Kaikki pilareista

Sisältö
 1. Mikä se on?
 2. Näkymät
 3. Materiaalit (muokkaa)
 4. Miten niitä käytetään?
 5. Kuinka valita?
 6. Kauniita esimerkkejä

Rakennusten suunnittelussa ja rakentamisessa arkkitehdit kiinnittävät huomiota paitsi toiminnalliseen ja käytännölliseen, myös koristeelliseen ja muotoiluun. Siten sopivat koriste-elementit antavat rakennukselle edustavan ulkonäön. Pilasterit ovat suosittuja ja yleisiä tässä suhteessa. Tänään materiaalissamme puhumme yksityiskohtaisemmin tällaisista arkkitehtonisista yksityiskohdista.

Mikä se on?

Ensin sinun on ymmärrettävä, mitä pilarit ovat. Itse asiassa nämä ovat seinän ulkonemia, joilla on yhteinen puoli sen kanssa (tämä pilastereiden ominaisuus erottaa ne pylväistä), ja niitä käytetään laajalti arkkitehtuurissa ja rakentamisessa. On tärkeää huomata, että tämä arkkitehtoninen elementti ei kohdista painetta seinään, joten sitä käytetään laajasti minkä tahansa huoneen ulko- ja sisäseinien sisustamiseen.

Ulkonäöltään pilasteri muistuttaa pylvästä. Lisäksi näillä suunnitteluelementeillä voi olla eri muotoja ja kokoja. Niitä käytetään julkisivujen, sisäseinien, ovien, ikkunoiden ja muiden koristeluun.

Jos lähestymme pilasterien tutkimista arkkitehtonisesta näkökulmasta, on tarpeen korostaa useita keskeisiä komponentteja:

 • pohja (tai pohja) - juuri tässä rakenteessa kaikki muut elementit sijaitsevat ja kiinnitetään, sen mitat voivat saavuttaa indikaattorin 0,5 m;
 • pilasterin pylväs on sen pääosa, on veistetty ja sileä lajikkeet tämän elementin ulkoa;
 • pieni korkki - tämä on osa, joka suorittaa tärkeimmän koristeroolin, jonka yhteydessä se voidaan koristella ja koristella erilaisilla kuvioilla.

Jotta pilasteri näyttäisi kokonaisvaltaiselta ja harmoniselta, kaikki sen yksityiskohdat on yhdistettävä toisiinsa (värin, koon, muodon mukaan). Yleisesti ottaen pilastereilla arkkitehtonisina yksityiskohdina on melko vanha, pitkä ja mielenkiintoinen esiintymis- ja kehityshistoria. Ensimmäistä kertaa voimme puhua näiden elementtien käytöstä talojen rakentamisessa ja sisustamisessa antiikista lähtien. Yksityiskohdat olivat erityisen suosittuja muinaisessa Kreikassa (myöhemmin antiikin Roomassa).

Aluksi pilastereilla oli yksinomaan toiminnallinen rooli ja ne olivat eräänlainen kantavien rakenteiden vahvistaminen. Tästä syystä näihin arkkitehtonisiin elementteihin kiinnitettiin vain vähän huomiota koristeellisesta näkökulmasta. Pilasterit asennettiin vain rakennusten julkisivuihin ja niillä oli yksinomaan suorakaiteen muotoinen muoto; niiden valmistuksessa käytettiin luonnonkiveä. Renessanssin aikana arkkitehdit ja suunnittelijat tarkistivat pilasterien käyttötarkoitusta ja alkoivat rakentaa vastaavia rakenteita paitsi tilojen ulkopuolelle, myös sisälle.

Samaan aikaan ei vain seiniä koristeltu pilastereilla, vaan myös huonekaluja, maalauksia ja paljon muuta. Nykyään pilasterit ovat edelleen suosittuja ja laajalle levinneitä koriste-elementtejä, joita suunnittelijat ja arkkitehdit käyttävät huoneiden sisustamiseen.

Samaan aikaan näillä elementeillä on houkutteleva ulkonäkö ja ne täydentävät onnistuneesti joitain sisustustyylejä (esimerkiksi klassismia, barokkia).

Harkitse muutamaa päätoimintoa, joita pilasterit suorittavat sisätiloissa:

 • seinäpinnan vahvistaminen;
 • tilan jako ja kaavoitus (esimerkiksi näiden elementtien avulla voit jakaa keittiön ja ruokailutilan);
 • vikojen piilottaminen (esimerkiksi viimeistely- tai tietoliikennekaapeleiden viat);
 • koristelu ja koristelu.

Näkymät

Nykyään markkinoilta löydät laajan valikoiman koristepilastereita: huiluilla, kulmilla, pylvästyypeillä, rustikkatuilla, uritettuja ja muilla vaihtoehdoilla. Tällaisten arkkitehtonisten elementtien laajan valikoiman vuoksi käyttäjän voi olla melko vaikeaa tehdä valinta.

Ostajien mukavuuden vuoksi valmistajat ovat ottaneet käyttöön pilarien luokituksen, joka perustuu pilarin ulkonäköön. Tälle indikaattorille on kolme pääluokkaa.

Suorakulmainen

Suorakaiteen muotoisia pilastereita pidetään moderneina (tai moderneina). Ne sopivat harmonisesti erilaisiin sisätiloihin. Lisäksi niitä käytetään usein seinän vahvistamiseen sekä tilan kaavoitukseen.

Puolipyöreä

Puolipyöreät pilasterityypit voidaan katsoa klassisen tyyppisten rakenteiden ansioksi. Ulkonäöltään tällaiset pilasterit huoneen sisätiloissa voivat muistuttaa pylvästä, joka on puoliksi upotettu seinään.

Monimutkainen

Monimutkaisilla pilastereilla voi olla erilaisia ​​muotoja, erilaisia ​​kohokuvioita ja ainutlaatuisia muotoja (jotka puolestaan ​​voivat muuttua pilarin eri osissa). Näiden elementtien valintaa on lähestyttävä äärimmäisen varovaisesti, koska niitä on melko vaikea sovittaa tavalliseen klassiseen sisustukseen.

Täten, jokainen käyttäjä voi valita sellaiset pilasterit, jotka sopivat harmonisesti hänen kotinsa sisustukseen. Voit valita pilasterit itse tai turvautua ammattimaisten suunnittelijoiden apuun, jotta et erehdy ja et tule katumaan ostostasi.

Materiaalit (muokkaa)

Erilaisten pilasterityyppien muodon lisäksi nämä arkkitehtoniset elementit eroavat myös valmistusmateriaalista. Pilasterien valinnassa ja hankinnassa tulee kiinnittää erityistä huomiota siihen, mistä raaka-aineista nämä arkkitehtoniset elementit on valmistettu. Tällä tekijällä on ratkaiseva vaikutus siihen, kuinka vahvoja ja luotettavia nämä elementit ovat sekä kuinka kauan ne kestävät.

Suosittuja materiaaleja pilasterien valmistukseen:

 • marmori;
 • graniitti;
 • puu;
 • polyuretaani;
 • Styroksi;
 • kipsi;
 • MDF;
 • PVC;
 • tiili;
 • stukki muovaus;
 • kipsilevy.

On huomattava, että nykyään yleisimmät ja suosituimmat ovat pilarit, joita ei ole valmistettu luonnollisista, vaan keinotekoisista materiaaleista. Useimmiten tämä johtuu niiden kustannuksista sekä lujuudesta ja luotettavuudesta. Näin ollen aiemmin suositut kipsilevyelementit tai puiset muunnelmat menettävät merkityksensä.

Miten niitä käytetään?

Pilasterien käyttö on merkityksellistä suunnittelun eri osa-alueilla. Niin, yleisiä, suosittuja ja kuluttajien keskuudessa kysyttyjä ovat pilasterit julkisivussa, seinässä, ovessa. Kuten edellä mainittiin, pilasterit pidettiin alun perin yksinomaan julkisivujen linnoituksina. Suurimmaksi osaksi ne täyttivät toiminnallisen merkityksen. Nykyään tilanne on kuitenkin muuttunut merkittävästi.

Tämä johtuu ensisijaisesti siitä, että nykyaikaiset rakennukset eivät vaadi lisälinnoituksia pilarien muodossa., koska ne on rakennettu pohjalta ja ottaen huomioon kaikki viimeisin teknologinen kehitys, ja itse suoran rakentamisen prosessi on korkealaatuinen. Tältä osin voimme päätellä, että nykyään pilasterit ovat koriste- ja suunnitteluelementtejä, jotka ovat suosittuja suunnittelijoiden keskuudessa.

Samanlaisia ​​​​malleja voidaan asentaa oviaukkoon, olohuoneeseen.

Nykyään pilasterien käyttö on merkityksellistä useissa tapauksissa:

 • antaa tietylle rakenteelle jäykkyyttä (tätä varten osat voidaan sijoittaa rakennusten kulmiin);
 • kaavoitusta varten (tämä pätee erityisesti, jos asut yksiössä tai jos talosi huoneet ovat riittävän suuria ja tilavia);
 • ikkunoiden ja ovien kehystykseen;
 • kerrosten erottamiseen.

Kuinka valita?

On useita keskeisiä tekijöitä, jotka on otettava huomioon valittaessa ja ostettaessa pilastereita. Tärkeimpiä ovat:

 • mitat (tässä suhteessa on tarpeen keskittyä sisustamasi huoneen erityispiirteisiin, vastaavasti on välttämätöntä tehdä huolelliset mittaukset);
 • muoto ja väri (valittaessa pilastereita näiden indikaattoreiden mukaan, sinun on keskityttävä yksilöllisiin mieltymyksiisi sekä sisustuksen tyyliin, jonka haluat luoda);
 • valmistusmateriaali (ensinnäkin on määritettävä, mikä toiminnallinen rooli elementeillä on - koristeellinen tai käytännöllinen - ja vasta sen jälkeen voit valita tietyn materiaalin);
 • valmistaja ja ostopaikka (sinun tulee luottaa vain luotettaviin yrityksiin, ja suorat ostot tulee suorittaa yrityksen myymälöissä ja edustustoissa);
 • hinta (valitse tuotteet keskimmäisestä hintaluokasta).

Jos otat yllä kuvatut tekijät huomioon ostaessasi, voit hankkia pilastereita, jotka palvelevat sinua pitkään ja sopivat hyvin sisustukseen täyttäen tarkoituksensa laadukkaasti.

Kauniita esimerkkejä

Katsotaanpa kauniita ja tyylikkäitä esimerkkejä pilasterin käytöstä eri huoneiden sisustuksessa. Voit kopioida nämä esimerkit sisustaessasi kotiasi tai käyttää niitä oppaana ja inspiraation lähteenä.

 • Tässä kuvassa voit nähdä, kuinka pilasterit kehystävät kaaria, joka on sisäänkäynti huoneeseen. Samalla tämä sisustuselementti korostaa kauniisti sekä huoneen yleistä tyyliä että sen yksittäisiä elementtejä (katto, kattokruunu, ikkunat). Se on siis viimeinen yksityiskohta.
 • Tässä kuvassa voit nähdä, että pilasterit ovat symmetrisesti sijoitettuina toisiinsa nähden. Samaan aikaan niiden sijainti - kylpyhuone - on erityisen epätavallinen ja ainutlaatuinen. Tässä sisustuksessa pilasterit yhdistyvät hyvin muiden sisustuselementtien väriin.
 • Suosittu ratkaisu tilavien olohuoneiden olosuhteissa on takkojen kehystäminen pilastereilla. Tässä tapauksessa sinun tulee olla erityisen varovainen valittaessa arkkitehtonisten elementtien kokoa (sekä pituus että leveys).
 • Tässä sisustuksessa puiset pilasterit näyttävät tyylikkäiltä ja sopivilta (vaikka nämä elementit itse ovat jo pitkään poistuneet muodista). Jos valitset tällaisen huonesuunnittelun, sinun tulee heti muistaa, että se vaatii huolellista huoltoa (säännöllinen pölytys, kiillotus).
 • Huolimatta siitä, että tämä sisustustyyli on yleisesti ottaen samanlainen kuin moderni, pilasterit sopivat täydellisesti sen kehykseen. Ne tuovat esiin suuren määrän sisustusyksityiskohtia ja yhdistävät harmonisesti kokonaissuunnittelun ja luovat yhtenäisen ja kokonaisvaltaisen tunnelman.

Näin ollen pystyimme varmistamaan sen pilasterit ovat arkkitehtoninen elementti, joka suorittaa erilaisia ​​​​toimintoja... Samanaikaisesti lajien suuren valikoiman vuoksi on erittäin tärkeää lähestyä niiden valintaa ja hankintaa huolellisesti ja vastuullisesti kiinnittäen huomiota kaikkiin erottuviin ominaisuuksiin.

Katso seuraavasta videosta lisätietoja kipsipilasterien valmistamisesta omin käsin.

ei kommentteja

Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

Keittiö

Makuuhuone

Huonekalut