Kesäkeittiön suunnittelun ominaisuudet

Sisältö
 1. Erikoisuudet
 2. Rakenteiden tyypit
 3. Projekti
 4. Suunnitteluelementit
 5. Kesäkeittiö: kumpi on parempi?
 6. Materiaalit (muokkaa)
 7. Design
 8. Kauniita esimerkkejä sisustuksesta

Kesäkeittiön järjestely omakotitalossa tai maalla määrittää suurelta osin sen toimivuuden. On tärkeää, että tila on esteettisesti miellyttävä. Oikein sisustetusta huoneesta tulee kaikkien perheenjäsenten ja vieraiden suosikkipaikka. Harkitse kesäkeittiön suunnitteluominaisuuksia ottaen huomioon rakennustyyppi ja projektien eri näkökohdat.

Erikoisuudet

Kesäkeittiö ei ole muuta kuin tilaa ruoanlaittoon ja syömiseen. Se tuo reilun osan kodin viihtyisyyttä kesämökillä, varsinkin jos se toimii ruokailuterassina, huvimajana ystävyys- tai perhejuhliin, miellyttäviin meluisiin juhliin ja tulee ruoanlaittopaikkana avotulella.

Tällaisen rakennuksen erottuva piirre on se, että sen suunnittelua eivät sanele vakiintuneet normit. Tässä tapauksessa oma näkemyksesi kesärakennuksen tilan suunnittelusta ja sen hyödyllisistä toiminnoista on tärkeä.

Jotta tila olisi mukava ja toimiva, sille valitaan aluksi suunnitteluprojekti. Rakennuksen muoto voi olla erilainen. Usein se on suorakaiteen muotoinen, vaikka kuusikulmion ja kahdeksankulmion muodossa olevat ratkaisut eivät ole vähemmän mielenkiintoisia, samoin kuin lajikkeet, joilla on epäsymmetria, mikä voi johtua erilaisten katon kaltevuuden esiintymisestä. Joskus rakenne näyttää ylipäänsä katolta, joka lepää neljällä pilarilla.

Olipa rakennus mikä tahansa, siinä on kuitenkin aina kaksi toiminnallista aluetta: ruoanlaitto ja syöminen.

Rakenteiden tyypit

Kaikki olemassa olevat kesärakennustyypit on jaettu kahteen luokkaan: avoimiin ja suljettuihin. Suljetut lajikkeet ovat enemmän kuin tavallinen talo, mutta useimmissa tapauksissa niillä ei ole eristystä.

Tällaisten rakennusten kiistattomat edut ovat:

 • suoja huonolta säältä (sade, tuuli, lämpö);
 • suoja hyönteisiltä (etenkin iltaisin).

Avoimet rakenteet erottuvat seinien puuttumisesta, vaikka joissakin kesärakennuksen lajikkeissa voi olla yksi tai kaksi kerrosta sekä väliseinä tai tavallinen tekstiiliseinä. Tällaiset rakennukset näyttävät alkuperäisiltä, ​​ne tarjoavat suuremman yhtenäisyyden luonnon kanssa, mutta tämä mukavuus on merkityksellistä vain hyvällä säällä.

Käytännön syistä tällaisista vaihtoehdoista usein luovutaan: Venäjän leveysasteilla lämpö, ​​sade ja rakeet aiheuttavat usein epämiellyttäviä yllätyksiä kotitalouden jäsenille ja itse rakennukselle. Tällainen rakenne vaatii korjauksia nopeammin, vaikka se olisi valmistettu kestävistä materiaaleista.

Jos uskotaan, että seiniä ei tarvita ruoanlaittoon, sitten viileällä, tuulisella säällä pöydän ääressä istuminen ei ole mukavaa. Avoimen tyypin rakentaminen vie vähemmän rakennusmateriaaleja, ja voit käyttää kannettavaa grilliä ruoanlaittoon. Rakennusvaihtoehto voi olla väliaikainen tai kiinteä. Kaikki tässä rakennuksessa sijaitsevat taloustavarat (mukaan lukien astiat ja ruoka) ovat kuitenkin lemmikkien ja hyönteisten ulottuvilla. Kaikki eivät pidä tästä.

Mitä tulee suljettuihin kesäkeittiöihin, ne ovat kätevämpiä, koska ne on suojattu lemmikeiltä, ​​vaikka lieden tai grillin lämpö aiheuttaa kokille epämukavuutta. Tällaisen rakennuksen rakentaminen vaatii enemmän materiaaleja, kun taas se rakennetaan perusteellisemmin (sinun on täytettävä halkeamat, peitettävä ulkolattiat).Se näyttää ulkopuolelta helpommalta kuin avoin rakenne, mutta jos keittiössä on suljetun tilan lisäksi avoin huvimaja tai terassi, tämä rakenne on erityinen.

Projekti

  Kesäkeittiön suunnittelun avulla voit laskea useita kriteerejä. Kohtuullinen lähestymistapa sijaintiin ja rakennusmateriaalien valintaan on tärkeää.

  Kohteen, jolle rakennus on tarkoitus pystyttää, on täytettävä tietyt vaatimukset.

  • Sen tulisi sijaita lähellä päätiloja (omakotitalo, kesämökki), jotta astioiden tai ruoan tuominen ei ole vaikeaa.
  • Tulevan sijainnin paikassa tulisi olla kätevät lähestymistavat, ei esteitä talon ja kesärakennuksen välisessä viestinnässä.
  • Kesäkeittiön sijainnin läheisyys kommunikaatioihin (vesi, sähkö ja viemäri) ratkaisee.

  Sijainnin määrittämisen jälkeen rakennuksen pinta-alasta mitataan. Tässä vaiheessa mukavuusaste määritetään: he valitsevat alueen ruokailutilalle, tilan liesille tai grillille, penkit ja tuolit. Selvyyden vuoksi suoritetaan kaavamainen piirustus tai kaavamainen piirustus käsin. Tässä tapauksessa piirustus kuvaa kaikkia huonekaluja.

  Tulevan keittiön muoto riippuu emännän mukavuudesta ruokaa valmistettaessa ja kodin mukavasta sijainnista aterioiden aikana. Samalla tulee olla tilaa liikkumisvapaudelle.

  Suunnitteluelementit

   Pääluettelo keittiön suunnitteluun tarvittavista yksityiskohdista sisältää:

   • leipoa;
   • hiilipannu;
   • astianpesukone;
   • ruoanlaitto pöytä;
   • ruokapöytä;
   • tuolit;
   • astioiden hyllyt tai laatikot;
   • kaappi astioita varten.

   Lisäksi, jos tila sallii, suunnitteluun voidaan sisällyttää apuelementtejä. Näitä ovat kompakti sohva, tv, keinutuoli ja polttopuut.

   Kesäkeittiö: kumpi on parempi?

   Aiemmin itsenäistä rakennusta pidettiin ihanteellisena rakenteena, mutta nykyään painopiste on kiinnitetyissä moduulirakenteissa. Tällainen laajennus eliminoi tarpeettoman hälinän ja viestinnän, ja talon lattia on vähemmän likainen.

   Samaan aikaan yksinäinen kesäkeittiö ei nykyään näytä olevan harmoninen komponentti yksityisen tai maalaistalon tontilla. On hienoa, jos laajennus on yhden seinän päärakennuksen vieressä.

   Nykyään tällaiselle järjestelylle on monia vaihtoehtoja. Sisäänkäynti voidaan sijoittaa pää- tai sivuovesta. Projektissa on otettava huomioon ikkunoiden sijainti: et voi kiinnittää keittiötä seinän puolelta ikkunoilla, pääasunnosta tulee tumma ja kostea. On parempi pystyttää rakenne liittämällä se tyhjään seinään, jossa on sivuuloskäynti.

   Tärkeä vivahde on kellarin järjestely. Se ei ole aina mahdollista, koska pääasunnon vieressä oleva kuoppa voi kaataa perustan, mikä puolestaan ​​​​johtaa rakenteen vajoamiseen. Siksi on parempi kieltäytyä tällaisesta elementistä.

   Avoimen alueen ja verannan väliltä kannattaa valita toinen malli. Ensimmäinen sisältää kohteen betonoinnin, tukipilarien asentamisen, kattotyön, liesien, grillauksen, ruoanlaitto- ja pesutilan järjestämisen. Toinen on mukavampi ja siinä on enemmän väliseiniä. Rakennustyypistä riippuen siinä voi olla väliseinät seinien korkeuden puoliväliin asti.

   Yhdistetyt kesäkeittiöt ovat nykyään muodissa. Ne edustavat suljetun alueen ja avoimen alueen yhdistelmää. Vaihtotalo voi olla terassin vieressä, uuni grillineen ja grilli voidaan sijoittaa katoksen alle. Mukavuuden lisäämiseksi niissä on liukuvat ikkunaluukut tai lasikehykset, jotka voidaan tarvittaessa työntää erilleen, kuten liukuovet.

   He pyrkivät pitämään käyttölohkon suojassa säältä seinien avulla, muuten siihen varastoitavat tuotteet voivat kostua.

   Jos harkitsemme vaihtoehtoja erilaisilla kattoilla, kannattaa harkita: aitakatolla varustetut rakennukset eivät ole yhtä käteviä kuin rakenteet, joissa on kaksi kaltevuutta.Vaikka säästät tilaa ja rakennat pihalle erillisen takkaan, kaltevuus rajoittaa seinien korkeutta ja pienentää huoneen kokoa.

   Jos päähuone on kaksikerroksinen, alle voidaan sijoittaa kesälaajennus, jossa on liesi ja ruokailutila, joka yhdistää päähuoneeseen portaikon kautta. Tänään voit noutaa valmiin projektin, jossa on kesäkeittiö ja talo, joka on yhdistetty seinällä tai portaiden muodossa.

   Materiaalit (muokkaa)

   Rakennusmarkkinat tarjoavat laajan valikoiman materiaaleja kesäkeittiön rakentamiseen ja sisustamiseen. Ne soveltuvat yleisiin rakennus- ja viimeistelytöihin. Hanke tarjoaa erilaisia ​​raaka-aineita, jotka riippuvat pääasunnon (kesämökin) tyylistä.

   Puu on yksi kysytyimmistä kesärakennusten materiaaleista. Puiset keittiöt ovat kylän suosituimpia rakenteita. Yleensä ostetaan puutavaraa niiden rakentamiseen, käyttämällä sitä telineisiin, luurankoon. Puu tunnetaan parhaaksi ratkaisuksi umpirakenteisiin keittiöihin. Sen kanssa on helppo työskennellä, tällaisen materiaalin avulla voit tehdä kevyen perustan.

   Puu on kuitenkin lakattava säännöllisesti hyvän ulkonäön säilyttämiseksi. Suljettujen rakenteiden lisäksi avoimiin rakennuksiin rakennetaan puulattiat.

   Puun lisäksi rakentamiseen käytetään vaahtolohkoa tai tiiliä. Koristeellinen tiili sopii seinäkoristeluun, telineiden koristeluun, niiden lähellä olevan tilan koristamiseen kiipeilykasveilla.

   Takomista käytetään myös kesäkeittiöiden suunnittelussa. Taottu sisustus on kallista, mutta se näyttää myös kauniilta.

   Jos projekti sisältää ikkunat, suljetun kesäkeittiön rakentamisessa käytetään vahvistettua lasia. Sitä käytetään usein tiilirakennusten panoraamaikkunoiden lasitukseen. Tämän ratkaisun avulla voit vähentää lämpöhäviöitä vähentämättä huoneen valaistuksen voimakkuutta.

   Lasitettu ja eristetty kesäkeittiö on lämmitettäessä käytössä ympäri vuoden. Viimeistelyyn voit käyttää OSB-levyjä, vuorausta.

   Perustukseen käytetään yleensä luonnon- tai tekokiveä. Uunit rakennetaan tiilistä, joskus verhouksessa käytetään kiveä. Ne, jotka yrittävät tehdä kaiken omantuntonsa mukaan, kiinnittävät suurta huomiota kattoon: joissain tapauksissa sille valitaan metalli, toisissa metalli. Samanaikaisesti mukavuuden lisäämiseksi katto on päällystetty puulla alhaalta unohtamatta eristystä.

   Metallista valmistettu katos välittää kuitenkin sadepisaroiden äänen, joka ajan myötä alkaa ärsyttää jokaista kotitaloutta. Siksi tämän materiaalin sijasta on suositeltavaa käyttää liuskekiveä tai bitumilaattoja, onduliinia.

   Kesäkeittiön lattian materiaalille on monia vaatimuksia. Sen on oltava kestävä, luotettava, kestettävä raskaita kuormia ja kestettävä hankausta. Tässä tapauksessa puun ja linoleumin käyttö ei ole tarkoituksenmukaista. Paras vaihtoehto olisi katulaatat. Liukastumisen estämiseksi on tarpeen ostaa muotteja, joilla on helpotus, liukastumista estävä vaikutus ja mattapintainen rakenne.

   Kun avokeittiöt vuorataan tällä materiaalilla, ne voidaan huuhdella letkulla: tämä pinta ei pelkää vettä. Päällystyslaattoja käytetään usein avoimissa rakennuksissa.

   Design

   Kesäkeittiön sisustus on erilainen. Jos budjetti sallii, he yrittävät järjestää sen samaan tyyliin talon suunnittelun kanssa. Mutta vaikka laajennuksen kuvamateriaalia olisi rajoitettu, siinä pitäisi olla paikka pukuhuoneelle ja ruokasalille. Jos tilaa on paljon, varat sallivat mukavuuden lisäämiseksi, suljettu laajennus eristetään ja koristellaan takalla. Haluttaessa tällainen esine voi kuljettaa yksinomaan koristeellista kuormaa tai lämmittää huonetta luoden suotuisan ilmapiirin.

   Ruokailutila ei saa olla liian kapea. Minimileveyden tulee olla noin 3 m, kun taas pituuden tulee olla suurempi.On suositeltavaa ostaa tällaiset huonekalut, jotta niitä voidaan tarvittaessa siirtää.

   Jos pöytä on kuitenkin osa suunnitteluideaa ja se on tehty tekokivellä vuoratun pilarin muodossa, kannattaa yrittää valita helposti hoidettava pintamateriaali.

   Kalusteet valitaan käytännön syiden perusteella. Sohvan ja nojatuolin valkoiset sävyt ja näyttävät elementit eivät sovi tähän. Yleensä he yrittävät täyttää tilan esineillä, jotka on helppo puhdistaa ja jotka erottuvat rakenteiden luotettavuudesta. Huonekalut, joissa on terävät reunat, eivät kuulu tähän.

   On hyvä, kun kaikki järjestelyn yksityiskohdat ovat yhden tyylikonseptin alaisia, mikä korostaa nykyistä omaperäisyyttä.

   Harkitse muutamia ideoita kesäkeittiön sisustamiseen.

   • Avoin tila, jossa on samassa tasossa sijaitseva keittotila ja hozbolk, on käytännöllinen ratkaisu. Palkit ja lautakatot luovat erityistä tunnelmaa ja kansallista makua.
   • Tyylikäs ratkaisu lisärakennuksesta, jossa on kaksi tyhjää seinää: toisessa on keittotila, joka on erotettu ruokailutilasta uunin ja liesituulettimen avulla. Huonekalujen osien lineaarinen järjestely säästää tilaa liikkumiselle.
   • Avoin harjakattoinen kesäkeittiö, joka sijaitsee neljällä pilarilla. Suunnittelussa on keittotila yhdistettynä baaritiskiin, ruokailutila ja takka.
   • Yksi kätevimmistä kompakteista vaihtoehdoista palkkikatolla. Tiiliseinät, samanlainen pöytä, joka on osa keittoaluetta, muodostavat harmonisen kokonaisuuden yhdistettynä kotitalousalueen metallimateriaaliin ja korkeat puiset tuolit.
   • Osa keittiöstä suljetulla verannalla voidaan muuntaa viihtyisäksi olohuoneeksi. Vierekkäiset ikkunat täyttävät tilan valolla, kun taas huonekalut ja verhot luovat kutsuvan tunnelman.

   Kesäkeittiötä järjestettäessä on tärkeää ottaa huomioon: se tulisi tehdä samalla tyylillä paitsi talon sisustuksen kanssa. Tärkeää on idylli talon julkisivun ja maiseman kanssa. Tämä luo järjestyksen tunteen.

   Samalla ei ole ollenkaan välttämätöntä, että rakennus on suunnittelultaan ja arkkitehtuuriltaan samanlainen. On tärkeää, että yksittäiset elementit menevät päällekkäin.

   Tyylillä on tietysti tärkeä rooli. Esimerkiksi parven suuntaa tiiliaksenttien esittelyllä ja teollisuuslaitosten jäljitelmällä on vaikea tukea täällä, mutta on täysin mahdollista valita elementtejä Provence- ja maalaistyylistä.

   Jos pääasunnon sisustuksessa on jokin näistä suunnista luontainen elementti, kahden rakennuksen yhtenäisyys on harmonisempi.

   Kauniita esimerkkejä sisustuksesta

    Tarkastellaan useita esimerkkejä kesäkeittiöiden sisustuksesta: tämä antaa meille mahdollisuuden arvioida sen suunnittelua, ymmärtää mitkä sisustuskokoonpanojen prioriteetit ovat tänään valokeilassa.

    • Esimerkki pajumuovin käytöstä rottinkiin. Tämä ruokasali näyttää sopivalta yhdistettyyn keittiöön.
    • Massiivipuusta valmistettu keittiö, jossa on takkauuni ja läpivientiuuni, näyttää mielenkiintoiselta. Lankkulattia antaa sille erityisen maun. Vaihtohuoneessa käytettiin lakonisia huonekaluja, ruokapöytä on puuta.
    • Avoin talon laajennus tekstiiliverhoilla ja mobiilihuonekaluilla. Jokaisen toiminnallisen alueen selkeä organisointi kuuluu tilaan. Ruokasali sijaitsee seinää vasten, ja siinä on kaksi pientä ikkunaa.
    • Loistava nurkka kesäkeittiöön. Keittotilan lisäksi sinne tulee tuolit ja ruokapöytä. Polttopuille ja elintarvikkeille on varattu paikka.
    • Esimerkki suljetun tilan suunnittelusta. Keittoalue on suunniteltu samalla tyylillä, siinä on mukava pöytä, uuni ja puuhirsi. Ikkunoiden läsnäolo tuo valoa huoneeseen.
    • Esimerkki suljetusta tilasta, jossa on takka ja tv. Tilava kesäkeittiö on tehty luonnonvärisävyisillä, ruokailutilan ja keittoalueen lisäksi se erottuu viihtyisästä vierastilasta.
    • Yksi tyylikkäistä tekniikoista kesäkeittiön sisustamiseen yhdistetyllä keitto- ja ruokailutilalla. U-muotoisen pöydän taakse voit sijoittaa paljon vieraita tai suuren perheen.
    • Lasiovien käytön avulla voit täyttää huoneen valolla, kompakti keittoalue voidaan sijoittaa nurkkaan, laittaa sen viereen pyöreä pöytä kahdelle hengelle.

    Suunnittelupäätöstä tehtäessä on tärkeää käyttää valaistusta oikein. Tämä koskee erityisesti suljettuja vaihtoehtoja huoneissa, joissa ei ole valoa. Tässä tapauksessa jokaisen toiminnallisen alueen erillinen valaistus on järkevää: tämä antaa huoneelle huomaamattoman järjestelyn.

    Valittaessa kannattaa suosia LED-lamppuja. Avointen rakennusten valaisemiseksi on parempi valita kosteutta kestävät mallit.

    Lisätietoja kesäkeittiön sisustamisesta on seuraavassa videossa.

    ei kommentteja

    Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

    Keittiö

    Makuuhuone

    Huonekalut