Talo autotallilla: kaunis ja toimiva muotoilu

Talo autotallilla: kaunis ja toimiva muotoilu
 1. Hyödyt ja haitat
 2. Design
 3. Erilaisia ​​materiaaleja
 4. Kauniita esimerkkejä inspiraatiosta

Maatalossa asuminen vaatii autotallin yhdelle tai useammalle autolle. Autotalli voidaan rakentaa itsenäiseksi rakennukseksi tai tehdä siitä osa taloa. "Kaksi yhdessä" -vaihtoehto on usein suositeltavampi sen käytännöllisyyden vuoksi. On monia tapoja yhdistää talo ihmisille ja auto. Halutessasi voit löytää ratkaisun, joka täyttää täysin sekä suunnittelun, suunnittelun että materiaalin tarpeet, joista rakennus rakennetaan.

Hyödyt ja haitat

Yksityisellä talolla, jossa on autotalli saman katon alla, on useita etuja:

 • Ilman tarpeettomia materiaaliinvestointeja autotalli voidaan tehdä lämpimäksi liittämällä se itse talon lämmitysjärjestelmään.
 • Voit myös asentaa putkiston ja viemärin autotalliin, mikä tekee tästä huoneesta entistä mukavamman.
 • Lämmin varastotila autolle voidaan varustaa myös työpajan tai kuntosalin toiminnoilla, sijoittaa tähän sauna tai yksinkertaisesti antaa osa tilasta tavaran varastointiin. Täällä on myös kätevä tehdä kellari vihanneksille ja suolakurkkuille.
 • Talon asukkaat pääsevät milloin tahansa sopivaan aikaan autotalliin yhtä helposti kuin mihin tahansa talon huoneeseen. Vuodenajalla ja säällä ikkunan ulkopuolella ei tässä tapauksessa ole merkitystä.
 • Toinen etu on tontin vapaan alueen säästäminen. Tämä on erityisen tärkeää, kun pukemista on vähän, mutta haluat mahdollisimman paljon tilaa viheralueelle omassa hallussasi.
 • Rakennus- ja viimeistelymateriaalien säästäminen. Koska autotallilla ja talolla on yhteinen katto, perustus ja yksi seinistä, rakentaminen tulee halvemmaksi ja tarvittavat työt tehdään nopeammin.
 • Omaisuuden turvallisuus autotallissa. Tällaisesta varastosta on lähes mahdotonta varastaa autoa ja viedä arvokkaita esineitä, koska varkauden aikana syntyvä melu kuuluu heti talon asukkaille, toisin kuin tilanteessa, jossa autotalli sijaitsee erikseen.

Talossa, jossa on autotalli, on haittoja:

 • teknisten melujen ja hajujen mahdollinen tunkeutuminen rakennuksen asuinosaan;
 • talon ja autotallin välisessä seinässä ei ole ikkunaa.

Vaikka kaikkea tätä ei voida kutsua ylitsepääsemättömiksi ongelmiksi. On olemassa mahdollisuuksia kompensoida tällaiset haitat. Minimoidaksesi "autotallin käyttöiän" vaikutuksen talon elämään voit asentaa luotettavan oven asuin- ja teknisten alueiden väliin tai jopa tehdä eteisen. Itse autotalli on parempi sijoittaa rakennuksen pohjoispuolelle, mikä yhdessä tyhjän viereisen seinän kanssa jopa vähentää energiankulutusta.

Autotalli yhdistettynä taloon voidaan kiinnittää eri tavoin:

 • Talon kellarissa. Tämä vaihtoehto on hyvä, jos asuinrakennus sijaitsee tontilla, jossa on kaltevuus. Mutta jos maanalaisen autotallin sisäänkäyntiin liittyy jyrkkä lasku, sen käyttö on hankalaa. On pidettävä mielessä, että tällaisen teknisen huoneen rakentaminen tulee olemaan erityisen kallista. Sen laite vaatii vakavia kaivutöitä. Lisäksi on mahdollista uskaltaa tällaiseen vaihtoehtoon vain tietyllä pohjaveden tasolla.
 • Maanpäällisessä osassa, asuintilojen alla. Näin voit säästää tilaa pienellä tontilla, mutta talosta tulee korkeampi ja koko sen asukkaiden elämä kuluu pääasiassa ullakkokerroksen tasolla. Pohjakerroksessa on pääsääntöisesti keittiö, ruokailutila ja olohuone sekä kylpyhuone.Tässä talon kokoonpanossa on tärkeää kehittää ilmanvaihtojärjestelmä hyvin, jotta käynnissä olevan koneen häkä ei pääse olohuoneisiin.
 • Maanpäällinen autotalli kiinnitetty sivuun. Tämä vaihtoehto on kätevä siinä mielessä, että tämä tekninen huone voidaan pystyttää talon viereen jo kotelon käytön aikana, eikä rakentaa sitä samanaikaisesti päärakennuksen kanssa, kuten kahdessa ensimmäisessä tapauksessa.
 • Autotalli yhdistetty taloon katos tai galleria. Tällaista kohdetta voidaan itse asiassa kutsua vapaasti seisovaksi rakennukseksi. Mutta koska talossa on yksi katto ihmisille ja autoille, se nähdään yhtenä. Tässä tapauksessa on vaikeampaa saada autotalli lämpimäksi, mutta voit myös lähestyä sitä ilman ongelmia missä tahansa säässä ja milloin tahansa vuoden aikana. Tällainen talon ja teknisen rakennuksen yhdistäminen eliminoi auton melu- ja hajuongelmat.

Suunnittelussa sinun on otettava huomioon autotallin koko. Sen alue on erittäin tärkeä esikaupunkielämän olosuhteissa. Pienimmän ja yksinkertaisimmankin pitäisi mahdollistaa auton huolto. On välttämätöntä, että auton kummallakin puolella on vähintään seitsemänkymmentä senttimetriä vapaata tilaa. Tämä antaa mahdollisuuden liikkua rauhallisesti työprosessissa.

Itse auton pitäisi ajaa sisään ja ulos "kodistaan" ilman ongelmia. Vaadittu sisääntuloleveys on vähintään 2,5 metriä ja korkeus vähintään 2 metriä.

Usein autotallin on oltava todella suuri, suunniteltu vähintään 2 autolle. Jos tontti itsessään on hyvin pieni, joudut tyytymään sisäänrakennettuun, kapeaan tekniseen huoneeseen, jossa autot sijaitsevat kuin vaunut rautateillä.

Tämä on epämukavaa, koska joka kerta, kun haluat ajaa kaukaisen auton ulos autotallista, sinun on ajauduttava katon alta toiseen, joka lukitsee käytävän. Tai sinun on suunniteltava autotalli siten, että siitä on uloskäynti kahdelta puolelta, vaikka tämä ei ole helppoa pienellä alueella.

Vakava ongelma autotallin ja talon yhdistämisessä on kattolaite. Usein kodin omistajat valitsevat harjakattovaihtoehdon. Tällainen laite on halvin ja tekniseltä kannalta helpoin toteuttaa. Vaikka on mahdollista suunnitella kalteva katto talon yläpuolelle ja täysin tasainen autotallin yläpuolelle. Tämän ansiosta talon siluetti herää henkiin. Sinun on vain kiinnitettävä vakavaa huomiota tyhjennyslaitteeseen. Helpoin tapa hankkia talo ja tarvitsemasi autotalli on kääntyä ammattilaisen puoleen. Hän tekee pätevän projektin ottaen huomioon kaikki asiakkaan toiveet ja rakentamiseen liittyvät pakolliset tekniset vivahteet.

Arkkitehti toimittaa rakennussuunnitelman ja piirustukset, joiden perusteella perustukset, kaikki lattiat, katto sekä tekniset kommunikaatiot voidaan toteuttaa oikein.

Voit ottaa pohjaksi tyypillisen projektin, joka tarvitsee vain sidoa alueelle, tai voit tilata yksittäisen projektin. Toinen vaihtoehto on paljon kalliimpi, mutta saat todella käytännöllisen ja ainutlaatuisen arkkitehtonisen esineen.

Valmiiden projektien pohjalta voi kehittää omaa ja itsenäistä, mutta tässäkin tapauksessa olisi oikeampaa saada neuvoja ammattilaiselta.

Design

Asuinrakennuksen käsitys riippuu suurelta osin siitä, kuinka autotalli ja talo yhdistetään saman katon alle. Rakentamisen aikana voit saada paitsi asunnon, johon on kiinnitetty autotalli, myös autotallin, jossa on "laajennus" asumista varten. Pelkästään autotallin ovet, joiden mitat ovat vaikuttavat, kiinnittävät huomattavan osan huomiosta, kun tarkastellaan koko rakennetta kokonaisuutena. Suunnittelussa on joskus tärkeää varmistaa, että niiden koko ei peitä visuaalisesti kaikkea muuta.

Jos puhumme maalaistalosta, jossa on kylpylä, joka on joskus käytössä vain kesällä, omistajat eivät välttämättä välitä siitä, että asuinosasta tulee "tasapaino" taloudellisesti merkittävälle rakennukselle. Vaikka tässä tapauksessa on olemassa arvokkaita koostumusratkaisuja. Jos puhumme kunnioitetuista esikaupunkiasunnoista, arkkitehtoniset ja suunnittelukomponentit tulevat etualalle.

Maulla ja taidolla asiaa lähestyttäessä voit rakentaa rakennuksen, jossa on iso autotalli kahdelle autolle ja ullakko tai asuin toinen kerros. Katon kauniin siluetin ja arvokkaan seinäkoristeen ansiosta rakenne koetaan harmonisesti. Tässä tapauksessa autotalli ei näytä raskaalta. Tällainen rakenne näyttää hyvältä kapealla alueella. Jotta sinulla on tarpeeksi tilaa asuintilojen sijoittamiseen, sinun on "kasvattava".

Järjestämällä maanpäällisen autotallin saat talon terassilla tai sen yläpuolella sijaitsevaan autotalliin. Siitä tulee hyvä lepopaikka, työpaja tai toimisto - kaikki riippuu asukkaiden tarpeista. Talo, jossa on erkkeri ja sivulle kiinnitetty pieni autotallin osa, näyttää viehättävältä.

Kellarikerroksessa sijaitsevan talon autotalli ei häiritse huomiota, joten voit keskittyä rakennuksen yleiseen suunnitteluun. Samaan aikaan omistajilla on rakennus, jossa on paitsi autotalli, myös kellari, jolle voidaan antaa lisätaloudellisia toimintoja.

Moderni maalaistalo yhdistyy täydellisesti autotallin, uima-altaan ja saunan kanssa samanaikaisesti.

Arkkitehtonista konseptia toteutettaessa ei ole toivottavaa korostaa autotallia erityisellä värillä. Sen tulee vastata yleistä tyyliä ja olla valmistettu samoista rakennusmateriaaleista kuin päärakennus.

Erilaisia ​​materiaaleja

Rakennusmateriaalien valinta ei määrää vain hintaa, vaan myös talon ulkonäköä autotallilla sekä sen toiminnallisia ominaisuuksia.

Yksi edullisimmista vaihtoehdoista on rakentaa puutalo. profiloidusta puusta tai pyöristetyt tukit. Tällaisissa taloissa asuminen on mukavaa, ne hengittävät hyvin. Voit olla rauhallinen niissä olemisen ympäristöturvallisuuden suhteen. Myös hajoamis- ja paloturvallisuusongelmat ratkaistaan ​​onnistuneesti meidän aikanamme materiaalin erikoiskäsittelyn ansiosta.

Monet yritykset tarjoavat palveluitaan puutalojen rakentamiseen, joilla on myös oma rakennusmateriaalien ja rakenneosien tuotanto tulevaisuuden taloihin. Voit valita projektin valtavasta määrästä vakioprojekteja tai tilata erityisen.

Puun avulla voit rakentaa rakennuksia useissa kerroksissa. Ottamalla yhteyttä hyvämaineiseen yritykseen voit saada talon, joka on valmistettu asiakkaan toiveiden ja säädösasiakirjojen vaatimusten mukaisesti. Tulevan rakenteen elementit valmistetaan tehtaalla, ja kokoonpanosarjan valmistuksen aikana tehdään nauha- tai laattaperustus. Hirsitalon kokoaminen vie vain vähän aikaa.

Voit valita ja teknologiaa puurunkoinen talo, joka on ollut pitkään käytössä Skandinavian maissa ja Amerikassa. Tämä on myös suhteellisen halpa rakennusvaihtoehto. Tällaisen kevyen rakenteen perusta voi olla kevyt, eikä siksi taloudellisesti erityisen kallis.

Talon rakentamiseen voit valita myös perinteisiä tiiliä ja erilaisia ​​eri teknologioilla valmistettuja lohkoja.

Tiilitalo on perinteisesti arvostuksen ja kunnioituksen indikaattori, koska tällaisen rakenteen rakentamiseen liittyy paljon käsityötä. On olemassa monia tyypillisiä tiilimökkien projekteja. Rakennusdokumentaation tekevät arkkitehdit tulevan omistajan pyynnöstä.

Samaan aikaan yksi- ja kaksikerroksiset talot, esim. vaahtolohkoista, osoittavat parhaita ominaisuuksiaan alkaen korkeista energiatehokkuusindikaattoreista.Ei ole sattumaa, että tätä materiaalia käytetään laajalti Venäjällä, erityisesti maan pohjoisosassa. Se on kestävä ja kevyt, mikä vähentää perustuksen kuormitusta. Talon rakentamiskustannukset eivät ole kohtuuttomia.

Myös asuinrakennuksia rakennetaan SIP-paneeleista... SIP on rakenteellinen eristyspaneeli, jota käytetään runkorakenteiden luomiseen. Sisällä on eristys, ja ulkopuolella on suunnattu lastulevy (OSB) tai vaneri.

Tällaisesta materiaalista valmistetut talot erottuvat seismisesti kestävyydestä, niillä on hyvät indikaattorit energiansäästöön ja melun eristämiseen. Koska materiaali on runsaasti kyllästetty palonestoaineella, se luokitellaan palonkestäväksi. Tällaiset talot erottuvat kestävyydestään, ne pystytetään helposti ja nopeasti.

Vaikka on myönnettävä, että kaikki SIP-paneelien valmistajat eivät toimita markkinoille todella korkealaatuista materiaalia, joten sinun on oltava varovainen tässä asiassa.

Kauniita esimerkkejä inspiraatiosta

Löytääksesi juuri oman versionsi ihanteellisesta kodista autotalliineen, voit ensin saada inspiraatiota suunnittelijoiden tarjoamista ideoista.

 • Kun saavutat tasapainon talon asuinosan ja autotallin välillä, saat erinomaisen arkkitehtonisen ja suunnitteluratkaisun. Talo ei katoa autotallin taustaa vasten, ja sisäänkäynti tekniseen huoneeseen on suuri, mikä on tärkeää kotitalouksien kannalta.
 • Talo, joka on yhdistetty autotalliin gallerialla, antaa sinun käyttää kohtuullisesti tontin käytettävissä olevaa pinta-alaa ja varustaa sen täydellisesti.
 • Jos talo on tilava, autotalli ei hallitse taustaansa eikä tule arkielämän esteeksi. Välihuoneen laite asuinosan ja autotallin välillä ratkaisee epämiellyttävien hajujen ja konemelun tunkeutumisongelman huoneisiin, ja itse eteiseen voit järjestää kätevän varastotilan.
 • Halutessasi voit rakentaa tontille talon, johon on kiinnitetty autotallit molemmille puolille. Yksi - kahdelle autolle, toinen - yhdelle. Koko rakenne on P-kirjaimen muotoinen.
 • Yhdistämällä talon ja autotallin U-muotoon saadaan melko kompakti rakenne, josta pääsee suoraan pihan taakse. Samalla talon eteen ilmestyy kodikas luonnonnurkkaus ja kätevä suora sisäänkäynti autotalliin.
 • Kohteen talo voidaan tehdä melko ytimekkäästi. Penaalin muotoon rakennettu asuinrakennus, jossa on autotalli, ei häiritse huomion alueen luonnonmaisemasta.
 • Autotallin oven alkuperäinen muotoilu ja koriste-elementit koko rakennuksessa helpottavat sitä visuaalisesti teknisen huoneen puolelta. Tämän ansiosta rakennus kokonaisuutena pääsee eroon tarpeettomasta visuaalisesta karheudesta, jota usein esiintyy, kun asuin- ja talousosa yhdistetään saman katon alle.

Lisäksi videokatsaus talon projektista, jossa on autotalli.

ei kommentteja

Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

Keittiö

Makuuhuone

Huonekalut