Kahden perheen talo kahdella erillisellä sisäänkäynnillä: projektiesimerkkejä

Kahden perheen talo kahdella erillisellä sisäänkäynnillä: projektiesimerkkejä
 1. Erikoisuudet
 2. Rakenteiden tyypit
 3. Rakennusmateriaalit
 4. Layout
 5. Kauniita esimerkkejä

Jokainen rakennus nykyään erottuu omaperäisyydestään ja ainutlaatuisuudestaan. Tavallisten yhden sisäänkäynnin talojen lisäksi on kuitenkin kaksi sisäänkäyntiä taloja, joissa kaksi perhettä voi asua mukavasti. Monille ihmisille maan ja omakotitalon jakaminen kahteen osaan on kiireellinen kysymys, koska kaikki eivät onnistu hankkimaan erillistä taloa tai jakamaan olemassa olevaa omaisuutta.

Erikoisuudet

Kahden hengen talo, jossa on kaksi sisäänkäyntiä ja kaksinkertainen huonemäärä, on rakennettava ja rakennettava uudelleen monista syistä. Useimmiten tällaisissa tiloissa asuu useita saman perheen sukupolvia. Tämä on kätevää, koska vanhimmat voivat auttaa nuoria lasten hoidossa ja arjen järjestämisessä. Lisäksi joissakin tapauksissa perheillä ei ole mahdollisuutta jakaa omaisuutta. Tai se osoittautuu taloudellisesti liian kalliiksi. Siksi sinun on lopetettava valintasi tällaisissa malleissa.

Perheiden, jotka kohtaavat kodin parannuskysymyksen parilla uloskäynnillä, tulisi kiinnittää huomiota siihen, että on tarpeen käsitellä korjauksen fyysisen puolen lisäksi myös laillista.

Tämä tarkoittaa, että ei riitä, että keksit projektin ja aloitamme seinien murtamisen tai rakentamisen. On välttämätöntä hankkia rakennuslupa ja rekisteröidä uusi hanke. Tämä lähestymistapa on säästää omaa aikaasi ja rahaasi, koska silloin sinun ei tarvitse kohdata lisäongelmia ja sakkoja.

Jos sinulla ei ole kokemusta näistä asioista, kannattaa ottaa yhteyttä näihin asioihin erikoistuneisiin lakimiehiin. Useimmiten näin tapahtuu, kun omaisuus jaetaan perillisten kesken. Pääsääntöisesti omaisuus jaetaan testamentin puuttuessa tasan kaikkien kesken. Ja jokainen voi käyttää puoliskoaan. Jotta kaikki olisi virallista, on laadittava kaikki tarvittavat asiakirjat, jaettava osa jokaisesta omistajasta ja laadittava talon saneerausprojekti, joka tästä lähtien suunnitellaan kahdelle sisäänkäynnille.

Samanaikaisesti on mahdotonta jakaa maata, jolla talo sijaitsee. Tontti on jaettu samojen sääntöjen mukaan kuin talo.

Hyvin usein talojen jakaminen kahteen täysimittaiseen osaan tapahtuu puolisoiden avioeron jälkeen. Näin ollen avioliitossa hankittu omaisuus jaetaan. Ja niin talolla on kaksi omistajaa kerralla. Perhelain sääntöjen mukaan miehellä ja vaimolla on tasan puolet omaisuudesta, jos muuta avioliittosopimusta ei ole. Tämä tarkoittaa, että jokaiselle heistä on osoitettu puolet talosta ja puolet alla olevasta tontista. Tässä tapauksessa osoite ja kiinteistönumero pysyvät samoina.

Tehdessään paritaloa kotona, jokainen uusi omistaja saa todistuksen talon omistusoikeudesta ja siitä erikseen omistusoikeuden sen alla olevaan maahan. Näin kukin osaomistaja voi oman harkintansa mukaan määrätä hallussaan olevasta osasta omaisuutta.

Usein osaomistajat yrittävät järjestää oman osansa omaksi huoneeksi välttääkseen ristiriitoja keskenään. Tätä varten on tehtävä sopimus, joka osoittaa, että asuinrakennus ja sen alla oleva maa-alue ovat toiminnassa.

Monilla omakotitaloilla, jotka sijaitsevat erikseen tontilla, voi olla vain yksi sisäänkäynti hankkeen mukaan. Ja on yksinkertaisesti mahdotonta jakaa niitä kahteen täysimittaiseen osaan. Siksi tällaisissa tapauksissa sinun on rakennettava talo uudelleen.

Suunnitelman hyväksyminen tapahtuu eri tapauksissa. Tämä on erittäin vaikea ja aikaa vievä toimenpide. Ja vaikka kaikki kirjalliset luvat on saatu ja kunnostus on saatu päätökseen, on jätettävä lisähakemus paikallisille viranomaisille. Tämä tehdään, jotta voidaan kerätä komissio, joka vierailee talossa ja tarkistaa, onko kaikki normien ja lakien mukainen. Tämän jälkeen omistajalle myönnetään lupa käyttää remontoitua taloa.

Rakenteiden tyypit

Kahden perheen talon suunnittelu voi olla erilainen. Kuitenkin rakennuksia löytyy sekä kaksi- että yksikerroksisia. Mutta tällaisissa taloissa ei ole enempää kuin kaksi kerrosta. Ja myös huonetta voidaan täydentää erilaisilla ulkorakennuksilla, esimerkiksi autotalli tai kylpylä. Ja lopuksi rakenteet eroavat toimivuudestaan ​​- niissä voi asua yksi tai kaksi perhettä.

Jos talossa asuu kaksi perhettä kerralla, heillä tulisi olla erillinen sisäänkäynti kuistilla, erilliset viestintä ja erilliset huoneet. On rakennuksia, joissa huoneet on erotettu toisistaan, mutta keittiöt ja kylpyhuoneet on yhdistetty.

Yksi tarina

Jos tarkastelemme yksikerroksisia rakennuksia, eniten käytetty projekti on kahden omistajan talo, jossa huoneet sijaitsevat peilikuvassa. Eli ne ovat tarkka kopio toisistaan. Jokaisessa perheessä voi olla kaksi makuuhuonetta, olohuone, keittiö tai ruokailutila, kylpyhuone ja erillinen uloskäynti kuistilla.

Tällaisessa huoneessa on vain yksi yhteinen seinä, jolla on hyvä äänieristys. Hänen ansiostaan ​​rinnakkaiset perheet eivät tunne oloaan epämukavaksi, toisin kuin monikerroksisissa rakennuksissa, joissa on erittäin vahva äänenläpäisevyys. Tällaisen rakennuksen seinät on valmistettu tiilestä tai hiilihapotetusta betonista. Jos valitaan toinen vaihtoehto, sinun on lisäksi tehtävä verhous käyttämällä sivuraidetta, jotta talo näyttää houkuttelevammalta.

Yleensä tällaisissa taloissa ulkoinen sisustus tehdään samalla tyylillä, jotta talon kokonaisvaikutelma ei pilaa. Ja tilojen sisällä jokainen omistaja luo sellaisen sisustuksen, josta hän pitää.

Kaksikerroksinen

Kahden kerroksen läsnäolo helpottaa huomattavasti projektin työtä. Se voi olla joko täysimittainen kaksikerroksinen rakennus tai talo, jossa on ullakkokerros. Toinen vaihtoehto on halvempi, mutta sillä ei ole merkittäviä haittoja.

Jos valinta tehdään kahdelle perheelle suunnitellun ullakkorakennuksen hyväksi, voit järjestää sinne makuuhuoneita, lapsia tai toiminnallisia huoneita. Voit halutessasi sijoittaa sinne esimerkiksi pelihuoneen tai toimiston. Ensimmäinen kerros on varattu päähuoneille - olohuone, keittiö ja niin edelleen. Tämä on myös kätevää, jos talossa asuu yksi perhe ja jos heitä on useita.

Täysi kaksikerroksinen talo on kalliimpaa, ja luovan idean kääntäminen todeksi on kalliimpaa. Mutta suurille perheille tämä vaihtoehto on erittäin hyvä.

Autotallin kanssa

On erittäin kätevää, jos kahden perheen talossa on autotalli. Se voi sijaita pohjakerroksessa. Tämä on erittäin kätevää, koska huonolla säällä sinun ei tarvitse mennä toiseen huoneeseen sateessa tai lumessa. Riittää mennä alas ensimmäiseen kerrokseen, ja voit turvallisesti poistua autotallista. Ja myös valitsemalla tällaisen projektin itsellesi, voit säästää rahaa erillisen autotallin rakentamisessa. Autotalli voidaan sijoittaa molemmille puolille. Pääsääntöisesti se asennetaan siihen pihan osaan, jossa on enemmän vapaata tilaa. Samanaikaisesti voit sijoittaa sinne täysimittaisen autotallin, ei kuoren tai autokatoksen.

Rakennusmateriaalit

Talo, jossa on kaksi sisäänkäyntiä, on melko perusrakennus, jonka tulisi olla mahdollisimman kestävä. Kun luot tällaisen talon projektia, sinun on otettava huomioon kaikki tukirakenteiden tekniset ominaisuudet ja laskettava, kuinka vahvoja seinien ja väliseinien rakentamiseen tarkoitettujen materiaalien tulee olla.

Moderni mökki kahdella uloskäynnillä voidaan rakentaa seuraavista materiaaleista:

 • puutavara;
 • vaahto lohkot;
 • kevytbetoni;
 • kuori rock;
 • tiilet;
 • puinen kehys.

Voit valita minkä tahansa ehdotetuista vaihtoehdoista. Ne ovat kaikki yhtä hyviä ja niillä on suuri lujuus ja kestävyys. Niiden avulla voit rakentaa talon, jossa on kuinka monta kerrosta tahansa. Lisäksi jokaisella niistä on omat etunsa ja haittansa.

Tiili

Yksi kalleimmista materiaaleista on tiili. Mutta tästä huolimatta tiilirakennukset ovat paljon yleisempiä. Tosiasia on, että ne ovat mahdollisimman vahvoja ja kestäviä, eivätkä negatiiviset sääolosuhteet vaikuta niihin. Kantavat seinät on asetettu kahteen tiileen, ja puoli tiiliä riittää sisäseiniin. Mutta ennen sitä on välttämätöntä tehdä rakennuksen asettelu varmistaaksesi, että seinät ja väliseinät ovat melko vahvoja.

Shell rock

Taloudellinen vaihtoehto on kuorikivitalon rakentaminen. Loppujen lopuksi tässä materiaalissa on suuret lohkot, joten ne taittuvat erittäin nopeasti ja helposti. Lisäksi kuorikivi on ympäristöystävällinen, joten rakennus ei vahingoita luontoa. Ainoa negatiivinen asia on, että tämä materiaali tuhoutuu nopeasti kosteuden vaikutuksesta. Siksi, jos ilmasto on liian kostea ja sataa usein, on parempi olla rakentamatta taloa tälle alueelle kuorikivestä.

Runkotalot

Mutta voit löytää myös monoliittisen rakennuksen projektin. Sen layout on määritettävä jo ennen rakentamisen aloittamista. Tämä tehdään, koska kaikki seinät, sekä laakeri- että sisäseinät, on valmistettu erityisellä tekniikalla, eikä mitään voi muuttaa.

Runkomuotti on valmistettu luonnonpuusta. Seuraavaksi betonista valmistetaan ratkaisu, joka sisältää portlandsementtiä. Sitten siihen lisätään paisutettua savea ja murskattua kiveä. Ja myös muottiin asetetaan vahvistusverkko, joka toimii yhdistävänä ja vahvistavana linkkinä. Tällainen rakennus on halvempi kuin tiilirakennus, mutta se kestää jopa vaikeat sääolosuhteet ja ajan kokeen.

Lohkot

Mutta voit myös rakentaa talon tuhkalohkosta tai vaahtobetonista. Mutta tässä tapauksessa ammattilaiset eivät myöskään suosittele kaksikerroksisten talojen rakentamista tästä materiaalista. Loppujen lopuksi ne voivat muotoutua jopa oman painonsa alla. Yksikerroksiselle talolle tämä vaihtoehto on erittäin sopiva. Rakentaminen tulee olemaan edullista ja valmistuu lyhyessä ajassa.

Palkit

Tämä tavara on myös erittäin hyvä. Puurakenteet näyttävät kauniilta ja ovat erittäin kestäviä. Puu on luonnollista, ympäristöystävällistä ja mahdollistaa kodikkaan tunnelman luomisen taloon. Luonnonpuun tuoksu vaikuttaa positiivisesti terveyteen ja vain rauhoittaa.

Kun valitset materiaalia, kuten puuta, talon rakentamiseen kahdelle perheelle sinun on tiedettävä, että ennen työn aloittamista se on kuivattava hyvin ja käsiteltävä erityisillä yhdisteillä. Käsittely tehdään homeelta ja erilaisilta hyönteisiltä suojautumiseksi. Tämä pidentää materiaalin käyttöikää useita vuosikymmeniä. Ja koko rakennuksen pinta on peitettävä paksulla pohjamaalikerroksella.

Oikein käsitelty puu kestää pidempään ja näyttää houkuttelevalta. Haluttaessa baarin talojen pohja voidaan koristella lisäksi. Peitä esimerkiksi kaiverruksilla. Se näyttää hyvältä monella tyylillä.

Layout

Paritalojen suurin etu on, että vaikka kaikki sukulaiset ovat saman katon alla, jokaisella on oma tilansa.

Talosuunnitelma kahdelle omistajalle erillisillä sisäänkäynneillä on erittäin kätevä suurille perheille asua siinä. sitä paitsi tämä asettelu säästää rakennuskustannuksissa. Tämä johtuu siitä, että taloilla on yhteinen perusta ja yhteiset kommunikaatiot, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse käyttää ylimääräistä rahaa ja aikaa. Tämä pätee muuten myös ulkorakennuksiin, jotka voivat sijaita sekä yhdessä talon osassa että kahdessa kerralla.

Peilin asettelu

Useimmiten kehittäjät valitsevat tällaisen vaihtoehdon peiliasetteluksi.Tässä tapauksessa sisäänkäynnit sijaitsevat rakennuksen eri puolilla täsmälleen toisiaan vastapäätä. Huoneiden järjestely yhdessä talon osassa toistaa täysin tilojen järjestelyn toisessa osassa. Sama koskee huoneiden kokoa ja ikkunoiden sijaintia.

Poistu toiselle puolelle

Joidenkin mielestä on helpompaa, että ovet ovat toisella puolella. Se ei näytä aivan tavalliselta kaupungeissamme. Ovet sijaitsevat lyhyen matkan päässä toisistaan. Jokaista niistä täydentää kuisti. Halutessasi voit yrittää yhdistää kaksi kuistia yhdeksi suureksi tai muuntaa sen verannaksi.

Yhdelle perheelle

Toinen suosittu asetteluvaihtoehto sopii joko suurelle perheelle tai niille, jotka eivät välitä jakaa vapaata tilaa kotitovereidensa kanssa. Tässä tapauksessa yhdestä tulosta tulee päätulo ja toisesta varatuloksi. Se on kätevä ja käytännöllinen.

Asettelun valinta riippuu viime kädessä talon jakavan perheen yhteisestä päätöksestä.

Kauniita esimerkkejä

Kahden perheen talo on hyvä, koska se on erittäin suuri, mikä tarkoittaa, että siellä on missä vaeltaa. Tällaisessa rakennuksessa voit sijoittaa kaikki tarvittavat tilat ja asua mukavasti jopa erittäin suuren perheen kanssa. On erittäin tärkeää, että rakennus sopii perheelle mahdollisimman hyvin, eli se on mukava ja suunniteltu oikealle ihmismäärälle. Onneksi hyvin harkitun ja täydellisesti sopivan projektin luominen ei ole niin vaikeaa, sillä valmiita rakennuksia on paljon, joihin voit keskittyä.

Klassinen yksikerroksinen talo

Ensimmäinen vaihtoehto on juuri se rakennus, joka sopii parhaiten kahden perheen mukavaan yhteiseloon samassa talossa. Ulkonäöltään tällainen talo näyttää melko tavalliselta, ja ainoa asia, joka erottaa sen, on kaksi vierekkäistä sisäänkäyntiä. Jokaista niistä täydentää pieni kuisti, jossa on pari askelmaa.

Jotta harmonia ei häiriintyisi, omistajat maalasivat talon vaalealla värillä jakamatta sitä kahteen osaan. Voit myös näyttää yksilöllisyyttä talon sisällä kokeilemalla huoneiden suunnittelua.

Rakennuksen katolla on perustuksen tapaan kontrastivärinen tumma sävy. Klassinen väriyhdistelmä näyttää yksinkertaiselta ja kodikkaalta.

Talon sisällä on paikka kaikelle välttämättömälle, eikä kukaan koe olevansa huono-osainen. Sinun tarvitsee vain varmistaa, että väliseinä on sekä vahva että siinä on riittävä äänieristys. Joten yhden perheen henkilökohtainen elämä ei häiritse naapureita. Tällaisessa talossa on ihanteellinen tehdä peiliasettelu. Osoittautuu, että jokaisella perheellä on oma keittiö, ruokailutila, olohuone ja tarvittava määrä makuuhuonetta ja kylpyhuoneita. Siksi kukaan ei tunne itseään syrjäytyneeksi.

Lisäksi voit sisustaa ympäröivän alueen kukkapenkeillä tai muilla viheralueilla, jotka auttavat "elvyttämään" sivustoa.

Kaksikerroksinen rakennus

Mutta on myös mahdollista rakentaa ullakkokerroksinen kahden perheen talo, johon tulee kaksi täyttä sisäänkäyntiä. Pohjakerroksessa voit sijoittaa melko suuren olohuoneen, jossa on kaksi ikkunaa. On helppo varustaa talon jokainen puolisko omalla keittiöllä, myös kahden ikkunan kanssa.

Toiseen kerrokseen johtavat portaat sijaitsevat yleensä olohuoneessa. Tämä on kätevintä. Tässä tapauksessa se ei häiritse ketään eikä vie vapaata tilaa. Älä myöskään unohda pientä kylpyhuonetta, joka voidaan sijoittaa pohjakerrokseen. Vaikka se ei eroa suurista mitoista, ikkuna voidaan silti tehdä siihen. Ja tilan säästämiseksi voit yhdistää kylpyammeen wc:hen tai jopa korvata sen kompaktilla suihkukaapilla.

Ulkopuolelta talo näyttää myös erittäin hyvältä. Rakennus, kuten edellinen, on valmistettu klassisista beige- ja ruskeaväreistä. Massiivinen katto on yhdistetty toisen kerroksen parveketta tukeviin lisäpilariin ja tummaan aidaan. Jokaisessa sisäänkäynnissä on erillinen kuisti, jossa on sadekatos ja täydet portaat. Talo on iso ja kiinteä.Tilaa riittää kaikille, ja hyvin hoidettu viereinen alue ilahduttaa kaikkien siellä asuvien silmiä.

Yleensä kahdelle perheelle suunniteltu talo on erinomainen vaihtoehto sekä niille, jotka haluavat jakaa omaisuutta, että niille, jotka eivät halua lähteä kauas vanhemmistaan ​​häiden jälkeen. Jos jaat tilan oikein, tällaisessa talossa on tarpeeksi tilaa kaikille, eikä kukaan tunne ahtautta.

Katso yleiskatsaus kahden perheen talosta seuraavasta videosta.

ei kommentteja

Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

Keittiö

Makuuhuone

Huonekalut