Toisella valolla varustettujen talojen projektit ja niiden järjestely

Sisältö
 1. Mikä se on?
 2. Hyödyt ja haitat
 3. Talon suunnitelmat
 4. Kauniita esimerkkejä

Toinen valo on arkkitehtoninen tekniikka rakennusten rakentamisessa, jota käytetään jopa kuninkaallisten palatsien rakentamisen päivinä. Mutta nykyään kaikki eivät voi sanoa, mitä hän on. Toisella valolla varustetut talosuunnittelut aiheuttavat paljon kiistaa, niillä on faneja ja vastustajia. Artikkelissa selvitetään, kuinka nämä talot on järjestetty, harkitse niiden positiivisia ja negatiivisia puolia, jotta jokainen voi muodostaa oman mielipiteensä itselleen.

Mikä se on?

Talot, joissa on toinen valo, on sisustettu epätavallisella tavalla. Niissä on suuri oleskelutila ilman kattoa. Se tarkoittaa sitä huoneen tila nousee vapaasti kaksi kerrosta ylöspäin.

Ylemmän kerroksen ikkunat ovat tämän asettelun "toinen valo".

Päällekkäisyyttä ei ole koko rakennuksessa, vaan vain yhden suuren huoneen yli, jota voi katsella korkealta portaita ylös toiseen kerrokseen.

Monien eurooppalaisten hallitsijoiden ja Venäjän tsaarien palatsit oli järjestetty tällä tavalla. Tämä mahdollisti valtavan valtaistuinsalin suurelle ihmisjoukolle, jossa oli paljon luonnonvaloa, oli helppo hengittää ja katot eivät roikkuneet pään yläpuolella. Pian suuret varakkaiden ihmisten talot hankkivat omat kaksikerroksiset salit. He ottivat vastaan ​​vieraita ja pitivät palloja.

Nykyään ravintolat, juna-asemat, hotellit ja muut julkiset rakennukset turvautuvat vastaaviin projekteihin lisätäkseen rakennuksen pääsalin viihtyisyyttä volyymin ja valon avulla. Viime aikoina myös omakotitalojen omistajat ovat alkaneet kääntyä toisen valon tekniikoihin. Epätavallinen ulkoasu tekee kodistaan ​​alkuperäisen, antaa omistajien poikkeuksellisen maun ja luonteen.

Sinun on ymmärrettävä, että jokainen talo ei sovellu toisen valon järjestämiseen. Rakennuksen kokonaispinta-ala on 120 m ja kattokorkeus enintään kolme metriä. Projektin toisen valon nimeäminen on mahdollista seuraavissa tapauksissa:

 • jos rakennus koostuu useista kerroksista;
 • yksikerroksisessa rakennuksessa on ullakko- tai ullakkotila.

Toisen valon järjestely saavutetaan kahdella tavalla.

 1. Katto poistetaan kerrosten, ullakon tai ullakon väliltä.
 2. Aulan huone menee alas ja vie osan kellaritilasta. Etuovesta sinun täytyy mennä alas portaita. Lasituksessa käytetään usein suuria panoraamaikkunoita tai muita ikkuna-aukkoja, jotka lisäävät luonnollista valon virtausta. Toinen vaihtoehto säästää tilaa lisätilalle.

Tällaisissa projekteissa pohjakerroksessa ei ole käytävää, ja muihin huoneisiin pääsee suoraan keskushallista.

Huoneiden suunnittelun piirre, jossa on toinen valo, on olohuoneen oikein harkittu lämmitys ja ilmanvaihto. Lämmin ilma huoneesta nousee ylös ja lämmittää todellisuudessa asumattoman tilan, kun taas asuttu osa pysyy kylmänä. Ongelma voidaan ratkaista varustamalla huone ylimääräisillä pattereilla ja "lämmin lattia" -järjestelmällä.

Kaksinkertaisella ikkunatasolla varustetun salin sisustus vaatii erityisen verhovalikoiman. Niiden ei pitäisi häiritä lisääntyneestä valovirrasta nauttimista, mutta niiden on piilotettava tila uteliailta katseilta pimeässä. Tätä varten toiseen kerrokseen asennetaan ohjauspaneelista toimivat ikkunaluukut, roomalaiset tai rullaverhot.

Asettelu toisella valolla oikeuttaa itsensä alueilla, joilla auringon aktiivisuus on alhainen, lisäikkunat mahdollistavat talon päähuoneen valoisan ja mukavamman. Lämpimillä alueilla, joissa on etelään päin olevat ikkunat, varaudu huonekalujen, pintakäsittelyjen ja sisustuksen haalistumista.

Älä hurahdu lasijulkisivuihin vartioimattomissa kylissä tai paikoissa, joissa rikollisuus on korkea. Ei ole järkeä järjestää lasituksia kahteen kerrokseen, jos ikkunoista on näkymä naapurin aidalle tai muuhun rumaa paikkaan.

Hyödyt ja haitat

Jos haluat tulla talon omistajaksi toisella valolla, suosittelemme, että tutkit ensin kaikki edut ja haitat, jotta et tule katumaan päätöstäsi myöhemmin.

Aloitetaan ansioista:

 • ensimmäinen asia, joka houkuttelee, on hämmästyttävä, epätavallinen näkymä huoneen sisällä ja upea julkisivu ulkopuolelta;
 • kohoavat katot antavat epätodellisen määrän tilaa, keveyttä, paljon ilmaa ja valoa;
 • epätyypillinen valtava huone voi olla kauniisti ja alun perin kaavoitettu, mittakaava antaa suunnittelijan toteuttaa kaikki fantasioistaan;
 • jos leveiden ikkunoiden takana on hämmästyttävä maisema, tällaisessa talossa asuminen antaa sadun tunteen joka päivä;
 • tilavassa salissa voit tavata suuren määrän vieraita, ja kaikille on paikka;
 • katon puuttuminen mahdollistaa talon sisustamisen korkealla sisustuksella, valtavan riippuvan kattokruunun ostamisen, talon puun istuttamisen tai suuren joulukuusen asentamisen uudelle vuodelle;
 • voit sijoittaa toiseen kerrokseen johtaviin portaisiin ja tehdä niistä todellisen kodin sisustuksen tai epätavallisen taide-esineen;
 • korkeat katot korostavat tilojen ylellisyyttä ja antavat omistajalle korkean aseman.

Toisella valolla varustetut talot ovat epätavallisia, tyylikkäitä, näyttäviä, mutta samalla ne voivat aiheuttaa monia ongelmia:

 • alue, josta olisi voinut tulla lisähuone toisessa kerroksessa, menetettiin;
 • talo vaatii vahvistettua eristystä, lämmitystä ja hyvää ilmanvaihtoa, ja nämä ovat lisäkustannuksia ja konkreettisia kustannuksia;
 • äänieristys tarvitaan salin akustiikan vaimentamiseen;
 • toista kerrosta on erittäin vaikea puhdistaa ja korjata sellaisessa huoneessa;
 • kaikki eivät ole innostuneita ikkunoiden suuresta määrästä, jotkut tuntevat itsensä suojaamattomiksi, liian avoimina ulkomaailmalle;
 • varat tällaisen huoneen järjestämiseen ja ylläpitoon ovat korkeammat kuin vakiohuoneen vaatimukset;
 • omistajien on kohdattava ikkunoiden pesu, lamppujen ja verhojen vaihtaminen, tällaisella asettelulla se on erittäin vaikeaa, ja asiantuntijoiden apua voidaan tarvita;
 • jos olohuone on yhdistetty keittiöön tai ruokailutilaan, sinun tulee olla tietoinen siitä, että hajut leviävät kaikkialle taloon.

Talon suunnitelmat

Toisella valolla varustettujen talojen suunnittelussa otetaan huomioon tällaisen rakenteen tekniset ja suunnitteluominaisuudet.

 • Olohuoneen ikkunoista, joissa on panoraamalasi, tulisi olla näkymät alueelle, josta on kaunis näköala, muuten niissä ei ole järkeä.
 • Ensin he suunnittelevat kaksikerroksisen salin ja järjestävät sitten muut talon tilat.
 • Toisen kerroksen makuuhuoneiden on oltava äänieristettyjä. Suuren salin erinomainen akustiikka ei takaa hiljaisuutta muissa huoneissa.
 • Taloprojektiin tulisi sisältyä lisää sisäisiä tukia ja rakenneosia.
 • Olohuoneen seinien korkeus toisella valolla ei voi olla alle viisi metriä.
 • Jotta seinät eivät aiheuta epämukavuutta tyhjyydellään ja laajuudellaan, suunnittelijat sallivat koristeluun vaakasuuntaisen jaon vaikutuksen.
 • Taitavasti järjestetty katuvalaistus kuistilla ja rakennuksen julkisivussa voi lisätä sisäilman kirkkautta.
 • Maalaismökin kaksikerroksisen huoneen suunnittelu voi olla hyvin erilainen - klassisesta minimalismiin. Mutta jos talo on puinen, kattopalkeilla, sisustus vastaa ennen kaikkea maalaismaisen, chalet-, Provencen, skandinaavisen tyylin suuntia.

Kuten olemme jo todenneet, talot, joissa on toinen valo, rakennetaan yksikerroksiseksi ullakolla tai kaksikerroksiseksi.

Jos mökkien koko on yli 150 tai 200 neliömetriä, aulan korkeus voi olla kolme kerrosta.

Yksi tarina

Yksikerroksisissa taloissa tilan laajeneminen johtuu katon poistamisesta. Katon kauniit tauot ulottuvat pään yläpuolelle.

Joissakin tapauksissa jätetään palkkeja, jotka antavat huoneelle erityisen viehätyksen. Esimerkkeinä annamme projekteja yksikerroksisista taloista, joissa on toinen valo.

 • Puutalon suunnitelma (98 neliömetriä) Erkkeri-ikkunalla. Sisäänkäynti olohuoneeseen ei tapahdu suoraan kadulta, vaan pienen eteisen kautta, mikä mahdollistaa lämmön pitämisen huoneessa. Eteisestä ovet johtavat keittiöön, makuuhuoneisiin ja saniteettitiloihin.
 • Suomalaista designia runkotalon sisustuksessa. Suurien, täysseinäisten ikkunoiden takana on upea metsämaisema. Puupalkit yhdistävät luonnollisen kauneutensa olohuoneeseen ja metsään ikkunan ulkopuolella.
 • Pienen tiilitalon projekti toisella valolla ei ole yleinen. Olohuoneessa on ruokailu- ja keittiötila.

Kaksikerroksinen

Lattioiden päällekkäisyys poistetaan vain huoneen yläpuolelta toisella valolla. Portaikko johtaa muuhun ylempään kerrokseen, joka johtaa asuintiloihin.

 • Kaksikerroksisen maalaistalon suunnitelma profiloidusta puusta. Suuresta aulasta erkkeri-ikkunat johtavat portaat toiseen kerrokseen, jossa on kaksi makuuhuonetta ja kylpyhuone.
 • Puinen kaksikerroksinen talo, jossa suuret panoraamaikkunat. Tällaisissa suurissa huoneissa on vaikea ylläpitää mukavaa mikroilmastoa.
 • Kaasulohkosta rakennettu kaksikerroksinen mökki autotalliineen. Pohjaratkaisu sisältää suuren salin toisella valolla.
 • Kaunis loft-tyylinen talo, jossa on takka. Lakonista muotoilua tilavassa huoneessa rajoittaa ilmeikäs villi kivimuuraus.
 • Vaahtopaloista ullakkokerroksisessa rakennuksessa on tilava huone, jossa on toinen valo.
 • Valtava chalet-tyylinen puutalo, jonka tila-alue on jaettu vyöhykkeisiin. Siinä on kaikki: keittiö, ruokasali, useita rentoutumispaikkoja. Halutessasi voit istua mukavalla sohvalla sohvapöydän ääressä tai lämmitellä nojatuolissa takan ääressä. Portaikko johtaa toiseen kerrokseen, jossa on päämakuuhuoneet.

Kauniita esimerkkejä

Jokainen talo, jossa on toinen valo, on yksilöllinen ja kaunis omalla tavallaan. Tämä näkyy tarkastelemalla valokuvia rakennusten julkisivuista ja niiden sisäisistä järjestelyistä.

 • Olohuone moderniin tyyliin on täynnä ilmaa ja valoa. Tilavuutta tukevat portaat ja ilmassa leijuvat kevyet huonekalut. Ikkunan ulkopuolella on kaunis näkymä moderniin kaupunkiin.
 • Maalaismökki, jonka terassilla on grillipaikka.
 • Chalet-tyylinen talo vuoristossa.
 • Valtava sali on jaettu vyöhykkeisiin. Voit asua siinä, koska huoneessa on kaikki mitä tarvitset.
 • Pienessä huoneessa, jossa on toinen valaisin, on kompakti riippuva tulisija, portaat läpinäkyvillä askelmilla ja kaiteilla. Niiden keveys tekee mahdolliseksi olla ylikuormittamatta tilannetta.
 • Hallin toinen taso on tehty ullakon kustannuksella.

Koti, jossa on toinen valo, voi tuntua epäkäytännölliseltä ja kalliilta. Mutta niille, jotka ajattelevat laatikon ulkopuolella, rakastavat suuria tiloja ja kutsuvat usein ystäviä luokseen, tällainen asettelu olisi paras vaihtoehto kodin järjestämiseen.

Katso videosta lisätietoja yksikerroksisesta talosta, jossa on toinen valo.

ei kommentteja

Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

Keittiö

Makuuhuone

Huonekalut