Runkotalojen suunnittelun hienovaraisuudet

Sisältö
 1. Erikoisuudet
 2. Kauniita esimerkkejä
 3. Neuvoja

Tällä hetkellä runkotalojen itsesuunnitteluun on olemassa monia tietokoneohjelmia. Paikalla on suunnittelutoimistot ja suunnitteluasiantuntijat, jotka valmistelevat kaikki runkorakenteen suunnitteluasiakirjat pyynnöstäsi. Mutta joka tapauksessa, ennen suunnitteluprosessin aloittamista, sinun on vastattava useisiin kysymyksiin tulevasta kodistasi. Sinun ja sukulaisten mukavuus, jotka elävät siinä monta vuotta, riippuvat siitä.

Erikoisuudet

Koko suunnitteluprosessi voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen: esisuunnittelutyö (teknisten eritelmien valmistelu), itse suunnitteluprosessi ja projektin hyväksyntä. Tarkastellaan jokaista vaihetta yksityiskohtaisesti ja ymmärrämme kunkin vaiheen ominaisuudet.

Esisuunnittelutyö (tehtävä)

Ensin sinun on aloitettava yleistietojen kerääminen ja tulevan runkorakennuksen hankkeen yksityiskohtien laatiminen.

Tulevan rakenteen vaatimukset ja toiveet on tarpeen sopia kaikkien talon tulevien vuokralaisten kanssa (kerrosten lukumäärä, huoneiden lukumäärä ja käyttötarkoitus, huoneiden sijainti, tilan jako vyöhykkeisiin, ikkunoiden lukumäärä, parveke, terassi, veranta jne.) Yleensä pinta-ala rakennus lasketaan vakituisten asukkaiden lukumäärän perusteella - 30 neliömetriä henkilöä kohden + 20 neliömetriä apualueita (käytävät, eteiset, portaat) + kylpyhuone 5-10 neliömetriä + kattilahuone (kaasupalvelujen pyynnöstä) 5 -6 neliömetriä.

Vieraile tontilla, jossa rakenne sijoitetaan. Tutustu sen topografiaan ja opi geologiaa. On tarpeen ottaa selvää altaiden, rotkojen ja metsien läsnäolosta ympärillä. Selvitä, missä pääviestintä kulkee (kaasu, vesi, sähkö), onko pääsyteitä, minkä laatuisia ne ovat. Katso missä ja miten rakennukset sijaitsevat. Jos tontteja ei ole vielä rakennettu, kysy naapurilta, millaisia ​​taloja he rakentavat, mikä on niiden sijainti. Kaikki tämä antaa sinun suunnitella oikein viestintätoimitukset tulevaan taloon, järjestää mukavammin ikkunat ja ovet, kulkutiet.

Runkotaloa suunniteltaessa on tärkeää ottaa huomioon, mihin eri huoneiden ikkunat suunnataan. Esimerkiksi makuuhuoneen ikkunat on parempi suunnata itään, koska auringonlaskun aikaan aurinko ei häiritse nukahtamista.

Välttääksesi sakkoja ja tulevan rakenteen purkamista rikkomusten yhteydessä, sinun on tutustuttava sääntöihin, jotka säätelevät rakentamisen vaatimuksia (aidan ja rakennuksen välinen etäisyys, vierekkäisten rakennusten välinen etäisyys jne.). Tulevan rakennuksen käytön kausiluonteisuudesta riippuen sinun on päätettävä, mikä se on: kesäasunnolle vai ympäri vuoden. Tämä on tärkeää laskettaessa itse talon eristystä, lämmityksen suunnittelua. Jos siinä on kaksi tai useampi kerros, on mahdollista, että lämmitystä tarvitaan vain ensimmäisessä kerroksessa, ja toista käytetään vain lämpimänä vuodenaikana.

Yksikerroksisen, mutta suuren pinta-alan talon rakentaminen maksaa noin 25 % enemmän kuin samanpintaisen kaksikerroksisen talon rakentaminen, koska yksikerroksinen talo vaatii suuremman kellari- ja kattopinta-alan ja talon pituuden. myös viestintä lisääntyy.

On tarpeen välittömästi päättää, onko rakennuksen vieressä veranta tai terassi, määritettävä perustan tyyppi ja onko kellari. Kellaritalon rakentaminen vaatii lisätutkimuksia paikasta pohjaveden kiinnittymisestä.Liian tiivis niiden istuvuus voi täysin sulkea pois mahdollisuuden rakentaa talo, jossa on kellari. Ja ilman kellaria voit rakentaa rakennuksen paaluruuviperustalla, mikä joissakin tapauksissa vähentää rakennuskustannuksia. Kellarin kalustokustannukset ovat noin 30 % koko rakennuksen rakennuskustannuksista.

Päätä, mitä materiaalia talon rungon on tarkoitus olla: puu, metalli, teräsbetoni jne. Nykyään markkinoilla on monia vaihtoehtoja puurunkoisten talojen rakentamiseen, mutta joillakin alueilla se on melko kallista, joten on kannattavampaa rakentaa taloja esimerkiksi vaahtolohkoista.

Päätä kehyksen tyyppi - se on normaali tai kaksinkertainen tilavuus. Se riippuu rakennusalueesta, talven keskilämpötiloista ja siitä, onko talo tarkoitettu pysyvään asumiseen vai kausikäyttöön. Lopussa sinun on valittava, miltä tuleva kotisi näyttää.

Kaikki nämä kohdat ovat erittäin tärkeitä rakennuksen laadukkaan suunnittelun kannalta. Selkeät ja harkitut päätökset säästävät aikaa ja rahaa. Rakentamisen seurauksena talosta tulee lämmin, mukava ja kestävä.

Design

Kuten jo mainittiin, talojen suunnitteluun on olemassa monia tietokoneohjelmia, esimerkiksi Google SketchUp, SweetHome. Mutta tämä prosessi voidaan suorittaa myös tavalliselle kouluarkille laatikossa tai kaaviopaperiarkille kynällä ja viivaimella mittakaavassa 1: 1000, eli 1 mm suunnitelmassa vastaa 1 m tontilla / maassa . Tulevan talon jokainen kerros (kellari, ensimmäinen kerros jne.) tehdään erilliselle paperiarkille.

Projektin luomisen vaiheet.

 1. Piirrämme alueen rajat. Suunnittelemme mittakaavan mukaisesti kaikki tontin kohteet, jotka jäävät jäljelle rakennuksen rakentamisen jälkeen siirron mahdottomuuden tai haluttomuuden vuoksi (puut, kaivot, ulkorakennukset jne.). Määritämme sijainnin pääpisteiden mukaisesti, tulevan rakennuksen kulkutien sijainnin.
 2. Piirrämme talon ääriviivat. On muistettava nykyiset oikeudelliset asiakirjat, kaupunkisuunnittelunormit SNiP asuntorakentamisessa.
 3. Jos talon ääriviivan sisällä tulevassa rakenteessa on kellari, piirrämme luonnoksen kellarien, tuuletusikkunoiden, ovien, portaiden sijainnista. Asiantuntijat suosittelevat kahden uloskäynnin suunnittelua kellarista: toinen kadulle, toinen talon ensimmäiseen kerrokseen. Tämä on myös turvallisuusvaatimus.
 4. Jatkamme ensimmäisen kerroksen projektia. Laitamme luonnoksen sisälle huoneen, kylpyhuoneen, putkiston, keittiön ja muut kodinhoitotilat. Jos suunnitellaan toisen kerroksen rakentamista, on piirrettävä portaiden aukko luonnokseen. Kylpyhuone ja keittiö sijaitsevat parhaiten vierekkäin viestinnän helpottamiseksi.
 5. Piirrämme oviaukot, joissa on pakollinen merkintä siitä, mihin ovi aukeaa (huoneen sisällä tai ulkopuolella).
 6. Järjestämme ikkunoiden aukot mitat ilmoittaen ottaen huomioon tilojen valaistustoiveet.

On suositeltavaa välttää läpikulkuhuoneita, koska se heikentää mukavuutta. Ei pidä myöskään unohtaa, että huonekalut on tuotava jo rakennettuun taloon. Kapeat mutkaiset käytävät tai jyrkät portaat voivat vaikeuttaa tätä prosessia. Samoin teemme suunnitelmat tulevan talon kaikkiin kerroksiin. On järkevämpää sijoittaa kylpyhuoneet ja LVI-yksiköt toistensa alle, jotta vältytään tarpeettomilta kustannuksilta viestinnän kasvattamisesta sekä toiminnan ja korjauksen aikana jo valmiissa talossa esiintyvistä ongelmista.

  Ullakkoa ja kattoa suunniteltaessa pääperiaate on yksinkertaisuus. Kaikenlaiset rikkoutuneet katot asuessasi valmiissa rakennuksessa tuovat sinulle monia ongelmia (lumenpidätys ja sen seurauksena kattovuodot jne.). Yksinkertainen katto, ei eksoottisia mutkia, on tae luotettavuudesta, rauhasta ja mukavuudesta sinulle ja perheellesi.

  Tulevaa kotiasi suunnitellessa tulee muistaa, että kaikki tekniset tilat tulee rakentaa rakennuksen pohjoispuolelle. Tämä säästää merkittävästi tilan lämmitystä.On myös suositeltavaa jättää yksi rakennuksen seinä kokonaan ilman ikkunoita tai laittaa kapeita ikkunoita kerroksia yhdistävien portaiden luonnolliseen valaistukseen - tämä mahdollistaa lämmönvaihdon säätelyn tiloissa. On usein suositeltavaa tehdä tämä alueilla, joilla on kovat tuulet talvella tai kun rakennat taloa avoimille alueille (arot, pellot jne.).

  lausunto

  Kun taloprojektista on sovittu kaikkien vuokralaisten kanssa, se on esitettävä asiantuntijoille. Itse rakennus voidaan suunnitella esteettinen käsitys ja mukavuus, mutta suunnittelun ja kunnollisen viestinnän voi tehdä vain pätevä asiantuntija.

  Hankkeille on olemassa säädösasiakirjoja, jotka sisältävät kaikki vaatimukset viestinnän asettamisesta asuinrakennuksiin. Hankedokumentaatioon on sisällytettävä myös vesi-, kaasu-, ilmanvaihto-, sähkö- ja viemärijärjestelmien syöttö- ja sijaintikaaviot.

  Ilmanvaihtoon tulee kiinnittää erityistä huomiota. Huonosti suunniteltu ilmanvaihto lämpötilan laskun aikana johtaa homeen ja homeen esiintymiseen, mikä vaikuttaa haitallisesti talossa asuvien ihmisten terveyteen.

  Kun olet koordinoinut projektin asiantuntijan kanssa, varmistat itsellesi mukavan oleskelun jo rakennetussa talossa. Ja mikä tärkeintä, kun rekisteröit rakennuksen kiinteistökammioon, sinun on toimitettava asiakirjapaketti, joka sisältää talon hankkeen. Jos hankedokumentaatio ei ole säädösasiakirjojen mukainen, talon rekisteröinti on erittäin vaikeaa, saattaa olla tarpeen jopa rakentaa uudelleen tai muuttaa viestintäpaikkaa, mikä aiheuttaa tarpeettomia ongelmia ja lisäkustannuksia.

  Puiset mini-"kehykset", joissa on oma sauna tai autotalli, voidaan valmistaa eri kokoisina:

  • 6x8 m;
  • 5x8 m;
  • 7x7 m;
  • 5x7 m;
  • 6x7 m;
  • 9x9 m;
  • 3x6 m;
  • 4x6 m;
  • 7x9 m;
  • 8x10 m;
  • 5x6 m;
  • 3 x 9 m jne.

  Kauniita esimerkkejä

  Viihtyisä kaksikerroksinen talo, jossa on pieni veranta, sopii kolmihenkiselle perheelle. Projektissa on kolme makuuhuonetta, kaksi kylpyhuonetta, joissa on putkisto. Ensimmäisessä kerroksessa ei ole väliseiniä olohuoneen ja keittiön välillä, mikä tekee tilasta leveämmän ja tilavamman.

  Tilava talo sopii 2-3 hengen perheelle. Talon houkutteleva ulkonäkö ei petä huoneiden järjestelyä.

  Epätavallisen kaunis talo. Julkisivulta näyttää siltä, ​​että niitä on kolme, mutta tämä on yksi tilava talo harjakaton alla.

  Puoliympyrän muotoinen lasikuisti ja suuret ensimmäisen kerroksen ikkunoiden aukot ovat tämän talon kohokohta.

  Neuvoja

  Riippumatta siitä, suunnitteletko itse tulevan kotisi vai otatko yhteyttä asiantuntijoihin, sinun on tutkittava kaikki mahdolliset puutteet valmiissa rakenteessa ja suunnitteluvirheet. Tämä on melko työläs prosessi, joka vaatii aikaa tiedon keräämiseen, kaikkien vaihtoehtojen tutkimiseen ja valitun vaihtoehdon sopimiseen sukulaisten kanssa.

  Valitse valmis taloprojekti, joka näyttää sinusta eniten samanlaiselta kuin ideasi tulevasta kodista ja joka on jo rakennettu. On hyvä, jos tämä talo on ollut toiminnassa vuoden ja siinä asuu koko ajan.

  Pyydä kodin omistajaa puhumaan siinä asumisen eduista ja haitoista. Onko hän tyytyväinen ikkunoiden ja ovien määrään, onko portaikko mukava, onko sellaisessa layoutissa mukava asua ja mitä ensimmäisenä elinvuotena piti tehdä uusiksi ja mitä virhearvioita hän joutui sietämään. Näihin kysymyksiin vastaaminen helpottaa työtäsi.

  Älä kiirehdi tekemään projektia ja rakentamaan sitä itse. Tutki ensin rakennustyömaa eri vuodenaikoina. Katso kuinka kauan kestää veden valua lumen sulamisen ja rankkasateen jälkeen.

   Jos sinulla on mahdollisuus nähdä tämä talo, muista käyttää se. Tutki kuinka huonekalut on järjestetty, onko mukava liikkua sisällä, oletko tilava sellaisessa talossa, onko kattokorkeus riittävä, ovatko portaat mukavat. Usein käy niin, että ajatus mukavasta kodista paperilla ei ole ollenkaan sama kuin ajatukset elämästä elämässä.

   Nykyaikainen rakennustekniikka mahdollistaa rakennusten rakentamisen ympäri vuoden. Sinun ei pitäisi kiirehtiä, ja projektin laatimisen jälkeen siirry välittömästi rakentamiseen. Sinulta saattaa jäädä huomaamatta tärkeä kohta, jota ei voida muuttaa tulevaisuudessa ilman radikaalia puuttumista. Loppujen lopuksi taloa rakennetaan sillä odotuksella, että se asuu siinä vähintään 30 vuotta, ja on erittäin tärkeää, että se on mukava ja luotettava.

   Jos kuitenkin päätät uskoa runkorakennuksen suunnittelun asiantuntijoiden tehtäväksi, valitse sen rakentava yritys piirustuksesi mukaan. Tämä säästää rahaa, koska projektin kustannukset vähennetään talon rakennuskustannuksista rakennussopimusta tehtäessä. Lisäksi tiedät suunnittelun kaikissa vaiheissa yrityksen rakennustöiden kustannukset ja pystyt mukauttamaan projektia prosessin aikana ottaen huomioon taloudelliset kykysi.

   Saat lisätietoja runkorakennusprojekteista seuraavassa videossa.

   ei kommentteja

   Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

   Keittiö

   Makuuhuone

   Huonekalut