetonilaatat, joten se on optimaalinen tasakattojen luomiseen keskiilmastoalueelle, jossa talvella sataa vähän.

Monoliittinen betoni

Tätä materiaalia käytetään harvoin lattioihin asennuksen monimutkaisuuden vuoksi. Täällä sinun on ensin valmistettava seos, jonka jälkeen voit kaataa.Tämän voivat tehdä vain alansa todelliset ammattilaiset. On kuitenkin huomioitava, että monoliittinen betoni tasakattona hyödynnetään täydellisesti, mutta vain sillä ehdolla, että valmistus- ja asennustekniikkaa on noudatettu täysin.

Perinteisistä materiaaleista ei ole tapana rakentaa moderneja yksikerroksisia taloja, joissa on tasainen katto. Tähän sopivat parhaiten modernit mallit, jotka kestävät sekä ankaran talven että kesän lämpöä. Samanaikaisesti niiden kanssa on helppo työskennellä, ja itse rakentaminen ei vie paljon aikaa.

SIP- tai sandwich-paneelit

Jokaisen itseään kunnioittavan rakennustoimiston luettelossa on vakioprojekteja yksikerroksisista taloista, joissa on SIP-paneeleista valmistettu tasainen katto. Huomaa, että on parasta tilata tästä materiaalista valmistettuja mökkejä. Rakentaminen vaatii erikoisteknologian noudattamista, joten aloittelijan voi olla vaikeaa työskennellä sandwich-paneelien kanssa.

Paneelitalojen eduista puhuttaessa voidaan huomata niiden alhainen lämmönjohtavuus ja korkeat äänieristysominaisuudet. Rakentaminen maksaa paljon vähemmän kuin tiili. Samaan aikaan kaltevan katon hylkäämisellä on myös merkittävä rooli.

Tasainen katto

Olemme kaikki tottuneet näkemään tasaiset katot vain Neuvostoliitossa rakennetuissa monikerroksisissa rakennuksissa. Monien joukossa on mielipide, että tällaiset katot ovat tylsiä, ja oikea talo tulisi varustaa vain kaltevalla katolla. Viimeaikaisen arkkitehtonisen kehityksen valossa tämä uskomus voidaan väittää, varsinkin kun muistaa tällaisten kattojen monet edut.

On mahdotonta olla tekemättä varausta, että yksikerroksiset talot, joissa on tasainen katto, voidaan vain tyylitellä nykyaikaiseen suuntaan. Itse tasainen katto näyttää futuristiselta, ja sinun on käytettävä tätä vapaata tilaa.

Edut

Tasakattojen etujen joukossa on monia ominaisuuksia.

 • Asennuksen helppous. Tasakattorakenteet valmistuvat ennätysajassa.
 • Luotettavuus. Jos järjestät kattosi oikein, se voi kantaa paljon painoa. Lisäksi, missä tapauksessa tällaisen rakenteen korjaaminen on paljon helpompaa kuin kattojärjestelmän korjaaminen.
 • Erinomainen lämmöneristys. Riippumatta siitä, minkä tyyppinen tasakattorakenne on valittu, se säilyttää täydellisesti lämmön talon sisällä.
 • Halpaus. Litteät rakenteet ovat huomattavasti halvempia sekä materiaaliltaan että ajallisesti kalteviin verrattuna.
 • Helppo asentaa laitteet. Antennit, ilmastointilaitteet, erilaiset palveluviestinnät ovat paljon helpompia sijoittaa lentokoneeseen kuin rinteeseen.
 • Mielenkiintoinen näkymä. Jos itse talo on sisustettu "minimalismin" tyyliin, lakoninen katto ilman kaltevuutta täydentää täydellisesti yleistä ilmettä.
 • Lisäalue. Haluttaessa kattoa voidaan vahvistaa ja käyttää leikkipaikan, puutarhan tai virkistysalueen järjestämiseen. Jotkut tekevät täällä jopa uima-altaan.

haittoja

Haittoja ei ole niin paljon, mutta ne ovat silti olemassa.

 • Niin hyvä kuin katto onkin, on aina mahdollisuus, että se vuotaa. Tasaisen rakenteen tapauksessa riski kasvaa moninkertaiseksi, koska siihen kohdistuu suuria kuormituksia, koska lumi ei rullaa.
 • Jos aiot käyttää peitettä tarpeisiisi talvella, lumi ja jää on puhdistettava käsin.
 • Tasaisen näytteen katon pystytys on suoritettava täysin tekniikan mukaisesti, muuten on olemassa vaara, että se vuotaa tai ei kestä kuormia ja romahtaa.

Lajikkeet

Ei-kaltevat katot jaetaan useiden kriteerien mukaan, mukaan lukien käyttötapa ja materiaalien asennustapa. Yleensä kunkin ominaisuuden nimi puhuu puolestaan.

Käytön kautta

Katot ovat käytössä ja käyttämättömiä.

Käytetyt katot ovat sellaisia, joita ei käytetä vain kattoina, vaan myös lisätilana ajanviettoon.Täällä käytetään vahvistettuja järjestelmiä, jotka mahdollistavat paitsi raskaiden laitteiden sijoittamisen katolle, myös jopa "vihreän kulman" järjestämisen tänne istuttamalla nurmikon, kukkia ja jopa puita. Tämän tyyppisen rakenteen varustaminen maksaa melko paljon, kun taas on tärkeää sopia projektissa etukäteen, mihin painokuormitukseen katto kohdistuu.

Käyttämättömät katot ovat paljon halvempia johtuen siitä, että niitä ei tarvitse lisäksi vahvistaa ja varustaa vedeneristyksellä. Ainoa asia, johon sinun on kiinnitettävä huomiota, on lumikuorma, jolle katto altistuu talvella.

Tällaisilla katoilla kävelyä ei yleensä suositella, joten kaikki on laskettava niin, että katto kestää lumikerroksen puhdistamatta sitä säännöllisesti.

Pinoamismateriaalien tyypin mukaan

Erotetaan klassiset, inversio- ja hengittävät katot.

Klassisia tyyppejä käytetään yleensä hyödyntämättömien kattojen suunnittelussa. Tämä johtuu siitä, että niillä on pienempi kuormituskestävyyskerroin. Kosteus tai mekaaninen rasitus voivat olla haitallisia näille katoille.

Tasojen asettelu näyttää tältä (ylhäältä alas):

 • pintamateriaali (vedeneristys);
 • hitsattava pohjamateriaali (vedeneristys);
 • tasoite (jos mukana);
 • eristys;
 • höyrysulku kerros;
 • päällekkäin.

Näin ollen suojaamaton vedeneristyskerros huononee nopeasti.

Käänteinen katto näyttää täsmälleen päinvastaiselta, mikä voidaan ymmärtää nimestä:

 • painolasti (sora, murskattu kivi tai muu raskas materiaali);
 • höyrysulku;
 • hydrofobinen eristys;
 • vedeneristys;
 • suojaava substraatti (pohjamaali);
 • päällekkäin.

Näillä tasakatoilla on pitkä käyttöikä ja ne sopivat erinomaisesti käytössä oleviin kattoihin.

Hengittimet voivat olla sekä klassisia että käänteisiä malleja. Ne on varustettu ilmastimilla tai ohjaimilla lisäämään ilmanvaihtoa, koska tasakaton ja talon välillä ei ole rakoa, kuten kaltevien kattojen tapauksessa. Tämä johtaa riittämättömään ilmanvaihtoon, minkä vuoksi ilmanvaihtojärjestelmän järjestäminen on niin tärkeää.

Projekti

Kun laaditaan yksikerroksinen talo, jossa on tasainen katto, on erittäin tärkeää kiinnittää erityistä huomiota kattotyyppiin. Tässä katto on tärkein komponentti. Venäläiset yritykset ovat harjoittaneet tällaista suunnittelua ei niin kauan sitten, joten ota yhteyttä vain luotettuihin virastoihin.

Tämä on yksi harvoista tapauksista, jolloin vain ammattilaisten tulisi tehdä projekti. Voit puolestaan ​​​​vain itsenäisesti suunnitella huoneiden asettelun ja ilmoittaa myös tarkalleen, kuinka aiot käyttää kattoa ja suunnitteletko ollenkaan. Tämä määrittää, mikä perusta lasketaan, josta kantavat seinät tehdään.

Kauniita esimerkkejä

Kuvagalleriassa on esimerkkejä kauniista yksikerroksisista taloista, jotka on toteutettu ammattimaisesti suunniteltujen projektien mukaan.

 • Tasakatto ei ole aina käyttökelpoinen. Joskus sitä käytetään vain osana yleistä suunnittelukonseptia. Huomaa kaikkien tasakattojen ominaisuus: niissä kaikissa on kaiteet.
 • Moderniin tyyliin rakennettu yksikerroksinen talo sopii täydellisesti minimalistiseen ympäröivään maisemaan. Huolimatta siitä, että monet pitävät tällaisia ​​taloja "laatikoina", ei voida kiistää, että ne näyttävät mielenkiintoisilta ja alkuperäisiltä.
 • Yksikerroksisen tasakattoisen talon katolle voidaan järjestää melkein mitä tahansa. Murtamalla nurmikon niittyjen omistajat tekivät talosta osan ympäröivää maisemaa korostaen samalla ekologista tyyliä.
 • Mielenkiintoinen projekti yksikerroksisesta talosta, jossa on autotalli, vetoaa useiden autojen omistajaan. Kun tarve asettaa ne, autotalli on mitä tarvitset. Laajennuksen rakentamiseen varattu tila voidaan kompensoida järjestämällä kattoterassi.
 • Kaikista yksikerroksisista tasakattoisista taloista edullisimmat näyttävät todella tylsiltä, ​​mutta kannattaa muistaa niiden kustannukset, jotka kompensoivat ilmeettömän ulkonäön. Yleensä tällaisen talon hinta on 3-4 kertaa pienempi kuin pienessä mökissä, jossa on kaltevuusjärjestelmä. Aurinkopaneelit voidaan sijoittaa katolle säästääksesi enemmän.
 • Puutiilitalo näyttää yhtä aikaa modernilta ja perinteiseltä, hieman maalaistyyliseltä. Tämä saavutettiin käyttämällä kattoon tummempia viimeistelymateriaaleja kuin koko talossa. Tasakaton ansiosta talo näyttää ilmavammalta kuin kaltevalla rakenteella.

Tässä videossa keskitymme tasakaton rakentamiseen yksikerroksiseen taloon.

ei kommentteja

Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

Keittiö

Makuuhuone

Huonekalut