Talojen suunnittelun hienovaraisuudet ympäristöystävällisestä puusta

Sisältö
 1. Erikoisuudet
 2. Suunnitteluvaihtoehdot ja piirustukset
 3. Kuinka rakentaa?
 4. säätiö
 5. Sisustus
 6. Vinkkejä ja temppuja
 7. Kauniita esimerkkejä

Nykyään rakennusmateriaalimarkkinat ovat uskomattoman rikkaat ja voivat tarjota kuluttajille tuotteita, joilla on laaja valikoima ominaisuuksia ja ominaisuuksia. Suosituimpia ja kysytyimpiä ovat kuitenkin edelleen ympäristöystävälliset tuotteet. Näitä ovat puutavara, josta saadaan erittäin kauniita ja viihtyisiä asuinrakennuksia. Tänään tutustumme kaikkiin tällaisten rakennusten suunnittelun monimutkaisuuteen ja opimme määritellyn rakennusmateriaalin ominaisuuksista.

Erikoisuudet

Puuasunnot ovat erittäin suosittuja ja yleisiä nykyään. Vastaavia rakenteita löytyy monilta kaduilta. Tällaisten rakennusmateriaalien kysyntä selittyy sillä, että niillä on paljon etuja, enemmän kuin päällekkäisiä pieniä haittoja.

Ympäristöystävällisestä puusta voit rakentaa paitsi yksinkertaisia ​​yksikerroksisia taloja, myös vaikuttavampia asuntoja, joissa on useita kerroksia. Lisäksi ne voidaan valmistaa missä tahansa muodossa, tavallisesta erittäin alkuperäiseen ja epätavalliseen. Kaikki riippuu vain suunnittelijan ideasta ja omistajien henkilökohtaisista mieltymyksistä. On myös huomattava, että tällaiset materiaalit eroavat suhteellisen edullisista kustannuksista, mikä vaikuttaa positiivisesti niiden kysyntään. Puutavaraa on useita alatyyppejä. Jokaisella tällaisen materiaalin lajikkeella on omat erityispiirteensä ja käyttötapansa.

On myös huomattava, että jopa kokematon rakentaja selviytyy helposti hirsitalon rakentamisesta - tässä ei tarvita erityiskoulutusta tai monen vuoden harjoittelua. Siksi monet kuluttajat sitoutuvat rakentamaan taloja baarista omin käsin. Jos noudatat tekniikkaa ja käytät laadukkaita materiaaleja, käyttäjät ihailevat tulosta.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä tällaisen asunnon suunnitelman laatimiseen. On erittäin tärkeää ottaa huomioon ehdottomasti kaikki tulevan rakenteen yksityiskohdat.

Pääsääntöisesti kokeneet asiantuntijat laativat suunnitelmat hirsiasunnoille.

Jos päätetään rakentaa asuinrakennus jostakin materiaalista, kuten baarista, sinun tulee selvittää sen edut ja haitat.

Katsotaanpa ensin tämän materiaalin etuja.

 • Ensinnäkin tulee kiinnittää huomiota puun taipuisuuteen rakennusmateriaalina. Siksi hänen kanssaan on ilo työskennellä. Hirsitalon rakentaminen vie harvoin paljon vapaa-aikaa ja vaivaa.
 • Voit rakentaa talon baarista omin käsin. Tätä varten sinun on vain noudatettava yksinkertaisia ​​​​ohjeita ja valittava oikea rakennusmateriaali oikein.
 • Tällaisesta materiaalista saadaan helposti rakennuksia moniin arkkitehtonisiin suuntiin. Se voi olla joko yksinkertainen tai erittäin omaperäinen rakenne erilaisilla koriste-elementeillä.
 • Tällaiset rakenteet voivat ylpeillä hyvillä lujuusominaisuuksilla.
 • Puutalot ovat kestäviä.
 • Tällaisten rakennusten tärkeä etu on niiden ympäristöystävällisyys. Laadukas puu ei vaikuta haitallisesti ihmisten terveyteen rakennustöiden aikana eikä sen valmistumisen jälkeen.
 • Tällaiset talot eivät vaadi pakollista sisustusta. Ne näyttävät harmonisilta ja siisteiltä, ​​vaikka et käyttäisikään viimeistelymateriaaleja.
 • Monet kuluttajat valitsevat puun, koska sillä on hyvät lämmöneristysominaisuudet. Siksi tällaista materiaalia käytetään usein rakennettaessa pääomataloja, jotka on suunniteltu ympärivuotiseen asumiseen. Talvella nämä rakennukset ovat lämpimiä ja viihtyisiä, kun taas kesällä ne pysyvät miellyttävän viileinä.
 • Hirsitalon rakentamista ei voida kutsua kalliiksi. Teknologia tällaisten asuntojen rakentamiseen on yksi edullisimmista. Vain runkokotelon rakentaminen on halvempaa (vaikka tämä ei ole tosiasia).
 • Asiantuntijoiden mukaan hirsitalolle ei tarvitse valmistella kallista perustusta.

Valitettavasti ympäristöystävällisistä materiaaleista valmistetut talot eivät ole virheettömiä.

Niissä on joitain haittoja, jotka on tärkeää ottaa huomioon, jos haluat rakentaa hirsitalon.

 • Tällaisten rakenteiden ensisijainen haitta on niiden palovaara. Kenellekään ei ole salaisuus, että kaikki puurakenteet ovat herkkiä tulelle. Tietenkin hirsitalo voidaan suojata tällaisilta seurauksilta käyttämällä erityisiä tulenkestäviä aineita. Tulipalovaara säilyy kuitenkin sellaisiakin käytettäessä, joten turvatoimia ei pidä laiminlyödä.
 • Puu on rakennusmateriaali, joka "kärsii" vakavasti ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta. Näitä ovat kohonnut kosteus, hyönteiset ja tietysti aika. Tällaisten vaikutusten vaikutuksesta puu voi alkaa kuivua, mädäntyä tai muuttua puuloisten "palaksi". Täällä voit kuitenkin käyttää myös erityisiä antiseptisiä kyllästysaineita, jotka pidentävät rakennuksen käyttöikää. On myös tärkeää seurata päiden maksimaalista tiiviyttä, jotta haitallinen kosteus ei pääse tunkeutumaan niihin. Hirsitalon hoito auttaa suojaamaan sitä negatiivisilta ulkoisilta tekijöiltä, ​​mutta monet käyttäjät pitävät tätä ominaisuutta näiden rakennusten haittojen vuoksi.

Kuten näette, hirsitaloilla on paljon enemmän etuja kuin haittoja. Tietysti paljon riippuu siitä, kuinka pätevästi rakennus on rakennettu.

Suunnitteluvaihtoehdot ja piirustukset

Kuten aiemmin mainittiin, baarista voit rakentaa talon, jolla on täysin millä tahansa modifikaatiolla. Se ei voi olla vain yksinkertainen, vaan myös monimutkainen vaihtoehto, jossa on useita kerroksia. Tarkastellaan yksityiskohtaisesti useita mielenkiintoisia valmiita projekteja, joissa on samanlaisia ​​​​rakenteita, eri kokoja ja asetteluja.

Erittäin siisti talo 4 x 6 m kahdessa kerroksessa voidaan pystyttää baarista.

Joten ensimmäisessä kerroksessa on mahdollista järjestää seuraavat huoneet:

 • pieni sali 4,04 neliötä. m, johon sinun tulee sijoittaa 2. kerrokseen johtavat portaat;
 • olohuone 11 neliötä. m, joka ensimmäisessä kerroksessa on suurin huone (uloskäynti siihen seuraa aulasta);
 • ensimmäisen kerroksen kulmassa, olohuoneen ja eteisen risteyksessä, kompakti keittiö 6,65 neliötä. m.

Kylpyhuone tällaisessa asunnossa voi sijaita sekä ensimmäisessä että toisessa kerroksessa. Kaikki riippuu omistajien toiveista. Mitä tulee 2. kerrokseen, tänne kannattaa sijoittaa yksi makuuhuone 16,88 neliömetriä. m.

Samanlaista rakennetta voidaan käyttää pienenä maalaistalona. Varusta se korkealla harjakatolla, joka on koristeltu tummalla kattomateriaalilla. Jätä seinän ulkopinta keskeneräiseksi (puun käsitteleminen suojaavilla kyllästeillä riittää). Talon alaosaa voidaan täydentää tiilillä. Pienet puiset portaat näyttävät orgaanisilta sisäänkäynnissä. Tuloksena on huomaamaton mutta erittäin mukava rakenne.

Omaperäisempien ja kiinteämpien rakennusten fanit pitävät toisesta hirsitaloprojektista, jonka pinta-ala on 7x8. Samankaltaisessa rakenteessa voi olla myös kaksi tilavaa kerrosta, joissa on kaikki tarvittavat huoneet.

Mietitään ensin, mitä voidaan sijoittaa tällaisen asunnon ensimmäiseen kerrokseen:

 • talon sisäänkäynnille tulisi asentaa siisti kuisti, jonka pinta-ala on 4,79 neliömetriä. m;
 • heti sen jälkeen taloon kannattaa sijoittaa suorakaiteen muotoinen pitkänomainen sali, jonka koko on 7,12 neliömetriä.m (2. kerrokseen johtava pieni portaikko löytää paikkansa lähellä aulan äärimmäistä seinää);
 • eteisen oikealle puolelle tulee riittävästi tilaa keittiölle (10,24 neliömetriä) ja tilavammalle olohuoneelle (16, 42 neliömetriä), jossa erkkeri-ikkunat näyttävät orgaanisilta;
 • Tämän seurauksena pohjakerrokseen tulee yksi vapaa kulma, joka sijaitsee aivan aulan edessä ja joka tulisi varata kylpyhuoneelle (3,42 m²).

Mitä tulee toisen kerroksen suunnitteluun, tässä tulisi varata alue huoneille, kuten:

 • makuuhuone olohuoneen yläpuolella 1. kerroksessa (makuuhuoneeseen ei tarvitse tehdä erkkeri-ikkunaa - sen tulee olla yksinkertainen neliö, jonka pinta-ala on 14,04 neliömetriä);
 • aseta ensimmäisen makuuhuoneen oikealle puolelle toinen (10,24 neliömetriä), joka toistaa 1. kerroksen keittiön muodon erkkeri-ikkunalla;
 • näitä kahta huonetta vastapäätä tulee vapaa pitkänomainen tila - sali, josta on uloskäynti portaisiin.

Tällainen hirsitalo näyttää upealta, jos täydennät sitä harjakatolla, jossa on tumma katto, ja varustat erkkeri-ikkunan pohjat kattoilla, joissa on useita reunoja. Lisää kivikehys rakennuksen alaosaan ja rakenna kalteva katos sisäänkäynnin portaiden yläpuolelle korkeille puutuille.

Erittäin viihtyisä ja vieraanvarainen talo, jonka mitat ovat 7x9, voidaan pystyttää baarista. 122 neliön alueella. m pystyy majoittamaan onnistuneesti kaksi melko tilavaa kerrosta, joissa on terassi ja tavallinen huonesarja.

Joten katsotaan ensimmäinen kerrossuunnitelma:

 • aivan pienen 10 neliön terassin takana. m, tulisi sijoittaa eteinen, joka erottaa talon kaksi kulmahuonetta - uunin (4,3 neliömetriä) ja makuuhuoneen (10,6 neliömetriä);
 • listatuista tiloista tulisi erottaa seinällä tilava olohuone, jossa on 13,3 neliömetrin erkkeri. m, kylpyhuone 15 neliötä. m ja sali 3,9 neliötä. m portailla (joka on käytävän jatko);
 • jäljellä oleva tila (seinän takana eteisestä ja olohuoneesta) tulisi jakaa 2 erilliseen huoneeseen - kulmakeittiöön (8,1 neliömetriä) ja ruokailuhuoneeseen (10,6 neliömetriä).

Mitä tulee toiseen kerrokseen, tässä suunnitelma on seuraava:

 • portaat ensimmäisestä kerroksesta menevät tässä tapauksessa eteiseen (5,8 neliömetriä), joka muuttuu pitkänomaiseksi olohuoneeksi, jossa on erkkeri, kuten ensimmäisessä kerroksessa (13,2 neliömetriä);
 • eteisen ja olohuoneen molemmilla puolilla tulisi sijaita: oikealla puolella - kylpyhuone nurkassa (4,3 neliömetriä) ja sen takana makuuhuone (14,3 neliömetriä), vasemmalla puolella - kaksi muuta makuuhuonetta (8,1 neliömetriä, 10,6 neliömetriä), erotettu väliseinällä.

Tällainen kodikas hirsitalo näyttää orgaaniselta, jos sitä täydentää tumman suklaan sävyinen harjakatto ja erkkeri-ikkunan osat on viimeistelty katolla, jossa on useita reunoja (4-5). Terassin yläpuolelle kannattaa asentaa 3-kulmainen katos, joka on koristeltu samalla kattomateriaalilla kuin katolla. Tällaisen rakenteen alaosa tulee koristella tiilellä tai muurauksella, joka laimentaa puun yksitoikkoisia sävyjä yhdistettynä kontrastiseen kattoon. Terassin sisäänkäynnille tulee asentaa yksinkertaiset puuportaat ja samasta materiaalista kaiteet.

  Baarista voit rakentaa viihtyisän 8x8 talon, jossa on yksi kerros ja kokonaispinta-ala 64 neliötä. m. Tällaisen rakenteen sisäänkäynnin tulisi sijaita lähellä kulmaa ja täydentää puisilla portailla aidoilla ja tukipylväillä katon alla.

  Tällaisen asunnon olosuhteissa huoneet voidaan järjestää seuraavasti:

  • varusta sali, joka jakaa talon ehdollisesti kahteen puolikkaaseen;
  • oikealla, järjestä lastenhuone ja erota se väliseinällä vastapäätä olevasta tilavasta olohuoneesta;
  • sijoita toinen makuuhuone ja sitä vastapäätä keittiö;
  • kylpyhuone on parhaiten järjestetty lastenhuoneen ja makuuhuoneen väliin.

  Tällainen asunto näyttää melko yksinkertaiselta ja huomaamattomalta. Puurakentamisen yksitoikkoisuuden hieman laimentamiseksi kannattaa kääntyä harjakaton kontrastiväriseen tummanpunaiseen kattoon.

  Talon ikkunat voidaan asentaa sekä puisiin että muovisiin.

  Yksikerroksinen talo baarista voidaan rakentaa mitoiltaan 9x9.Tällaisella rakenteella voi olla yksinkertainen neliön muoto ja lisäys pienen terassin muodossa, jonka pinta-ala on 12 neliömetriä. m.

  Tällaisessa asunnossa voit varustaa:

  • pieni eteinen (6 neliömetriä) heti terassin takana;
  • tällaisen talon eteinen johtaa saliin (8 neliömetriä);
  • seuraava huone aulan takana tällaisessa talossa on kylpyhuone (4 neliömetriä);
  • tila eteisestä kylpyhuoneeseen jakaa talon ehdollisesti kahteen puolikkaaseen: vasemmalla tulee järjestää 3 jaettua makuuhuonetta, joiden koko on 9 neliömetriä. m kukin, ja oikealla - tilava olohuone yhdistettynä keittiöön (24 neliömetriä).

  Tällainen tilava talo tulisi leikata kermanvärisillä sivuraidepaneeleilla ja harjakatto peittää viininpunaisella rullamateriaalilla. On suositeltavaa käyttää kehyksiä sisältäviä ikkunoita, joiden väri eroaa parilla sävyllä seinäverhouksesta. Rakennuksen alempi "vyö" tulee viimeistellä koristeellisella, tiheän kirsikkasävyisellä tiilellä (katon mukaan). Terassi on parempi varustaa kevyillä puuportailla ja samoilla aidoilla / tukipalkkeilla.

  Modernin yksityisen asuinrakennuksen optimaalinen pinta-ala on 100 neliömetriä. m. Tämän kokoiset rakennukset sopivat paitsi pysyvään asumiseen myös tilavan autotallin järjestämiseen. Esimerkiksi siisti kaksikerroksinen 96 neliömetrin hirsitalo. m ja autotalli 50 neliötä. m.

  Mainitun talon ensimmäiseen kerrokseen tulee sijoittaa seuraavat:

  • pieni eteinen 2,6 neliötä. m, aula 3,7 neliötä. m;
  • käytävän / käytävän vasemmalla puolella tulisi olla wc (2,8 neliömetriä) ja erillinen kylpyhuone (3,6 neliömetriä);
  • vasemmalla on vapaa tila ruoanlaittoon (8,9 neliömetriä);
  • ilmoitetut alueet tulee täydentää tilavalla olohuoneella (aseta portaat 2. kerrokseen pehmustettujen huonekalujen taakse), yhdistettynä ruokailutilaan (34,8 m²).

  Pohjakerroksessa voit varata myös vapaan kulman kattilahuoneen sijoittamista varten.

  Mitä tulee tällaisen asunnon toiseen kerrokseen, täältä he löytävät paikkansa:

  • pieni sali, johon johtaa portaat 1. kerroksesta (5,2 m²);
  • aulan vasemmalle puolelle rakenna työhuone tai lastentarha (8 neliömetriä) ja kopioi oikealle vastaava tila;
  • Järjestä kylpyhuone (8,7 neliömetriä) toisen kerroksen oikeaan kulmaan;
  • Aseta lattian vasempaan kulmaan 14 neliömetrin makuuhuone. m.

  Tällaiselle alueelle voit rakentaa pienen parvekkeen, jossa on uloskäynti työhuoneesta (4,9 neliömetriä). Tällaiseen asuntoon on mahdollisuus tehdä täysimittainen katettu autotalli takapihalle noin 50 neliömetriä. m.

  Tällainen hirsitalo voidaan jättää ilman viimeistelyä tai täydentää sivuraidella. Täydennä toisen kerroksen parveketta tummalla takorautakaiteella ja laita harjakatolle tummansinisiä tiiliä. Talon kulmakappaleita ja talon alaosaa tulee täydentää muurauksella.

  Kuinka rakentaa?

  Puu on erittäin taipuisaa ja vaatimatonta materiaalia, jonka kanssa on helppo ja helppo työstää. Siksi hirsitalojen rakentaminen on melko yksinkertainen ja suoraviivainen prosessi, jonka rakennusalan aloittelijakin pystyy käsittelemään. On vain tärkeää noudattaa yksinkertaisia ​​vaiheittaisia ​​​​ohjeita ja olla vastuussa jokaisesta työvaiheesta.

  Mietitään yksityiskohtaisesti, kuinka voit rakentaa laadukkaan ja luotettavan hirsitalon itse.

  säätiö

  Ensimmäinen askel on rakentaa hyvä perusta.

  Tällaisia ​​rakennuksia on useita päätyyppejä.

  • Perustuksiin on saatavana pylväs-, nauha- ja monoliittisia vaihtoehtoja. Yksinkertaisin on pylväsmainen (tietenkin optimaalisen perustusvaihtoehdon valinta on valittava sivuston maaperän tyypin perusteella). Se on valmistettu asbestisementtiputkista. Nämä osat työnnetään valmiiksi porattuihin reikiin.
  • Jos pylväspohja sopii sivustollesi, sinun on otettava huomioon se, että sillä on yksi haittapuoli - tällaisessa rakenteessa ei ole pylväiden välillä yhteyksiä. Siksi asiantuntijat suosittelevat valitsemaan paaluvastineen - siinä paalut yhdistetään teräsbetonilaatan ansiosta.
  • Yleisin on teippityyppinen perusta. Se voidaan suorittaa useissa eri muunnelmissa. Vaikuttaville kuormille on tapana käyttää saman poikkileikkauksen omaavia jalustoja ja pienille kuormille pienen syvennyksen pohjaa, joka on edullinen, mutta ei huonompi luotettavuudessa.
  • Laattaperustus on luotettava ja kestävä. Se on teräsbetonilaatta, jonka päälle rakennustyöt tehdään tulevaisuudessa. Sen valmistukseen käytetään raudoitusta ja betonia.

  Seinät

  Yleensä hirsitalon seinät kootaan suoraan työmaalla.

  Kulmissa tangot yhdistetään jollakin kahdesta menetelmästä:

  • reunalla;
  • ilman ulkonemaa.

  Ensin nauhan kruunu asetetaan jo valmiille perustalle. Se on yhdistettävä puolipuuhun. Tätä asennusvaihtoehtoa käytetään riippumatta siitä, minkä tyyppinen liitäntä on valittu muille riveille. Hirsitalon ensimmäisen kerroksen tulee olla noin 3 m korkea.

  Kun seinät on asetettu vaaditulle tasolle, sinun on asetettava katto ja aloitettava toisen kerroksen suunnittelu, jos sellainen on suunniteltu.

  Usein hirsitalojen pystyttämisessä käytetään erityisiä tiivistemateriaaleja. Se voi olla sammalta, huopaa tai hamppua. Niitä myydään pieninä ja kätevinä rullina, joten niiden leikkaaminen erillisiin nauhoihin on erittäin helppoa ja yksinkertaista.

  Lattia

  Lattiaa asetettaessa on kiinnitettävä erityistä huomiota eristysmateriaaliin. Tästä syystä tällaiset mallit tehdään kaksinkertaisesti. Valittu eristys asetetaan kahden erillisen kerroksen väliin, mikä myös lisää asunnon äänieristystä. Asettele karkea lattia reunalaudalla.

  Katto

  Kun lattian ja seinien rakentaminen on valmis, voit jatkaa talon katon rakentamista. Yksinkertaisin vaihtoehto tässä tilanteessa on päätyrakenne, jonka voit rakentaa omin käsin ilman ongelmia.

  Tällaisen katon Mauerlatissa kannattaa käyttää 150x150 mm tankoa ja kiinnittää se seinäkruunuun kiinnikkeillä, erityisillä tappeilla tai ankkureilla. Koskettimet on sijoitettava niin, että ne lepäävät Mauerlatissa. Huomaa, että tukien osissa on tarpeen tehdä kolmion muotoisia leikkauksia, jotta kaikki elementit lukittuvat toisiinsa mahdollisimman luotettavasti. Puutaloissa, jotka useimmissa tapauksissa kutistuvat huomattavasti, ei tarvitse tehdä syvennyksiä, koska siirtymä voi johtaa olemassa olevan rakenteen muodonmuutokseen. On suositeltavaa kiinnittää kattotuolit niin, että ne voivat liikkua. Tätä varten he yleensä kääntyvät teräskiinnittimiin - erityisiin "kelkoihin". Tällaiset osat koostuvat kahdesta osasta, jotka mahdollistavat sen, että kattopalkit voivat muuttaa kulmaansa puurakenteen kutistumisen aikana.

  Tällaisten asuntojen kattojärjestelmän tulisi koostua luotettavimmasta puusta ja olla rungon perusta. Se määrittää katon muodon ja kootaan päällekkäisistä osista. Rakennussuunnitelmassa on ilmoitettava kattojen kaltevuus, pituus, nousu ja paksuus. Useimmiten käytetään palkkia, jonka leveys on 150 - 180 mm ja paksuus 50 mm. Yksittäiset elementit kiinnitetään toisiinsa ponttilukitusjärjestelmällä sekä teräslevyillä. Mitä tulee kattojen nostamiseen vaadittuun kulmaan, tässä käytetään erityisiä kattojalkoja.

  Valmis kattopalkkijärjestelmä on päällystetty höyrysulkumateriaalilla. Päälle on asennettu vastaristikko ja laatikko. Vastaristikko on rakennettu säleistä, joiden paksuus on 2 cm. Ne asennetaan eristeen päälle kattosarjoja pitkin. Risti on naulattava kattojen poikki. Tässä tapauksessa tankojen kaltevuus riippuu valitsemastasi kattomateriaalista.

  Jos aiot varustaa ullakon, katto on lisäksi eristetty sisältä laattamateriaaleilla, esimerkiksi mineraalivillalla.

  Se asetetaan kattojen väliin.

  Sisustus

  Huolimatta siitä, että hirsitalon sisustus ei ole edellytys, kannattaa selvittää, mitä materiaaleja tähän voidaan käyttää.

  Ennen kuin jatkat tällaisten asuntojen sisustussuunnittelua, on tarpeen suunnitella, mihin tarkoituksiin tätä tai tätä huonetta käytetään. Esimerkiksi, jos aiot käyttää esikaupunkirakennusta vain viikonloppuisin tai kesäkaudella, voit säästää eristysmateriaalissa. Jos aiot kuitenkin asua pysyvästi tällaisessa talossa, se on eristettävä perusteellisesti. Emme saa unohtaa vedeneristysmateriaaleja.

  Tällaisen rakenteen sisustus tulisi aloittaa sisustussuunnittelun jälkeen. Lisäksi on harkittava tarkasti, millä alueilla viemäri-, lämpöputket ja sähköverkot kulkevat. Kun kaikki esityöt on tehty, on mahdollista edetä suoraan hirsitalon sisustukseen.

  Ensin sinun on käsiteltävä lattian suunnittelua. Ensin sinun on asetettava karkea lattia kaksikerroksisella terassilla. Vesi- ja lämpöeristyksen asennusta ei voida jättää huomiotta. Sitten laudat asetetaan lattialle. Tämä prosessi kestää keskimäärin noin 2 päivää. Lattian viimeistelyyn on monia tapoja. Voit esimerkiksi asentaa materiaaleja käyttämällä hirsiä, lattiapalkkeja tai kiinteää perustusta.

  Optimaalinen viimeistelyvaihtoehto on valittava rakennuksen ominaisuuksien perusteella. Lattian asennuksen jälkeen sinun on suoritettava hiontatyöt käsityökaluilla tai erityisillä hiomakoneilla. Lisäksi eri raekokoiset ja -tasoiset hiekkapaperit voivat olla hyödyllisiä. Muista, että lattia on myös eristettävä.

  Tällaisten rakenteiden viimeistelyyn on suositeltavaa valita polymeerikoostumukset, jotka perustuvat vain yhteen komponenttiin. On suositeltavaa antaa etusija vesiseoksille. Mitä tulee lattiaan, se voidaan koristaa melkein millä tahansa materiaalilla. Se voi olla esimerkiksi parketti, massiivilevy, laminaatti, laatta tai matto.

  Hirsitalon katto voidaan yksinkertaisesti jättää sellaisenaan, eikä sitä käsitellä lisäkäsittelyllä. Muussa tapauksessa kannattaa viitata venytyskattoon tai maalikerrokseen. Täällä sinun on rakennettava kodin omistajien makumieltymyksiä ja toiveita. Usein hirsitalojen katot on koristeltu erilaisilla koristepaneeleilla. Älä unohda, että nämä pohjat, kuten ullakko, tarvitsevat korkealaatuisen eristyksen.

  Mitä tulee puusta tehdyn talon seinien sisustamiseen, kannattaa kääntyä erikoismateriaaleihin tai korkealaatuisiin kipsiseoksiin. Ennen niiden levittämistä on erittäin tärkeää hioa puupinnat perusteellisesti ja päällystää ne sitten pohjamaalilla ja suojaaineilla.

  Pohjamaali on levitettävä tasaisesti ja tarkasti puun seinille. Tällaisten toimien ansiosta on mahdollista asettaa viimeistelykerros mahdollisimman sileäksi ja esteettiseksi. Yleensä pintamaali koostuu 2-3 kerroksesta.

  Asiantuntijat suosittelevat vain luonnollisten yhdisteiden käyttöä tällaisten rakenteiden sisustamiseen.

  Baaritalot voidaan lisäksi eristää sisältä mineraalivillalla tai vaahdolla. Tällaisia ​​materiaaleja asetettaessa on erittäin tärkeää jättää pieniä rakoja itse eristeen ja puisten seinien väliin. Tyypillisesti nämä pinnoitteet kiinnitetään valmiiksi valmistettuun sorvaukseen ja vastasorvaukseen.

  Hiottuasi seinät ja peittämällä ne suojaavilla yhdisteillä voit jättää kaiken ennalleen tai kääntyä johonkin toiseen verhoukseen. Yleensä tähän valitaan materiaalit, kuten seinäpaneeli, tapetti tai klassinen puuverhoilu. Jos tällaisen talon huoneessa on vaatimaton alue, on parempi suosia kevyempiä materiaaleja.

  Vinkkejä ja temppuja

  Jos aiot sijoittaa sivustollesi korkealaatuisen hirsitalon, on suositeltavaa ostaa vain ne materiaalit, jotka on valmistettu talvikaudella. Tällaisissa tuotteissa on mitätön määrä kosteutta. Lisäksi tällainen puu ei ole altis siniselle värjäytymiselle.

  Jos haluat hirsitalosi täytettävän alkuperäisillä sisustusyksityiskohtilla ja kaarevilla rakenteilla, kannattaa käyttää liimapuuta. Siitä saadaan erittäin kauniit kaiteet, portaat ja ikkunalaudat.

  Jos päätät rakentaa autotallin baarista omin käsin, sinun tulee ottaa huomioon yksi tärkeä vivahde - tällaisissa huoneissa asiantunteva ilmanvaihto on yksi päärooleista. Jos pidät siitä huolta, puurakenne kestää mahdollisimman pitkään eikä menetä visuaalista vetovoimaansa.

  Ei ole suositeltavaa valita suunnitelmia ja esimerkkejä taloista, joissa on liian suuret ikkunat. Huomaa, että tällaisten komponenttien takia lämpöhäviöt voivat kasvaa merkittävästi, mikä aiheuttaa tarpeettomia lämmityskustannuksia.

  Erkkeri-ikkunan tekemiseksi hirsitaloon on suositeltavaa käyttää liimattuja palkkeja. Tästä raaka-aineesta saadaan erittäin vahva ja vakaa rakenne.

  Baaritaloja voidaan valmistaa useilla tyyleillä, mutta joitain suosituimmista ovat:

  • provence;
  • skandinaavinen;
  • metsästys;
  • maalaismainen.

  Ammattilaiset sanovat, että avaimet käteen -periaatteella olevia hirsitaloja on mahdotonta laittaa. Rakenteelle on ensin annettava aikaa kutistua ja vasta sen jälkeen (5-6 kuukauden kuluttua) aloittaa viimeistely.

  Puuseiniä koottaessa on tärkeää ottaa huomioon, että pellavan tai touvin käyttö ei estä mikrorakojen ja halkeamien muodostumista pohjaan. Tämä johtuu siitä, että tällaiset materiaalit eivät voi muodostaa yhtenäistä kerrosta. Nauhatyyppisellä eristyksellä ei kuitenkaan ole tällaisia ​​​​haittoja. Siinä on tasainen paksuus ja luotettava neularei'itetty kuitukangas.

  Mitä tulee seinien sisustukseen, sinun ei pitäisi heti siirtyä maalin levittämiseen. Ensin sinun pitäisi tehdä testiväri.

  Kun valitset yhtä tai toista värimaailmaa, sinun tulee suosia vaaleampia sävyjä, koska ne näyttävät paljon paremmilta ja tuoreemmilta.

  Lisäksi niitä voidaan tarvittaessa tummentaa.

  Ennen kuin jatkat hirsitalon perustan rakentamista, sinun on kohdistettava sivusto huolellisesti ja puhdistettava se perusteellisesti.

  Yksi tai toinen perustustyyppi tulisi valita paikan maaperän geologisten ominaisuuksien perusteella. Yleensä ihmiset kääntyvät erityisten organisaatioiden puoleen maaperän ominaisuuksien määrittämiseksi. Tietenkin tällaiset palvelut voivat olla kalliita, mutta voit helposti valita sopivan pohjan, joka kestää mahdollisimman pitkään nykyisissä olosuhteissa.

  Suorita kaikki asennustyöt projektin mukaisesti. Sinun ei pitäisi poiketa suunnitelmasta, jotta et kohtaa ongelmia ja käsittämättömiä tilanteita.

  Voit sisustaa hirsitaloa ympäri vuoden. On kuitenkin pidettävä mielessä, että sisälämpötila talvella ei saa olla alle +15 astetta. Ulkoseiniä maalattaessa tulee ulkoilman lämpötilan olla vähintään + 5-7 astetta ja kosteustason alle 75-80 %. Jos haluat maalin kuivuvan tasaisesti ja siististi, sinun on ehdottomasti seurattava lämpötilajärjestelmää.

  Älä unohda puun käsittelyä suojaavilla antiseptisillä kyllästyksillä. Ilman asianmukaista hoitoa tällaiset rakennusmateriaalit eivät kestä kauan ja menettävät nopeasti alkuperäisen ulkonäkönsä.

  Älä aloita hirsitalon rakentamista itse, jos epäilet kykyjäsi. Tässä tapauksessa on parempi ottaa yhteyttä asiantuntijoihin, jotka toimittavat rakenteen nopeasti ja helposti.

  Kauniita esimerkkejä

  Tällaisesta ympäristöystävällisestä materiaalista, kuten puu, saadaan erittäin kauniita ja viihtyisiä taloja.Ne voidaan tehdä useissa eri väreissä. Lisäksi tällaisilla asunnoilla on usein erittäin omaperäinen ja epätavallinen rakenne.

  Esimerkiksi tummanruskeaksi maalatusta laminoidusta viilupuusta tulee kaunis kaksikerroksinen mökki, jonka harjakatto on koristeltu tummilla tiileillä. Pieni avoin parveke tummalla puuaidalla näyttää hyvältä lähellä ikkunaa toisessa kerroksessa. Tällaisen rakenteen synkät värit on mahdollista laimentaa vaaleammilla ruskeilla ikkunakehyksillä, alemmalla muurauskruunulla ja korkealla putkella (liesi tai takka), joka on myös vuorattu kivillä. Etuoven lähelle kannattaa varustaa pieni terassi samalla aidalla kuin parvekkeella. Tätä taustaa vasten mahonki-ovet näyttävät orgaanisilta.

   Puutalot näyttävät hyvältä ilman lisäkoristeita. Esimerkiksi 2-kerroksinen profiloidusta materiaalista valmistettu rakenne voidaan jättää peittämättä, mutta sitä voidaan täydentää karkealla neljällä kaltevalla katolla ja kattomateriaalilla kontrastivärisessä tummanruskeassa tai viininpunaisessa sävyssä. Samaa kattoa tulisi täydentää terassin päälle katos puuaidalla ja tuella. Tällainen pieni mutta esteettinen rakennus voidaan ympäröidä viheralueilla ja erilaisilla puusta tehdyillä koriste-elementeillä.

   Tyypilliset baarin yksikerroksiset talot näyttävät yhtä houkuttelevilta ja orgaanisilta. Se voi olla esimerkiksi keskeneräinen rakenne upeilla vihreillä laatoilla, jotka erottuvat terävästi herkän puun taustasta. Talon sisäänkäynnissä pieni terassi, joka on aidattu kontrastivalkoisella aidalla, näyttää hyvältä. Tämän sisäänkäyntialueen päälle tulisi sijoittaa päätykatos, jota täydentää sama viherkatto. On parempi maalata ikkunakehykset valkoisiksi. Tuloksena on erittäin viihtyisä ja harmoninen hirsitalo.

   Katso seuraava video virheistä talon rakentamisessa baarista.

   ei kommentteja

   Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

   Keittiö

   Makuuhuone

   Huonekalut