Yksikerroksinen talo ullakolla: esimerkkejä modernista ulkoasusta

Sisältö
 1. Ominaisuudet ja Edut
 2. Kuinka voittaa neliö?
 3. Mielenkiintoisia suunnitteluratkaisuja
 4. Materiaalien valinta
 5. Upeita esimerkkejä inspiraatiosta

Ranskalainen arkkitehti François Mansart, joka asui 1600-luvulla, kiinnitti huomion maalaistalonsa ullakolle ja päätti käyttää ylimääräistä tilaa. Ensimmäiset laskelmat ja myöhempi rakentaminen antoivat hyvän tuloksen, ja siitä lähtien ullakkoa on jokaisessa maassa käytetty suuria määriä asuintilojen laajentamiseen. Tämä tila mahdollistaa suuria materiaalisäästöjä ja aikaa, kun rakennetaan lähes koko asuintila.

Täällä voit varustaa makuuhuoneita, lastentarhan, toimistopaikan, vierashuoneen.

Ominaisuudet ja Edut

Yksityinen yksikerroksinen ullakkotalo on erityinen ratkaisu suunnitteluun ja suunnitteluun sekä ainutlaatuisen kuvan luomiseen.

Myöhemmin tehty päätös rakentaa hyödyttää materiaalikustannuksia:

 • asuintila lisääntyy;
 • uusia pääomamuureja ei tarvita;
 • lisätaso mahdollistaa yksikerroksisen talon uusien toimintojen ilmestymisen;
 • olohuoneiden lämpöhäviö katon läpi vähenee;
 • talon sisustamiseen on uusia mahdollisuuksia alkuperäiseen tyyliin, joka eroaa päätilojen suunnittelusta.

  On myös joitain komplikaatioita. Kaltevalle katolle asennetut kattoikkunat ovat melko kalliita, ja amatööri katon ja lattiapalkkien kulman laskeminen voi vääristää ullakon tyyliä ja lisätä lumi- ja tuulikuormia. Tällaisia ​​ikkunoita on vaikea puhdistaa sekä lumesta että tuulen kantamasta roskasta. Ullakon eristetyssä katossa on oltava höyrysulku, muuten eristemateriaali kastuu monikerroksisessa kattokakussa ja tapahtuu ennenaikainen kattotuolien tuhoutuminen sienistä ja homeesta.

  Kuinka voittaa neliö?

  Ensimmäisen kerroksen asettelu on enimmäkseen vakio, vaikka se voi myös vaihdella, mutta otamme huomioon itse ullakon pohjaratkaisut. Suunnitelmat ovat erilaisia, variaatioita tulee huoneiden käyttötarkoituksesta ja koosta. Talon katto on harjakatto. Pohjakerroksessa on yksi iso huone, jonka yläpuolella oleva koko tila määrittelee itse ullakon.

  Tämä on edullinen ratkaisu, kun ikkunat päästävät sisään riittävästi päivänvaloa eikä kattoon tarvita ikkunaa. Portaikko sijoitetaan talon ulkopuolelle, mikä säästää huomattavasti tilaa. Tämä vaihtoehto on kätevä suunniteltaessa taloa, jossa ei ole autotallia.

  Harkitsemme huonejärjestelyjä alueille, joiden koko on 10 x 8, 8 x 9, 7 x 9, 10 x 12 m.

  • Talon mitat ovat 10 x 8 m. Ullakon hyödyllinen pinta-ala voidaan laskea usealle huoneelle (makuuhuone 11,86 m², kaksi makuuhuonetta 12,86 m², kylpyhuone 3,4 m², eteinen 4,43 m²). Meidän tapauksessamme portaat toiseen kerrokseen ovat sisällä suoraan aulasta. Jos päätät, että sinun on järjestettävä kylpyhuone, sinun on huolehdittava suojauksesta viemärivedeltä. Yksinkertaiset ikkunat ullakon päissä tuovat runsaasti luonnonvaloa.
  • Kompakti pohjaratkaisu yksikerroksiseen taloon 8 x 9 m ullakolle. Tämä talo on yksikerroksinen ullakkokerroksella ja rakennuksen mitat ovat 8,15 x 9,25 m. Rakennus on nauhaperustus (jalusta), ulkopuolelta on viimeistelty sivuraidella. Runkoseinät (ulko- ja sisäpuoliset) on eristetty mineraalivillalla. Alla oleva lattia on puupalkkeilla. Lattioiden väliset päällekkäisyydet ovat puuta.
  • Hyvin yleinen projekti asuinrakennuksen päällirakenteella 8,80 x 6,80 m. Pohjaa varten koko talon alla käytetään teräsbetonilaatta. Seinät ovat lämpölohkoja. 1. kerroksen kerros - esivalmistettuja teräsbetonilaattoja. Lattioiden päällekkäisyys - puiset palkit. Katto voi olla metallia.
  • Talo 1. kerroksessa asuinrakenteella, projekti 10 x 12 m, todelliset mitat 11,58 x 9,58 m. Ulkopuolelta talo on viimeistelty rappauksella. Pohja on vakiona - paaluritilää. Kaikki seinät ovat hiilihapotettuja betonilohkoja. Alakerroksen lattia on monoliittisella laatalla. Lattioiden päällekkäisyys - puiset palkit. Katto on harjakko. Ikkunat ovat muovia. Portaikko on puinen.

  Mielenkiintoisia suunnitteluratkaisuja

  Siellä on toteutettu "peili"-projekti talosta, jossa on asuinrakennus ja autotalli. Tällainen talo, jolla on alkuperäinen suunnittelu, sijoitetaan aiemmin pystytetyn rakennuksen viereen. Se osoittautuu toistoksi peilatulla järjestelyllä. Rakenteen erityispiirteen antaa autotallin ja terassin peittävä katto. Katon tuki koostuu puisista pylväistä. Kaikki ulkoiset elementit on valmistettu puusta.

  Alakerrassa on tilava olohuone, keittiö ja kylpyhuone. Talossa on kellari. Ylärakenteessa on makuuhuoneet ja kylpyhuone. Sisätilan pienentämiseksi yhteys autotalliin tehdään taittuvien tikkaiden kautta. Jos vedät viemäri- ja vesiputket ylös, mukavuus vain lisääntyy. Makuuhuoneiden lähelle voidaan sijoittaa kylpyamme. Neliönmuotoinen talo on kätevä sisustussuunnitteluun.

  Alakerrassa on olohuone, keittiö, lastenhuone. Ja asuinrakennuksessa on makuuhuoneita aikuisille ja nuorille, toimisto- tai muita huoneita. Luonnonvaloa kattoikkunoista. Jos teet pystysuoran rakenteen ikkunoihin, voit saada "käki", joka lisää kauneutta rakennukseen.

  Vinkki: Avoin tai suljettu veranta muuttaa neliönmuotoisen talon yleisilmeen.

  Veranta ei sijaitse vain etuovella, vaan myös missä tahansa muussa paikassa, josta on näkymät tontille, puutarhaan, luontoon, alppiliukumäelle. No, jos vastapäätä on suihkulähde yövalaistuksella, saat erinomaisen alustan rentoutumiseen.

  Materiaalien valinta

  Puusta tehdyn talon valitsevat ihmiset, jotka ovat lähellä luontoa. Puu luonnollisena ekologisena materiaalina on suotuisampi rentoutumiseen, syvään lepoon. Se ylläpitää kodin mukavaa tunnelmaa vuodenajasta riippumatta.

  Kivitaloilla on omat etunsa:

  • alhaiset kustannukset rakennuksen ominaisuuksien ylläpitämiseksi;
  • lämpöhäviö on minimaalinen;
  • voi palvella ihmisiä ilman aikarajoituksia.

  Voit tehdä sekaprojektin käyttämällä kiveä ja puuta. Siinä yhdistyvät kiven lujuus ja puun lämpö. Pääsääntöisesti ensimmäinen kerros on rakennettu kivestä ja toinen kerros on puinen.

  Puutalon kustannuksia alennetaan asentamalla kevyempi alusta. Puumainen rakenne on sinänsä kaunis, joten sisustuskustannukset voidaan pitää minimissä.

  On vielä halvempaa rakentaa monoliittinen talo erityiseen muotiin. Tällaisen rakentamisen ajoitus on lyhyt, siihen ei vaadita raskasta perustaa, seinien materiaalit ovat halpoja, mutta niillä on hyvä lämmönjohtavuus.

  Höyrykarkaistusta betonista valmistettu talo on pakkasenkestävä, hyvällä höyrynläpäisevyydellä, voit asua siinä monta vuotta. Materiaalin hinta on pieni, mutta asennus kallista. Se vaatii monimutkaisen perustan valmistelua ja rakentamista, ja työ on parasta tehdä lämpiminä kuukausina.

  Kivitalo pitää lämmittää, asua siinä koko ajan, joten tämä vaihtoehto ei sovi tilapäiseen oleskeluun. Tiilitalon ulkonäkö oikealla valinnalla näyttää aina sopivalta ja esteettisesti miellyttävältä. Lisäksi tällaiset rakennukset erottuvat kestävyydestään ja lujuudestaan. Tämä on paras vaihtoehto esikaupunkirakennukselle pysyvään asumiseen.

  Vaahtolohkoista valmistetut seinät - alkuperäinen ratkaisu.

  Joidenkin mielipiteiden mukaan vaahtolohkotalojen edut ovat paljon enemmän kuin haitat:

  • Lohkot eivät ole raskaita, paino - jopa 25 kg. Rakentaminen on melko helppoa, eikä sinun tarvitse tehdä tehokasta ja kallista perustusta.
  • Asennus on yksinkertainen. Sitä voidaan valmistaa ilman korkeasti koulutettuja työntekijöitä.
  • Ympäristöystävällisyys. Ei-ympäristöystävälliset epäpuhtaudet on minimoitu.
  • Materiaalilla on hyvä lämmöneristys.

  Puutteista voidaan erottaa joitain vivahteita, joista on vähän:

  • Ulkonäkö ei ole kovin houkutteleva, mutta viimeistelyllä voidaan saavuttaa hyviä tuloksia.
  • Lohkot ovat hauraita, joskus vaurioituneet kuljetuksen aikana. He eivät siedä kutistumisaikaa kotona. Halkeilu on mahdollista, johon tuotannon laatu voi vaikuttaa. Sitä voidaan kuljettaa erityisesti valmistetuissa konteissa ja kuorma-autoissa, jolloin käyttökelvottomat vaahtolohkot vähenevät merkittävästi.

  Tietoja puutaloista

  Puu on suhteellisen edullista, sinun tarvitsee vain löytää sopiva puulaji, josta talo rakennetaan. Vuosisatojen kokemus viittaa havupuiden - mänty, lehtikuusi, kuusi - suosimiseen.

  Se on mänty ja kuusi, joita käytetään useimmiten korkealaatuisten puutalojen rakentamisessa.

  Lehtikuusi rakennusmateriaalia pidetään kestävänä, se ei menetä ainutlaatuisia ominaisuuksiaan, ja jopa joka vuosi sen lujuus vain kasvaa. Siitä rakennettiin laivoja, ja jatkuvan kosteuden vaikutuksen alaisena ne palvelivat vuosikymmeniä. Salaisuus piilee tämän arvokkaan puun kemiallisessa koostumuksessa. Hartsikumi ei vain säilytä rakenteiden lujuutta, vaan myös visuaalisesti ei muutu useiden vuosien ajan. Ja kuiva lehtikuusi kestää jopa useita satoja vuosia.

  Näiden rakennusten tärkeimmät edut:

  • hyväksyttävät kustannukset monille projekteille;
  • materiaalin korkea ympäristöystävällisyys;
  • alhainen lämmönjohtavuus, merkityksetön lämpöhäviö: lämmitetty talo pysyy sisällä lämpimänä pitkään;
  • vähemmän painoa muihin verrattuna;
  • kyky hengittää ilmaa: hengittäminen on kodille välttämätöntä, ja puutalo tarjoaa tälle luonnollisen materiaalirakenteen.

  Näiden talojen koristelu tehdään usein tiileillä: ne esimerkiksi luovat saman sävyisen pinnan tai tekevät kuvion erivärisistä tiilistä. Tiiliverhous suojaa ja vahvistaa rakennetta, lisää äänieristystä ja vähentää lämpöhäviöitä.

  Liimapuu: kaunis, mutta kallis. Materiaali on erittäin hyvä, mutta sen hinta ei aina ole houkutteleva. Ja se, että baarirakennus ei kutistu eikä tarvitse viimeistelyä, ei silti anna sinun säästää rahaa.

  Pyöristetyt hirsit: talo venäläisen perinteen mukaan. Asunnon rakentaminen tästä materiaalista ei vaadi melkein mitään manuaalista työtä. Talo on koottu rakentajaksi. Tukki on viimeistellyn muotoinen, kaikki teknologiset leikkaukset ja kanavat valmistetaan jo tehtaalla. Osat on valmistettu lähes ilman rakoja. Seinien koristelu jää useimmiten tekemättä.

  Tällaisella valmistetulla materiaalilla on etunsa:

  • kustannusten vähentäminen monissa rakentamisen vaiheissa ja rakennuksen osien kokoamisajan lyhentäminen;
  • lämmin muotoilu;
  • kaikkien liitosten lisääntynyt tiheys, joka varmistetaan tulevan talon yksityiskohtien teknisellä valmistelulla;
  • tällaisten talojen ulkonäkö on esteettisesti miellyttävä ja houkutteleva.

  Upeita esimerkkejä inspiraatiosta

  Kymmenet omakotitaloprojektit luovat ainutlaatuisen kokoelman suunnittelijoiden, suunnittelijoiden ja rakentajien luomuksia. Kauniit talot, joissa on asuin ullakko, kellari, poikkeuksellisen harmoniset julkisivut, eivät ole vain mukavia asua luonnon ympäröimänä, vaan ne osoittavat myös maalaismökkien ja halpojen talojen luojien ja omistajien korkean taiteellisen maun.

  Ei ole välttämätöntä sijoittaa valtavia varoja luodakseen maan ja maa-arkkitehtuurin mestariteoksia. Mielikuvituksen ja luovuuden avulla voit rakentaa pienen talon erkkeri-ikkunalla, joka ilahduttaa arkkitehtuurin ystäville täydellisyydellä. Tällainen talo näkyy kuvassa.

  Tämä talo ei ole erityisen vaatimaton, kaikki yksityiskohdat näyttävät luonnollisilta ja luotettavilta, mittasuhteet ovat täydelliset, kaikki koristelu on paikoillaan. Pieni erkkeri antaa huoneeseen paljon lisävaloa, ja julkisivun ulkokuori, joka on viimeistelty sivuraidella, sopii harmonisesti alueen paikalliseen maisemaan.

  Tietenkin suurilla taloudellisilla investoinneilla on mahdollista luoda ja toteuttaa tyylikkäämpiä ja suurenmoisempia projekteja, taloja, joissa on ullakko, erkkeri, parveke, veranta ja autotalli, mikä luo paljon mukavuuksia maalaistalon asukkaat ja vieraat.

  Tiilimökit erottuvat erilaisilla tyyleillä, arkkitehtonisilla ominaisuuksilla, perinteisten ja uusien materiaalien käytöllä. Periaatteessa nämä talot vaativat suuria investointeja. Tämä on taiteilijoiden, suunnittelijoiden, arkkitehtien, suunnittelijoiden, rakentajien taiteen partaalla oleva teos. Tällaisia ​​rakennuksia on luotu vuosisatoja.

  Romaaninen tyyli on lähempänä teemaa "kotini on linnani". Raskaat ja rauhalliset rakenteet. Kaaret, ikkunoiden, ovien, päällysteiden kivikoristeet.

  Goottilainen tyyli - torneja, holveja, kapeat ikkunat, hieman synkkyyttä, täynnä romantiikkaa.

  Barokki on ylellinen, monimutkainen sävellys, jossa on pylväitä, käyriä, siirtymiä. Näkymä on mahtipontinen, joskus runsas, majesteettinen, mutta aina viehättävä.

  Karu englantilainen talo, hi-tech, moderni, klassinen ja tietysti kevyt ja tyylikäs Provence-tyylinen mökki. Valikoima on valtava, vaatimattomasta ullakkokerroksisesta talosta suureen ja näyttävään palatsityyppiseen mökkiin. Olet valinnut - ja aloita rakentaminen, ja koko joukko korkean tason asiantuntijoita auttaa sinua.

  Katso seuraava video, mikä voi olla yksikerroksisen talon, jossa on ullakko, projekti.

  ei kommentteja

  Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

  Keittiö

  Makuuhuone

  Huonekalut