Yksikerroksisten talojen, joissa on erkkeri, projektit ja asettelu

Sisältö
 1. Hyödyt ja haitat
 2. Erkkeri-ikkunoiden tyypit
 3. Projektit
 4. Suunnitteluominaisuuksia
 5. Kauniita esimerkkejä

Arkkitehtuuri on ihmisen toiminnan ala, joka kehittyy ja paranee jatkuvasti. Joten viime vuosina tällainen arkkitehtoninen elementti, kuten erkkeri, on saavuttanut erityisen suosion. Tänään artikkelissamme puhumme yksityiskohtaisesti siitä, mikä se on, mitkä edut ja haitat ovat erkkeri-ikkunalle ominaisia ​​ja minkä tyyppisiä arkkitehtonisia elementtejä on olemassa.

Hyödyt ja haitat

Yleisesti ottaen erkkeri on kaikkien rakenteiden ulkoneva osa. Muinaisina aikoina hän suoritti suojaavan roolin auttaen puolustautumaan erilaisilta ulkopuolelta tulevilta hyökkäyksiltä. Nykyään arkkitehtoninen erkkeri on ulkonema asuintilojen seinässä. Sillä on koristeellinen ja toiminnallinen rooli.

Useimmiten erkkeri sijoitetaan rakennuksen etupuolelle. Se voidaan suunnitella parvekkeeksi, loggiaksi tai sisäänkäynniksi (riippuen kuinka monta kerrosta rakennuksessa on). Yleensä arkkitehdit luovat tämän elementin antaakseen rakennukselle ainutlaatuisuutta ja identiteettiä. Lisäksi se soveltuu puusta, tiilestä, betonilohkoista ja muista rakennusmateriaaleista valmistettuihin rakenteisiin. Erkkeri-ikkunoiden syvyys voi vaihdella.

Ennen kuin rakennat yksikerroksisen talon erkkeri-ikkunalla, on tärkeää tutustua tämän arkkitehtonisen elementin etuihin ja haittoihin. Vain tässä tapauksessa voit tehdä tasapainoisimman ja objektiivisimman päätöksen.

Plussat sisältävät:

 • erkkeri-ikkuna lisää merkittävästi talon valaistustasoa (ensinnäkin tämä johtuu siitä, että ikkunat on yleensä rakennettu erkkeri-ikkunaan);
 • tällainen arkkitehtoninen elementti lisää rakennusalaa;
 • erkkeri ei ole vain toiminnallinen, vaan myös koriste-elementti, joka voi sisustaa kotisi kauniisti ja antaa sille omaperäisyyttä jne.

Samaan aikaan miinuksista erotetaan yleensä:

 • laite vaatii suuria taloudellisia investointeja (tämä johtuu siitä, että tälle elementille asetetaan korkeammat vaatimukset turvallisuuden, eristysprosessin jne. osalta);
 • asennusprosessin vaikeus ja kesto (työ edellyttää sekä arkkitehdin että rakentajien korkeaa pätevyyttä);
 • kokonaisvaltaisen hoidon tarve (esimerkiksi ikkunoiden pesussa ilmenee vaikeuksia) jne.

Siten erkkeri on epätavallinen arkkitehtoninen elementti, joka näyttää melko vaikuttavalta, mutta vaatii samalla lisäponnisteluja (sekä rakentamisen että huollon aikana).

Erkkeri-ikkunoiden tyypit

Nykyään erkkeri-ikkunoita on useita erilaisia. Tärkeimpiä ovat:

 • monikulmio (esimerkiksi kuusikulmion muodossa);
 • puolisuunnikkaan muotoinen (tätä tyyppiä pidetään yhtenä yleisimmistä);
 • suorakaiteen ja neliön muotoinen (ne katsotaan yksinkertaisimmaksi ja suhteellisen halvimmaksi suoritettavaksi);
 • Venetsialainen (pyöristetyt tai puolipyöreät muodot).

Siten voit valita yhden monista tyypeistä riippuen talon omistajan maku mieltymyksistä sekä rakennuksen ominaisuuksista.

Projektit

Rakentaessaan yksikerroksista taloa (maa- tai asuintaloa) arkkitehdit voivat käyttää sekä vakioprojekteja että noudattaa asiakkaan yksilöllisiä toiveita. Niin, on mahdollista rakentaa rakennus, jossa on kaksi erkkeri-ikkunaa ja autotalli, 1-kerroksinen terassi tai ullakkotalo, tiili- tai puinen erkkeri jne. Kaikki nämä kysymykset ratkaistaan ​​1. kerroksen talon suunnitteluprosessissa. Tänään artikkelissamme tarkastellaan useita kotiprojekteja.

Projekti nro 1

Harkitse suunnitelmaa tiilitalon rakentamiseksi, jonka kokonaispinta-ala on 165 m2. Rakennuksen pohja (ja vastaavasti katto) on neliö. Arkkitehtoninen elementti, kuten erkkeri, rikkoo olemassa olevan symmetrian, sen mitat ovat 14x15 m.

Se on osa olohuonetta.

Projekti nro 2

Tämän talon rakennusmateriaali on puutavara (joka säästää rakennuskustannuksissa useita kertoja). Lisäksi rakennuksen kokonaisala on 65 m2. Kuten edellisessä tapauksessa, erkkeri on lisä olohuoneeseen, mikä lisää merkittävästi sen kokoa. Talossa on vain 1 sisäänkäynti.

Projekti nro 3

  Tämä rakennus on rakennettu nykyisen ja nykypäivän suositun skandinaavisen tyylin vaatimuksia huomioiden ja vaatimusten mukaisesti. On 2 erkkeri-ikkunaa, jotka sijaitsevat rakennuksen molemmilla puolilla, ne muodostavat symmetrian. Etuovi sijaitsee niiden välissä.

  Oman yksikerroksisen, erkkeri-ikkunalla varustetun talosi rakentamisen aikana voit perustua yhteen yllä olevista projekteista tai voit lähestyä asiaa yksilöllisesti ja keskittyä vain henkilökohtaisiin tarpeisiisi ja toiveihisi.

  Suunnitteluominaisuuksia

  Jos päätät rakentaa talon erkkeri-ikkunalla, sinun on huolehdittava paitsi siitä, miltä tämä elementti näyttää ulkopuolelta, myös kuinka sisustat erkkeri-ikkunan sisältä. Tässä tilanteessa sinun on ensinnäkin keskityttävä henkilökohtaisiin mieltymyksiisi. Samaan aikaan on olemassa universaaleja sääntöjä. Joten erkkeri-ikkuna on ehdottomasti oltava koristeltu vaaleilla väreillä. Lisäksi ns. pimennysverhoja ei tule käyttää ikkunoiden koristeluun. Asiantuntijat eivät myöskään suosittele suuren huonekalumäärän käyttöä erkkeri-ikkunaa järjestettäessä.

  Harkitse erkkeri-ikkunan suunnitteluominaisuuksia sen mukaan, mihin huoneeseen tämä arkkitehtoninen elementti kuuluu.

  Olohuone

     Jos talossa on erkkeri-ikkuna, siitä tulee useimmiten osa olohuonetta. Tämä arkkitehtoninen elementti sopii täydellisesti maalaissuunnitteluun. Samaan aikaan sähkötakka asennetaan hyvin usein erkkeri-ikkunan sisään. Suunnittelijat suosittelevat luonnonmateriaalien käyttöä erkkeri-ikkunan koristeluun (esimerkiksi puu tai marmori). Kukista tulee kaunis koriste.

     Epätavallinen arkkitehtoninen elementti voi olla erinomainen lisä sekä itse keittiöön että ruokailutilaan. Samanaikaisesti älä unohda, että sen tulisi olla mahdollisimman kevyt. Joten melko usein erkkeri-ikkunaan sijoitetaan ruokapöytä, johon kokoontuu koko perheen kanssa useita kertoja päivässä. Lisäksi erkkeri-ikkunaan voidaan sijoittaa keittiön työtasot (esim. pesuallas).

     Tämän ansiosta voit nauttia kauniista näkymistä samalla kun teet kotitöitäsi.

     Makuuhuoneita

     Jos arkkitehtoninen reunus sijaitsee makuuhuoneessa, se voidaan erottaa (esimerkiksi kipsilevyrakenteilla tai tavallisilla verhoilla). Tällaiselle alueelle voit sijoittaa peilipöydän tai vaatekaapin. Näin voit luoda huoneeseesi erillisen alueen. Myös erkkeri-ikkuna muutetaan melko usein lukupaikaksi.

     Lasten

     Lastenhuoneen erkkeri-ikkunan koristeluprosessissa on tarpeen rakentaa lapsen ikään. Niin, vyöhyke voi olla loistava leikki- tai työminihuone. Lisäksi täällä voidaan järjestää urheilunurkkaus. Tavalla tai toisella, mutta epäonnistumatta, sinun on neuvoteltava lapsesi kanssa, jotta hän on tyytyväinen lopulliseen versioon.

     Täten, Erkkeri on loistava arkkitehtoninen lisä kotisi mihin tahansa huoneeseen. Sen avulla voit sijoittaa enemmän huonekaluja tai kaavoittaa tietyn huoneen. Älä kuitenkaan unohda kiinnittää erityistä huomiota erkkeri-ikkunan sisustukseen.

     Kauniita esimerkkejä

     Harkitse kauniita esimerkkejä yksikerroksisista taloista, joissa on erkkeri.

     Valoisa olohuone

     Jokainen emäntä haaveilee tilavasta ja valoisasta olohuoneesta, johon mahtuu suuri määrä ihmisiä. Samanlainen tulos voidaan saavuttaa erkkeri-ikkunalla. Kuten näet, Tässä sisustuksessa käytetään vain vaaleita ja luonnollisia sävyjä, mikä myös visuaalisesti laajentaa tilaa.

     Tyylikäs keittiö

     Tyylikäs ja moderni keittiö erkkeri-ikkunalla on todellinen sisustus jokaiseen kotiin. Optimaalinen ratkaisu on sijoittaa ruokapöytä erkkeri-ikkunaan. Tässä tapauksessa voit käyttää mattoa kaavoitukseen.

     Viihtyisä lastenhuone

     Lastenhuoneen erkkeri voidaan varustaa mukavalla ja pehmeällä sohvalla, joka toimii myös säilytystilana. Tässä tapauksessa on kiinnitettävä erityistä huomiota värimaailmaan, koska sen tulisi samalla olla mahdollisimman kevyt ja vastata huoneen yleistä tunnelmaa.

     Vaalea minimalistinen talo

     Tämä talo on suunniteltu minimalistiseen tyyliin ja maalattu neutraalilla valkoisella värillä. Lisäksi sillä on korkea ja luotettava perusta. Se on syytä pitää mielessä tällaisen talon hoitamiseen ulkopuolelta liittyy paljon vaikeuksia.

     Brick Farm House

     Valkoinen erkkeri koristaa tiilitaloa kauniisti tummissa sävyissä. Samanaikaisesti tällainen arkkitehtoninen elementti antaa rakenteelle mukavuutta. Muista kuitenkin, että sinun ei pidä "ylikuormittaa" tekstiilikoristelua tummilla verhoilla.

     Muuten koko vaikutus menettää turhaan.

     Täten, kun rakennat omaa yksikerroksista taloasi erkkeri-ikkunalla, voit keskittyä edellä kuvattuihin esimerkkeihin. Muista kuitenkin samalla, että jokainen rakennus on ainutlaatuinen ja toistamaton. Muista myös, että sinun tulee keskittyä henkilökohtaisiin tarpeisiisi sekä kotitaloutesi tarpeisiin.

     Projekti ja yleiskatsaus yksikerroksisen talon ulkoasusta erkkeri-ikkunalla, katso seuraava video.

     ei kommentteja

     Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

     Keittiö

     Makuuhuone

     Huonekalut