6 x 8 m talon pohjaratkaisu ullakolla: voitimme hyödyllisesti jokaisen metrin

Sisältö
  1. Huoneen ominaisuudet
  2. Hyödyt ja haitat
  3. Materiaalien valinta rakentamiseen
  4. Millainen ympäristö voisi olla?
  5. Kauniita esimerkkejä inspiraatiosta

Viime aikoina monet kaupunkilaiset aikovat ostaa talon tai rakentaa mökin kaupungin ulkopuolelle. Loppujen lopuksi tämä on raitista ilmaa ja kommunikointia luonnon kanssa sekä tuoreita, luomuvihanneksia ja hedelmiä, jotka on kasvatettu omin käsin. Siksi, kun olet ostanut pienen tontin, sinun on käytettävä sitä järkevästi. Esimerkiksi rakentaa pieni talo, jonka mitat ovat 6 x 8 metriä, kauniilla ullakolla.

Huoneen ominaisuudet

Tällaisen talon ulkoasu vie vähän aikaa ja ilahduttaa omistajia, jotka luovat perhepesän omin käsin. 6 x 8 talo on helppo sijoittaa pienelle tontille.

Se on kompakti, ei vie paljon tilaa, mutta samaan aikaan siihen mahtuu kaikki mitä tarvitaan minkä tahansa perheen mukavaan elämään.

Koon suhteen tällaista taloa voidaan verrata pieneen kaupunkiasuntoon. Sisälle sopivat täydellisesti sekä ullakolle sijoitettavat oleskelutilat että kellarikerroksessa sijaitsevat kodinhoitohuoneet. Ulkopuolelta pieni, siihen mahtuu kaikki, jotta jokainen perheenjäsen on tyytyväinen.

Hyödyt ja haitat

Kun suunnittelet taloa ullakolla, on otettava huomioon kaikki rakenteen edut ja haitat. Tämä auttaa määrittelemään selkeämmin kunkin huoneen toiminnallisuuden ja tarkoituksen.

Tällaisen talon rakentamisessa on enemmän etuja kuin haittoja. Ensinnäkin 6 x 8 talo vie pienen alueen, jota lisää ullakkokerros. Kiinteistöveroa maksettaessa huomioidaan vain yksi kerros: ullakko on tavallinen ullakko eikä sitä pidetä asumisena. Toiseksi, pienen koonsa vuoksi tällainen rakennus mahdollistaa säästämisen perustusten ja seinien pystyttämisessä, ja nykyaikaisten materiaalien avulla voit rakentaa talon, jossa on ullakko, mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Riippumatta siitä, kuinka paljon haluat rakentaa täydellisen talon, sillä on silti haittoja. Ullakkorakennus ei ole poikkeus tästä säännöstä. Kun suunnittelet tällaisen talon rakentamista, on otettava huomioon ullakkokerroksen seinien ja katon kaltevuus. Kun ostat huonekaluja, sinun on ostettava matalat mallit, jotka sopivat huoneen kokoon. Lämmönsiirron taso tällaisissa taloissa on liian korkea, joten ullakkohuoneen lämpöeristys ja lämmitysjärjestelmän asennus on tarpeen.

Materiaalien valinta rakentamiseen

Rakennusmateriaalien valikoima on erittäin laaja. Seinille nämä ovat tiilet, vaahtolohkot, runkopaneelit. Lattioihin - puiset palkit. Jokaisella on omat hyvät ja huonot puolensa, jotka sinun tulee olla tietoisia ennen lopullisen valinnan tekemistä.

Tiili

Ilmestynyt rakennusmarkkinoilla pitkään, eikä se ole laadultaan huonompi kuin muut materiaalit. Se on riittävän kestävä, ei pelkää huonoja sääolosuhteita, tulta, ja sillä on hyvä äänieristys. Lisäksi päällystetiili näyttää kauniilta tontin sisätiloissa.

Vaahtolohkot

Tällainen materiaali, kuten vaahtolohkot, on käytännöllisempi ja halvempi kuin tiili. Seinät kasvavat sen kanssa erittäin nopeasti. Vaahtolohkoista valmistetulla talolla on korkea lämmöneristys, mikä on tärkeää.

Tällaiset seinät eivät koskaan homehtuu.

Kehys

Seinien pystyttäminen runkopaneeleista on herättänyt monia faneja. Materiaalien suosio johtuu siitä, että niiden kokoaminen vie vähän aikaa. Tehtaat valmistavat valmiita osia, joiden avulla suunnittelijan periaatteen mukaan talo rakennetaan viikossa.Kehyseinillä on hyvä lämmöneristys. Kaikki materiaalit sopivat kodin sisustamiseen.

Palkit

Toinen ympäristöystävällinen materiaali on puupalkit. Sillä on suuri kysyntä talojen 6-8 rakentamisessa. Tällainen talo ei vaadi lisälämmitysmateriaaleja. Se näyttää hyvältä missä tahansa. Sen rakentaminen vie vähän aikaa, noin kahdesta kolmeen viikkoa.

Millainen ympäristö voisi olla?

Kun olet päättänyt rakentaa yksikerroksisen talon ullakolla, voit paitsi säästää rahaa myös luoda kauneutta ja mukavuutta. Tällaista taloa ei voida kutsua suureksi, mutta se voi hyvin majoittaa täysimittaisen perheen. Jotta kaikilla olisi mukavaa, on tarpeen tehdä suunnitelma ottaen huomioon budjetti ja omistajan vaatimukset.

Jos talossa on yksi kerros ja perhe koostuu kolmesta ihmisestä, ullakkoa voidaan käyttää makuupaikan varustamiseen. Ensimmäisessä kerroksessa tulisi varustaa keittiö, jonka kautta pääsee kylpyhuoneeseen, toiseen makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen, jossa lukuisten ikkunoiden ansiosta on paljon valoa.

Seuraava vaihtoehto on terassi, jolle ulos menossa tunnetaan ykseys luonnon kanssa. Kun astut tällaiseen taloon, löydät itsesi heti pienestä käytävästä, johon voit laittaa kaksiovisen vaatekaapin päällysvaatteille ja pienen kaapin kenkiä varten. Lisäksi on suuri ja erittäin valoisa huone, johon voit sijoittaa sohvan ja pienen pöydän. Suoraan hänen takanaan on keittiö yhdistettynä ruokasaliin ja jossa on iso pöytä keskellä huonetta, sitten kylpyhuone. Makuuhuoneet voidaan sijoittaa eteisen oikealle puolelle. Ja yläkerrassa - vierashuone vieraileville ystäville.

Lapsiperheelle 6 x 8 puutarhamökki ullakolla sopii parhaiten. Pohjakerroksessa voit sijoittaa makuuhuoneen vanhemmille. Ja ullakolla - lapsille, joissa he eivät voi vain nukkua, vaan myös leikkiä häiritsemättä ketään.

Alakertaan, makuuhuoneen lähelle, on suositeltavaa sijoittaa olohuone ja keittiö ruokailuhuoneineen, joissa koko perhe kokoontuu suuren pöydän ääreen. Tilan laajentamiseksi voit tehdä verannan.

Jos se on suljettu, kannattaa siitä tehdä olohuone ja varustaa sen sijaan ylimääräinen makuuhuone.

Jos ullakko on täysimittainen toinen kerros, niin ensimmäisessä voit varustaa olohuoneen, kylpyhuoneen ja keittiön, ja yläkerrassa on kaksi tai kolme makuuhuonetta. Yksi iso on vanhemmille ja kaksi pienempää lapsille.

Kauniita esimerkkejä inspiraatiosta

Nykyään 6 x 8 talo ullakkoineen on yksi suosituimmista väestön keskuudessa. Loppujen lopuksi, jos järjestät kaikki vyöhykkeet oikein, voit saada unelmiesi kodin. Tässä muutamia kauniita esimerkkejä.

Ensimmäinen vaihtoehto on vaalea rakenne, jossa on tummia puupalkkeja. Ullakkotalo sopii täydellisesti sivuston maisemasuunnitteluun. Tässä talossa voisi asua lapsiperhe. Tilavan terassin läsnäolo talon sisäänkäynnin edessä antaa lapsille mahdollisuuden leikkiä sillä milloin tahansa vuoden aikana.

Ensimmäinen kerros ja ullakko on tehty samalla tyylillä. Koko talo on rakennettu jugendtyyliin - valkoiset seinät yhdistyvät orgaanisesti tummiin pintakäsittelyihin. Talon keskiosa on viimeistelty luonnonpuuta jäljittelevillä ruskeilla paneeleilla. Ullakolle on kiinnitetty pieni valkoinen parveke. Siellä voit juoda teetä ja ihailla ympäröivää aluetta.

Toinen esimerkki on esitetty vaaleammissa väreissä. Kauniit pylväät tukevat suurta, samasta materiaalista valmistettua parveketta. Katto on kaltevampi. Siksi ullakolle voi majoittua vain yksi huone, esimerkiksi vierashuone. Koko tontti on päällystetty laatoilla. Sen päällä on parkkipaikka.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että hyvin suunnitellulla 6x8 m talolla ullakolla saat täysin ergonomisen tilan ja tehdä huoneesta lämpimän ja viihtyisän.

Katso alta lisätietoja.

ei kommentteja

Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

Keittiö

Makuuhuone

Huonekalut