Taloprojektit baarista, jossa on ullakko

Taloprojektit baarista, jossa on ullakko
 1. Erikoisuudet
 2. Hyödyt ja haitat
 3. Suunnitteluvaihtoehdot
 4. Materiaalit (muokkaa)
 5. Järjestely
 6. Esimerkkejä projekteista

Runkotalot baarista, jossa on vakiomallien mukainen ullakko, ovat erittäin suosittuja. Tällaisten standardiratkaisujen avulla voit luoda täysimittaisen asunnon puhtaasta materiaalista esikaupunkialueelle nopeasti ja taloudellisesti. Siksi on syytä harkita yksityiskohtaisemmin tällaisten rakennusten erilaisia ​​hankkeita.

Erikoisuudet

Valmiiden projektien mukaan rakennetut erikokoiset maalaistalot pystytetään nopeasti ja pienin kustannuksin. Niissä kaikki elementit, mitat, hyödyllisen tilan käyttö, tekniset laskelmat on mietitty mahdollisimman tehokkaasti ja ergonomisesti. Erityisen huomionarvoista on, että sinun ei tarvitse olla älykäs oman yksilöllisen suunnitelman kehittämisessä, piirustuksen ja monimutkaisten laskelmien tekemisessä. Valmiiden hankkeiden puutalot vaativat vain rakennustyötä.

Ullakkopalkin talot mahdollistavat rakennuksen sisäisen tilan hyödyntämisen, asunnossa ei käytännössä ole enää käyttämätöntä tilaa. On mahdollista tehdä mukava ja viihtyisä ullakkohuone parvekkeella.

Itse ullakko tarkoittaa asuintilaa rakennuksen katon alla, tällaisia ​​arkkitehtonisia tekniikoita on käytetty keskiajalta lähtien. On mahdollista järjestää ullakkohuone vaatimattomissa hirsitaloissa, jotka on valmistettu valmiiden projektien mukaan. Lisäksi se näyttää melko alkuperäiseltä sekä sivuston ulkopuolella että sisätiloissa.

Hyödyt ja haitat

Runkotalolla baarista, jossa on ullakko, on seuraavat edut:

 • koska se ei kutistu, voit muuttaa siihen heti rakentamisen jälkeen;
 • puu on ympäristöystävällinen materiaali, vaaraton ja turvallinen, optimaalinen kosteus säilyy tällaisessa huoneessa ilman sienten ja homeen muodostumista;
 • kestävyys - asianmukaisella rakenteella ja käytöllä palkeista valmistetut talot voivat kestää jopa 100 vuotta;
 • vähimmäisrakennusaika - valmiille nauhaperustalle seinä ja katot voidaan rakentaa 3-4 päivässä;
 • materiaalin alhaiset kustannukset, lisäksi käsittelyn aikana puu ei käytännössä tuota jätettä;
 • Rakenteen luonnollisen kauneuden ja korkean lämmöneristyksen ansiosta puu säästää viimeistely- ja eristysmateriaaleja.

Tällaisten rakennusten suurin haitta on palovaara. Huolimatta tulenkestävien kyllästysten ja mastiksien käytöstä puupalkilla on aina korkeat syttymisominaisuudet, tässä se on paljon huonompi kuin tiili, betoni, kaasusilikaattilohkot ja muut ei-puumateriaalit. Tämä on ehkä ainoa merkittävä haittapuoli, muuten tällaisten talojen rakentaminen on erittäin kannattavaa, varsinkin kun on olemassa monia valmiita alkuperäisiä projekteja.

Suunnitteluvaihtoehdot

Profiilissa tällaisten talojen ulokkeet ovat yleensä neliömäisiä (6x6, 8x8 neliömetriä) tai suorakaiteen muotoisia (6x8, 6x9 neliömetriä), harvemmin on vaihtoehtoja, joissa on ulkoneva veranta, erkkeri, terassi. Tällaiset projektit ovat monimutkaisempia, mukaan lukien perustan asettaminen, mutta ne lisäävät sisätilaa, mahdollistavat lisätoimisto- tai virkistystilojen rakennuksen. Huoneiden sijainnista riippuen hyödyllinen oleskelutila voi olla 30-80 neliömetriä. m.

Yksinkertaisimpien versioiden ensimmäinen kerros on jaettu väliseinällä 2 huoneeseen, monimutkaisemmissa projekteissa voi olla eteinen tai eteinen, 2 makuuhuonetta sekä kylpyhuone, kylpyhuone tai varasto.Ensimmäisen ja toisen kerroksen välinen portaikko voi olla yksivälinen - tämä säästää hyödyllistä asuintilaa, mutta vaikeuttaa nousua ja laskeutumista, vaatii jyrkempien portaiden asentamista.

Mukavuuden vuoksi voit rakentaa kaksiväliset portaat, joiden jännevälit ovat samansuuntaiset, tämä menetelmä on ergonomisin.

Ullakkotila voi olla yksi tai kaksi huonetta, kaikki riippuu pohjan pinta-alasta ja talon projektista. Ullakko voidaan varustaa pienellä parvekkeella tai loggialla, jonka runko on valmistettu samasta profiloidusta puusta. Yleensä huone sijaitsee itse katon alla, jossa kattorunko on päällystetty vanerilla, muovilevyillä tai limiölaudalla. Myös ullakon sisustuksen ja itse katon välisiä syvennyksiä voidaan hyödyntää tehokkaasti esimerkiksi tekemällä sinne pieniä varastotiloja, pitämällä kommunikaatioita sisällä tai sijoittamalla sinne kodinkoneita.

Ullakkokerroksinen talo tarvitsee lisäeristyksen. Jos se on pysyvästi asuinrakennus, se kannattaa myös suojata kosteudelta. On tehokasta käyttää polyuretaanivaahtoa, vaahtovaahtoa, mineraalivillaa, jossa on kerros polymeerikalvoa eristemateriaalina.

Jos kiuaslämmitysputki kulkee asuinrakennuksen ullakon läpi, mitä tällaisissa projekteissa usein löytyy, se on myös eristettävä ja viimeisteltävä hieno koristeellinen viimeistely.

Materiaalit (muokkaa)

Hirsitalo voidaan rakentaa useista materiaaleista.

 • Massiivinen puu - nämä ovat kiinteitä luonnonpuun runkoja, kuivattuja, tasaisilla pinnoilla. Osio voi olla neliön tai suorakaiteen muotoinen. Tämä materiaali on erittäin kestävää ja sillä on vaikuttava ulkonäkö.
 • Profiloitu puutavara käytetään useimmiten. Se on valmistettu massiivisesta tangosta, jonka sivuille on tehty uria ja ulkonemia, joiden ansiosta se on koottu luotettavaksi vakaaksi rakenteeksi.
 • Liimattua laminoitua puutavaraa koostuu useista levyistä, jotka on kiinnitetty yhteen korkealla paineella. Kruunujen taipumisen estämiseksi muurauksessa laudat asetetaan kuiduilla eri suuntiin. Laminoidun viilupuun etuna on, että se ei halkeile tai kutistu.
 • SIP-paneelit valmistetaan liimaamalla useita lastulevyjä, joiden väliin on lämpöä eristävä kerros. Tästä johtuen tämäntyyppinen rakennusmateriaali on erittäin lämmin ja sillä on korkea lujuus.
 • Tangot, joissa jäljitelty luonnonhirsiäantaa talon seinille erittäin dramaattisen ja vaikuttavan ilmeen.

Mitä tulee itse puulajeihin, mäntyä käytetään useimmiten halvimpana, mutta käytännöllisenä materiaalina. Mäntypuu on pehmeää, helposti prosessoitavaa, sillä on alhainen tiheys ja hyvä lämmöneristys. Mutta tämä puu kutistuu voimakkaasti, aiheuttaa halkeamia ajan myötä, ei kestä hometta. Setri- ja lehtikuusipalkit ovat paljon tiheämpiä ja vakaampia, mutta niiden lämmöneristys on huonompi.

Mikä tahansa talon versio baarista, jossa on ullakko, on rakennettava valmiille perustalle., joka kovetti ja antoi normaalin kutistumisen. Se on valmistettu sementti- ja hiekkapohjaisesta teräsbetonista. Perustus voi olla laatta, pylväs tai teippi. Jälkimmäinen tyyppi on yleisin, koska se on vankka perusta missä tahansa talon seinän kohdassa ja tarjoaa suurimman vakauden kaksi- tai useampikerroksiselle rakennukselle.

Järjestely

Vaikka puulla on hyvät lämmöneristysominaisuudet, puutalot tarvitsevat lisäeristystä. Tämä pätee erityisesti ullakkoon, joka on pienempi kuin alakerta, suojassa tuulelta ja kovalta pakkaselta. Oikea ratkaisu olisi eristää lattiat asunnon molemmilla tasoilla ekovillalla tai polyuretaanilla, jotka on ommeltu kattojärjestelmään. Ensimmäisen ja toisen kerroksen ikkunat, parvekeovet on myös eristettävä luotettavasti silikonilla tai vaahdolla.

Kun järjestät ullakkotilaa, sinun on huolehdittava luonnollisesta ilmanvaihdosta.Se on erityisen tärkeä kuumalla säällä, kun katto on erittäin kuuma ja ullakolla ei ole tuuletusaukkoja tai parvekkeita.

Kun johdetaan sähköä ullakolla varustetuissa hirsitaloissa, on parasta asentaa sähkökaapelit muovilaatikoissa tai aaltopahviputkissa. Ne on valmistettu palamattomista materiaaleista ja ne toimivat lisäsuojana kuivalle, helposti syttyvälle puulle. Putki- ja viemärijärjestelmät asennetaan parhaiten joustavilla ja kestävillä polypropeeniputkilla.

Esimerkkejä projekteista

Suosittuja projekteja ovat 8x8 ja 6x8 neliömetriä. m voidaan mainita yksinkertaisin ratkaisu katettu terassi, kaksi huonetta, pieni eteinen ja kylpyhuone ensimmäisessä kerroksessa ja yksi tilava makuuhuone toisessa parvikerroksessa. Elementtien vähimmäismäärä, yksinkertainen piirustus, helppo asennus tekevät tästä projektista erittäin edullisen. Tämä talo on kooltaan 8 x 6 m, ja se on mukava ja tilava 3-4 hengen perheelle, voit asua siinä ympäri vuoden ilman ongelmia.

Talo profiloidusta puusta 200x200 mm, mitat 6x6 neliömetriä. m sisältää pienen mutta viihtyisän ullakon toisessa kerroksessa. Tämä on edullisin vaihtoehto.

Talot baarista 6x9 ja 9x9 neliötä. m on myös valmiita vakioprojekteja. Tämä on tilavampi asunto, johon voit tehdä keittiön, saunan ja toisessa kerroksessa jakaa kaksi täysimittaista olohuonetta väliseinällä.

Katso seuraavasta videosta virheitä valittaessa taloprojektia baarista

ei kommentteja

Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

Keittiö

Makuuhuone

Huonekalut