Piirustukset ja kaaviot yksikerroksisten talojen rakentamiseen baarista

Sisältö
 1. Erikoisuudet
 2. Projektit
 3. Rakentaminen
 4. Vinkkejä ja temppuja
 5. Kauniita vaihtoehtoja

Riippumatta siitä, kuinka yksinkertaiselta tämä tai toinen talon rakentamisvaihtoehto näyttää, on monia mahdollisia ongelmia ja vain hienouksia, jotka on otettava huomioon. Yhden kerroksen rakennusten rakentamisessa on useita erityispiirteitä. Palkkia käytettäessä lisätään toinen erityispiirre, jota ei voida jättää huomiotta.

Erikoisuudet

Baarin yksikerroksisilla taloilla on yksi erittäin tärkeä ominaisuus - ne on valmistettu tiukasti kiinteän pituisista elementeistä, joita ei periaatteessa voida muuttaa mielivaltaisesti. Vain järkevä sahaussuunnitelma ja huolellinen lähestymistapa osien sijoitteluun antavat meille mahdollisuuden korjata tilannetta jonkin verran. On tärkeää ottaa huomioon, että sahalta tuodun puutavaran vakiopituudesta on otettava pois vielä osa, joka kuluu sahaukseen.

Jos yksi seinistä tehdään pienemmäksi, jäljellä oleva puutavara on käytettävä muiden tasojen rakentamiseen, jotta vältytään turhilta kustannuksilta. Siksi tavallinen lähestymistapa, jonka mukaan alueen yleinen kasvu helpottaa kaikkien tarvittavien esineiden sijoittamista, ei toimi täällä.

Baarista peräisin olevat puurakennukset, jos niiden kokonaispinta-ala kasvaa liikaa, alkavat muistuttaa mehiläispesää. Kun ostat erittäin pitkän tangon, sinun on silti leikattava se ja työstettävä huolellisesti jäännökset. Katoissa käytettävien palkkien järkevä pituus vaihtelee 450 - 550 cm. Tarkka luku riippuu upotuksen syvyydestä ja käytetystä materiaalista. Tästä johtuen yksityiskohtainen suunnitelma on laadittava ennen työn aloittamista ja niin, ettei pienintäkään osa siitä muutu jälkeenpäin.

He aloittavat työskentelyn talon pienoismallin muodostamisella ottamatta huomioon loven materiaalin kulutusta. Joten on paljon helpompi valita pätevä asettelu lajittelemalla erilaisia ​​​​vaihtoehtoja.

Myöhemmin malli siirretään paperille, ja piirustuksen pitäisi olla jo maalattu:

 • seinämän kokonaispaksuus;
 • tuotettu helma;
 • suunnitellut materiaalijäämät;
 • kokonaislaskenta;
 • metsäraaka-aineiden kulutukseen.

  Väliseinien reagointi kosteuden ja ilman lämmityksen muutoksiin on synkronoitava muun rakennuksen kanssa. Tämän vaatimuksen täyttää optimaalisesti puupalkki, jonka paksuus on vähintään 5 cm. Jotta ovilohkojen asennus sujuisi oikein, väliseinien paksuuden tulee olla vähintään 10 cm. Tämä arvo ei vielä sisällä viimeistelykerrosta.

  Kuten aina, ikkunat ovat valoisimmalla puolella (melkein aina itään tai etelään).

  Muista ottaa huomioon olemassa olevien ja tulevien rakennusten sijainti, jopa väliaikaisesti tai kausiluonteisesti käytettynä. Rakennussuunnitelman laatimiseen kuuluu varatilan jättäminen puutarhapolkujen muodostamiseen. Yleensä talojen ja viereisten rakennusten julkisivut sijoitetaan samalle linjalle, poikkeukset ovat erittäin harvinaisia. Sinun tulee huolehtia kaikkien luotujen rakennusten koon suhteellisuudesta. Vasta kun kaikki nämä kohdat on selvitetty, on järkevää määrittää yksittäisten tilojen käyttötarkoitus.

  Projektit

  Puutalot ovat nykyään paljon suositumpia kuin klassiset tuotteet hirsimökkien muodossa. Edes laatutekijä ja lämpö eivät ole huonompia, jos nykyaikaisia ​​tekniikoita käytetään oikein. Ja silti on kiinnitettävä suurta huomiota sopivan materiaalin valintaan. Useimmissa tapauksissa pysyvä asuinrakennus rakennetaan havupuusta.

  Useimmissa projekteissa käytetään männyä, joka on parempi kuin:

  • kuusi - visuaalisen kauneuden mukaan;
  • kuusi - vahvuuden mukaan;
  • lehtikuusi - käsittelyn ja perustan kuormituksen helpottamiseksi;
  • setri Siperiasta - puutavaran kokonaishintaan.

  Suunnittelu alkaa joko yleispiirroksella tai esimerkillisellä valokuvalla haluamastasi vaihtoehdosta. (tässä tapauksessa voidaan esittää selityksiä). Luonnos talosta, sekä kesämökistä että kaupunkitalosta tai mökkikylässä sijaitsevasta, tulisi tehdä mahdollisimman yksityiskohtaiseksi, tämä yksinkertaistaa suunnittelijoiden ja sitten rakentajien työtä. Suuressa rakennuksessa (10 x 10 tai 9 x 12) voit sijoittaa kaksi makuuhuonetta kerralla, ylimääräisen varastotilan ja jakaa saniteettiyksikön puristamatta sen osia. Kattilahuoneen ja kotipesulan sijaintiin tulee kiinnittää huomiota; nykyaikaisten vastuullisten ihmisten kodissa on lähes aina paikka kuntosalille.

  Jopa taloissa, joiden mitat ovat 6 x 4, voit valita sopivan kulman, jos lähestyt erittäin tarkasti tilan järjestämistä tai suunnittelet ullakon muodostamista. Työsi helpottamiseksi, kun olet valinnut huoneiden sijainnin ja toimivuuden, sinun on piirrettävä käytävät, joiden avulla jokainen voi tehdä elämästään mukavampaa. Piirustusten erilliset osat yhdistetään, ja näin saadaan alustava kaavio. Jos tarvittava materiaali osoittautuu liian suureksi eikä mahdu pieneen 6 x 4 taloon, sinun tulee käyttää aktiivisesti toisen tai kellarikerroksen tilaa.

  Pienikokoisissa rakenteissa muodostuu useimmiten kierreportaat.

  Klassinen 1-kerroksinen talo voidaan varustaa lämmittämättömällä ullakolla. Kesämökille, jota käytetään vain kausiluonteisesti, tämä vaihtoehto osoittautuu taloudellisesti varsin perustelluksi. Piirustuksiin merkitään jokainen kerros erikseen, eli yleissuunnitelman mukana tulee olla myös lattiapiirros.

  Jos kehittäjä ei toimita tällaista dokumentaatiota, tämä on hyvä syy ainakin tarkistaa hänen työnsä tarkemmin. 10 x 10 hirsitalon veranta voi peittää sekä yhden että useamman julkisivun. Venäjän ilmaston erityispiirteet huomioon ottaen ratkaisut, joissa on suuret panoraamaikkunat koko kehälle, eivät aina ole hyväksyttäviä.

   Avoterassilla käytetään koristekaiteita, joiden korkeus vaihtelee 100-150 cm lattian yläpuolella. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää samanlaista tangon nousua, josta piirustus leikataan huolellisesti. 7 x 8 talon avoimissa laajennuksissa voi olla lasitus, mikä auttaa suojaamaan huonetta sateelta. Kattotyyppi valitaan yksilöllisesti ottaen huomioon alueen ominaisuudet ja suunnittelun vivahteet. Useimmissa tapauksissa harjakatto asennetaan rakenteiden 9 x 9 ja 10 x 10 m päälle.

   Etu on ilmeinen: asennus suoritetaan ilman erikoistyökaluja, ja materiaali on suhteellisen halpaa ja luotettavaa pitkään. Lankakattoa käytetään suhteellisen harvoin, koska sen varusteet ovat monimutkaisia ​​ja kalliita, joskus se vaatii asiantuntijoiden osallistumista. Mutta luotettavuuden ja vakauden kannalta asennuksen jälkeen tällaisella järjestelmällä ei ole yhtäläisiä analogeja. Lisäksi sitä pidetään houkuttelevimpana "ulkonäkönsä" suhteen ja se kestää täydellisesti jopa voimakkaita tuulenpuuskia.

   Hirsitalot, joissa on autotalli, suunnitellaan siten, että sisäänrakennettu tai liitetty parkkipaikka suojaa talon kylmimmän osan ulkopuolelta.

   Tärkeää: kattorakenteet tulee tehdä kevyiksi, koska seinien kantavuus on suhteellisen heikko. Liiallinen kuormitus johtaa lähes väistämättä sekä palkkien että kattopalkkien muodonmuutokseen. Rakenteen todennäköisten ylikuormitusten laskeminen on pakollista. Kattojärjestelmä kootaan etukäteen valmistettujen urien ja ulkonemien ansiosta. Seuraavaksi asennetaan ylemmän rivin sivutangot, joiden nippuun käytetään tankoa, jonka poikkileikkaus on 15 x 10 cm.

   Rakentaminen

   Yksikerroksisen talon rakentaminen baarista on melko helppoa omin käsin.Useimmat ammattilaiset suosittelevat 150 x 150 mm:n palkin käyttöä tähän tarkoitukseen, mutta jos tavoitteena on säästää rahaa ja kieltäytyä palkkaamasta työntekijöitä, voit pienentää yhden reunan 100 mm:iin. Kun valitset sopivaa pohjaa hirsitalolle, sinun tulee noudattaa erikoiskirjallisuuden ohjeita. Mutta tämä ei tarkoita, että voit jättää huomiotta naapurilta ja sivuston aiemmilta omistajilta saadut tiedot. Jos kallistumisriski on pieni ja vesi on syvällä puutalon alla, taloon voidaan sijoittaa kevyetkin tuet.

   Betonin sekoittaminen käsin vie liian paljon aikaa, on paljon käytännöllisempää käyttää edullisia betonisekoittimia. Niiden ostaminen on toistuvasti perusteltua jonkin ajan kuluttua. Nauhan maaosaa kaadettaessa on käytettävä tiheämpää liuosta ja asennettava vahvistuskehys. Puun reunat on sidottu puisilla tapilla rahan säästämiseksi, niihin voi ottaa vaikka aikaisemmasta rakenteesta (mutta mahdollisesti kestävämmästä puusta) jääneet laudapalat. Kaikki kruunujen aukot täytetään erityisillä lämmittimillä.

   Täällä sinun on valittava joko kalliimpia ja käytännöllisempiä ratkaisuja (valmiit rullat) tai rahaa säästävä ja työvoimavaltainen sfagnum sammal. Karmien muodostamiseen tarvitaan vain litteitä tankoja, mieluiten ilman yhtä solmua. Tätä työtä suoritettaessa kannattaa keskittyä yksinkertaisimpaan tekniikkaan, koska jokainen puuntyöstön ammattilainen ei pysty käsittelemään täysimittaista reseptiä. Puun käsittelyn helpottamiseksi käytetään välttämättä työpöytää.

   Alkukruunu tehdään "puoleen puuhun", työhön on käytettävä pyörösahoja. Jos syvyys ei riitä, käytetään rautasahoja. Rakojen jättäminen elementtien väliin on melko järkevää, niiden avulla voit järjestää tuuletusaukkoja. Niiden sijoittaminen tietylle korkeudelle maanpinnan yläpuolelle lisää ilmanvaihdon tehokkuutta. Vuoraukset sijoitetaan, koska lankkujen mätänemisen jälkeen vaihto on helpompaa kuin alempien vanteiden vaihto.

   Vinkkejä ja temppuja

   Riippumatta valitusta puulajista kannattaa käyttää vain materiaalia, jonka kosteus on mahdollisimman pieni. Liimapuu on paljon kannattavampaa ja käytännöllisempää kuin valmistamaton vaihtoehto. Mikä on erittäin hyvää, siitä ei ole vain helpompi rakentaa, vaan myös sademäärä on poissuljettu. Kun otetaan tavallista käsittelemätöntä puuta, ovien ja ikkunoiden karmit on varustettu erityisillä urilla, jotka antavat tasaisen vedon.

   Kun tilaat kaupallisia rakennus- ja suunnittelupalveluita, sinun tulee kiinnittää mahdollisimman paljon huomiota laadittuun dokumentaatioon.

   Kauniita vaihtoehtoja

   Hirsitalon tyylin ei tarvitse olla mökin henkeä. Tässä yksi hyvä valoprojekti. Beiget seinät vaikuttivat hienostuneeseen punaiseen kattoon suotuisasti. Kuisti ja sen takana oleva käytävä jakavat asunnon kahteen suunnilleen yhtä suureen osaan. Toinen niistä on varattu asumiseen, toinen teknisiin tarpeisiin, mikä näkyy ainakin ikkunoiden koosta.

   Tässä kuvassa näkyy rakenne, joka on väriltään lähempänä sen osia. Hupaisa vaaleanharmaa katto sopii julkisivun kanssa hienovaraisilla, yksilöllisillä elementeillä. Kattorasi talon ulkoreunan yli mahdollistaa improvisoidun terassin luomisen. Kuisti ei ole korkea, ja seinien väri on tarkoituksella tehty hillityksi. Tässä lähestymistapa on hieman erilainen: julkisivuelementtien monimutkaisen kudoksen sijaan käytettiin ristinmuotoista tukielementtiä.

   Päärakenteen rauhallista valkoista puuta täydentävät visuaalisesti sirot kaiteet väliaikaisen terassin reunoilla. Tummansininen kattomateriaali kahdella rinteellä on tämän ratkaisun päävärikorostus. Ja täällä seinät ja katto on valmistettu samalla värillä. Toisaalta julkisivu, vaikka se on jälleen peitetty eteenpäin työnnetyn kattorakenteen alla, on tyylikkäämpi. Jopa syöksyputki herättää huomion; tummat ikkunakehykset harmonisoituvat visuaalisesti vielä tummemman pohjan/sokkelin viimeistelyn kanssa, molemmissa kuisteissa portaiden väri on sama.

   Lisätietoja talon rakentamisesta baarista on seuraavassa videossa.

   ei kommentteja

   Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

   Keittiö

   Makuuhuone

   Huonekalut