Maaseututalojen suunnitteluprosessin ominaisuudet

Maaseututalojen suunnitteluprosessin ominaisuudet
 1. Hyödyt ja haitat
 2. Perustuksen asennus
 3. Kehyksen asennus
 4. Katto
 5. Katon ominaisuudet
 6. Seinärakenteet
 7. Rakennuksen eristys
 8. Projektit

Yksikerroksinen runkotalo on erinomainen ratkaisu niille, jotka haluavat rentoutua kaupungin ulkopuolella mukavissa olosuhteissa. Kuka tahansa voi järjestää lämpimän ja kauniin kodin omin käsin ja edullisesti.

Hyödyt ja haitat

Runkokehys on erittäin suosittu kaikkialla maailmassa.

Sillä on valtava määrä etuja.

 • Ympäristöturvallisuus - rakentamiseen käytetään vain korkealaatuisia materiaaleja, jotka tarkastetaan ja testataan perusteellisesti, ja vasta sen jälkeen ne tulevat myyntiin.
 • Edulliset kustannukset - materiaalit talojen rakentamiseen runkoteknologialla ovat halvempia kuin tiilet ja lohkot. Mutta kannattaa huomioida myös kustannussäästöt rakennuksen lämmittämisessä.
 • Nopea ja helppo asennus - jopa yksi ihminen voi rakentaa talon yksin ilman ammattilaisten ja erikoislaitteiden apua. Rakentajat sanovat, että runkotalojen rakentaminen on helpompaa vain kokoamalla talot rakentajalta. Jos kaikki materiaalit ovat saatavilla, rakennus voidaan pystyttää kuudessa kuukaudessa.
 • Erinomainen lämmöneristys - talot säilyttävät lämpöä huoneessa pitkään eivätkä päästä kylmää sisään. Energiansäästö riippuu suoraan asianmukaisesta ilmanvaihdosta, talon eristyksestä ja sisustuksesta.
 • Bio- ja palonkestävyys - puu on huolellisesti päällystetty erikoisaineilla, jotka tekevät materiaalista loisia, hyönteisiä ja paloa kestävän.
 • Kestävyys - runkotalot voivat kestää yli 50 vuotta.
 • Kaunis ulkonäkö - tällaiset mallit näyttävät hyvältä sivustolla, ja jopa useiden vuosien jälkeen ne säilyttävät estetiikkansa.

Etujen lisäksi runkotekniikalla rakennetuilla rakennuksilla on myös useita päähaittoja.

 • Jos puuta ei käsitellä erikoisaineella, materiaalin palovaara kasvaa välittömästi. Siksi puuta ostaessasi sinun on noudatettava huolellisesti kaikkia sen kuivauksen ja käsittelyn vaiheita.
 • Verrattuna tiili- ja lohkotaloihin, runkotalot eivät ole yhtä vahvoja. Mutta jos noudatat kaikkia rakennussääntöjä ja vaiheittaisia ​​ohjeita, et voi huolehtia siitä, että hurrikaani tuhoaa talon.
 • Rakentamisen aikana on kiinnitettävä suurta huomiota ilmanvaihtojärjestelmään, koska eri aineilla kyllästetty puu ei päästä ilmaa hyvin läpi. Älä unohda lisämelueristyksen asentamista, tämä lisää huoneen mukavuutta.

Perustuksen asennus

Kolmesta perustustyypistä - pylväs, teippi, paaluritilä - on korostettava optimaalinen. Valinta riippuu maaperän ominaisuuksista, rakennuksen kerrosten lukumäärästä, ilmastosta ja taloudellisista mahdollisuuksista. Budjettivaihtoehto on paaluperustus. Pylväsperustukset varmistavat rakenteen kestävyyden - tällä perusteella talo voi kestää yli 100 vuotta.

Sarakkeet voivat olla peräisin:

 • tiilet;
 • valmiit betonilohkot;
 • asbestisementtiputket.

Asbestisementtiputkilla voi hyvin olla muotin rooli, joka kaadetaan myöhemmin betonituella. Putkien asennussyvyys riippuu maaperän ominaisuuksista.

Kehyksen asennus

Rakennuksen vakauden lisäämiseksi aluslattia ja vanteen alakruunu asennetaan olemassa olevaan perustukseen. Vasta sen jälkeen voit jatkaa itse rungon asentamista, joka voi olla joko metallia tai puuta.Asiantuntijat suosittelevat onttojen palkkien käyttöä, jolloin perustuksen kuormitus vähenee merkittävästi ja rahaa säästyy. Rakenteen pystysuuntaiset palkit asennetaan talon kulmiin, huoneisiin, ovi- ja ikkuna-aukoihin enintään 2-3 metrin etäisyydellä. Poikkipalkkien ja puomien asennus on pakollista. Jos talossa on kaksi kerrosta, runkoa on lisäksi vahvistettava alueella, jossa portaat sijaitsevat. Ikkuna-aukot kiinnitetään myös poikkipalkeilla.

Katto

Katon rungon on oltava kevyistä materiaaleista, koska liian massiivinen kuormittaa perustaa, mikä vaikuttaa negatiivisesti talon vakauteen ja kestävyyteen. Kesäasunnon talon katto voi olla kalteva ja harjattu. Toinen tyyppi on sopiva, kun ullakkotilaa käytetään asuintilana. Tämä ratkaisu on edullisempi kuin toisen kerroksen rakentaminen. Riippuen siitä, tuleeko ullakko asuinalueeksi, määritetään katon harjanteen korkeus. Optimaalinen korkeus on 2,5 metriä.

Rinnelaudat asennetaan 0,5 - 1 metrin etäisyydelle. Rakenteen vahvistamiseksi asennetaan ylimääräisiä poikkipalkkeja. Vasta kattotyön päätyttyä voidaan aloittaa sisä- ja ulkoverhous. Jos ullakolle suunnitellaan asuintilaa, on suositeltavaa eristää lisäksi katon kaltevuus ja lattia-katto. Ulkoverhoukseen voit valita minkä tahansa materiaalin: sekä metallilaatat että rauta- ja liuskelevyt.

Katon ominaisuudet

Kehyksen asennuksen jälkeen jatka sisäverhoilua sekä seinien ja katon asennusta. Jos talossa on kaksi kerrosta, kattopalkkeihin valitaan vahva materiaali, jolla on suuri poikkileikkaus ja tehdään lattia-katon lisäeristys. Katon verhoukseen käytetään usein kipsilevyä, joka on kevyt ja edullinen.

Jos aiot rakentaa yksikerroksisen talon, kattoon tarvitset:

 • reunalaudat, esimerkiksi vuori tai uritettu materiaali, jonka paksuus on noin 25 mm, kun taas on parasta valita laudat havupuusta;
 • kosteutta kestävät ja lämpöä eristävät materiaalit;
 • vaahto erilaisten elementtien asentamiseen;
 • eristys;
 • kuitulevyt, lastulevyt tai kipsilevyt;
 • muut tarvittavat rakennusmateriaalit ja työkalut.

Kun asennat kattoa huoneisiin, joissa on korkea kosteus, käytä kosteudenkestävää kipsilevyä. Jos rakenteessa on kaksi kerrosta, levyn paksuuden tulee olla vähintään 30 mm.

Seinärakenteet

Seinät on yleensä valmistettu lastulevystä, kuitulevystä, kipsilevystä tai kiinteistä poikittaisista palkkeista tai levyistä, jotka on eristetty ja valmisteltu viimeistelyyn. Nykyaikaiset markkinat tarjoavat valmiita seinäpaneeleja, joissa on esieristysmateriaalia, sekä viimeistelyyksityiskohtia, aukkoja ikkunoihin ja oviin. Tällaisen seinälohkon hinta on huomattavasti korkeampi, mutta ne ansaitsevat vain myönteisiä arvosteluja ja nopeuttavat myös rakennusprosessia. Mutta tällaisten lohkojen asentaminen yksin on vaikeaa, koska ne painavat paljon.

Rakennuksen eristys

Eristyksen asennus vaaditaan melkein kaikissa rakentamisen vaiheissa, paitsi ensimmäinen - perustan järjestely.

Kokeneet ammattilaiset suosittelevat seuraavien materiaalien käyttöä eristeenä:

 • paisutettu polystyreeni - eroaa edullisista kustannuksista, mutta tämä materiaali ei ole ympäristöystävällinen ja palovaarallinen;
 • mineraali- tai kivivilla rullina tai kerroksina - on erittäin suosittu, koska sillä on hyvät ominaisuudet;
 • jyrsijöitä ja syttyvyyttä vastaan ​​kyllästetty ekovilla - teknisempää, mutta kalliimpaa kuin muut materiaalit.

Vaikka käytät kalleimpia ja laadukkaimpia eristemateriaaleja, älä unohda kosteus- ja höyrysulkumateriaaleja, jotka säilyttävät lämpöä huoneessa ja lisäävät talon käyttöikää.

Projektit

Laaja valikoima erilaisia ​​projekteja antaa jokaisen valita itselleen sopivimman.Talojen vaaditut mitat ovat 6x6, 6x8 m, mutta löytyy myös pienempiä rakenteita - 4x4, 3x4 m. Usein kesäasunnoksi valitaan tyypillinen projekti - pieni talo, jossa on kaksi huonetta ja pieni terassi. Vakioprojektien lisäksi on myös yksittäisiä projekteja. Ne tilataan erikoisyritykseltä tai voit piirtää ne itse. Valitse pienelle alueelle kompakti rakennus. Taloissa, joissa kukaan ei asu talvella, kattilaa tai uunia ei tarvitse asentaa ollenkaan. Mutta sinun on silti huolehdittava lämmöneristyksestä, se suojaa taloa jäätymiseltä talvella.

Projektin valinta ei riipu vain omistajien mieltymyksistä, vaan myös sivuston ominaisuuksista. Voit valita pitkänomaisen tai U-muotoisen talon. Jos sinulla on auto, älä unohda jättää tilaa autotalliin tai autokatos kiinteistöön. Usein omistajat haluavat varustaa kylpylän puutarhan tontille. Se voidaan rakentaa itsenäisesti runkoteknologialla tai tilata avaimet käteen -periaatteella. Jos sinulla on kaikki tarvittavat työkalut käytettävissä, ja sinulla on myös valmis projekti ja sinulla on ainakin minimaalinen käsitys runkotekniikasta, voit helposti selviytyä maalaistalon rakentamisesta yksin.

Katso videolta, mitä törkeitä virheitä käsityöläiset tekevät runkotaloa rakentaessaan.

ei kommentteja

Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

Keittiö

Makuuhuone

Huonekalut