Omakotitaloprojekti: miten tehdä ja mistä tilata?

Sisältö
  1. Kuinka valmistautua oikein projektitilaukseen
  2. Valmiita projekteja Internetissä
  3. Unelmatalo suunnitteluorganisaatiolta
  4. Hankkeen ostaminen kehittäjäyritykseltä

Talohanke on eräänlainen tiekartta. Toisaalta se helpottaa suuresti urakoitsijoiden työtä, toisaalta se antaa erittäin selkeän kuvan tulevasta kodista, mukaan lukien rakenne, suorituskyky ja ulkonäkö. Talon rakentamista ilman projektia voidaan verrata ompelemiseen ilman kuviota. Täydellisen epävarmuuden olosuhteissa tulosta on vaikea ennustaa. Kuinka tilata projekti ja olla laskematta tulos väärin? Katsotaanpa kolmea päätapaa.

Kuinka valmistautua oikein projektitilaukseen

Monet uskovat, että hanke on ensimmäinen askel kohti ideaa omasta kodistasi. Mutta itse asiassa ensimmäinen asia on päättää tontin ostamisesta ja valitse sitten sille rakennuspaikka. Joten voit suunnitella tulevan talon sijainnin suunnan suhteen pääpisteisiin, ja tämä puolestaan ​​​​auttaa suuresti valitsemaan sopivan perustusrakenteen ja katolle vedeneristyksen. Esimerkiksi eteläisillä alueilla avoimessa auringossa on suositeltavaa valita vaalea vesieristys, jotta katto ei ylikuumene kuumina päivinä. Kun olet päättänyt sijainnista, on hyödyllistä tutkia arkkitehtuurin tyylejä, valita sinulle mielenkiintoisimmat vaihtoehdot, jotta voit ottaa yhteyttä arkkitehtiin.

Tärkeä: oman talon suunnitteluun kannattaa siirtyä vain, jos on tietoa siitä, mihin paikkaan se rakennetaan. Yksinkertaisesti sanottuna, kun tulevan talon sijainti päätetään, muodostuu arkkitehtuuritoiveita ja tehdään maaperän geologisia tutkimuksia.

Seuraava askel - geologiset tutkimukset. Niitä tarvitaan perustuksen tarvittavien indikaattoreiden laskemiseen, koska ne antavat käsityksen rakennusvyöhykkeen maaperistä, niiden kantavuudesta ja pohjaveden tasosta. Myös paikan maisemalla on väliä. Esimerkiksi yhdellä energiatehokkaimmista perustuksista - eristetyllä ruotsalaisella laatalla - korkeusero rakennuskohdan poikki ei saa ylittää 50 cm. Suuremmilla arvoilla sen tasoittaminen vaatii lisämaatyötä.

Taloprojekti ei ole vain arkkitehtoninen suunnitelma, joka kuvaa julkisivun suunnittelua, katon muotoa, lasitusta ja sisätilaa. Projektidokumentaatio sisältää tiedot kaikista teknisistä ratkaisuista, yksiköistä ja muista tärkeistä vivahteista, jotka on otettava huomioon jo projektin kehittämisen alussa, jotta talo palvelee pitkään eikä aiheuta ärsyttäviä korjausongelmia pitkään. -aikainen toiminta. Kuinka kehittää tällaista projektia ja mistä löytää valmiita vaihtoehtoja? Puhutaanpa tästä lisää.

Valmiita projekteja Internetissä

Yksi edullisimmista tavoista valita tuleva kotisi on online-tietokanta tyypillisistä projekteista. Ne tarjoavat yleensä erilaisia ​​vaihtoehtoja jokaiseen makuun ja lompakkoon. Toinen tämän menetelmän etu on kyky ymmärtää välittömästi lopulliset kustannukset. Tämä on erittäin kätevää, varsinkin tiukasti rajoitetun budjetin olosuhteissa, koska sen avulla voit keskittyä yksilöllisiin tarpeisiin.

Miksi valmiit projektit eivät aina sovi, koska niitä riittää Internetissä? Toisaalta ne auttavat muodostamaan yleisen käsityksen siitä, millainen talon tulisi olla, määrittämään tyylin ja suunnitteluratkaisut. Mutta on ymmärrettävä, että tyypillisissä hankkeissa ei aina voida ottaa huomioon tietyn alueen, alueen, ilmaston tai maaperän ominaisuuksia.Tässä tapauksessa sinun on uppouduttava prosessiin itse, arvioitava dokumentaatio ja ymmärrettävä, kuinka projekti täyttää tietyt ehdot.

Unelmatalo suunnitteluorganisaatiolta

Hankkeen hakeminen erikoistuneelle organisaatiolle on yksi luotettavimmista ratkaisuista talon rakentamisessa. Tässä tapauksessa mahdollisuudet moninkertaistuvat, että kaikki omistajien toiveet ja vaatimukset otetaan huomioon talossa. Se suunnitellaan ottaen huomioon tietyn perheen yksilölliset ominaisuudet. Ainoa varoitus tälle vaihtoehdolle on korkea hinta. On olemassa vaara, että rakennusbudjetti ylitetään.

Hankkeen ostaminen kehittäjäyritykseltä

On tärkeää, että toteutus rakennusvaiheessa on urakoitsijan vallassa. On hyvä, että tiimi ja suunnittelijat työskentelevät yhdessä. Useimmiten suurilla rakennusyrityksillä on valmiita projekteja, joista voit valita sopivan vaihtoehdon. Ne sisältävät yleensä ratkaisuja, joihin organisaatio luottaa. Tämä tarkoittaa, että tiimi voi taata kaikkien teknologioiden noudattamisen. Mutta todennäköisesti tyypillisten ideoiden valinta on pieni.

Tärkeä! Jos projekti on luotu ilman urakoitsijan osallistumista, on todennäköistä, että rakentajilla ei yksinkertaisesti ole taitoja työskennellä tekniseen dokumentaatioon sisältyvien materiaalien tai ratkaisujen kanssa.

Tässä tapauksessa niiden toteuttamisessa voi ilmetä vaikeuksia. Todennäköisesti tiimi alkaa jatkuvasti ehdottaa muutosten tekemistä, kuten he sanovat, "itsekseen". Ja tämä lisäaika, mahdollisesti kustannukset. Muutokset voivat vaikuttaa myös rakenneosien laatuun yleensä. Kehittäjät voivat tarjota halvempia hintoja. Kustannusten alentamiseksi projektista voidaan yksinkertaisesti luopua kriittisistä elementeistä. Esimerkiksi, laiminlyö perustuksen ja kellarin lämmöneristys, älä ota huomioon eristetyn sokean alueen laitetta, älä kytke viemärijärjestelmän laitetta päälle.

Nämä rakentamisen aikaiset säästöt muuttuvat käyttökustannuksiksi. Lämpö kulkee kylmän pohjan läpi. Jäätyminen ja huurteen nousuvoimien vaikutus vaikuttavat haitallisesti betonialustaan. Ja tämä voi jo johtaa halkeamien ilmestymiseen sokealle alueelle ja kellariin ja aiheuttaa kantokyvyn menetystä. Viemäröinnin puute johtaa julkisivun vaurioitumiseen. Perustuksen palauttaminen, sen eristäminen XPS-levyillä käytön aikana on paljon kalliimpaa. On paljon helpompaa järjestää lämpöeristys rakennusprosessin aikana, tehdä eristetty sokea alue sokkelilla ja nauttia kodin mukavasta mikroilmastosta.

Oman kodin rakentaminen on monimutkainen suunnitteluprosessi, joka vaatii vakavaa harkintaa. Tunnettu sananlasku "mittaa seitsemän kertaa, leikkaa kerran" on paras heijastus todella pätevästä lähestymistavasta kodin unelman toteuttamiseen. Näitä yksinkertaisia ​​ohjeita noudattamalla voit yksinkertaistaa projektin työtä huomattavasti ja saavuttaa todella laadukkaan tuloksen.

ei kommentteja

Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

Keittiö

Makuuhuone

Huonekalut