Taloprojektit, joissa on ullakko jopa 100 m2

Sisältö
 1. Erikoisuudet
 2. Materiaalit (muokkaa)
 3. Projektit
 4. Kauniita esimerkkejä

Monet ihmiset rakentavat ullakot maalaistaloihin. Tällaiset tilat sopivat täydellisesti melkein mihin tahansa kotiin, mikä lisää sen käyttöaluetta. Nykyään ullakkohuoneiden järjestämiseen on olemassa suuri määrä suunnitteluprojekteja. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit järjestää yksityisen talon, jonka ullakko on enintään 100 m2.

Erikoisuudet

Tällä hetkellä suosituimpia ovat yksikerroksiset tiilistä tai puusta tehdyt talot. Yleensä tällaiset rakennukset ovat kooltaan pieniä (jopa 100 neliömetriä). Siksi asiantuntijat ehdottavat usein, että tällaisten rakennusten omistajat rakentavat ullakot, jotka lisäävät elintilaa.

Ensinnäkin ullakkoaluetta järjestettäessä on tärkeää kiinnittää huomiota lämpenemisprosessiin, koska ulkoinen ympäristö vaikuttaa tällaisiin tiloihin enemmän kuin muihin.

Yksi parhaista kattoeristysvaihtoehdoista on lasivilla.

Tällä materiaalilla on useita tärkeitä positiivisia ominaisuuksia:

 • halpa;
 • ympäristöystävällisyys;
 • korkea palamisenkestävyys;
 • kyky säilyttää lämpöä.

Lasivillalla on kuitenkin myös joitain haittoja:

 • lasikuitujen palasten läsnäolo;
 • käytön vaikeus (eristettäessä);
 • tarve asentaa tehokas ilmanvaihtojärjestelmä.

Toinen ullakon eristämiseen sopiva materiaali on mineraalivilla. Monien ammattirakentajien mukaan se on yksi parhaista vaihtoehdoista. Tämäntyyppinen tuote koostuu massiivisista kuiduista puristetuista osista.

Mineraalivillalla on monia etuja:

 • helppous;
 • asennuksen helppous;
 • erinomainen äänieristys;
 • turvallisuus;
 • kestävyys;
 • vedenpitävyys;
 • tulenkestävä.

Rakentajat sisältävät negatiivisia puolia:

 • joidenkin haitallisten hartsien höyryjen vapautuminen;
 • positiivisten ominaisuuksien menetys voimakkaan kostutuksen jälkeen;
 • toistuva pölypäästö.

Ullakkotalojen perustus ansaitsee erityistä huomiota. Vain luomalla laadukkaan perustan voit tehdä kodistasi turvallisen ja luotettavan.

Nykyään asiantuntijat voivat tarjota useita vaihtoehtoja tällaisten tukikohtien järjestämiseen:

 • pino;
 • nauha;
 • kaakeloitu;
 • pylväsmäinen.

Pino

Useimmiten tätä tyyppiä käytetään yksityisten talojen rakentamiseen, jotka sijaitsevat liian pehmeällä maaperällä tai jyrkillä rinteillä. Tämän tyyppistä perustaa edustavat suuret paalut. Ne työnnetään maahan pystyasennossa. Samanlaiset rakenteet on valmistettu asbestista, teräsbetonista tai puusta.

Nauha

Monien rakentajien mukaan tämäntyyppinen perustus on sopivin vaihtoehto ullakkotaloihin. Usein tämän tyyppistä perustusta käytetään myös monikerroksisissa rakenteissa, koska nauharakenne kestää melko raskaita kuormia. Tällainen pohja on massiivinen teräsbetoninauha, joka on upotettu maahan.

Kaakeloitu

Tämäntyyppinen säätiö on yksi kalleimmista. Samanaikaisesti useimmat asiantuntijat vakuuttavat, että tällaisen säätiön laatu oikeuttaa täysin korkean rahallisen arvon. Tällä tyypillä on erityinen lujuus ja kovuus. Se on useiden suurten teräsbetonilaattojen päällekkäisyys.

Sarake

On tärkeää ottaa huomioon, että tämäntyyppinen perustus soveltuu vain pieniin, kevyisiin rakennuksiin. Siksi pylväspohjaa käytetään harvoin ullakoilla varustetuissa yksityistaloissa. Tämä tyyppi on puurakenteiden muodossa, jotka on asetettu pienten betoni- tai teräsbetonipilareiden päälle.

Materiaalit (muokkaa)

Nykyään rakennusmarkkinoilla esitetään valtava määrä erilaisia ​​materiaaleja, jotka soveltuvat ullakkotalojen rakentamiseen.

Suosituimmat ovat:

 • puinen palkki;
 • SIP-paneelit;
 • vaahto lohkot;
 • kaasusilikaatti lohkot;
 • tiili.

Puiset palkit

Tällä hetkellä tämän materiaalin valmistuksessa käytetään nykyaikaisia ​​tekniikoita, joiden avulla puulle annetaan tärkeitä lisäominaisuuksia (korkea lämmöneristys, kosteudenkestävyys).

Useimmiten havupuita käytetään tällaiseen pohjaan. Usein kanadalaisen puun lajikkeita käytetään tuotteen luomiseen, joka erottuu korkeasta laadustaan ​​ja erinomaisesta ulkonäöstä. Osat kiinnitetään runkorakenteisiin.

SIP-paneelit

Tämä materiaali saadaan yhdistämällä kaksi OSB-paneelia. Monet suunnittelijat panevat merkille tämän mallin upean ulkonäön. On myös syytä huomata, että tällaisten perustusten avulla voit tehdä talosi ja ullakon asettelun haluamallasi tavalla. Tämän tyyppiset levyt on helppo asentaa, voit asentaa ne itse.

Vaahtolohkot

Monet rakentajat pitävät tämäntyyppistä materiaalia sopivimpana ullakkotaloihin. Vaahtolohkoista valmistetut osat ovat ympäristöystävällisiä ja myös edullisia. On huomattava, että tämäntyyppisillä tuotteilla on hyvä lujuus ja kovuus, ja asianmukaisella asennuksella tällainen pohja osoittaa myös sen esteettiset ominaisuudet.

Kaasusilikaattilohkot

Tämä materiaali on melko kestävä ja luotettava, joten sitä käytetään usein kodin parantamiseen. Rakentamisen aikana kaasusilikaattilohkot pinotaan päällekkäin tietyssä järjestyksessä. Mutta samaan aikaan suunnittelijat suosittelevat usein rakenteen ulkoista koristelua muiden pinnoitteiden avulla, koska hiilihapotettu betoni ei eroa kauniista ulkonäöstään.

Tiili

Tämä peruste on yleisin kuluttajien keskuudessa. Nykyään rakennusmateriaalimarkkinoilta löydät valtavan valikoiman tiilituotteita. Jokainen niistä eroaa paitsi värin, myös rakenteen suhteen. On myös syytä huomata, että tätä materiaalia voidaan perustellusti kutsua yhdeksi kestävimmistä.

Projektit

Tähän mennessä suunnittelijat ovat kehittäneet huomattavan määrän projekteja taloille, joissa on ullakkohuoneita. Asiantuntijat uskovat, että jopa pienellä 100 neliön alueella jokainen voi sisustaa kotinsa kauniisti ja omaperäisesti.

Myös rakentajia neuvotaan usein lisäämään talon järjestelyyn pieniä terasseja, jotka antavat sivustolle "kuoren" ja laajentavat aluetta visuaalisesti.

Usein tällaisten rakennusten projekteissa voit nähdä erillisen värikorosteen rakennuksen yläosassa. Monet omistajat korostavat ullakkoaluetta vaaleammalla tai tummemmalla sävyllä pääväriin verrattuna. Ullakkohuone voidaan myös koristella koristekivellä. On muistettava, että et voi ylikuormittaa vyöhykettä suunnittelutekniikoilla, muuten suunnittelusta tulee mauton.

Usein ullakolla varustetuissa maalaistaloissa voit löytää myös suuret panoraamaikkunat. Ne voivat laajentaa tilaa visuaalisesti ja antaa huoneelle mielenkiintoisen ulkonäön. Samankaltainen tekniikka voi myös koristella rakennuksen sisustusta.

Kauniita esimerkkejä

Tiilitalo, jossa on tumma katto (ruskea, tummanharmaa), näyttää upealta tontillasi. Tässä tapauksessa ullakon ikkunat ja parveke on parasta tehdä valkoisena. Portaat voidaan viimeistellä koristekivellä.

Vaaleanharmaaksi tai beigeksi tehty talo näyttää myös hyvältä. Samalla on kannattavampaa tehdä katto ja ikkunat tummemmiksi (oranssi, ruskea).Rakennuksen pohja voidaan tehdä eri värillä tai koristella koriste-elementeillä.

Katso seuraavasta videosta, mitä kotiprojekti voi olla.

ei kommentteja

Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

Keittiö

Makuuhuone

Huonekalut