Pesula talossa: layout ja suunnittelu

Sisältö
 1. Mitä huoneeseen tulisi sisällyttää?
 2. Mistä aloittaa?
 3. Jos talossa ei ole tarpeeksi tilaa
 4. Layout
 5. Design

Jokainen kotiäiti yrittää käyttää tilaa mahdollisimman tehokkaasti. Nykyaikaisessa elämäntahdissa kaikki eivät voi käyttää julkisten pesuloiden palveluita. Siksi monet naiset varustavat asunnossaan tai omakotitalossaan "puhtauskulman".

Mitä huoneeseen tulisi sisällyttää?

Useimmat vastaavat tähän kysymykseen samalla tavalla - täällä tarvitaan pesukone. Mutta sen lisäksi saatat tarvita myös kuivauskoneen (tai kuivausrummun). Säiliöt, pyykkikorit, kotitalouskemikaalit ovat myös olennainen osa pyykkiä. Siellä voi myös silittää tavaroita. Tätä ei tarvitse tehdä ammattimaisella pystyhöyrysilitysraudalla, vaan tavallinen malli toimii myös. Mutta tässä tapauksessa tarvitset myös silityslaudan.

Pyykin säilytyshyllyt auttavat säästämään tilaa kaapissasi. Älä unohda pesualtaan. Se on myös olennainen ominaisuus tällaisessa huoneessa.

Mistä aloittaa?

Pesupaikan paikan valinta on usein vaikeampaa kuin pesulan pystyttäminen. Kodissaan asuvat monet järjestävät pyykin kellarissa tai kattilahuoneessa. Jos rakennuksessa on paljon tilaa, erillinen huone on paras vaihtoehto. Etusija annetaan neliöhuoneille. Ne ovat toimivampia. Sijoitamalla kaiken tarvitsemasi tällaiseen huoneeseen voit säästää enintään vapaata tilaa.

Yksikerroksisissa taloissa, joissa ei ole kellaria ja ullakkoa, sekä yksiöissä jokainen senttimetri on tärkeä. Samalla omistajat haluavat, että pyykkiin pääsee käsiksi, mutta toimivien laitteiden ääni ei häiritse arkea.

Näissä tapauksissa suosituimpia ovat seuraavat paikat laitteiden sijoittamiseen:

 • kylpyhuone;
 • kylpyhuone;
 • keittiö.

Jos talossa ei ole tarpeeksi tilaa

Pesutupa on melko helppoa varustaa tiukasti määritellyllä alueella. Tällaisen vyöhykkeen koko voi olla 2 neliömetriä. m jopa 6 neliötä. m. Jopa minipesula voidaan varustaa maksimaalisella toiminnallisuudella.

Kahteen neliömetriin mahtuu hyvin pesukone, kuivausrumpu ja pyykkikori.

Vaihtoehto 1

Molemmat koneet on sijoitettu 5 cm:n etäisyydelle toisistaan ​​ja pyykkikori on päällä tai sivulla. Etäisyys on välttämätön, jotta laitteiden toiminnasta aiheutuvat tärinät eivät lyhennä niiden käyttöikää. Varusteltu alue voidaan "piilottaa" uteliailta katseilta ovien ja huonekalulevyjen avulla. Se voidaan luoda jopa käytävällä sulkemalla se lokeron ovella tai haitarilla.

Vaihtoehto 2

Autot voidaan pinota päällekkäin. Tällaisen projektin toteuttamiseksi tarvitset laatikon huonekalulevyjä. Tarvitset myös kiinnikkeet, jotka estävät niitä tärisemästä ja putoamasta käytön aikana. Tämä minipesula voidaan myös koristella ovilla. Pyykkikorit voidaan sijoittaa hyllyjen sivuille.

Kylpyhuoneessa, pesuhuoneessa tai keittiössä olevat pyykinpesukoneet piilotetaan yleensä työtasojen alle. Usein ne piilotetaan ovien taakse, jotta huoneesta tulee esteettisempi.

Layout

Pyykin paikkaa valittaessa kannattaa miettiä varusteiden määrää ja kokoa. On myös tärkeää suorittaa valmistelutoimia.

Lattiapäällysteen tulee olla tasainen ja mieluiten liukumaton. Muuten käytön aikana tärisevä laite voi heikentää sen laatua. Lattiamateriaalin tulee olla kosteutta kestävä, karkea pinta. Tämä voisi olla:

 • keraaminen tiili;
 • keraaminen graniitti;
 • linoleumi.

Ennen lattian asettamista kannattaa tasoittaa pinta, eristää ja lämmittää lattia. Myös tärinän vähentämiseksi ja liukastumisen estämiseksi kannattaa ostaa tärinänvaimennustyynyt.

Viereinen seinäkoristelu tulee myös tehdä kosteutta kestävistä materiaaleista, jotka voidaan yhdistää toisiinsa. Soveltuu näihin tarkoituksiin:

 • kipsi;
 • väriaine;
 • kosteutta kestävä tapetti;
 • erikokoisia ja -tyyppisiä keraamisia laattoja.

Seinät tulee tasoittaa ennen maalausta, laatoitusta tai tapetointia.

Käytä kattoon tapettia, koristekipsiä, kosteudenkestävää pahvia tai PVC-joustopatoa. Jälkimmäisestä voi tulla paitsi erinomainen vettä hylkivä pinnoite, myös todellinen huoneen koristelu, koska markkinoilla on valtava valikoima sävyjä ja tekstuureja.

Viemäröinti- ja vesihuoltojärjestelmän on oltava yksilöllinen jokaiselle laitteelle. On syytä huomata, että riippumatta siitä, tuleeko vesi vesijärjestelmästä, kaivosta vai kaivosta, huoneen sisäänkäynnille kannattaa lisäksi asentaa pumppaus- ja suodatuslaitteet. Tämä on välttämätöntä, jotta pyykki toimisi kunnolla. Johdot tehdään tämän jälkeen. Veden syöttämiseen ja poistamiseen käytetään muoviputkia, joiden halkaisija on 5-6 ja 10-15 cm.

Myös tuuletus vaaditaan. Se auttaa välttämään epämiellyttäviä hajuja huoneessa.

On myös tärkeää miettiä lämmitysjärjestelmää. Laitteita ei saa sijoittaa lämmönlähteen välittömään läheisyyteen, vaan huoneessa on pidettävä tasainen lämpötila, joka on välttämätöntä laitteiden oikean toiminnan kannalta.

Lämmitysjärjestelmä voi olla erilainen:

 • keskuslämmitys;
 • lämmitys konvektoreilla;
 • lämmin lattia.

Viimeisen vaihtoehdon valinnassa kannattaa päättää, missä laitteet sijaitsevat, ja lähteä tästä paikasta 10 cm. Lämmintä lattiaa ei suositella asennettavalle alueelle. Sen pinnalle ei myöskään ole suositeltavaa sijoittaa vedenpoistoputkia.

Jos huonetta käytetään kuivausrummuna, lattiapinnalle tulee tehdä luumut. Ne auttavat välttämään laskeutuneen veden epämiellyttävän hajun ja lattiapäällysteen tuhoutumisen.

Sähköjohdotus ja valaistus on tehtävä valmiiksi laaditun suunnitelman perusteella. On suositeltavaa sijoittaa se seinäpäällysteen alle, jossa on hyvä eristys. Siellä on erityiset kytkimet, pistorasiat ja verhot, jotka estävät kosteuden pääsyn sisälle.

Design

Pesuhuoneen pinta-ala voi vaihdella. Tämä voi olla pieni pesutupa keittiössä (kylpyhuone, wc, eteinen tai huone) tai täysikokoinen pesutupa kaikilla mukavuuksilla, joka vie koko huoneen.

Joka tapauksessa kannattaa miettiä tämän vyöhykkeen koristeellista suunnittelua, koska tämä ei ole vain taloudellinen kohde, vaan myös osa kotia.

Voit kehittää oman alkuperäisen suunnittelusi tai sovittaa tämän alueen harmonisesti talon yleiseen sisustukseen.

Sopivimmat tyylit:

 • minimalismi;
 • retro;
 • maalaistyyli;
 • moderni.

     Kauneus on yksityiskohdissa. Voit korvata muovikorit pajukoreilla, ostaa astioita kotitalouskemikaalien säilyttämiseen samalla tyylillä. Jos huone sijaitsee kellarissa, auringonvalon puutetta voidaan kompensoida lämpimillä väreillä maalatuilla kaappien pinnoilla. Sinun tarvitsee vain näyttää vähän mielikuvitusta, ja voit luoda huoneeseen kodikkaan ja ainutlaatuisen suunnittelun, jossa on miellyttävä olla.

     Seuraava video kertoo pyykin järjestämisestä talossa.

     ei kommentteja

     Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

     Keittiö

     Makuuhuone

     Huonekalut