Ullakkorakenteisten tiilitalojen projektit

Ullakkotalo on yleinen omistusmuoto tontilla. Ullakkokerroksen rakentaminen on tavallista helpompaa ja halvempaa. Lisäetu on, että ullakolla voit kokeilla erilaisia ​​sisustusmalleja.

Erikoisuudet

Ullakkotalojen erikoisuutena on, että yksi asuintiloista on rakennettu ullakolle katon alle. Paremman käyttömukavuuden vuoksi katto on tehty rikki tai kaltevaksi. Suunnittelussa oletetaan, että yläosa on tasainen ja alaosa jyrkkä. Näiden ominaisuuksien ansiosta lämpöhäviöt vähenevät merkittävästi. Lisäksi kaunis katto herättää huomiota. Ullakko säästää tilaa ja mahdollistaa rohkeiden suunnitteluideoiden toteuttamisen.

Itse asiassa ullakko muuttuu automaattisesti talon pääarkkitehtoniseksi alueeksi. Yleensä makuuhuoneet, lastenhuoneet tai urheiluhuoneet järjestetään tähän kerrokseen. Ikkunoilla on tärkeä rooli tämän huoneen järjestelyssä. Tiilirakennuksiin valitaan usein muovituotteet, koska ne ovat taloudellisempia. Jos rahoitusta on saatavilla, myös puurakenteiden käyttö on sallittua. Niillä on myös useita etuja. Toinen vaihtoehto ullakkoikkunoihin ovat ranskalaiset kehyksettömät rakenteet, jotka tarjoavat maksimaalisen valovirran ja kauniin näkymän.

Jos lähestyt vaihtoehtojen valintaa kaikella vastuulla, ullakolla varustetusta tiilitalosta tulee paitsi omaisuutesi, myös kylän todellinen koristelu. Ennen kuin valitset ja luot rakenteen tyhjästä, arvioi huolellisesti sivustosi ominaisuudet. Kun olet määrittänyt maaperän parametrit, etsi sopiva hanke. Ullakkorakenteiden asetteluille on monia vaihtoehtoja. Kiinnitä erityistä huomiota ullakkotiilirakennuksiin.

Tiilirakenteet ovat optimaalisia erinomaisten ominaisuuksiensa ansiosta. Tiilillä on vankka maine muiden rakennusmateriaalien joukossa. Tärkeä nykyaikaisen rakennuksen piirre on suunnitteluvaiheessa oleva mansardhissillä varustettu varustus. Toinen tärkeä seikka, joka tulee ottaa huomioon rakentamisen aikana, on katon viimeistely- ja eristystöiden suorittaminen samanaikaisesti muiden tilojen korjauksen kanssa. Mahdollisuuksia sisäiseen työhön rajoittaa vain talous.

Tiilirakennusten yleiset ominaisuudet ovat:

 • suurin lujuus ja luotettavuus;
 • erilaisia ​​kokoja ja värejä;
 • monipuolisuus ja kyky yhdistää;
 • hyvä suoja ulkoiselta melulta;
 • optimaalinen, mukava ja kodikas mikroilmasto sisällä.

Rakennusmateriaalit

Ennen kuin valitset materiaalin rakentamiseen, sinun tulee määrittää tulevan rakenteen toimivuus.

Vaihtoehtoja on useita:

 • Maalaisrakennus kesän virkistykseen. Hänelle ei kannata rakentaa pääomarakenteita. Tietty määrä makuuhuonetta, huvimaja ja tilava olohuone riittää.
 • Maalaistalo ympärivuotiseen virkistykseen. Tässä tapauksessa tiiliullakkotalojen pääomahankkeet sopivat. Tässä tapauksessa riittää, että huolehdit lattioiden ja julkisivun eristyksestä.
 • Talo vakituiseen asumiseen. Se vaatii huolellisen eristyksen ja kaiken viestinnän. Kellari ja autotalli tulevat tarpeeseen.

Ullakkorakenteisten tiilitalojen projektit ovat erittäin suosittuja, koska rakennusmateriaalin alkuperäinen ulkonäkö säilyy monta vuotta. Mutta jotta tämä olisi totta, on tärkeää, että muuraus tehdään oikein.

Ruskeiden tiilien edut puurakenteisiin verrattuna ovat seuraavat materiaaliominaisuudet:

 • kestävyys huonolle säälle;
 • hygroskooppisuus;
 • kestää useita jäädytys-, sulatusjaksoja;
 • palamattomuus;
 • luo äänieristysefektin.

Puristuskestävyys korreloi tuotteen tyypin kanssa: kiinteä, ontto. Tiilistä saa rakentaa erilaisia ​​geometrisia rakenteita. Rakennuksen ulkoasua voidaan muuttaa käyttämällä monivärisiä tiiliä. Esimerkiksi on kätevää yhdistää muunnelmia keltaisesta punaiseen. Muurauksen verhous voidaan tehdä laatoista, posliinikivestä, viimeistelykivestä, kipsistä ja muista materiaaleista.

Tiilitalot ovat ympäristöystävällisempiä, koska rakennusmateriaalien valmistuksessa ei käytetä kemiallisia komponentteja. Ympäristö ei vahingoitu, kuten esimerkiksi puurakenteet, kun puutavaraa kulutetaan kaupallisen puun korjuussa. Materiaalien yhdistelmän vaihtelut voivat riippua rakenteen käyttötavoista: kesälomiin, ympärivuotiseen virkistykseen ja vakituiseen asumiseen.

Kun harkitaan ullakkorakenteisia tiiliprojekteja, on otettava huomioon asuvien ihmisten määrä. Vierastalon tarve ja sisäänrakennetun autotallin merkitys tulee myös ottaa huomioon. Kellarihuonetta ei välttämättä tarvita, samoin kuin lukuisia kodinhoitohuoneita. Tarkastellaanpa tarkemmin joitain muunnelmia.

Projektit

Suunnitteluvaiheessa on tärkeää valita portaiden suunnittelu. Tulevaisuuden rakentamisella on merkittävä vaikutus koko asumisen imagoon.

On olemassa useita perinteisiä vaihtoehtoja askelmien löytämiseen huoneessa:

 • Sijainti kantavan seinän varrella. Samaan aikaan useita ylempiä ja useita alempia asteita kierretään 90 astetta.
 • Pyöristetty yhden lennon hissirakenne normaalilla ja kelausportaalla lisää mukavuutta.
 • Nousu siksakportailla sisäseinällä. Tämä nerokas muotoilu vaatii hieman enemmän tilaa.

Ullakkotalon suunnittelun yleiset säännöt ehdottavat, että katon ja julkisivun leikkauspisteen tulisi olla vähintään puolitoista metriä ullakon pohjasta. Lisäksi suunnittelu edellyttää tarkkoja laskelmia ullakolle asennettujen huonekalujen mitoista.

Harkitse esimerkiksi 213 neliömetrin tiilisen ullakkomökin hanketta. m. Rakennuksen mitat 13,50 * 15,50, rakennusala 178 neliömetriä. Pohjakerroksen pinta-ala 137 neliömetriä voi sisältää eteisen - 3,19 m2, olohuone - 19,70 m2, huoneet - 20,21 ja 15,68 m2 ja kaksi kylpyhuonetta - 9,11 ja 11,2 m2. m. Hallin pinta-ala voi olla 24,89. ja keittiön pinta-ala on 24,30 neliömetriä. Kattilahuoneen ja terassin pinta-alat ovat 3,48 ja 4,46 neliömetriä. m vastaavasti. Ullakkokerroksessa on makuuhuone 17, 89 m2, eteinen - 28,12 m2, vaatekaappi - 3, 26 ja kylpyhuone, jonka pinta-ala on 6,69 neliömetriä. m. Hanke sisältää sellaisia ​​tärkeitä ominaisuuksia kuin nauhaperustukset, tiiliseinät ja teräsbetonilattiat. Projektin katto on pääty, päällystemateriaali - tiilet.

Jos et tarvitse suurta taloa, harkitse 10x12 ullakkotiilitalon hanketta. Asutut tilat: pohjakerros - 80 m2 ja ullakkokerros - 75 m2. Projektin vivahteet viittaavat siihen, että talo pysyy suunnitelman mukaan yksikerroksisena. Rakenteen katto on 45 asteen pääty. Tärkeä arkkitehtoninen piirre on erkkeri, joka antaa vapautta suunnitella sisällä. Ullakkokerros on sisustettu ulkopuolelta parvekkeella "a la France".

Ullakkokerroksen ikkunat ovat lasiovirakenteita. Klinkkerilaatat toimivat julkisivun lämmöneristeenä. Siellä on kellarikerros, johon on mahdollista sijoittaa kuntoilu, työpaja ja muut järjestelyelementit vapaa-ajan viettoon. Pohjakerroksen pohjaratkaisu sisältää eteisen 2,0, ruokakomero 19,7, keittiö 8,6, ruokasali, veranta, olohuone - 42,5, kylpyhuone - 4,2 ja kattilahuone - 7,9 neliömetriä. Ullakkokerroksessa on kylpyhuone 8,6 m2 ja useita huoneita 9-15 neliömetriä. m. Hankkeen erittäin taloudellinen vaihtoehto edellyttää 56 neliömetrin suuruista oleskelutilaa.

Rakennus 10 * 10.Tällaisen talon ensimmäisen kerroksen pohjaratkaisu sisältää seuraavat tilat: huone - 10, olohuone - 15, ruokailuhuone yhdistettynä keittiöön - 11, eteinen - 3,9, kylpyhuone - 3,3 ja pukuhuone - 2,6 neliömetriä. Ullakkokerroksessa on makuuhuone - 15, pukuhuone - 4,3, olohuone - 5,0 ja toinen huone - 15,7 neliömetriä.

Kuten näette, jopa ullakolla varustetun talon edullisin versio edellyttää riittävän määrän huoneita neljän tai viiden hengen perheelle.

Etujen lisäksi tiilellä rakennusmateriaalina on joitain haittoja:

 • Tiilirakennusten korkeat kustannukset. Kustannukset maksavat itsensä takaisin ajan myötä. Koska muut rakennusmateriaalit eivät myöskään näytä laadullisesti pitkään aikaan.
 • Tiilitalo vaatii vankan perustan. Tämä tekijä vaikuttaa valmistelutöiden kustannuksiin. Tiilitalot ovat kalliimpia suunnitella kuin vastaavat puurakenteet.
 • Tiilien ominaisuudet ovat sellaiset, että ne imevät aktiivisesti kosteutta. Siksi tiilitalossa on tärkeää säilyttää sama lämpötila kaikissa huoneissa. Ullakkotiilitalossa tämä voidaan tehdä, ehkä keskuslämmityksellä.

Tärkeä kohta tiiliullakkotalon suunnittelussa on erityistä huomiota maastoon. Käytettävän perustan versio riippuu paikan maaperästä. Jos maaperä on heikko ja kosteutta on runsaasti, on parempi valita paaluruuviperustusmenetelmä. Joskus maasto-olosuhteet eivät salli kaksikerroksisen rakennuksen rakentamista. Tässä versiossa yksikerroksisen talon rakentaminen ullakkokerroksella on ainoa tie ulos tästä tilanteesta.

Tiili ullakkotalossa on optimaaliset ja mukavat elinolosuhteet kaikille perheenjäsenille. Lisäksi ullakkoversiossa säästetään varoja merkittävästi toisen kerroksen rakentamiseen verrattuna isoon kaksikerroksiseen rakenteeseen.

Kauniita esimerkkejä

Jos tarkastelemme kauniita esimerkkejä yksityiskohtaisemmin, on suositeltavaa aloittaa tutkimalla ullakkokerroksen portaat.

 • Kantavaa seinää pitkin rakennettu tyylikäs portaikko, jossa portaat käännetään 90 astetta.
 • Yksiportaisten portaiden suunnittelua saa pyöristää. joten on mukavampaa kiivetä lattialle, ja se vie hyvin vähän tilaa.
 • Mielenkiintoinen versio portaista siksak-portailla.
 • Kaunis, riittävän tilava pääomamökki, jossa täysikokoinen parveke.
 • Rakennus alkuperäisellä katolla. Tämä on rikkinäinen katto. Koko rakenne näyttää erittäin houkuttelevalta tämän suunnittelun ansiosta.
 • Pieni kartano, jossa on terassi ja kaksi ranskalaista parveketta. Hankkeen houkutteleva yksityiskohta on monimutkaisen muotoinen katto sekä ullakkokerroksen ja rakennuksen osan viimeistely keltaisilla tiileillä. Katto tarjoaa maksimaalisen toimivuuden ullakkokerrokseen.

     Kuten näette, tiiliullakkotalo on monipuolinen rakenne, joka voidaan toteuttaa erilaisten ideoiden mukaan. Jokainen valitsee projektin oman makunsa ja taloudellisten mahdollisuuksiensa mukaan.

     Katso seuraavasta videosta ullakkorakenteisten tiilitalojen projektityypit.

     ei kommentteja

     Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

     Keittiö

     Makuuhuone

     Huonekalut