Minimalistisia taloja

Minimalistisia taloja
 1. Erottuvia piirteitä
 2. Sisustusmateriaalit
 3. Ulkoiset projektit
 4. Sisustusvaihtoehdot
 5. Kauniita esimerkkejä

Oma koti on monen unelma. Mikään ei ole kauniimpaa kuin illalla työpäivän jälkeen rentoutua omalla terassilla teekuppien ääressä ja ihailla näkymää kaupunkiin tai luontoon. Jos suunnittelet vain talosi rakentamista ja tyylin valitsemista, tämä materiaali on sinua varten.

Erottuvia piirteitä

Nykyään suosituin tyyli sekä rakentamisessa että sisustuksessa on minimalismi. Tämä on moderni trendi, jolla on useita silmiinpistäviä eroja:

 • alkuperäinen, mutta ei vaativa asettelu;
 • lakoninen muotoilu;
 • pääsääntöisesti talossa on enintään 2 kerrosta;
 • tarpeettomien osioiden puute;
 • hyvä valaistus ja monet suuret ikkunat;
 • enintään 2-3 sävyn yhdistelmä sisätiloissa;
 • tilavat huoneet (voivat olla erilaisia, eivät välttämättä suuria).

Minimalistisessa maalaistalossa ei pitäisi olla tarpeettomia esineitä - silmän tulisi "levätä" ja pää "hengittää". Sellaisessa sisustuksessa on todella helppoa ja miellyttävää olla, ei ole erilaisia ​​tekstuureja, sävyjä ja huonekaluja, jotka painavat joka puolelta.

Minimalismi on ensisijaisesti toiminnallisuutta ja organisaatiota. Jokainen asia on paikallaan, ja kaikki henkilökohtainen on piilossa uteliailta katseilta.

Siksi tämä tyyli ei sovi niille, jotka ovat tottuneet näkemään erilaisia ​​söpöjä pieniä asioita sisätiloissa, jotka eivät kiinnitä huomiota sotkuihin eivätkä välitä siitä.

Sisustusmateriaalit

Rakennattaessa taloa minimalistiseen tyyliin käytetään erilaisia ​​​​materiaaleja: tiiliä, joka sitten rapataan, koristekivi ulkokoristeluun, puuosat, paljon betonia, lasia, metallia.

Arkkitehtuuri tähän suuntaan on havaittavissa ja näyttää epätavalliselta. Yleensä nämä ovat matalia rakennuksia, joissa on tasainen tai hieman kalteva katto. Talon ulkomuoto saattaa muistuttaa rakennuspalikoita, joissa on suuret ikkunat.

Tällaisen talon sisällä sisustus on myös yleensä toteutettu minimalistisella tyylillä. Huoneiden sisustamiseen käytetään seuraavia materiaaleja:

 • sileä kipsi ja mattamaalit;
 • laminaatti luonnonpuulle;
 • tapetti ilman intensiivistä kuviota, ei kiiltäviä, pastellivärejä;
 • betoni seinä- tai kattokoristeeksi;
 • tyylikkäät keraamiset laatat;
 • luonnonpuuta (esimerkiksi portaat, lattiat, huonekalut jne.).

Tällaisen ankaran ja askeettisen sisustuksen pehmeyden ja mukavuuden saamiseksi käytetään luonnollisia kankaita: ikkunatekstiilejä, peittoja, mattoja.

Ulkoiset projektit

Lakonisen tyylin kodit voivat olla suuria tai pieniä. Minimalistisen tyylin kannalta neliömetrien määrällä ei ole väliä - sitä voidaan soveltaa mihin tahansa alueeseen. Perinteisesti modernit talot rakennetaan 1-2 kerrokseen, koska tällä tavalla voit säästää merkittävästi materiaaleja ja rakentamista menettämättä kvadratuuria. Yksikerroksinen talo voi olla pinta-alaltaan sama kuin kaksikerroksinen, mutta samalla käyttökelpoista tilaa tulee enemmän ja materiaaleja kuluu vähemmän.

Siksi tämäntyyppinen talo on täydellinen kesämökille.

Jos sinun on rakennettava kesämökki, on parempi valita runkotalo. Tämä on budjetti ja nopea vaihtoehto, kun taas rakennustyyli voi olla mikä tahansa. Minimalistille pysty- ja vaakasuuntaisten viivojen yhdistelmä on tärkeä, klassinen katto on tasainen, mahdollisuus rakentaa näköalatasanne tai avoin terassi. Mutta kukaan ei kiellä sinua tekemästä tavallista harjakattoa, valitse vain minimalismiin sopivat materiaalit - ei sivuraide, vaan nykyaikaisemmat pinnoitteet, esimerkiksi joustavat vyöruusu.

Ympärivuotiseen asumiseen sopivan maalaistalon tulee olla tukevampi. Se voidaan rakentaa tiilestä, monoblockista, puusta. Tiili ja monoblokki on eristetty, rapattu useissa kerroksissa. Näin saadaan klassinen minimalistinen julkisivu. Kipsiin on lisätty puupaneelien sisustus - tämä on muodikas aksentti, joka lisää lämpöä ja mukavuutta taloon.

Toinen minimalististen talojen plus on suuri määrä ikkunoita, jotta talon sisäpuoli on valoisa. Panoraamalasitus antaa myös suuremman tilan vaikutelman. Jopa pieni talo, jossa on lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat, näyttää sisältä tilavammalta. Yleensä tällaiset ikkunat tehdään terassille astuttaessa, talon puolelle, joka on suljettu uteliailta silmiltä.

Ja tämä on loistava ratkaisu niille, jotka haluavat paljon valoa ja ilmaa kotiinsa.

Puutalot tai baaritalot eivät täysin sovi minimalismin kuvaukseen., puu löytyy täältä vain koristeena ulkoa ja sisätiloissa. Mutta kukaan ei kiellä sinua rakentamasta puutaloa, jolla on tämän tyylin piirteitä: sen tulee olla lakoninen, oikean geometrisen muodon, hieman kalteva katto (etu voi tehdä taloille litteää kattoa baarista).

Toinen minimalismilaji on skandinaavinen rakennustyyli. Tällaiset talot rakennetaan luonnonmateriaaleista: puusta, kivestä, lasista jne. Kerroksia voi olla vaikka kuinka monta, mutta useimmiten nämä ovat pieniä 1-2-kerroksisia mänty-, pyökki- tai koivutaloja. Perustus on luonnonkiveä ja on melko korkea. Ikkunat - puu- ja kaksinkertaiset ikkunat, säästävät lämpöä ja energiaa.

Skandinaavinen rakennustyyli ei ole vain näyttävä ulkonäkö, vaan myös toimivuus, resursseja säästävä ja ympäristöystävällisyys.

Rakentamiseen käytetään pääsääntöisesti puu- tai runkotekniikkaa, verhoillaan kapeista vaaka- tai pystylevyistä. Tällaisissa taloissa katto ei ole useimmiten tasainen, vaan perinteinen skandinaavinen - jyrkkä pääty. Ullakko on yleensä asuintila, ja katon muoto sallii, että sade ei jää siihen, joten sitä ei tarvitse siivota itse.

Ehkä tämä minimalismin vaihtoehto sopii sinulle.

Sisustusvaihtoehdot

Sisällä oleva minimalistinen talo on yleensä myös sisustettu samalla tyylillä. Sisusta on tunnusomaista seuraavat ominaisuudet:

 • tilaa;
 • yksiväriset sävyt seinien ja kattojen koristeluun;
 • stukkomuovauksen puute, tarpeeton sisustus, värikkäät kuviot;
 • paljon valoa, mukaan lukien luonnollinen;
 • toimivat huonekalut;
 • erilaisten pienten esineiden ja sisustuksen puute (hahmot, magneetit jne.);
 • sotkun puute.

Mitä tulee tällaisen talon ulkoasuun, se voi olla mikä tahansa, tärkeintä ei ole "matala" huoneiden kanssa. Parempi on 2 täysimittaista suurta makuuhuonetta kuin 3 pientä, joissa ei ole minnekään kääntyä ja joissa on vähän valoa ja ilmaa. Kunnostustyöt on parasta tehdä samalla tyylillä kaikissa huoneissa, myös kylpyhuoneissa ja wc:issä.

Näin voit saavuttaa yhden tilan, jossa ei ole vain miellyttävää olla, vaan myös helpompi hengittää.

Erilaisia ​​tapetteja ei tarvitse liimata eri huoneissa, etenkään kirkkaissa väreissä ja mielikuvituksellisilla kohokuvioilla. Paras vaihtoehto on valkoinen sileä maalattava tapetti, joka voidaan päällystää millä tahansa turvallisen maalin sävyllä. Tietenkin, jos et halua maalata seiniä, voit valita klassisen tapetin, joka voidaan liimata uudelleen kerran 5-7 vuodessa. Mutta niiden on täytettävä tietyt vaatimukset.

 • Telan leveys on vähintään 1 m, joten saavutat täydellisen tasaisen seinän ilman saumoja.
 • Rakenne: sileä tai hieman kuvioitu koko rullan pinnalla.
 • Valitse tyylikkäitä, lakonisia isokokoisia printtejä, se voi olla esimerkiksi betonia tai puuta jäljittelevää tapettia ja mikä parasta, ihan tavallisia. Ei kukkia, kasveja, monogrammeja ja vastaavia.

On parempi valita mattakatto ilman kohdevalaisimia ja pseudokiteitä. Valaistusjärjestelmän on vastattava tyyliä: lakoniset kattokruunut, pienet lamput kiskoilla. Lattiavalaisimet, valaisimet ja valaisimet valitaan parhaiten samasta mallistosta.

Ensi silmäyksellä minimalistinen sisustus voi tuntua kylmältä ja persoonattomalta. Matot, hyvät tekstiilit (ikkunoiden verhot, peitot, tyynyt) auttavat pehmentämään sitä ja tuomaan mukavuutta.

Huonekalut voidaan valmistaa puusta lämpimin sävyin, mutta ei wenge- tai punasävyisinä.

Kauniita esimerkkejä

Minimalistisia talomalleja on valtava määrä. Näytämme sinulle joitain parhaista täällä.

 • Muunnos yksikerroksisesta pienestä talosta, jonka pinta-ala on noin 100-150 neliömetriä. Oikea selkeä muoto, yksi kerros ja monet suuret ikkunat. Tällainen talo voi olla erinomainen kesämökkiratkaisu tai koti pysyväksi asuinpaikaksi pienelle perheelle. Julkisivu näyttää lakoniselta ja mielenkiintoiselta: vaalea sileä rappaus, puupaneeleista tehdyt lisäosat, hyvät laatat ja puuikkunat kaksinkertaisilla ikkunoilla.
 • Seuraava vaihtoehto on uskomattoman kaunis. Täällä talon pinta-ala on jo paljon suurempi - noin 200 neliötä. Talon tyyliä voidaan kuvata sekoituksena minimalismia ja skandinaavia. Talossa on kaksi kerrosta - toinen kerros on ullakko. Kiinnitä huomiota panoraamaikkunoihin ja siihen, kuinka talo on jaettu värin ja tekstuurin mukaan. Tässä sileä valkoinen kipsi yhdistetään tummiin, lähes mustiin puisiin kapeisiin paneeleihin. Katto on korkea mielenkiintoisilla kontrastitiileillä.
 • Jos tarvitset paljon suuremman talon, suosittelemme kiinnittämään huomiota tällaiseen projektiin: iso kaksikerroksinen talo, jossa sivurakennus katetun tilan ja kattoterassin muodossa. Tämä laajennus on kytketty taloon, suunnitelmassa projekti näyttää kirjaimelta "G". Tämä on loistava ratkaisu suurelle perheelle ja vakituiseen asumiseen. Itse talo ja laajennus on tehty samalla tyylillä - minimalismi ja skandi yhdistetään täällä. Ulkopuoli on valmistettu puusta: puiset vaakapaneelit ja palkit. Aidat talon lähellä ja terassilla näyttävät mielenkiintoisilta. Myös talon värimaailma herättää huomiota, beigen ja harmaan yhdistelmä näyttää raikkaalta.
 • Seuraava vaihtoehto on tyypillinen skandinaavisen tyylin edustaja. Puutalo korkealla kiviperustuksella, jossa korkea jyrkkä katto. Talo on pieni, mutta siinä on kaksi kerrosta - toinen on ullakolla. Myös värimaailma on klassinen tälle tyylille: kontrastivärinen yhdistelmä mustaa ja vaaleaa puuta. Täällä on myös suuret lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat, mikä antaa paljon tilaa ja paljon valoa sisälle.

Mitä tulee minimalismin tyyliin sisätiloihin, olemme valinneet useita perustyyppejä, jotka osoittavat tämän suunnan klassiset periaatteet.

 • Ensimmäisessä versiossa olohuone ja keittiö on yhdistetty yhdeksi suureksi huoneeksi, suuret panoraamaikkunat antavat vielä enemmän tilaa, kapea huone tulee visuaalisesti leveämmäksi. Seinät ovat valkoiset, lattia kontrastin tumma, kuten puuhuonekalut. Tekstiilit, pehmustetut huonekalut, valaistus lisäävät sisustukseen viihtyisyyttä.
 • Toinen vaihtoehto tilavaan, lakoniseen olohuoneeseen: korkeat katot, valkoiset ja harmaat seinät, vaalea lattia ja samat huonekalut. Valopilkku tässä on keltaiset tyynyt harmaalla sohvalla. Tummista verhoista huolimatta huone on valoisa suurten ikkunoiden ansiosta.
 • Monet ihmiset ihmettelevät, onko mahdollista tehdä minimalistinen lastenhuone. Kyllä, jos et hurahdu tarpeettomiin huonekaluihin ja sisustukseen. Esimerkiksi asunnon sisustus lakoniseen tyyliin. Täällä oleva lastenhuone on valmistettu vaaleista väreistä, lattian mittaiset ikkunat on verhottu pitkillä, kirkkaansinisillä verhoilla. Yksi seinä on kontrastinen, verhojen värisenä, ja siinä on mielenkiintoinen sisustus valkoisten pilvien muodossa. Vaihdettavat huonekalut ja piilotetut laatikot säästävät tilaa.

Yleiskatsaus talosta minimalistiseen tyyliin, jonka pinta-ala on 410 neliömetriä. alla olevassa videossa.

ei kommentteja

Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

Keittiö

Makuuhuone

Huonekalut