Talo terassilla: kauniita rakennusvaihtoehtoja

Sisältö
 1. Erikoisuudet
 2. Projektit
 3. Materiaalit (muokkaa)
 4. Tyyli ja muotoilu
 5. Neuvoja
 6. Kauniita esimerkkejä

Terassilla varustetut talohankkeet ovat tulossa yhä suositummiksi, koska kesämökki on nykyään lakannut olemasta paikka, jossa oli elintärkeää viljellä satoa. Moderni dacha on lepopaikka kaupungin vilinästä, paikka ystävällisten yritysten tapaamisille ja perhejuhlille, ja tähän uuteen konseptiin sopivat parhaalla mahdollisella tavalla erilaiset terassit.

Ennen kuin aloitat sopivan projektin valinnan, päätä, millaista laajennusta taloon tarvitset. SNiP 2.08.01 mukaan. -89 terassi on talon avoin tai katettu, aidattu tai kattamaton laajennus virkistysalueen muodossa. Kohde voi sijaita suoraan maassa tai tukien päällä. Mutta lasitettu lämmittämätön huone (sisäänrakennettu tai kiinnitetty) otetaan verannaksi. Vältä sekaannuksia terminologiassa suunnitellessasi ja valitessasi materiaaleja, jotta vältytään komplikaatioilta ja sekaannuksilta tulevassa työssä.

  Erikoisuudet

  Maalaistaloon kiinnitetty tai siihen alun perin suunniteltu terassi on kasvattamassa suosiota ihmisten keskuudessa, jotka viettävät viikonlopun mieluummin omassa talossaan kaupungin ulkopuolella. Terassi on ainutlaatuinen tila, jonka avulla voit viettää siellä aikaa paitsi lämpimänä vuodenaikana, koska nykyään niihin sijoitetaan erityisiä lämmityslaitteita ja jopa aitoja uuneja ja takkeja.

  Suunnittelijat uskovat, että terassillinen talo on erinomainen ratkaisu, jonka avulla voit lisätä talon kokonaistilaa ja antaa vaatimattomallekin maalaistalolle erityisen viehätyksen ja mukavuuden. Useimmiten terassi sijoitetaan katon alle, mutta on myös vaihtoehtoja ilman kattoa, jotka koostuvat vain lattiasta ja puusta tai kivestä tehdystä aidasta.

  Terassilla voi olla eri pinta-ala ja yksi tai useampi yhteinen seinä talon kanssa. Ne on rakennettu eri materiaaleista yhdistämällä puuta ja metallia, metallia ja muovia. Puutalojen sisäänrakennetut terassit näyttävät erittäin tyylikkäiltä. Huolimatta siitä, että tämä tila on avoin lumelle ja sateelle, puu- ja puuosat säilyttävät näyttävän ulkonäkönsä pitkään, koska ne on kyllästetty erikoisvälineillä.

  Jos olet huolissasi sääolosuhteiden vaikutuksesta terassillesi, asiantuntijat suosittelevat pysymään tiilivaihtoehdossa. Tärkeintä on harkita huolellisesti laajennuksen perustaa, koska se on tehtävä syvyydestä ja leveydestä sama kuin koko talon alla. Vain tällä tavalla voit välttää vääristymiä, vikoja ja halkeamia tulevaisuudessa. Jos talon rakentamisen aikana käytettiin samanväristä tiiliä, on parasta käyttää samaa väriä uudelle laajennukselle. Mutta jos talosi on puinen, eriväriset tiilet, esimerkiksi beige ja ruskea, auttavat tekemään terassista alkuperäisen.

  Terassilla varustetussa talossa on tietyt kriteerit, joiden noudattaminen tekee kodistasi kauniin ja mukavan:

  • terassi näyttää parhaalta talon julkisivusta tai päästä katsottuna;
  • talosta on oltava suora uloskäynti terassille, vaikka sitä käytettäisiin yksinomaan rentoutumiseen;
  • terassin optimaalinen leveys on 2,5 metriä;
  • terassin sisustustyylin on välttämättä vastattava koko talon tyyliä;
  • jos terassilla on oma katto, sen katon on vastattava koko talon katon arkkitehtonista tyyliä ja mieluiten valmistettu samanlaisista materiaaleista.

  Projektit

  Rakentaminen ei ole mahdollista ilman projektia.Hankkeessa otetaan huomioon talon tulevan omistajan toiveet, taloudelliset mahdollisuudet, rakennuksen maantiede ja sijainti, kohokuvion ja maaperän ominaisuudet.

  Nykyään tulevat omistajat valitsevat yhä enemmän talomalleja, joissa on terassi, ullakko, parveke ja autotalli.

  Yksinkertaisin terassi on puinen suorakaiteen muotoinen terassi katon alla, talon vieressä. Yksinkertaiset mallit ja erikoisviimeistelyn puute eivät häiritse terassin kaunista näkymää, koska kesällä se on koristeltu kukka-asetelmilla, kiipeilykasveilla ja mukavilla huonekaluilla. Uloskäynti tällaiselle terassille yhdistetään yleensä uloskäyntiin talosta.

  Joskus terassi on L-muotoinen ja voi viedä melko suuren alueen., joka sijaitsee kotisi molemmilla puolilla. Tämä päätös on järkevä, jos haluat nähdä kauniin näkymän edessäsi, mutta se on vain talosi toisella puolella. Kesämökin toisen sisäänkäynnin läpi leikkaaminen ei ole järkevin päätös, mutta verannan laajentaminen sivulle, jossa viihtyy ja nautitaan luonnosta, on täysin mahdollista. Jos talon pinta-ala on tarpeeksi suuri (yli 100 neliömetriä), voi olla tarpeen mennä terassille talon eri huoneista. Tässä tapauksessa L-muotoinen terassi säästää aikaa, jos esimerkiksi sinun täytyy viedä jotain keittiöstä siihen.

  Pienelle yksityiselle yksikerroksiselle talolle sopii parhaiten terassi, joka on suunniteltu päärakennuksen "jatkoksi", eli "sisäänrakennettu". Se ei voi vain sijaita saman katon alla talon kanssa, vaan se voidaan myös rakentaa samoista materiaaleista kuin itse talo. Tällainen "temppu" antaa pienelle rakennukselle vaikuttavamman ilmeen, ja tällainen terassi tulisi suunnitella jo ennen talon rakentamista olettaen, että siinä on yhteinen perusta. Tällainen projekti mahdollistaa usein kesäkeittiön sijoittamisen terassin katon alle.

  Kaksikerroksisten terassillisten talojen projektit ovat hyvin erilaisia. Useimmiten mökin omistajat yrittävät varmistaa, että liitetyt tilat ovat sopusoinnussa talon yleisilmeen kanssa, ja käyttävät materiaaleja, jotka ovat samanlaisia ​​kuin ne, joista itse talo on valmistettu. Tämä ei ole ollenkaan välttämätöntä - on monia esimerkkejä, kun terassit, jotka on viimeistelty kivillä, yhdistettynä täydellisesti tiilitaloihin, ja lasikuitu täydensivät täydellisesti puurakennetta.

  Kaksikerroksiseen mökkiin kuuluu usein asuintilojen yhdistäminen autotallin kanssa., joka sijaitsee kellarissa. Tässä tapauksessa on parasta sijoittaa terassi alla olevan autotallin yläpuolelle, kun taas uloskäynti siihen on toisessa kerroksessa. Autotallin katto on tehty tasaiseksi, ja lisäksi ulkoportaat (kadulta) terassille tekevät tilasta ergonomisen. Jos autotallin yläpuolella oleva terassi ei ala katon alta, niin tällaista projektia valittaessa on ymmärrettävä, että huono sää ja lumiset talvet voivat aiheuttaa korjaamattomia vahinkoja virkistystilalle.

  On myös useita projekteja, joissa katto on autotallin yläpuolella sijaitsevan terassin päällä.

  Pienen puutarhamökin yleinen versio on talo, jossa on ullakko ja terassi enintään 36 neliömetriä. Tämä vaihtoehto on todellakin sopiva niille omistajille, jotka haluavat suhteellisen alhaisilla kustannuksilla saada kaikki perinteiset mukavuudet ulkoiluun maalaistalosta. Useimmiten sekä ullakko että terassi päätyvät samanlaiseen projektiin saman katon alle, mikä helpottaa sekä suunnittelua että koko rakennuksen jatkohuoltoa.

  Viime vuosina on ilmestynyt monia vaihtoehtoja pienten maamökkien projekteille, joissa on hippikatto.liittyy "englannin" tyyliin. Itse asiassa tällainen katto ei ole nykyaikainen keksintö, eikä sillä ole mitään tekemistä Britannian kanssa. Viime vuosisadan alussa ja puolivälissä hippikattoisia taloja löytyi varakkaiden ihmisten keskuudesta Keski-Venäjällä ja kaikkialla Siperiassa.Se oli yksi pääkattotyypeistä, vasta sen jälkeen kun puutarhaosuuskunnat väistyivät päädylle.

  Nykyään lattakattoisia taloja täydentävät usein tyylikkäät, viihtyisät terassit.

  Kylpyhuoneen tai saunan yhteydessä oleva terassi on loistava vaihtoehto rentoutumiseen tai teen nauttimiseen rentouttavien hoitojen jälkeen. On erittäin miellyttävää pitää tauko raikkaassa ilmassa höyrysaunan lämmöstä tai vain istua illalla kupin teetä. Vaikka tällainen paikka ei sijaitsisi talon vieressä, se ei silti ole vain toiminnallinen, vaan myös täyttää esteettisen tehtävän - se tekee tavallisesti käsittämättömästä kylpyrakennuksesta todellisen esikaupunkialueen koristeen.

  Talon rakentaminen rinteeseen avaa loistavat mahdollisuudet terassin järjestämiseen. Yleensä se asetetaan erityisille telineille, mikä nostaa lattian talon nollamerkkiin. Tämä taso kohoaa pylväiden päälle puutarhan yläpuolelle ja tarjoaa kauniin näköalan ja ilahduttaa sinua mahdollisuudella nähdä ympäröivä maisema yhdellä silmäyksellä. Korotetun terassin alla olevaa tilaa voidaan käyttää puutarhatyökalujen säilytykseen, ja jotta se ei näyttäisi löysältä, on suositeltavaa istuttaa kehän ympärille kiipeilykasveja tai yksinkertaisesti päällystää terassin alaosa sopivilla materiaaleilla.

  Suuren ja kauniin talon ideat sopivat täydellisesti maalaistalojen hankkeisiin, joissa on terassi ja parveke. Toinen kerros kauniille parvekkeelle on lähes jokaisen maalaistalon omistajan unelma. Tällaiset talot eivät tietenkään ole halpoja, mutta on mahdollisuus valita taloudellinen vaihtoehto - runkotalo. Tällaisten projektien parveke sijaitsee useimmiten suoraan terassin yläpuolella, mikä laajentaa talon avaruudellisia rajoja. Taloa rakennettaessa on kiinnitettävä erityistä huomiota sen varmistamiseen, että veranta ja terassi on luotettavasti suojattu seisovalta vedeltä, sekä laadukkaiden vedeneristysmateriaalien valintaan. Muista, että sulan ja sadeveden on valuttava viemäriin.

  Jos olet ison perheen onnellinen omistaja, niin iso terassillinen talo sopii sinulle parhaiten. Projektin luominen talolle, jonka pinta-ala on yli 150 neliömetriä. m on parempi uskoa ammattilaisille, ja kunkin kerroksen yksityiskohtaiset suunnitelmat antavat sinun miettiä etukäteen huoneiden sijaintia ja suurten huoneiden tilan kaavoitusta. Joten keittiö voidaan yhdistää ruokasaliin tai olohuoneeseen ja eteiseen - viihtyisä oleskelutila ja takka. Tällaisen talon toisessa kerroksessa on yleensä kaksi tai kolme makuuhuonetta. On hienoa, jos toisesta kerroksesta on uloskäynti terassille tai parvekkeelle.

  Voit valita sinulle sopivan täysin valmiin projektin. Valmiin projektin kustannukset vaihtelevat erittäin voimakkaasti (3 - 20 tuhatta ruplaa) ja riippuvat kaikkien toimitettujen suunnitelmien laatimisesta ja laadusta.

  Joskus lisähuoneen laajentaminen suoraan taloon on mahdotonta., mutta haluat silti, että sivustolla on kaunis lepopaikka. Tässä tapauksessa terassi on vapaasti seisova rakennelma, jossa on perustus (jalusta), tukipilarit ja polykarbonaatti- tai kangaskatto. Tällainen terassi näyttää hyvältä varjoisassa paikassa puutarhassa tai lammen rannalla.

  Materiaalit (muokkaa)

  Terassin ulkopinnan tulee sopia koko talon arkkitehtoniseen tyyliin.

  On myös syytä muistaa, että kaikki talon pohjaratkaisua muuttavat rakentaminen on sovitettava yhteen asianomaisten viranomaisten kanssa. Hyväksyntä vaaditaan kuitenkin vain, jos uusi rakennus rakennetaan perustukselle. Jos perustaa ei ole, sopimusta ei tarvita.

  Terassi voidaan rakentaa useista eri materiaaleista - puusta, tiilestä, kevytbetonipaloista tai vaahtomuovista - valinta riippuu tarpeistasi ja budjetistasi.

  Jos talosi on puinen, laajennus tulee rakentaa puusta. Puu on ympäristöystävällinen ja kaunis materiaali. Kuumalla puisella terassilla on viileää ja kylminä iltoina lämmintä ja viihtyisää.Viime vuosina laminoiduista puutavaraterasseista on tullut suosittuja, ja ne näyttävät vankkailta ja kauniilta. Tällainen terassi koristaa mitä tahansa puutaloa, ei vain hirsitaloa. Jotta puinen terassi palvelisi sinua monta vuotta, on tärkeää muistaa puun ennaltaehkäisevä käsittely erikoisaineilla, jotka suojaavat luonnollista rakennusmateriaalia kosteudelta ja homeelta.

  Luotettava materiaali avoimen alueen rakentamiseen on tiili ja kivi. Joten lattia voidaan asentaa luonnon- tai tekokivellä, tässä tapauksessa sade ja lumi eivät ole kauheita uudelle rakennuksellesi. Tällaisen lattian etuna on se, että se on samalla rakennuksen pohja. Tiili- tai kivialueen aita voi olla puinen, tällaisia ​​​​vaihtoehtoja käytetään usein runkotalojen projekteissa ja ne näyttävät erittäin harmonisilta.

  Terassi lasikatolla näyttää modernilta, mutta tämä vaihtoehto sopii paremmin varjoiselle puolelle. Lisäksi lasikatolla varustetun laajennuksen paras muoto ei ole suorakaiteen muotoinen, vaan "erkkeri", jonka avulla rakennuksen katto ei voi olla vaakasuora, vaan kalteva.

  Tyyli ja muotoilu

  Terassin tyyli voi olla hyvin erilainen, tärkeintä on, että se on sopusoinnussa koko talon yleisen tyylin kanssa. Myös ympäröivällä maisemalla on tärkeä rooli, esimerkiksi puutalo mäntyjen keskellä järven rannalla täydentää tehokkaasti skandinaavistyylistä virkistysaluetta. Mutta Provence-tyylinen rakennus näyttää hyvältä vihreässä puutarhassa ruusupensaiden ja hedelmäpuiden keskellä.

  Puhutaanpa hieman enemmän sisustusyksityiskohdista, jotka tekevät kotisi tyylistä tunnistettavan.

  • skandinaaviseen tyyliin. Suomalaisten mökkien yksinkertaisuus ja lakoninen muotoilu on suosittua kauas Suomen rajojen ulkopuolella. Skandinaavistyylinen terassi on useimmiten puinen, lattia maalataan vaaleanharmaaksi, vaaleanruskeaksi tai jätetään maalaamatta. Tyyli on eklektinen ja mahdollistaa isoäidin kaapista peräisin olevien huonekalujen ja nykyaikaisten tavaroiden yhdistämisen, esimerkiksi lasinen pöytätaso on helppo laittaa läheisen metsän naarmuun ja hirvensarvet korvaavat täydellisesti perinteisen ripustimen. Kaikkia näitä erilaisia ​​esineitä yhdistää yksi värimaailma ja ihmisen ja luonnon välisen harmonian idean yleisyys. Valkoisen ja ruskean yhdistelmä täyttää minkä tahansa huoneen valolla, kun taas luonnolliset elementit tekevät sisustuksesta viihtyisän.
  • Alpine chalet-tyyli harvoin tavattu maassamme, vaikka se ansaitsee paljon huomiota. Se sopii ihanteellisesti maalaistaloon ja saa nykyään yhä enemmän faneja. Välttämätön osa mökkejä on tilava terassi. Terassilla on karkeita puukalusteita huolimattomasti kudotuilla matoilla ja eläinten nahalla (turkis voi olla myös keinotekoinen). Kaikki, mikä saattaa muistuttaa sinua metsästyksestä tai pitkän matkan matkoista, sopii sisustaessasi. Puukylpyihin istutetuista vuoristokasveista tulee mökin todellinen koristelu.
  • Täydellinen avoimen lepopaikan sisustamiseen Ranskalainen kylätyyli - provence... Vintage-huonekalut, rottinkinojatuolit ja -tuolit (keinotekoinen on paljon halvempaa eikä pelkää kosteutta), runsaasti vaaleita värejä, valkoisia ruukkuja söpöillä kukilla, kukkakuvioita tekstiileillä - kaikki tämä liittyy hiljaiseen mitattuun lomaan etelässä Ranska.
  • Moderniin tyyliin Maataloille on ominaista tilavat terassit, joilla on epätavallinen asettelu - monitasoinen, puolipyöreä, yhdistetty olohuoneeseen tai eteiseen suurilla panoraamaikkunoilla. Luonnonkiveä ja keraamisia laattoja käytetään laajasti modernien terassien sisustamiseen. Muista sijoittaa terassille erilaisia ​​kasveja, mutta ei liikaa - ne eivät saa peittää näkymiä terassilta.
  • Talossa terassilla on erityinen viehätys Art nouveau On upea yhdistelmä modernia minimalismia ja kirkkaita muotoiluideoita.Muuten, nimeä "moderni" käytetään vain Venäjällä, joten jos haluat tietää enemmän tästä tyylistä, ohjaa sellaisia ​​nimiä kuin "tiffany", "vapaus", "jugend nouveau". Nykyään rakentajat ja suunnittelijat jatkavat keskustelua tämän suunnan pääpiirteistä.

  Siitä huolimatta on yksi tärkeä yksityiskohta - jugendtyyli pyrkii säilyttämään mahdollisimman paljon vapaata tilaa, maksimaalista valoa. Massiivipuupäällysteet, luonnolliset rauhalliset sävyt, sirot muodot, panoraamaikkunat ja -ovet sopivat täydellisesti tähän tyyliin. Ikkunat, ovet ja jopa huonekalut on usein koristeltu lasimaalauksilla tai takorautaelementeillä.

  Neuvoja

  Terassin pätevä rakentaminen edellyttää ammattilaisten neuvoja:

  • minkä tahansa avoimen lattian tärkeä yksityiskohta on liukumaton pinta; tätä varten terassin lattia tehdään 2 prosentin kaltevuudella, eli jokaista pituusmetriä kohden kaltevuus on 2 cm;
  • jos virkistysalueen pinta sijaitsee suoraan maassa, aitaa ei tarvitse asentaa;
  • aidan optimaalinen korkeus on noin metri tai vähän enemmän;
  • katon kaltevuus riippuu suurelta osin kattomateriaalin ominaisuuksista;
  • jatkeen leveyden tulee olla sellainen, että siihen voidaan sijoittaa mukava pöytä ja tuolit;
  • jos haluat, että laajennuksella ja talolla on yhteinen katto, tämä on otettava huomioon ennen talon rakentamista alkuperäisessä hankkeessa;
  • jos pidät epäsäännöllisistä muodoista, on parempi käyttää "maapäällystettä" -tekniikkaa laajennuksen lattian valmistukseen;
  • sisäänrakennettu huone on aina lämpimämpi kuin "kiinnitetty";
  • jos laajennusta ei alun perin ollut määrätty projektissa, on järkevää harkita sen "kulmaista" tai "pyöreää" sijoitusta - tämän avulla voit löytää paikan varjossa milloin tahansa vuorokauden aikana;
  • Terassi on siirtymävyöhyke talon ja puutarhan välillä, joten sinun on pyrittävä olemaan turhia tarpeettomilla huonekaluilla tai puutarhatyökaluilla.

  Kauniita esimerkkejä

  Erilaisia ​​vaihtoehtoja terassitaloille voi katsoa kuvagalleriassa:

  • siisti ja taloudellinen vaihtoehto pienelle tiilistä virkistysalueelle, jossa on polykarbonaattikatto. Täällä on mukava viettää aikaa sekä aurinkoisena päivänä että hiljaisena iltana;
  • muratilla peitetty terassi, joka on viimeistelty tekokivellä ja keraamisilla laatoilla, näyttää erittäin edustavalta. Keinotekoiset rottinkihuonekalut ovat todellinen sisustus, se ei myöskään pelkää äärimmäisiä lämpötiloja ja kosteutta;
  • moderni terassi on täysi lepopaikka suurelle yritykselle. Jotta kaikki mukavuudet olisivat käsillä, lähellä on kesäkeittiö ja takka;
  • vaikka talo sijaitsee epätasaisessa maastossa, tämä ei ole syy kieltäytyä kauniin terassin rakentamisesta. Lisäksi siitä avautuu kaunis näkymä puutarhaan tai metsään;
  • kaunis chalet-tyylinen sisustus herättää ajatuksia rauhallisesta ja mitatusta levosta, vaikka se ei ole täynnä sisustusyksityiskohtia, päinvastoin, jokainen yksityiskohta on harkittu ja sopimaton.

  Seuraavalta videolta löydät vinkkejä terassin rakentamiseen kotiin.

  ei kommentteja

  Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

  Keittiö

  Makuuhuone

  Huonekalut