Kaikki alumiiniseinämistä

Sisältö
 1. Erikoisuudet
 2. Näkymät
 3. Profiilin valinta osiolle
 4. Osion täyttöluokitus
 5. Asennus

Analogeihin verrattuna alumiinirakenteet näyttävät erittäin tyylikkäiltä ja edustavilta, mutta samalla ne ovat käytännöllisiä, luotettavia ja kestäviä. Erilaisten muotojen ja helppokäyttöisyyden vuoksi tällaisista järjestelmistä on tullut nykyään kysyntää toimisto- ja hallintotilojen lisäksi myös asuinrakennuksissa ja huoneistoissa. Kun otetaan huomioon laajin tuotevalikoima, ennen tällaisen suunnittelun tilaamista sinun on selvitettävä kaikki tiedot alumiiniseinistä, niiden asennuksen ja toiminnan ominaisuuksista.

Erikoisuudet

Alumiiniseinillä on ainutlaatuiset suunnitteluominaisuudet. Niiden avulla voit suorittaa minkä tahansa huoneen kaavoituksen, kun taas se vie vähintään materiaaleja ja kokoonpanoaikaa tavallisiin tiiliseiniin verrattuna. Rakenteiden kokoonpano suoritetaan ilman pölyä ja likaa perustyökaluilla, ja mikä tärkeintä, se voidaan tehdä itsenäisesti ilman asiantuntijoiden osallistumista. Väliseinärakenteet ovat erillisten osien sarjoja, joista jokaista käytetään tarvittaessa erikseen, asennetaan mihin tahansa järjestykseen ja suuntaan. Yksittäisten elementtien sarjat mahdollistavat useiden erillisten tilojen luomisen huoneeseen, minkä seurauksena aluetta käytetään järkevämmin ja tehokkaammin.

Yksi väliseinien pääominaisuuksista on valtava valikoima asennus- ja asennusvaihtoehtoja. Tämän ansiosta ne voidaan asentaa melkein mihin tahansa huoneeseen riippumatta sen olosuhteista - kattojen korkeudesta, lattian ja seinien rakenteesta sekä niiden viimeistelystä. Esimerkiksi yksittäiset osat voidaan kiinnittää lattiaan upotetuilla tulpilla, joiden etuna on, että ne liikkuvat ilman erityisiä kiskoja. Jos lattialle asetetaan kallis koristeellinen pinnoite, asennus asennetaan ripustettuna. Tuotteiden tärkeä etu on korkea äänieristys, mikä on aina erityisen tärkeää toimisto- ja muissa työ- ja hallintotiloissa.

Ja myös toimistoissa täysseinäisten kaihtimien mallit ovat suosittuja - tähän käytetään erillistä profiilityyppiä.

On yleisesti hyväksyttyä, että alumiinirakenteet täytetään vain tavallisella läpinäkyvällä lasilla, mutta todellisuudessa näin ei ole. Väliseinät voidaan asentaa erilaisista materiaaleista, kuten lastulevystä, lastulevystä, sandwich-paneeleista, himmeästä lasista tai kankaasta, jonka läpinäkyvyys on heikentynyt. Tämä mahdollistaa tiettyjen vyöhykkeiden jättämisen näkymättömiksi, mikä on merkityksellistä yksittäisille johtotoimistoille ja erittäin erikoistuneille työntekijöille. Kotihuoneissa käytetään koristelasia, joissa on sävy, kohokuvioita ja muita kuvioita.

On myös erityisiä palonkestäviä väliseiniä, joissa käytetään karkaistua täytettä, ja profiili on päällystetty erityisellä koostumuksella varustetulla polymeerillä.

Karkaistusta lasista on mahdollista koota vahvemmat väliseinät tiloihin, joissa on paljon liikennettä, esimerkiksi ruuhkaisiin paikkoihin - lentokentille, rautatieasemille, sairaaloihin, ostoskeskuksiin. Siellä on sallittua asentaa alumiiniseinät vain käyttämällä karkaistua tai erityistä vahvistettua lasia. Tämän materiaalin etuna ei ole vain korkea murtolujuus, vaan myös kestävyys äärimmäisissä lämpötiloissa ja mekaanisissa vaurioissa - tahattomissa naarmuissa tai hankauksissa.Samanaikaisesti tiloihin asennetaan yleensä yksi vahvistettu lasi, jonka paksuus on 8-10 millimetriä, ja kaksi- ja kolminkertaisia ​​rakenteita käytetään kadun väliseinissä ja sisäänkäyntiryhmissä.

Hyödyt ja haitat

Alumiiniseinämien etuihin kuuluu rakentamisen nopeuden ja useiden asennusvaihtoehtojen lisäksi myös mahdollisuus yksittäisten vyöhykkeiden luonnolliseen valaistukseen. Läpinäkyvien lasien ansiosta koko huoneen monimutkainen valaistus luodaan, mikä säästää merkittävästi rahaa sähkölaskuissa. Jos yritys organisoidaan uudelleen, on odotettavissa henkilöstömuutoksia, syntyy uusia osastoja ja divisioonaa, niin alumiinirakenteiset mobiilijärjestelmät auttavat varustamaan lyhyessä ajassa täysin uudet toimistot erikokoisilla ja -sijainneilla.

Tarvittaessa yksittäiset laiturit voidaan yleensä poistaa vapauttaen tarvittavan tilan rikkomatta koko rakenteen eheyttä.

Haittoja ovat seinien äänieristyksestä sekä läpinäkymättömästä materiaalista johtuva henkilöstön työn johdon hallinnan mahdollinen heikkeneminen. Tässä tapauksessa on suositeltavaa käyttää muovista tai karkaistusta lasista valmistettuja seiniä sekä rakentaa liukuovia tai ikkunoita, jotka auki ollessaan eivät vie ylimääräistä tilaa, häiritse ihmisten liikkumista, mutta mahdollistavat tarkastaa kuulolla mitä toimistoissa tapahtuu. Toinen haittapuoli on väliseinien suhteellisen korkea hinta verrattuna kipsilevy- ja metalli-muovirakenteisiin, mutta tämä miinus kattaa alumiinin korkeamman laadun ja pidemmän käyttöiän.

Alumiinituotteiden ainoa merkittävä haittapuoli on tarve houkutella asiantuntijoita alempien ohjainten puhdistamiseen. Ajan myötä näiden elementtien alueelle kerääntyy likaa, erityisesti esivalmistetuissa toimistoissa, jotka asennetaan tuotanto- ja varastotiloihin.

Mistä hinta riippuu?

Alumiinisten väliseinien rakenteiden lopullisiin kustannuksiin voivat vaikuttaa monet tekijät - tilojen olosuhteista, joissa asennus suoritetaan, työntekijöiden palkkioihin väliseinien asennuksesta. Monet kuluttajat pyrkivät ostamaan rakenteita mahdollisimman halvalla, syventämättä vivahteita, ja seurauksena on usein huonolaatuisten tuotteiden ostaminen tai väärän toiminnallisuuden osien asentaminen. Tärkeimmät kriteerit, joista alumiinirakenteiden hinta riippuu:

 • ylimääräisen koristeellisen käsittelyn läsnäolo;

 • aukkojen koko;

 • käytetyn profiilin tyyppi;

 • sisällön tyyppi ja fragmentit;

 • varusteiden määrä ja laatu;

 • ikkunoiden ja ovien läsnäolo.

Näkymät

Toimiston ja kodin alumiiniseinät voivat olla eri muotoisia ja konfiguroituja. Myyntiin tulevat sekä valmiit versiot että tilauksesta omistajan piirustusten mukaan valmistetut toiminnalliset tarkoitukset. Näin voit valita oikean järjestelmän mihin tahansa sisustukseen ja huoneeseen. Alumiinituotteet luokitellaan yksilöllisten suunnitteluominaisuuksien perusteella.

Paikallaan

Tällaiset rakenteet ovat kiinteään tilaan asennettujen kehysten järjestelmä. Niitä voidaan käyttää sekä huoneen kaavoittamiseen että puhtaasti koristeelliseen toimintoon. Yleensä ikkunat tai ovet asennetaan kiinteisiin väliseiniin, koska näiden elementtien siirtäminen on erittäin aikaa vievää toimenpidettä. Kiinteitä paneeleja valittaessa niiden kerrosten väliin voidaan laittaa erilaisia ​​lämpö- ja äänieristysmateriaaleja, esimerkiksi vaahtomuovia tai basalttieristystä. Kotitalouksissa kiinteiden järjestelmien kennot täytetään usein kuvioidulla tai lasimaalauksella.

mobiili

Mobiilijärjestelmät kootaan erillisistä moduuleista ja ne on enemmän tarkoitettu vain tilojen visuaaliseen jakamiseen osiin. Niistä tehdään harvoin täysimittaisia ​​seiniä.Tällaiset rakenteet on yleensä varustettu pyörillä tai pienillä jaloilla telineiden muodossa, jotta ne voidaan tarvittaessa nopeasti poistaa tai siirtää paikan vaihtamiseksi. Niissä ei ole kiinteitä kiinnikkeitä lattiaan tai kattoon ja ne säilyvät purkamisen jälkeen alkuperäisessä muodossaan. Mobiiliversio on helpoin vaihtoehto itsekokoonpanoon kotona, kun sinun on rakennettava sisäosia.

Liukuva

Väliseinät-osastot tai liukurakenteet on varustettu erityisillä mekanismeilla, joilla niitä voidaan siirtää eri suuntiin. Liukujärjestelmät ylhäältä ja alhaalta on varustettu erityisillä kiskoilla. Osaston väliseinä voi koostua yhdestä tai useammasta kankaasta. Usein ne asennetaan vain yhdellä kiinnikkeellä - kattoon saranoidun rakenteen muodossa. Ripustusvaihtoehtojen avulla voit säästää tilaa ja käyttää huoneen pinta-alaa tehokkaammin. Paremman äänieristyksen ja lian puhdistamisen helpottamiseksi paneeliin on asennettu erityiset harjat. Väliseinän liikkeen aikana ne poistavat lasista lian ja plakin, jonka jälkeen harjat voidaan poistaa, puhdistaa ja laittaa takaisin paikoilleen.

Taitettava

Taittoseinät luodaan pienistä yksittäisistä paneeleista, jotka yhdistetään toisiinsa erilaisilla saranoilla ja jousilla. Taitettavien väliseinien mallit on valmistettu kahdesta tyypistä - "harmonika" tai "kirja". Laitteen ensimmäinen versio voi koostua 2 osasta ja taittaa puoliksi tai olla kaskadi - useista erillisistä vaakasuoraan sijoitetuista paneeleista saranoilla. "Kirja"-järjestelmä kootaan pystyakselia pitkin, sen osat on yhdistetty liukusaranoilla, ja ylhäältä ja alhaalta ne kiinnitetään runkoprofiiliin käyttämällä rullia, jotka liikkuvat erityisissä urissa. Niiden avulla voit säästää huomattavasti tilaa, koska koottuna väliseinä kirjaimellisesti nousee kattoon tai liikkuu lähelle seinää. Huoneessa on siis täysin esivalmistettu vapaasti seisova seinä, joka taitetaan ulos vain tarvittaessa.

Muuntajat

Muuntaja-osioita käytetään yleensä ainutlaatuisen epätavallisen sisustuksen varustamiseen. Monikäyttöisen sovelluksensa ansiosta ne asennetaan useimmiten asuntojen ja talojen asuintiloihin. Ne voivat olla eri muotoisia ja konfiguraatioita. Useimpien muuntajan väliseinien toimintaperiaate perustuu rullamekanismiin, joka on asennettu rakenteen ylä- ja alaosaan.

Yksittäisiä osia muokataan ja yhdistetään erityisillä pyörivillä kinemaattisilla pareilla tai saranoilla.

Profiilin valinta osiolle

Väliseinäprofiili on koko rakenteen tukipohja. Siksi jokainen vakava valmistaja valmistaa sen käyttämällä erityistä tekniikkaa, jotta se kestää merkittäviä pysty- ja vaakakuormituksia, varsinkin jos täyteaineena käytetään raskasta karkaistua lasia:

 • materiaalin korkea lujuus varmistetaan tiivistämällä korkeassa paineessa;

 • profiilille annetaan kulmikkaat ja muut muodot kylmätaivutustekniikalla, joka ei riko alumiinirakennetta;

 • säilyttääkseen aina alkuperäisen muotonsa, ne on varustettu lisäjäykisteillä.

Profiilin tyyppi riippuu sen käyttötarkoituksesta, odotettavissa olevista suunnittelukuormista sekä täytemateriaalin tyypistä ja paksuudesta.

Alumiinisten väliseinien profiilien päätyypit:

 1. lasiprofiili äänieristyksellä;

 2. profiili, jossa on kaksinkertaiset ikkunat ja ikkunaluukut, jotka on sijoitettu kankaiden väliin;

 3. profiili yhdestä lasista valmistettuun yksikerroksiseen verhoukseen;

 4. kiristysprofiili liukuvia väliseiniä varten;

 5. profiilit-muuntajat rullamekanismilla.

Tilauksesta voit tehdä erikoisprofiileja, joissa rungossa on erilaisia ​​uria sähköjohtojen, puhelinjohtojen tai langallisen Internetin asentamiseen. Ja myös suunnitelman mukaan valmistaja täydentää runkoprofiileja erillisillä pistorasioilla ja kanavilla pistorasioiden ja kytkinten asentamista varten.

Osion täyttöluokitus

Toimistojen väliseinät tehdään yleensä läpinäkyviksi massiiviksi tai esivalmistettuina erityyppisistä paneeleista. Valinta riippuu tilojen olosuhteista ja toimiston tarkoituksesta. Suljetut vaihtoehdot tarjoavat hyvän äänieristyksen, ja melutason vähentämiseksi kiinteiden levyjen välillä, esimerkiksi lastulevystä, asetetaan erilaisia ​​materiaaleja, kuten basalttimineraalivilla.

Lasitetut toimistoseinät, joihin on asennettu läpinäkyvät paneelit kokonaan tai osittain, täydennetään usein valkoisilla tai värillisillä kaihtimilla. Nämä laitteet avataan ja suljetaan erityisellä kahvalla. Käytön yksinkertaistamiseksi se asennetaan yleensä helposti saavutettaviin paikkoihin.

Lisälämmöneristykseen talvella asennetaan erityiset sandwich-paneelit tai kaksinkertaiset, kolminkertaiset lasit. Voit myös tehdä yhdistettyjä malleja, koska kiinteät "voileivät" eivät päästä valoa läpi ja peittävät näkymän, mikä heikentää tärkeää henkilöstön työn hallintaa ja tekee toimistotilasta vähemmän edullista. Pelkistä sandwich-paneeleista tehtyjä seiniä käytetään usein vain teollisuustiloissa, joissa ei ole koko alueen täyttä lämmitystä ja lämmitetään vain alumiiniseinillä aidattuja kaappeja.

Täyslasitäyttö sopii erinomaisesti huoneisiin, joissa on pieni pinta-ala, esimerkiksi asunnon väliseinät. Niiden avulla voit suurentaa tilaa visuaalisesti, mutta tässä on silti tärkeää valita oikea valaistus oikein. Sisustussuunnittelun monipuolistamiseksi täyteelementit maalataan eri sävyillä huonekalujen, seinien, lattian tai katon väriin sopivaksi.

Yhdistetyissä versioissa, joissa käytetään sekä lasia että kaihtimia, alaosaan asennetaan yleensä kipsilevyt tai lastulevyt ja päälle lasi. Silloin se ei todennäköisesti aiheuta mekaanisia vaurioita paneeleille, rikkoo tai naarmuta lasia.

Asennus

Kaikkien rungon alumiiniseinien asennus tyypistä riippumatta suoritetaan saman periaatteen mukaisesti. Jos aiot asentaa yksinkertaisia ​​rakenteita pieniin huoneisiin, voit tehdä työn itse. Asennusprosessi koostuu useista vaiheista.

 • Valmistele huone - vapauta tilaa 1,5-2 metrin päähän tulevien seinien asennuspaikasta, peitä lattia muovikelmulla, jotta myöhemmin olisi helpompi poistaa roskat materiaalin poraamisesta.

 • Asenna alumiiniverhoilu - kiinnitä erikoispidike tapilla kehän ympärille. Se varmistaa rakenteen jäykkyyden ja tasoittaa pohjan mahdollisia epätasaisuuksia. Lisäksi pidike tarjoaa lisääänieristystä.

 • Kiinnitä kulma ja kiinnitä alumiiniprofiilit kiskoon. Niiden lukumäärä ja niiden välinen etäisyys riippuvat koko rakenteen mitoista ja materiaalin kankaiden leveydestä, josta seinät luodaan.

 • Täytä profiilien välinen tila. Toisin kuin metalli-muovi ja kipsilevy vastineet, tässä paneelit eivät kiinnitetä mekaanisilla kiinnikkeillä (ne olisivat pilanneet väliseinien ulkonäköä), vaan tiivisteen ansiosta. Paneelit työnnetään uriin ja tiivisteen ansiosta ne kiinnittyvät tukevasti rakenteeseen.

 • Asennuksen lopussa asennetaan ikkunat ja ovet, jos ne sisältyvät projektiin. Profiilien urat ja näkyvät liitokset on peitetty koristelistalla.

Lisätietoja alumiiniseinien asentamisesta on seuraavassa videossa.

ei kommentteja

Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

Keittiö

Makuuhuone

Huonekalut