Kauniit kaksikerroksisten talojen projektit vaahtolohkoista

Sisältö
 1. Hyödyt ja haitat
 2. Design
 3. Viimeistelyvaihtoehdot
 4. Kauniita esimerkkejä

Kaksikerroksinen talo on erinomainen ratkaisu pienelle tontille. Hän ei "nappaa" paljon käyttökelpoista tilaa tontilta, eikä perhe sellaisessa rakennuksessa ole ahdas. Vaahtobetonia voidaan käyttää päärakennusmateriaalina talon rakentamisessa. Siitä rakentaminen ei vaadi voimakasta perustaa ja se voidaan suorittaa lyhyessä ajassa.

Hyödyt ja haitat

Se, että vaahtolohkot valitaan usein talojen rakentamiseen, ei ole yllättävää.

Tällä materiaalilla on monia etuja.

 • Lohkojen suuresta koosta johtuen seinien rakentaminen etenee erittäin nopeasti.
 • Tämä materiaali on helppo käsitellä. Se voidaan leikata tavallisella rautasahalla.
 • Vaahtolohkojen käyttö ei vaadi raskaiden rakennuslaitteiden käyttöä. Lohkot ovat melko kevyitä. Aikuinen voi nostaa niitä yksin.
 • Seinien asettaminen tällaisista komponenteista ei ole erityisen vaikeaa.
 • Vaahtolohkojen hinta on paljon alhaisempi kuin monien muiden rakennusmateriaalien hinta.
 • Pätevällä lähestymistavalla rakentamiseen vaahtolohkotalo palvelee erittäin pitkään.
 • Tällaisessa rakennuksessa on aina lämmin, koska kunkin lohkon "rungossa" on korkea ilmakuplien pitoisuus.
 • Vaahtolohkot ovat ympäristö- ja paloturvallisia, joten ne valitaan asuntorakentamiseen pelkäämättä.
 • Tällä materiaalilla on hyvät äänieristysominaisuudet, joten vieraat melut eivät häiritse asukkaita rakennuksen käytön aikana.
 • Vaahtobetoni yhdistyy hyvin muiden rakennusmateriaalien kanssa, mikä avaa suuria mahdollisuuksia arkkitehtoniselle luovuudelle.

On tarpeen ottaa huomioon materiaalin haitat.

 • Huokoisen rakenteen ansiosta vaahtolohkot imevät kosteutta. Vedellä kyllästynyt lohko voi räjähtää jäätyessään. Siksi vaahtolohkoseinät vaativat korkealaatuista ulkoista viimeistelyä, jonka ansiosta ne eivät vain anna esteettistä ulkonäköä, vaan myös eristävät ne luotettavasti veden sisäänpääsyltä.
 • Jotta vaahtolohkotalo toimisi pitkään ja olisi mukava, seinät vaativat eristyksen.

Design

Vaahtolohkoista valmistettujen kaksikerroksisten talojen projektit ovat hyvin erilaisia. Käytettävissä olevasta paikasta riippuen voit valita rakennuksen, jonka mitat ovat 6 x 9, 10 x 8 tai 7 x 12 metriä. Projekti voi olla tyypillinen tai yksilöllinen.

Aloittaaksesi talon rakentamisen omin käsin, sinun on päätettävä, mikä tontti menee rakentamiseen. Suunnitteludokumentaatiosta käy selvästi ilmi, mikä osa maasta rakennetaan ja mikä jää vihannes- ja hedelmätarhaksi. Tämä on tärkeää juridisesta näkökulmasta.

On myös syytä päättää rakennuksen suuntautumisesta avaruudessa. On toivottavaa, että eniten vierailtujen huoneiden ikkunat ovat etelään päin. Huomiota tulee myös kiinnittää rakennuksen sisäänkäynnin järjestämiseen. Sinun on myös ratkaistava apujärjestelmien liittäminen.

Viimeinen aihe ei ole talon ja maan turvallisuuden varmistaminen. Arkkitehtuurilla on tässä tärkeä rooli. Jos tontti näkyy selvästi ikkunoista, se lisää jo asukkaiden rauhaa.

Hankkeen perustan tyyppi riippuu siitä, millä tasolla pohjavesi sijaitsee kohteen alla. Jos etäisyys veteen on alle kaksi metriä, on parempi asettaa projektissa itsetasoittuva laattaperusta. Jos etäisyys pohjaveteen on yli kolme metriä, on helpompi järjestää teippi upotettu pohja.

Suunnitteluprosessissa kaksikerroksinen rakennus tulisi erottaa välittömästi asuin- ja apuosiksi.Esimerkiksi talossa, jonka pinta-ala on 150 neliömetriä. m, sinun ei pitäisi suunnitella pitkiä käytäviä ja vaikeita risteyksiä. Kodinhoitohuoneiden on helpompi tunnistaa paikka heti kellarissa tai pohjakerroksessa. Joten viestinnän saaminen heille on helpompaa.

Tärkeä tehtävä on määritellä talon koko selkeästi suunnittelua tehtäessä. Tämä ei määritä vain tietyn perheen mukavuutta, ottaen huomioon sen koko ja tarpeet, vaan myös talon ylläpitokustannukset, alkaen veroista ja päättyen käyttökustannuksiin.

Esimerkiksi joku saattaa pitää 8x8 rakennuksen suunnittelusta. Se voi olla kompakti talo, jonka oleskelutila on enintään 80 neliömetriä. Nelihenkiselle perheelle tämä riittää. Suuremmalla perheellä on parempi keskittyä 9x9, 8x10 tai 10x10 talojen suunnitelmiin.

Toinen kerros voi olla perinteisesti muotoiltu tai se voidaan tehdä ullakon muotoiseksi. Pientä taloa täydentää joskus terassi. Sitten sen mukavuus lisääntyy merkittävästi, koska tämä laajennus voi olla erittäin tilava.

Yleensä kaksikerroksisissa rakennuksissa pohjakerroksessa on keittiö, olohuone ja aputilat, kuten kylpyhuone ja kodinhoitohuoneet. Toinen kerros on usein varattu makuuhuoneille. Talon sisällä on kuitenkin paljon suunnitteluvaihtoehtoja. Esimerkiksi kylpyhuoneen järjestely vaatii tiettyjä teknisiä temppuja, mutta tuskin kukaan kieltää itseltään tällaista mukavuutta suuren talon toisessa kerroksessa.

Viimeistelyvaihtoehdot

Jos vaahtolohkotalon sisustus riippuu yksinomaan omistajien maku mieltymyksistä ja heidän lompakon ominaisuuksista, ulkoinen vaatii tiettyjen vaahtolohkojen ominaisuuksiin liittyvien sääntöjen noudattamista. Koska tämä materiaali ei ole supervahva ja imee vettä voimakkaasti, se on eristettävä ulkoisilta vaikutuksilta. Ulkoiset viimeistelymateriaalit eivät saa häiritä vaahtolohkojen "hengitystä". Samalla ne ovat velvollisia kestämään toistuvia toistuvia jäädytyksiä ja säilyttämään visuaalisen vetovoimansa. Viimeistelykerroksen tulee kestää myös erilaisia ​​mekaanisia rasituksia - kitkaa, iskuja jne.

Joskus kaksikerroksisten talojen ulkoviimeistelyksi valitaan tiili vaahtolohkoista. Se asetetaan niin, että seinän ja viimeistelykerroksen väliin jää rako, joka tarjoaa seinien tuuletuksen. Myös tässä tilassa voit asentaa eristyksen, jolloin talo on lämpimämpi ja mukavampi.

Tiiliviimeistely estää sateen ja lumen putoamisen vaahtolohkoseinille, suojaa mekaaniselta rasitukselta ja äärimmäisiltä lämpötiloilta. Tällaisella viimeistelyllä talo voi palvella paljon pidempään. Mutta sinun tulee olla tietoinen siitä, että kaikista näistä eduista on maksettava paljon rahaa.

Voit myös valita luonnonkiven tällaisen talon sisustamiseen. Tämä vaihtoehto on ennakoitava etukäteen, koska tällainen verhous vaatii laajan ja vankan perustan. Talo, jossa on kivijulkisivu, näyttää erittäin houkuttelevalta (suunnitteluvaihtoehtoja on paljon). Samalla seinät suojataan luotettavasti sateiden vaikutuksilta, äärimmäisiltä lämpötiloilta jne. Jos julkisivutyöt kuitenkin suoritetaan huonosti, saattaa olla tarpeen jonkin ajan kuluttua osittaista korjausta johtuen kiven irtoamisesta vaahdosta. betonilohkot.

Julkisivulaattoja voidaan käyttää myös verhoiluun. Se suojaa seiniä negatiivisilta ympäristövaikutuksilta. Samalla rakennuksen ulkonäkö voi olla mitä tahansa, koska laattojen tekstuurit ja värit ovat hyvin erilaisia. Tällaisen päällysteen käytön haittana on, että se häiritsee ilman liikettä vaahtolohkoissa ja perustan kuormitus kasvaa merkittävästi. Samanaikaisesti itse laatan kustannuksia ei voida kutsua pieniksi.

Budjettivaihtoehto on käyttää kipsiä. Se suojaa vaahtobetonia hyvin ilman, että se on ristiriidassa sen mekaanisten ominaisuuksien kanssa. Samaan aikaan rakennukselle on olemassa useita suunnitteluvaihtoehtoja.

Kuitenkin talon rappaamiseksi sinulla on oltava tietyt tiedot ja taidot, tarvittavat työkalut. Pätevällä lähestymistavalla liiketoimintaan kipsi kestää vähintään kymmenen vuotta, mutta jos sen käyttöä koskevia sääntöjä rikotaan, korjauksia tarvitaan hyvin pian.

Kauniita esimerkkejä

Vaahtomuovitalo, jonka pinta-ala on 8 x 8, jossa on sisäänrakennettu autotalli ja punatiilinen sisustus, näyttää erittäin vaikuttavalta ja saavuttamattomalta, mutta kompaktilta. Pienet ikkunat tekevät tällaisesta rakenteesta sopivan Venäjän pohjoisten alueiden ankariin luonnonolosuhteisiin. Tyypillisellä venäläisellä esikaupunkipihalla tällainen talo näyttää melko orgaaniselta.

Kaksikerroksinen harjakattoinen talo, jossa on vaalea rappaus ja välissä olevat valkotiilipäällysteiset alueet, näyttää tyylikkäältä ja ilmavalta. Vehreyden ympäröimä tällainen rakenne antaa vaikutelman upeasta kodikkaasta kodista, jokaisen kotiäidin unelmasta.

Vaahtolohkotalolle voidaan antaa monimutkaisin muoto yhdistämällä se onnistuneesti autotallilohkoon. Valkoisen ja harmaan rapatut seinät sulautuvat täydellisesti julkisivun kivisirpaleiden kanssa. Talo näyttää erittäin persoonalliselta.

Katso seuraavasta videosta yleiskatsaus kaksikerroksisen talon hankkeesta, jonka koko on 8x8 ja joka on rakennettu vaahtolohkoista.

ei kommentteja

Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

Keittiö

Makuuhuone

Huonekalut