Taloprojekti 8x10 m ullakolla: kauniita ideoita rakentamiseen

Sisältö
  1. Erikoisuudet
  2. Rakennusmateriaalit
  3. Projektit
  4. Kauniita esimerkkejä

Ullakkotalo on käytännöllinen rakenne, joka näyttää vähemmän tilaa vievältä kuin klassinen kaksikerroksinen rakennus, mutta on samalla riittävän suuri koko perheen mukavuuteen. Voita talon tila, jonka ullakko on kooltaan 8 x 10 neliötä. m. voidaan tehdä eri tavoilla riippuen perheen koostumuksesta, kunkin sen jäsenen eduista ja tarpeista.

Erikoisuudet

8 x 10 kodilla lisäullakolla voi olla monia etuja. Siksi tällaisten rakennusten kysyntä on lisääntynyt viime vuosina.

Ullakon rakentaminen on halvempaa: voit säästää rakennustöissä, koristeluun tarvitaan myös vähemmän materiaaleja. Lisäksi ullakkoa ei pidetä täysimittaisena toisena kerroksena, mikä on edullista oikeudelliselta kannalta.

Lisäksi tällaisessa talossa ei ole vähemmän tilaa kuin kaksikerroksisessa. Tämä tarkoittaa, että varustamalla ullakko sinulla on varaa ylilyönteihin. Voit tehdä esimerkiksi pukuhuoneen, oman toimiston kotoa työskentelyä varten tai työpajan luovia harrastuksia varten. Tämä vaihtoehto sopii myös suurille perheille. Lapset voivat majoittua helposti ullakolla jättäen koko ensimmäisen kerroksen vanhemmilleen.

Sellaisessa talossa on paljon lämpimämpää. Ensinnäkin on helpompi kuljettaa kaasua ullakolle kuin toiseen kerrokseen. Lisäksi lämpö ei karkaa katon läpi, varsinkaan jos se on lisäeristetty. Onneksi eristysmenetelmiä on nyt monia, joten voit valita itsellesi sopivimman.

Jos ullakko valmistuu erikseen tai tehdään yksinkertaisesti viimeisenä, siellä voidaan työskennellä ilman vuokralaisten häätöä ensimmäisestä kerroksesta.

Ja lopuksi ullakko näyttää melko epätavalliselta. Tämä tarkoittaa, että voit varustaa siellä alkuperäisiä tiloja käyttämällä kaikkea mielikuvitustasi.

Valtavan määrän etujen lisäksi tällaisilla rakennuksilla on kuitenkin omat haitansa. Suurin osa niistä johtuu siitä, että rakentamisen aikana on tehty joitain virheitä. Esimerkiksi materiaali oli valittu väärin, joitain tekniikoita rikottiin ja niin edelleen. Tästä voi tulla kylmää yläkerrassa.

Haittoja ovat ikkunoiden liian korkea hinta. Kattoikkunat maksavat yleensä puolitoista tai kaksi kertaa enemmän kuin tavalliset. Siksi, kun olet päättänyt varustaa tämän tyyppisen talon, sinun on oltava valmis lisäkustannuksiin.

Myös huonekalujen sijoittelussa on oltava tarkkana. Älä laita liian raskaita esineitä tähän talon osaan, on parempi poimia kevyitä materiaaleja.

Tämä koskee kaikkea, myös kattoa, kalusteita ja kalusteita. Jos ylikuormitat perustaa, seiniin saattaa ilmestyä halkeamia.

Rakennusmateriaalit

Ullakko, kuten mikä tahansa muu huone, voidaan rakentaa eri materiaaleista. Näitä ovat puu, tiilet ja vaahtolohkot. Jokaisella materiaalilla on sekä etuja että haittoja.

Puu on ollut viime aikoina suosituin valinta. Tosiasia on, että rakennusten korkeaa ympäristöystävällisyyttä arvostetaan nyt suuresti. Tällä parametrilla puu sopii täydellisesti. Lisäksi talo, jossa on ullakko puusta tai hirsistä, näyttää houkuttelevalta ja toimii sivuston todellisena koristeena.

Toinen suosittu materiaali, jota kesäasukkaat käyttävät, ovat tuhkaharkot tai vaahtolohkot. Ne eivät ole niin laadukkaita, mutta niistä voi rakentaa talon mahdollisimman nopeasti.Ne eroavat myös sellaisista eduista kuin suhteellisen alhainen paino ja alhaiset kustannukset.

Ei voi sivuuttaa ajattomia klassikoita - tiilirakennuksia. Tämä materiaali liittyy lujuuteen ja luotettavuuteen. Tiilitaloja on pitkään pidetty ylellisimpinä ja kestävimpinä. Nyt he eivät myöskään menetä suosiotaan.

Vaikka tiilisellä ullakkokerroksella varustetun talon rakentaminen maksaa enemmän kuin vaahtolohkoista tehdyn kevyen runkorakennuksen rakentaminen, monet pitävät silti ensimmäisestä vaihtoehdosta.

Lopuksi on syytä mainita kivi. Muiden materiaalien joukossa se erottuu kestävyydestään ja lisääntyneestä lämmönjohtavuudestaan. Jos viimeistelet rakennuksesi kuorikivillä, saat lämpimän ja kodikkaan huoneen, joka ei pelkää pakkasia.

Vaihtoehdot, kuten useiden materiaalien yhdistelmä, ovat myös hyväksyttäviä. Esimerkiksi talo voidaan rakentaa kokonaan hirsitalosta ja sitten lisäksi eristää. Joissakin tapauksissa on varattu ullakkohuone.

Projektit

Mielenkiintoisia projekteja on monia. Lopullinen asettelu valitaan aina ottaen huomioon tietyn perheen ominaisuudet ja omistajien hyväksymä.

Talo 8x10 pienelle perheelle

Perinteinen vaihtoehto on talo, jossa on ullakko, jossa asuintila sijaitsee. Tämä voi olla makuuhuone vanhemmille tai lapsille, jotka asuvat jo perheensä kanssa. Joissain tapauksissa ullakkoportaat tuodaan ulos, jotta yläkerran asukkaat eivät häiritse muita.

10x8 huone luoville ihmisille

Jos jollain perheestä on luovia harrastuksia, ullakko voidaan varustaa juuri sellaiselle toiminnalle. Tässä huoneessa voit varustaa esimerkiksi työpajan. Joten kuka tahansa voi olla luova ilman, että ulkopuolinen melu häiritsee häntä ja häiritsemättä läheisiään.

Myös toisessa kerroksessa voit varustaa ompelupajan viereisellä pukuhuoneella. Tilaa on riittävästi kaikelle, mitä tähän tarvitaan. Voit myös sisustaa huoneen koriste-elementeillä.

Kauniita esimerkkejä

Kun suunnittelet omaa ullakkotaloasi, näet kuvia kauniista valmiista rakennuksista. Ne auttavat sinua navigoimaan, mihin suuntaan sinun pitäisi liikkua, mikä vaihtoehto voi sopia sinulle. Voit toistaa esitellyn projektin tai inspiroitua valmiista ideoista ja luoda jotain omaa.

  • Valoisa tiilitalo. Ensimmäinen esimerkki on kiinteä rakenne vaaleista tiilistä, jota täydentää kirkas smaragdikato. Tätä väriyhdistelmää voidaan kutsua klassikoksi. Talo näyttää tyylikkäältä ja siistiltä. Ullakolla on vähän tilaa, koska katto on matala. Mutta käytettävissä oleva tila riittää usean hengen perheelle mukavasti istua pohja- ja yläkerroksissa.
  • Kevyt rakennus. Jos ensimmäinen vaihtoehto on todellinen klassikko, toinen näyttää nykyaikaisemmalta. Vaaleita seiniä täydentävät kahvinväriset putket ja ikkunakehykset. Osa katosta suojaa parveketta ja huoneeseen liitettyä miniterassia huonolta säältä. Siten tilaa ei ole vain rakennuksen sisällä, vaan myös ulkopuolella. Näin voit nauttia ympäröivän luonnon kauneudesta ja raikkaasta ilmasta pitkiä iltoja.
  • Talo, jossa pysäköinti. Tämän talon katon alla on paikka paitsi kaikille perheenjäsenille, myös hyvälle autolle. Pieni parkkipaikka on suojattu kuumuudelta ja sateelta, joten sillä voi helposti korvata autotallin ainakin hetkeksi.

Itse talo on samanlainen kuin edellinen - vaaleampi pohja, tumma sisustus ja paljon vehreyttä, joka koristaa rakennusta ja tekee siitä viehättävämmän. Ullakolla ei ole vähemmän vapaata tilaa kuin alakerrassa. Siellä on täysin mahdollista varustaa vierashuone, lastentarha tai työpaja, joten tilaa riittää kaikille. Tällainen ullakkotalo sopii sekä nuorelle parille että suurelle perheelle.

Katso seuraava video yleiskatsauksen 8x10 talosta, jossa on ullakko.

ei kommentteja

Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

Keittiö

Makuuhuone

Huonekalut