Mikä on patio ja miten se varustetaan?

Sisältö
 1. Mikä se on?
 2. Näkymät
 3. Kuinka varustaa omin käsin?
 4. Kuinka koristella?
 5. Kauniita esimerkkejä

Maalaistalossa tai dachassa on ainutlaatuinen mahdollisuus luoda nurkka luontoon miellyttävää ajanvietettä varten perheen kanssa tai syrjäiselle lomalle. Jokainen omistaja varustaa tämän paikan omalla tavallaan. Mutta monien mielestä on hyödyllistä tietää, mikä patio on, miten se varustetaan, mitä materiaaleja on parasta käyttää ja mikä tyyli valita, sekä kuinka sisustaa se niin, että se kaikki näyttää tyylikkäältä ja kutsuu sinut rentoutumaan. Valmiit esimerkit auttavat sinua navigoimaan erilaisissa ideoissa.

Mikä se on?

Patio on espanjaa ja tarkoittaa patiota. Yleensä tämä on virkistysalue, jonka avulla voit viettää aikaa mukavasti. Täällä ei pitäisi olla vain kaunista, vaan kaikki mitä tarvitset on käsillä. Yleensä tällaisen sivuston rakentaminen alkaa hankkeen ajattelemisesta, koska tällä vyöhykkeellä on valtava määrä toteutusvaihtoehtoja. Mutta kannattaa valita se, joka on kätevämpi tietyssä tapauksessa ja usein edullisempi.

Patio-alueelle mahtuu kaikki, mihin omistajan mielikuvitus ja tilat pystyvät, alkaen esimerkiksi uima-altaasta tai kalalammikosta takkahuoneeseen ja vesipiippuhuoneeseen asti.

Seuraavat pääkohdat tulee suunnitella heti:

 • mistä materiaalista sivusto rakennetaan;
 • mitä siihen laitetaan;
 • minkä sisustuksen valita.

Ja kaikki nämä päätökset on tehtävä kaikkien perheenjäsenten mieltymysten perusteella sekä ottaen huomioon talon sijainti, ilmasto ja muut rakennuksen vivahteet. Olisi kiva miettiä etukäteen, millä tyylillä se kaikki sisustetaan. Todellakin, vain tyylillisen yhtenäisyyden tapauksessa on mahdollista luoda todella kaunis ja viihtyisä kulma.

Näkymät

Terassit voivat olla monenlaisia. Siksi on syytä harkita kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja ja niiden luomisen ominaisuuksia, jotta on helpompi keskittyä yhteen asiaan.

Ajanvarauksella

Ennen kuin varustat sivuston, sinun on ymmärrettävä selvästi, mihin se on tarkoitettu.

Vaihtoehto, jossa grillipaikka on varustettu, on yleisin. Useimmiten se voidaan varustaa minkä tahansa kokoiselle paikalle. Grillipaikan lähellä on pöytä ja tuolit. Huonekalujen koko ja määrä riippuvat siitä, kuinka monta henkilöä tänne on tarkoitus ottaa vastaan.

Aluetta voidaan täydentää pehmeillä sohvilla ja tuoreilla kukilla. Sateen sattuessa kannattaa hankkia katos suojaamaan huonolta säältä. Ja helteellä se tulee tarpeeseen.

Tontti voidaan varustaa takalla. Myös elävän tulialueen ympärille kokoontumisessa on viehätysvoimaa. On vain huolehdittava kaikista tulisijalaitteen hienouksista, jotta ei rikota paloturvallisuusstandardeja eikä vaaranneta kotitalouttasi ja vieraitasi. Useimmiten se on rakennettu kivestä tai tiilestä. Tämä patiosuunnittelu näyttää erittäin viehättävältä.

Allasalueella on muita toimintoja. Täällä voit asettaa pari aurinkotuolia, pieniä pöytiä. Ja se on upea paikka auringonottoon ja vesihoitoihin. Jos varustat uima-altaan myös erikoislaitteilla vesihierontaa varten, saat upean spa-alueen. Tietenkin vihreät kasvit ja kukat sopivat tähän.

Lisäksi on mahdollisuus järjestää tanssilattia kotidiskoihin ja karaoke-taisteluihin. Sinun tarvitsee vain huolehtia mukavasta lattiapäällysteestä sekä tarjota seinät laitteiden suojaamiseksi. Lasista tai läpinäkyvästä muovista valmistetut seinät näyttävät hyvältä. Tai se voi olla vain katos, jossa on kapea varusteille.

Sijainnin mukaan

Omakotitalossa tai maalaistalossa on kätevämpää varustaa patio takapihalle. Yleensä siellä on puita, pensaita, kukkia. Alue voidaan varustaa erityisesti niin, että siihen mahtuu kukkapenkkejä tai kivipuutarhoja. On hienoa, jos lähellä on pieni lampi, jossa on kaloja tai kilpikonnia. Pieni koristeellinen suihkulähde on myös sopiva.

Jos tontilla ei ole riittävästi vapaata tilaa, voit rakentaa lepopaikan ja talon sisäänkäynnin lähelle. Tätä varten sinun tarvitsee vain tyhjentää pieni alue ja laittaa pajuhuonekaluja, joita ympäröivät viheralueet. Tämän seurauksena paikka iltateen ja aamukahville raittiissa ilmassa on valmis.

Tasakattoisessa talossa kattoterassi on loistava vaihtoehto. Siellä voit ottaa aurinkoa ja asentaa pienen uima-altaan, sijoittaa ruokailutilan ja istuttaa kukkia. Kaikki riippuu tämän vyöhykkeen tarkoituksesta.

Materiaalien perusteella

Materiaalien valinta riippuu siitä, kuinka kiinteä rakenne tulee olemaan, sekä siitä, mitä varoja sen rakentamiseen on käytettävissä.

Terassi voidaan varustaa seuraavilla materiaaleilla:

 • tiilet;
 • kivi;
 • puu;
 • terassi aluksella;
 • laatat;
 • lavat (lavat).

Materiaalin valinta liittyy suoraan siihen, mikä tyyli valitaan. Parvelle sopivat huipputeknologia, minimalismi, tiili, kivi, laatta. Provencelle chalet, country, puu ja terassi ovat ihanteellinen valinta. Lavoista voi vatkata jotain, mutta samalla materiaalia on mahdollista mukauttaa erilaisiin tyyleihin. Tärkeintä on valita oikea sisustus. Ammattitaitoisen käsityöläisen, jolla on rikas mielikuvitus, käsissä jopa niin yksinkertainen materiaali voi olla perusta tyylikkään ja viihtyisän kulman luomiselle.

Lisäksi sinun on otettava huomioon vuodenaikojen vivahteet: käytetäänkö terassia esimerkiksi viileällä vai kylmällä säällä. Jos näin on, sinun tulee huolehtia rakenteen eristyksestä.

Tyylin ja suunnittelun mukaan

Suunnittelua harkiten etukäteen, on suositeltavaa alistaa se jollekin tietylle tyylille. Mitä yksinkertaisempi tyyli, sitä helpompaa ja nopeampaa se on toistaa virkistysaluetta varustaessa.

 • Maalaismainen. Pienelle kesäasunnolle tämä tyyli on win-win-vaihtoehto. Riittää, kun järjestetään alusta, jossa on puulattia ja katos, laitetaan pöytä, penkki, lisätään sopivat tekstiilit - ja viihtyisä kulma on valmis. Halutessasi voit asentaa uunin.
 • Provence. Alue, jossa on kevyitä pajuhuonekaluja, kukkia kukkaruukuissa ja riippuruukuissa, on ihanteellinen paikka perhe- ja ystävällisille kokoontumisille.
 • skandinaavinen. Avoin tila, jota eivät rajoita seinät, puulattia ja huonekalut, kevyet verhot, mukavat sohvat sinisen sävyin - kaikki ei tarjoa rauhallista lepoa kesäpäivänä tai viileänä iltana.
 • Korkeateknologia. Selkeät ja lakoniset muodot, lasi- ja metallipintojen läsnäolo täydentävät nahkasohvia ja takkaa. Harmaa kivisisustus sulautuu täydellisesti muuhun sisustukseen.
 • Japanilainen. Matalat pöydät, pajumatot, tyynyt lattialla, kattoon roikkuvat lyhdyt, läheinen puro pullisee - tämä vaihtoehto saa sinut meditatiiviseen tunnelmaan, antaa sinun tuntea harmonian itsesi ja ympäröivän luonnon kanssa.
 • Parvi. Muuraus, takka, mahdollisimman yksinkertaiset huonekalut, baari syöttötuoleilla, alkuperäinen valaistus - kaikki tämä luo tyylikkään tilan juhliin ystävien kanssa.

Koon mukaan

Kokojen valinta riippuu vain itse sivuston koosta ja tätä aluetta käyttävien ihmisten määrästä. Halutessasi voit sijoittaa kaiken tarvitsemasi 3x3 m alueelle Alueen varustamiseksi mukavammin istuimilla ja koriste-elementeillä on hyvä olla 6x4 m alue.

Lisäksi kaikki riippuu aiotun vyöhykkeen kokoonpanosta - se voi olla G- tai P-kirjaimen muodossa.Jos tämä on pyöreä alusta, tarvitaan ympyrä, jonka halkaisija on 4 m, tarvittavien esineiden harmoniseen järjestämiseen.

Joka tapauksessa ei ole olemassa tiukkoja mittoja, jotka noudattaisivat mitään standardeja. Kaikki riippuu paikan ja alueen kokoonpanosta, joka voidaan jakaa virkistysalueelle rajoittamatta.

Lisäksi on pidettävä mielessä, että mitä suurempi alue, sitä enemmän materiaalia tarvitaan sen järjestämiseen.

Kuinka varustaa omin käsin?

Kun aloitat virkistysnurkkauksen luomisen maalaistalossa tai kesämökissä, sinun tulee valmistella projekti, jossa ilmoitetaan ruokailutilan, takan tai grillin, suihkulähteen tai uima-altaan sijainti. Sinun on päätettävä etukäteen, missä puutarha-alueella huvimaja sijaitsee.

Kun olet valinnut sivuston, sinun on valmisteltava paikka: poista kaikki tarpeettomat kasvit, esineet ja roskat, poista maaperän yläkerros. Valmistelun jälkeen sinun on asetettava valittu pohja - laatat, kivi tai puulevyt. Puumateriaaleja käytettäessä ne on käsiteltävä erityisellä pinnoitteella, joka suojaa kosteudelta ja sieneltä.

Budjettipation tekeminen on helppoa ja kaunista.

 • Ensin sinun on tyhjennettävä pieni alue, tehtävä lattia. Se voi olla jopa tavallista soraa. Ympärille kannattaa perustaa muutama kukkapenkki.
 • Seuraavaksi sinun tulee käsitellä katoksen laitetta. Se on yleensä rakennettu neljälle pilarille. Voit ostaa valmiin katoksen ja asentaa sen tukevasti maahan. Näitä myydään nyt missä tahansa puutarhakaupassa.
 • Keskelle tulisi sijoittaa vaaleat rottinkikalusteet, suojus hieman sivulle ja keinu toiselle puolelle. Viihtyisä rentoutumispaikka on valmis.

Mutta jos sinun on rakennettava jotain vankkaampaa, sinun on harkittava huolellisesti jokaista iskua. Esimerkiksi jos virkistysalueelle suunnitellaan suihkulähde tai uima-allas, sinun on varmistettava, että asianmukaiset tietoliikenneyhteydet on kytketty. Tapauksissa, joissa takka rakennetaan tai takka asennetaan, on harkittava paloturvallisuustekniikoita. Valmistusmateriaalit - kivi ja tiili, lähellä - ei syttyviä esineitä.

Jos patio toimii talvella, on parempi varustaa liukujärjestelmät, jotta talvella voi sytyttää tulisijan ja ihailla talvimaisemia panoraamalasien läpi.

Edellyttäen, että virkistysalueelle on varattu suuri tila, se voidaan jakaa vyöhykkeisiin. Yhdessä osassa on pöytä nojatuoleineen, toisessa - sohvat, joiden viereen voit laittaa television tai stereojärjestelmän, jos sitä tarvitaan.

Tilaa on hyvä sisustaa kukilla - ne antavat aina mukavuutta, tekevät tilasta valoisan ja samalla herkän, täyttävät sen väreillä ja piristävät.

Kuinka koristella?

Mikä tahansa patio näyttää harmoniselta ja loogisesti viimeistellyltä esineeltä, jos harkitset huolellisesti suunnitteluideoita. Mutta koska tämä kulma on luotu luonnossa, luonnollisesti luonnonmateriaalien käyttö on kohokohta. Sinun tulee hyödyntää ympäröivän luonnon sisustuselementtejä - kiviä, kukkia, pensaita ja puita. Katajat ja ruusut näyttävät hyvältä tällaisen vyöhykkeen vieressä. Voit punota huvimajan rypäleillä. Kukat laitetaan maljakoihin ja ruukkuihin.

Vesilähde lisää mukavuutta: vesiputous, suihkulähde, puro tai lampi. Älä unohda, että myös suunnitellun esineen tyyliä vastaavat puutarhahahmot voivat sijaita täällä.

Myös valaistus kannattaa harkita. Yleensä tällaisilla alueilla yövalot näyttävät hyvin luonnollisilta ja harmonisilta. On parempi järjestää kodikas, hieman himmeä valo, joka ei riko illan taikuutta.

Muita koriste-elementtejä täällä voivat olla tyynyt sohvilla, peitot nojatuoleissa, pöytäliinat pöydillä, kevyet ilmaverhot. Tätä tilaa ei kannata ylikuormittaa.

Kauniita esimerkkejä

Kauniiden ja tyylikkäiden terassien luomiseen on monia ideoita. Katsotaanpa joitain niistä.

 • Viihtyisä sohva ja nojatuolit tyynyillä vihreiden puiden ja pensaiden ympäröimänä ovat loistava paikka mitattuun lepoon. Siellä on pieni pöytä teen juomista varten. Katos pelastaa sinut sateelta.
 • Kevyt valkoinen muotoilu sulautuu täydellisesti kesämaisemaan. Pehmeät sohvat ja värikkäät tyynyt auttavat rentoutumaan. Lähellä oleva suihkulähde täydentää helteistä päivää kevyellä veden huminalla.
 • Erittäin viihtyisä pieni nurkka kesälomalle. Samalla on kaikki mitä tarvitset ollaksesi mukava ja kodikas. Kohokohta on hyvin harkittu valaistus, joka saa sinut romanttiseen tunnelmaan.
 • Hyvä paikka pienelle yritykselle. Takka lisää viihtyisyyttä ja antaa lepoa. Romanttinen kynttiläilta olisi loistava vaihtoehto.
 • Tällaisessa upeassa paikassa voit rentoutua täysin ja rentoutua täysin. Pehmeät mukavat huonekalut kukkivien kasvien ympäröimänä ovat ihanteellisia tähän.
 • Pieni viihtyisä oleskelutila sopii pienelle perheelle illalliselle, aamukahville ja vain seurustelulle. Lyhdyt ja kasvit lisäävät viihtyisyyttä.
 • Ihania sateenvarjoja, mukavat tuolit ja paljon kasveja. Mitä muuta tarvitset rentoutumiseen kesäpäivänä? Harmonia ja seesteisyys hallitsevat sielua, kun lepäät sellaisessa paikassa.

Seuraava video näyttää, kuinka voit perustaa terassin.

ei kommentteja

Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

Keittiö

Makuuhuone

Huonekalut