Nykyaikaisten talojen, joissa on tasainen katto, projektit: katon valinnan ja järjestelyn ominaisuudet

Sisältö
 1. Mikä se on?
 2. Ominaisuudet ja vaatimukset
 3. Hyödyt ja haitat
 4. Näkymät
 5. Materiaalit (muokkaa)
 6. Yleiset suunnittelusäännöt
 7. Järjestelyvaihtoehdot ja käyttöominaisuudet
 8. Kauniita esimerkkejä

Tavallisen venäläisen ilman rakennusta ja arkkitehtikoulutusta ymmärtäessä rakennuksen tasainen katto on jotain hyvin epäkäytännöllistä ja sisältää mahdollisia ongelmia. Tämän konseptin juuret ovat Neuvostoliiton menneisyydessä, jolloin huonolaatuisten materiaalien käytön ja rakennustekniikan rikkomisen vuoksi tällaiset rakenteet alkoivat virrata kaksi vuotta rakentamisen jälkeen.

Nykyaikaiset lähestymistavat talojen rakentamiseen ja uudet materiaalit tasakattojen luomiseen mahdollistavat näyttävien, epätavallisten projektien onnistuneen toteuttamisen, mukaan lukien eri tyylejä olevat yksityiset talot.

Mikä se on?

Tasakattoisten talojen projektit "alunperin" Länsi-Euroopan eteläosasta. Tasapinnaisista huviloista ja mökeistä on monia esimerkkejä.

Toisin kuin kaltevalla katolla, suoralla katolla on monimutkaisempi rakenne, mukaan lukien viemäri, vaikka tällaisella katolla on silti pieni kaltevuus - kahdesta viiteentoista asteeseen.

Erityisesti suunniteltuja taloja valmistetaan usein moderneilla tyyleillä., kuten hi-tech, moderni ja muut.

Voit rakentaa yksi-, kaksikerroksisen talon epätavallisella katolla sekä monikerroksisen talon, joka saa siten muodikkaita, ellei jopa futuristisia ominaisuuksia.

Ominaisuudet ja vaatimukset

Mökkien ja kerrostalojen projektit vaativat huolellista tutkimista. Tämä johtuu suurelta osin monimutkaisesta järjestelystä tällaisten rakenteiden yläosassa.

Suunnittelussa määritetään tasaisen katon vähimmäiskaltevuus. Jos sitä hyödynnetään, sen pinnalle tehdään ns. Jos katsot kattoa tarkasti, voit nähdä siellä huomaamattoman "relafin". Tämän ansiosta, kuten kaltevassakin, sula- ja sadevesi ei keräänny tähän.

Erittäin epätyypillinen katto on esimerkki modernista korkean teknologian rakentamisesta. Se koostuu useista kerroksista, jotka varmistavat sen laadun ja luotettavuuden.

Hyödyt ja haitat

Tasakattoisten rakennusten epätavallisen suunnittelun lisäksi, joka kiinnittää huomiota tällaisiin rakennuksiin, tämän asunnon omistajat voivat arvostaa tällaisten rakenteiden muita etuja.

 • Ehdollisesti tasaisella tasaisella katolla voit luoda aktiivista elämää: tehdä tänne urheilukentän, perustaa kukka- tai kasvimaa ja jopa sijoittaa uima-altaan. Jos tontin koko ei ole erityisen suuri, tällaisen lisäalueen läsnäolo kompensoi huomattavasti tätä haittaa.
 • Tasakattoisen rakennuksen kustannukset ovat halvemmat kuin harjakattoprojektin.
 • Koska talvella tasaiselle pinnalle kertyy enemmän lunta, syntyy luonnollinen lämpöä eristävä tyyny, jonka avulla voit säästää talon lämmityksessä.
 • Tasakattoisen rakennuksen monimutkaisesta suunnittelusta huolimatta täällä on helpompi huoltaa, järjestelmällisesti puhdistaa vesikouru ja seurata savupiippujen kuntoa sekä ilmanvaihtoa kuin perinteisessä harjakattoisessa rakennuksessa.
 • Koska tasakattojen pinta-ala on pienempi kuin kaltevien kattojen, voit säästää rakennusmateriaalissa.
 • Tasakaton asennus vie vähemmän aikaa kuin kalteva katto, koska on paljon mukavampaa työskennellä pinnalla, jossa ei ole havaittavissa olevaa kaltevuutta.
 • Tämäntyyppisten kattojen talojen omistajien ei tarvitse huolehtia hurrikaanin puhaltamisesta.
 • Tällaiselle katolle on helppo asentaa ja käyttää tuuligeneraattoreita, aurinkopaneeleja, antenneja, vedenkeräysjärjestelmiä ja niin edelleen.

Tällaisilla katoilla varustetuilla taloilla on myös useita haittoja.

 • Vedeneristyslaite vaatii tässä tapauksessa erityistä asennetta. Jos tässä työssä tehdään virheitä, talon omistajille ne päättyvät korjauksiin, jotka liittyvät vuotojen poistamiseen sateen tai sulaneen lumen katon pinnalle kerääntyvän veden vuoksi.
 • Jos katto on käytössä, talvella on tarpeen poistaa lumi siitä ajoittain. Sinun tarvitsee tehdä tämä vain manuaalisesti.
 • Vuodesta toiseen sulanut lumi testaa yläosassa olevan vedeneristyskerroksen lujuuden.

Näkymät

Jos talojen tasaiset katot näyttävät kaukaa katsottuna samalta, ne voivat itse asiassa olla erilaisia. Tällaisia ​​kattoja on kolme tyyppiä.

Toiminut

Niiden avulla ihmiset, jotka eivät ole kiireisiä katon kunnossapidon kanssa, voivat olla niillä sekä asentaa tänne raskaita asioita, mukaan lukien huonekalut. Tällaisella katolla on oltava luotettava perusta, jota käytetään pääasiassa teräsbetonina.

Siinä on oltava luotettava lämmöneristys, joka kestää vakavia kuormia, sekä dynaamisia että staattisia.

Käyttämätön

Tällaisella kestävällä betonialustalla ei vaadita. Rakentamisen aikana käytetään puusta valmistettua sorvausta. Käytön helpottamiseksi tähän asennetaan erityiset tikkaat, joiden ansiosta kattoon kohdistuva paine vähenee ja kuorma jakautuu tasaisesti koko sen pinnalle.

Inversio

Tämän tyyppistä kattoa käytetään usein hyödynnettynä. Tarvittavien teknisten järjestelmien monikerroksinen kakku sen rakentamisen aikana sisältää vedeneristystason. Täällä, toisin kuin tavallisessa katossa, vedeneristys ei ole ulkopuolella, vaan lämpöeristekerroksen alla. Näin voit suojata vedeneristysmattoa äärimmäisten lämpötilojen, auringon ja mekaanisen rasituksen tuhoisilta vaikutuksilta. Tämän seurauksena katon käyttöikä pitenee merkittävästi.

2000-luvun rakennustekniikka yhdistettynä perinteisiin talonrakennustapoihin mahdollistaa luotettavien, helppokäyttöisten ja ulkoisesti näyttävien asuntojen luomisen.

Materiaalit (muokkaa)

Taloja, joissa on epätavallinen katto, voidaan rakentaa erilaisista materiaaleista, esimerkiksi puusta, hiilihapotetusta betonista, SIP-paneeleista, vaahtolohkoista.

Joka tapauksessa on tärkeää valita oikea materiaali tasaisimmalle katolle. Kukaan ei esimerkiksi kiellä tavanomaisen aaltopahvin käyttöä. Mutta on tarpeen laskea huolellisesti, kuinka lumen poisto ja vedenpoisto suoritetaan, koska sateen vaikutuksesta ruoste syö metallikattopinnoitteen, eikä se palvele eräpäivää.

Siksi kosteudenkestävyys on erittäin tärkeä tekijä valittaessa kattomateriaalia. Voit käyttää samaa aaltopahvia, mutta polymeeripinnoitteella. Joissakin tapauksissa polykarbonaatti tai liuskekivi sopii rakentamiseen.

Voit ottaa erityisen rakennusmastiksin - erityisen nestemäisen aineen. Hän peitti katon pinnan harjalla. Kovettuessaan mastiksi on kova pinnoite, joka muistuttaa rullamateriaaleja. Se ei sula +70 asteessa, mutta voi halkeilla -25 asteessa, joten on parempi olla käyttämättä sitä ankarissa ilmastoissa.

Polykarbonaatti on luotettavampi kuin mastiksi, mutta kalliimpi. Tämän materiaalin etuna on, että se antaa talon katolle erittäin epätavallisen ilmeen. Ulkopuolelta voi vaikuttaa siltä, ​​että se on lasia. Tällä saavutetaan erityinen suunnitteluvaikutus, ja itse talo näyttää erittäin kalliilta.

Perinteisen liuskekiven käyttö tarjoaa kattopalvelua puolen vuosisadan ajan, mikäli talon suunnittelussa ja rakentamisessa ei ole virhettä. Itse liuskekivellä on huomattava paino. On tarpeen varmistaa rakennuksen perustan ja rungon luotettavuus, jotta se ei asetu ajan myötä.

Tasakatolle voidaan käyttää myös puupalkkeja. Se ei ole kestävä sellaisella kattorakenteella, mutta tässä kattomateriaali tai kaikki samat mastiksit voivat tulla apuun, mikä voi pidentää päämateriaalin käyttöikää.

Yleiset suunnittelusäännöt

Tasakattoisen talon suunnittelu ei juuri eroa projektin luomisesta mihinkään muuhun asumiseen.

Aluksi laaditaan rakennuksen yleinen luonnos ja määritetään materiaalit, joista rakentaminen suoritetaan. Lumi- ja tuulikuormituksen laskeminen siihen riippuu rakenteen muodosta. Materiaali määrittää tulevan perustuksen kuormitusta koskevat laskentatulokset.

Lisäksi lasketaan tukirakenteet, luodaan suunnitelmakaavio, johon on merkitty itse seinien lisäksi muita rakenneosia.

Arkkitehti voi suunnitella talon, jossa on tasainen katto, millä tahansa tyylillä, mutta ennen kaikkea se vastaa korkean teknologian tyyliä. Tällaiset rakennukset näyttävät joskus kuutioilta.

Tällaisten rakennusten neliömäiset katot suunnitellaan usein terassien sijoittamiseksi niihin.

Tasakattoisen talon rakentamiseksi onnistuneesti on myös tarpeen kehittää työprojekti, joka sitoo talon paikkaan ja tiettyyn rakennustilavuuteen. Tämän ansiosta voit laskea, kuinka paljon rakennus maksaa.

Erittäin tärkeää on tasaimman katon projektin kehittäminen sen rakentamiseen valitusta tekniikasta riippuen.

Tasakaton kattokakulla on useita tasoja. Tämä on pohja, joka on vaikein osa. Tämän kerroksen päälle asetetaan höyrysulku, joka erottaa eristyksen rakennuksesta nousevasta kosteudesta.

Lämmöneristyskerros puolestaan ​​on tärkeä komponentti tällaisessa katossa, jonka kunto määrää suurelta osin katon käyttöiän.

Vedeneristys ei päästä kosteutta taloon ulkopuolelta. Tämän kerroksen luomiseen käytetään usein nestemäisiä polymeerejä, jotka luovat luotettavan saumattoman pinnoitteen, joka on hyvin suojattu vedeltä.

Tämän seurauksena sen turvallisuus ja luotettavuus riippuvat hyvin suunnitellusta kattoprojektista. Jos teet vääriä laskelmia, katto on rakennettava uudelleen.

Järjestelyvaihtoehdot ja käyttöominaisuudet

Sisältä tasakattoinen asuinrakennus ei eroa muista. Se voi vastata minimalismin tyyliä, jossa on yksinkertaiset kynäkotelon piirteet, tai se voi sisältää paljon suurempia, mielikuvituksellisia arkkitehtonisia suunnitelmia. Tasakattoisten rakennusten joukossa on sekä premium- että keskiluokkaisia ​​taloja.

Juuri rakennuksen katto vaatii erityisjärjestelyä, jos se on käytössä. Ja olisi typerää kieltäytyä sijoittamisesta vapaalle alueelle, esimerkiksi 50 m2, virkistystilaan tai käytännöllisempään käyttöön.

Joka tapauksessa katolla, jossa ihmiset vierailevat säännöllisesti, on oltava hyvä valaistus ja varustaa reunakiveys.

Yksi tarina

Tasakattoisia yksikerroksisia taloprojekteja on nykyään melko vähän. Se voi olla joko täysimittainen asunto tai vaatimaton maalaistalo.

Pienessä kesämökissä "kesä"-kerroksen ansiosta voit laajentaa itse talon pinta-alaa, eikä missata sen sijoituksen alle menneitä neliöitä.

Yleinen vaihtoehto katon järjestämiseen on terassin sijoittaminen sille. Tätä varten katto peitetään terassilaudalla, tähän sijoitetaan kosteutta kestävät huonekalut. Kun tällaisella paikalla on riittävästi tilaa, voit hajottaa kukkapenkit, istuttaa pensaita, jotka auttavat suojaamaan kattoa auringolta kuumuudessa. Kuvaa täydentää grilli tai grilli.

Tasakatto voi olla erittäin viihtyisä ja kutsuva rentoutumispaikka, varsinkin jos sieltä avautuu kaunis näkymä maisemaan.

Käytännölliset ihmiset, jotka arvostavat jokaista neliösenttimetriä maata, voivat sijoittaa tänne kasvihuoneita ja puutarhapenkkejä.

On mahdollisuus luoda täysimittainen "vihreä" katto. Voit kylvää siihen tavallista nurmikon ruohoa tai luoda todellisen puutarhan kukkapenkin kanssa. Sinne laitetaan polut ja asennetaan puutarhakalusteet.On pidettävä mielessä, että tällaisen puutarhan massa voi olla erittäin vaikuttava. On selvää, että talon, johon tulee vehreä viheralue, on oltava betonia.

Kaksikerroksinen

Tällaisen talon järjestely on mahdollista esimerkiksi luottaen valmiisiin arkkitehtonisiin hankkeisiin. Lisäksi paljon riippuu omistajien taloudellisista mahdollisuuksista. Premium-luokan talon katto voi hyvin toimia helikopterikenttänä, mutta kuten yksikerroksiseen taloon, tähän on mahdollista sijoittaa puutarha tai terassi.

Tällaisella katolla voit varustaa oikean rannan uima-altaalla. On välttämätöntä, että talo kestää tällaisen painon, ja tarvittavat kommunikaatiot on kytketty oikein kattoon.

Jos asetat tälle sivustolle aurinkotuoleja, markiisia varjoa luomaan ja esimerkiksi kylpytynnyreitä kasveilla, voit nauttia rauhallisesta ja mukavasta levosta koko lämpimän vuodenajan.

Toinen tällaisen katon käyttötarkoitus on urheilualueen sijoittaminen. Tämä vaihtoehto on tulossa yhä suositummaksi yksityistalojen järjestelyissä. Täällä voit asentaa kuntolaitteita, tehdä tenniskentän tai juoksumatot.

Jokaista näistä vaihtoehdoista varten on tarpeen valmistaa erityinen joustava, kulutusta kestävä ja hieman karkea pinnoite putoamisen välttämiseksi urheilun aikana. Voit käyttää kumipäällysteitä tai tekonurmirullia. Luonnonnurmi on kuitenkin hyvä.

Mitä tulee taloon kokonaisuutena, tällaisessa rakennuksessa on huolehdittava vakaan perustan luomisesta. Jos katto on alun perin suunniteltu käytettäväksi, sen kuormitus on erittäin suuri.

Rautalanka

Maamme runkotalot ovat vähitellen tulossa yhä suositummiksi. Tämä johtuu suurelta osin niiden kokoonpanon yksinkertaisuudesta ja tällaisen asunnon suhteellisen alhaisista kustannuksista.

Rakenteen perusta on puusta tai metallista valmistettu runko. Sandwich-paneeleja käytetään myös rakentamisessa. Taloon on asennettu eristyskerros. Se on päällystetty vanerilla tai sementtilastulevyillä. Ulkopuolelta valmis rakennus on viimeistelty julkisivukipsillä.

Tasakattoinen runkotalo on kevyt rakenne. Tämän tyyppiset yksikerroksiset talot ovat yleisempiä, kaksikerroksiset talot ovat harvinaisempia. Jos perustukset valmistetaan, voidaan myös rakennuksen katto tehdä käyttökelpoiseksi. Terassin sijoittaminen ja jopa kasvien istuttaminen on täällä sallittua. Mutta tässä tapauksessa ei ole mahdollista asentaa uima-allasta tai muita raskaita esineitä.

Kauniita esimerkkejä

Tasakatto monipuolistaa asuinrakennuksen ulkonäköä ulkoisesta yksinkertaisuudestaan ​​huolimatta. Lisäksi tämä koskee useita tyylejä - ei vain huipputeknologiaa, joka tulee ensimmäisenä mieleen, kun mainitaan tällainen rakenteen huippu, vaan myös muita, vuosikymmeniä ja jopa vuosisatoja todistettuja.

Joten uskotaan, että minimalismi on nykyään suunta, joka kehittyy nopeammin kuin muut. Talojen litteistä katoista on tullut eräänlainen tämän tyylin ominaisuus. Minimalistisesti sisustetut talot erottuvat todella kompaktista ja järkevästä käytettävissä olevan alueen jokaisen neliömetrin käytöstä.

Tällaiseen rakennukseen voidaan sijoittaa asuinosan lisäksi autotalli, kasvihuone ja tilava kattoterassi.

Tasakatto "modernissa" - ilmiö ei niin kauan sitten. Siitä huolimatta on monia asuinrakennuksia, joissa on tällainen alkuperäinen katto. Ne on rakennettu teräsbetonista. Verhouksena voidaan käyttää keramiikkaa ja lasia.

Lasin ja puusta tai puusta valmistettujen materiaalien yhdistelmä näyttää alkuperäiseltä. Suuren määrän lasielementtejä voi korostaa nykyaikaisten rakennustrendien noudattamista. Puussa on yhteys luontoon. Maisemassa tällainen talo näyttää erittäin orgaaniselta.

Tasakatto ei ole edes klassisen tyylin kanssa ristiriidassa aavistellaan jalopesäkkeillään. Suorakaiteen muotoiset ikkunat, pylväät, tiukan symmetrian omaava julkisivu, joka on tyypillistä klassisen tyylin taloille, täydentävät täydellisesti litteää kattoa, joka korostaa rakennuksen monumentaalisuutta.

Korkean teknologian tyylin tunnusomaisia ​​piirteitä ovat metallin, muovin ja lasin käyttö. Itse talo voidaan rakentaa esimerkiksi hiilihapotetusta betonista.

Tasakatto yhdistyy täydellisesti tällaisten perinteiden mukaisesti rakennettujen talojen suorien muotojen ja linjojen korostettuun noudattamiseen. On uteliasta, että tämän tyylisten rakennusten näyttävälle ulkoiselle "syrjäisyydelle" luonnosta ne näyttävät varsin sopivilta luonnossa.

Jopa yksikerroksinen talo herättää huomiota varsinkin illalla, kun se on täynnä sähkövaloa sisältäpäin.

Katso nykyaikaisen tasakattoisen talon edut seuraavasta videosta.

ei kommentteja

Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

Keittiö

Makuuhuone

Huonekalut