Kesäkeittiön suunnittelun piirteet maassa

Sisältö
 1. Erikoisuudet
 2. Projektit
 3. Materiaalit (muokkaa)
 4. Sisustus
 5. Kauniita esimerkkejä

Kesäkeittiötä pidetään oikeutetusti suosikkipaikkana maassa, jonne kaikki perheenjäsenet kokoontuvat. Kuumina päivinä voit mukavasti kokata täällä ja illalla rentoutua raikkaassa ilmassa kupillisen aromaattista teetä. Talvella tämä huone sopii ihanteellisesti aterioiden grillaukseen.

Kun tiedät kesäkeittiön suunnitteluominaisuudet, voit luoda luotettavan huoneen, jossa on miellyttävä olla milloin tahansa vuoden aikana.

Erikoisuudet

Kesäkeittiö on maan toimivin rakennus. Sen välitön tarkoitus on toimia ruoanvalmistuspaikkana. Mutta useimmat kesäasukkaat käyttävät sitä paitsi lämpimänä vuodenaikana. Syksyllä täällä on kätevää käsitellä hedelmiä, marjoja ja vihanneksia, säilöä ja valmistaa hillokkeita. Täällä voit varustaa toisen makuupaikan, järjestää pyykkiä ja tietysti kerätä vieraita suuren pöydän ääreen.

Minkä tahansa kesäkeittiön rakentaminen vaatii alustavan projektin luomisen, jossa kaikki vivahteet ja ominaisuudet lasketaan.

 • Yksi tärkeimmistä keittiön jatkotoimintaan vaikuttavista tekijöistä on sen sijainti. On tarpeen valita paikka siten, että on mahdollista suorittaa kaikki tarvittavat tekniset viestintä: kaasuputki, viemäri, vesihuolto, sähkö.
 • Tällaisia ​​rakennuksia ei pitäisi sijoittaa wc:n, kompostikuopan ja muiden epämiellyttävien paikkojen viereen. Jos mahdollista, ne tulee sijoittaa pois ajoradalta, muuten autopöly laskeutuu kaikille avoimille pinnoille. Sinun tulee myös välttää syttyvien esineiden läsnäoloa lähellä - etäisyyden niihin tulee olla vähintään 10 metriä.
 • Mikä parasta, jos keittiön ikkunat ovat koilliseen, tämä pitää sinut viileänä kesäpäivinä. Usein on tapauksia, joissa kellari on järjestetty kesäkeittiöiden osa-alueelle - tämä käytännöllinen ratkaisu lisää välittömästi huoneen toimivuutta.
 • Erityisen huomionarvoinen on takka, joka on puu-, kaasu- tai sähkökiuas. Jos aiot asentaa grillin, on suositeltavaa päättää etukäteen paikka, jossa tuotteet leivotaan, jotta tarvittavat tekniset järjestelmät voidaan sijoittaa oikein.
 • Tärkeä näkökohta grilli- ja grillipaikan varustamisessa on paloturvallisuussääntöjen noudattaminen. Ei ole suositeltavaa laittaa ruokapöytää tai varustaa virkistysaluetta kiukaan lähellä. Yleensä ympärillä oleva tila on täynnä kaappeja, laatikoita ja pesuallas. Jotta ruoanvalmistus olisi miellyttävä prosessi, niiden järjestelyn tulee olla käytännöllinen ja helppokäyttöinen.
 • Kesäkeittiön alueella on välttämätöntä varustaa virkistysalue mukavilla huonekaluilla. Paju- tai muovipöydät ja tuolit toimivat parhaiten. Tärkeä tekijä mukavassa oleskelussa tällaisessa huoneessa on korkealaatuinen valaistus.

Valaisimia valittaessa kiinnitä huomiota taloudellisiin LED-lamppuihin, joiden käyttö vähentää energiankulutusta.

 • Viime aikoina erittäin suosittuja ovat puulämmitteiset kiukaat, joita voidaan käyttää sekä itsenäisesti että perinteisen kiukaan kanssa. Uunin toimintaan liittyvien ongelmien välttämiseksi on suositeltavaa harkita kaikkia tähän liittyviä vivahteita etukäteen.

Projektit

Melkein mikä tahansa esikaupunkialue sopii pienen tai suuren kesäkeittiön rakentamiseen.Näitä tiloja on monenlaisia, joista voit valita projektin, joka sopii kooltaan ja kokoonpanoltaan tiettyyn paikkaan.

Keittiöt jaetaan kahteen tyyppiin: avoimiin ja suljettuihin. Alkeellisin avoimen tyyppinen vaihtoehto, jota voit todella käsitellä omin käsin, on terassi.

Keittiöiden toinen versio sisältää verannat, joiden tilat ovat kokonaan tai osittain suljettuja. Puhumme näiden rakennusten suosituimmista ja yleisimmistä tyypeistä.

Avata

Tällaiset rakennukset ovat huvimaja, jossa on seinät ja katto.

Niitä pidetään perustellusti yleisimpinä, koska niillä on useita etuja:

 • jolla on rakennustaitoja, tällainen rakennus voidaan rakentaa itsenäisesti melko lyhyessä ajassa;
 • ulkona ruoanlaitto vapauttaa sinut savuista ja epämiellyttävistä hajuista, joita esiintyy aina perinteisissä suljetuissa keittiöissä;
 • tällaisessa keittiössä heillä on yleensä grilli tai grilli.

  Huolimatta tällaisten tilojen kiistattomista eduista, on kiinnitettävä huomiota useisiin haittoihin:

  • käyttöaika on rajoitettu lämpimään vuodenaikaan;
  • huone ei ole käytännössä suojattu suihkulta, vedolta ja hyönteisiltä;
  • talvikaudeksi keittiökalusteet on tuotava taloon.

  Keittiö-veranta

  Tällainen huone voidaan helposti varustaa kesämökin verannan alueelle. Projektit näyttävät erityisen kauniilta, kun koko rakennus kesäkeittiö mukaan lukien on tehty yhtenäiseen tyyliin.

  Ensin asetetaan perusta, jonka syvyyden tulee olla sama kuin päähuoneen syvyyden. Sitten seinät pystytetään, ne päällystetään ja katto rakennetaan. Keittiöt, joissa on yksi lasiseinä, näyttävät erityisen vaikuttavilta.

  Liite

  Tällainen rakenne voi olla osa rakennusta: kesäasunto tai kylpy. Käyttämällä osaa kuistista voit laajentaa huonetta ja asentaa siihen kaikki tarvittavat keittiötarvikkeet.

  Aluksi asennetaan tukiseinät, joihin katos kiinnitetään.

  Lattia on laatoitettu tai betonoitu. Verannan avoin osa voidaan suojata sateelta rullaverhoilla, suojapeitteillä tai erityisillä irrotettavilla paneeleilla. Seinille istutetut kiipeilykasvit auttavat luomaan viileyttä kuumina päivinä.

  Tämä vaihtoehto on paljon halvempi toteutuksessa kuin edellinen, mutta sen haittana on sen heikot lujuusominaisuudet - maaperä alkaa vajota, ja ajan myötä keittiö voi kallistua.

  Alkovi

  Tätä projektia voidaan kutsua toimivimmaksi ja käytännöllisimmäksi. Tällaisen keittiön alueelle asennetaan yleensä grilli, grilli tai takka. Täällä on kätevää viettää aikaa ystävien ja perheen kanssa, käsitellä korjattua satoa ja paljon muuta.

  Avokeittiö-huvimajassa on välttämätöntä asettaa perustus - portaikko tai pylväs. Katolle on parempi ottaa bitumi tai onduliini. Runkoon sopii puu, kivi tai tiili. Haluttaessa keittiön huvimajan aukot voidaan verhota kangasverhoilla tai kaihtimilla.

  Kehälle istutetut kiipeilykoristekasvit luovat varjoa keittiön sisälle. Ja luovat hyllyt ja väliseinät, jotka sijaitsevat seinää pitkin tai aukoissa, luovat tarvittavan esikaupunkiympäristön.

  Suljettu

  Tämäntyyppinen kesäkeittiö on erillinen rakennus tai laajennus päärakennukseen, kylpylään tai apuvälineisiin. Tämä vaihtoehto on välttämätön vaikeissa ilmasto-olosuhteissa, joissa on usein tuulia, sateita ja varhaisia ​​pakkasia. Tällainen keittiö on paras ratkaisu niille, jotka haluavat rentoutua maassa ympäri vuoden.

  Tällaisen keittiötalon rakentaminen on tietysti monimutkainen ja kallis prosessi. Varsinkin kun on kyse mukavien olosuhteiden luomisesta kaikilla tarvittavilla viestinnöillä. Usein tällaiset rakennukset täydennetään takalla, kodinhoitohuoneella, kellarilla. Siksi suljetun kesäkeittiön rakentamista aloitettaessa kaikki tulee laskea ja suunnitella etukäteen, muuten rakennusprosessi voi viivästyä.

  Talo terassilla

  Tämä kesäkeittiön versio, kuten edellinen, tarkoittaa suljettua huonetta, jossa on terassi. Koska ruoka valmistetaan keittiössä, se on varustettava asianmukaisesti. Mutta terassilla voit tehdä oleskelualueen - laita pöytä tuoleineen, kevyet nojatuolit, grilli tai grilli.

  Tämä projekti vaatii paljon investointeja: perustuksen laskeminen, seinien pystyttäminen, ikkunoiden ja ovien asentaminen.

  Valmis rakennus on kuitenkin vankka ja luotettava, täällä on mukava viettää aikaa sekä kesällä että talvella.

  Kun aloitat rakennuksen rakentamisen, sinun tulee ottaa huomioon joitain kullekin alueelle ominaisia ​​vivahteita. Esimerkiksi yksi tärkeimmistä tekijöistä on tuulen voimakkuus, jonka perusteella seinien ja kattojen materiaalit lasketaan. Myös ilmastolliset ominaisuudet otetaan huomioon: sateiden tiheys ja lämpötilajärjestelmä.

  Materiaalit (muokkaa)

  Rakennusmateriaalien valinta riippuu suoraan rakennustyypistä, käyttöiästä, omistajien mieltymyksistä ja heidän taloudellisista mahdollisuuksistaan. Nykytekniikan avulla voimme rakentaa käytännöllisiä ja luotettavia rakennuksia minimaalisilla investoinneilla.

  Seuraavat materiaalit ovat suosittuja kesäkeittiön rakentamisessa:

  • tiili;
  • polykarbonaatti;
  • betoni;
  • Aaltopahvi;
  • luonnonkivi;
  • puu;
  • vuori;
  • alumiini.

  Kesämökki vaatii paitsi käytännöllisten, myös koristemateriaalien käyttöä. Usein kesämökin alueelle asetetaan puutarhapolut, jotka yhdistävät kaikki rakennukset toisiinsa. Polut voivat olla kiveä tai soraa, koristeltu molemmilta puolilta kukkapenkeillä ja pensailla. Kokeneet puutarhurit luovat improvisoiduista välineistä maiseman koriste-elementtejä, jotka näyttävät harmonisesti heidän kesämökissään. Keinotekoinen lampi, joka on täynnä eläviä kaloja ja vesikasveja, täydentää ulkoa.

  Keittiöön ja sisustukseen päin asiantuntijat suosittelevat yhden tyylin noudattamista. Esimerkiksi, jos sivusto on jo aidattu tiili-aidalla, on parempi käyttää sitä keittiön rakentamiseen. Kivestä ja tiilestä valmistettuja taloja pidetään kestävimpinä ja luotettavimpina, joten tällainen rakennus palvelee vuosikymmeniä.

  Toinen suosittu materiaali kesämökkien ja kesäkeittiöiden rakentamiseen on puu. Tällainen hanke on budjetoidumpi, mutta vaatii enemmän huomiota. Tilojen pystyttämistä baarista ei voida kutsua yksinkertaiseksi: tarvitaan erikoislaitteita. Lisäksi tällaiset rakennukset vaativat säännöllistä käsittelyä sienilääkkeillä ja erityistä huolellisuutta jopa rakentamisen valmistumisen jälkeen. Puu on nopeasti kuluva materiaali, joten ilman sille suotuisia olosuhteita rakennus alkaa romahtaa.

   Lattia on tehty laminaatilla, parketilla, laatoilla tai linoleumilla. Katossa käytetään aaltopahvia, pehmeää kattoa, metallilaattoja. Kaikki nämä materiaalit ovat aika-testattuja ja niitä käytetään perinteisesti esikaupunkirakentamisessa.

   Seinäverhous sivuraidella antaa kesäkeittiölle modernin, hyvin hoidetun ilmeen.

   Sisustus

   Kesäkeittiön ulkopinnan tulee olla kodikas ja mukava, ja sen suunnittelun tulee miellyttää sinua ja perhettäsi. Kun valitset huonekaluja keittiön sisustamiseen, keskity makumieltymyksiisi ja taloudellisiin mahdollisuuksiin.

   • Keittiö koristeltu hi-tech, sopii aktiivisille nykyajan ihmisille, jotka haluavat pysyä ajan tasalla myös kaupungin ulkopuolella. Tällaiselle keittiölle on ominaista hillityt värit, tiukat muodot ja selkeät linjat. Metalliset keittiökalusteet ovat käytännöllisiä ja toimivia käyttää. Nykyaikaisten mallien, kodinkoneiden ja muodikkaiden viimeistelymateriaalien käyttö on tarkoituksenmukaista.
   • Provence tyyliin - sopivin kesäkeittiön kodin sisustuksen luomiseen. Puisten huonekalujen, keramiikkaa, antiikkipöytäliinoja, verhoiltuja peitteitä ja koristeellisia ruukkukukkia yhdistävä yhdistelmä luo maagisen maalaistalon tunnelman.Pöydät, tuolit ja kaapit on parasta valita kestävästä puusta. Pajuhuonekalut voivat olla loistava vaihtoehto.
   • Keittiö afrikkalaiseen tyyliin näyttää ainutlaatuiselta ja alkuperäiseltä. Etniset printit, shamanistiset amuletit, moniväriset helmikoristeet, eläinten nahat seinillä keittiön sisustuksessa näyttävät hämmästyttäviltä. Kalusteet tulee valita sopivaksi: matalat pukkisängyt, nojatuolit tai sohvat.
   • Etninen tyyli täydellinen matkustajille, jotka rakastavat matkustamista. Tällainen rakennus erottuu suotuisasti viereisten kesämökkien taustalla ja korostaa omistajiensa yksilöllisyyttä.
   • Keittiön sisustus itämaiseen tyyliin - tämä on ylellisten astioiden, värikkäiden mosaiikien, kivielementtien ja kultamaalauksen läsnäolo. Myös itämainen sisustus merkitsee suurten kasvien, vesipiippujen, suurien maalauksilla varustettujen maljakoiden läsnäoloa. Terassin kehän ympärille voidaan istuttaa kiipeilykasveja. Kirkkailla väreillä maalatut keittiön seinät luovat kauniin kontrastin ympärillä oleviin kasveihin. Lisäksi tällainen suojaus piilottaa terassin luotettavasti uteliailta katseilta.

   Avokeittiö, jossa on katos, pidetään yhtenä monipuolisista vaihtoehdoista. Se ei voi olla vain varustettu ruoanlaittoon, vaan myös koristella erilaisilla koriste-elementeillä. Kukat voidaan sijoittaa suuriin lattiaruukkuihin kehän ympärille, kiharakukkia sisältävät ruukut ripustetaan perinteisesti kuistille.

   Keittiön viereen voit rakentaa pienen lammen tai laittaa suihkulähteen.

   Kauniita esimerkkejä

   Puun, kiven ja metallin yhdistelmä on voittoisa ratkaisu kaikenkokoisiin kesäkeittiöihin. Moderni muotoilu, mukava huonekalujärjestely ja puuhella tekevät vierailustasi unohtumattoman.

   Kesäkeittiö maalaistalon jatkeena on erityisen kätevä, jos maalle kokoontuu suuri määrä ihmisiä. Jos aiot tehdä siitä pääkeittiön, liesi ja keittiölaitteiden asennus on yksinkertaisesti välttämätöntä.

     Suljetut keittiöt näyttävät pieniltä taloilta. Tämän ansiosta sitä on mahdollista käyttää sääolosuhteista riippumatta. Täällä voit paitsi valmistaa ruokaa, myös rakentaa ruokakomero, tehdä siitä metsästysmajan tai laittaa vieraille toisen yöpymispaikan.

     Katso seuraavasta videosta lisää tästä.

     ei kommentteja

     Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

     Keittiö

     Makuuhuone

     Huonekalut