Välimerellinen tyyli talon sisällä ja ulkoa

Sisältö
 1. Erikoisuudet
 2. Materiaalit ja värit
 3. Kuinka koristella julkisivu?
 4. Sisustusideoita eri huoneisiin
 5. Kauniita esimerkkejä

Jos haluat pidentää kesää kokonaiseksi vuodeksi, sinun tulee valita sisustussuunnitteluun tyyli, jolla on romanttinen nimi - Välimeren... Se muistuttaa rentoutumisen tyyneyttä, merta ja lämpöä, aurinkoisia päiviä. Tämä tyyli liittyy iloisuuteen ja olemisen keveyteen, monelle se on paras rokote masennusta vastaan. Katsotaanpa tarkemmin Välimeren tyylin piirteitä talon sisällä ja ulkona.

Erikoisuudet

Välimeren tyyli ilmestyi kauan sitten. Sen juuret juontavat antiikin aikaan, ja aidot tyyliesimerkit löytyvät Italiasta ja Kreikasta. Tyyli levisi koko Euroopan etelärannikolle, juurtui, laimennettiin "vangittujen" maiden paikallisella maulla. Ja jopa Pohjois-Afrikassa voit löytää sen kaikuja, joissa Välimeren tyyliin perustuen ilmestyi kirkas marokkolainen muotoilu.

Maalaistalo tai välimerellinen huvila on todellista luksusta, kaunis ja korkeatasoinen rakennelma, jota ei voi tilata millään tavalla. Pohjoisilla alueilla tällaiset rakenteet eivät ole niin vakuuttavia, vaikka kompromisseja löytyy aina. Välimeren tyylisten talojen arkkitehtonisissa projekteissa on yleinen ratkaisu, jonka ansiosta talo on viileä ja mukava myös äärimmäisessä kuumuudessa.

Tämän tyylin talolle ovat ominaisia ​​seuraavat ominaisuudet:

 • punaiset, oranssit tai ruskeat tiilikatot;
 • avoin suunnitelma;
 • suuret ikkunat (ja jopa kylpyhuoneessa);
 • patio - toisin sanoen patio, jossa on istuinalue, joka on yleensä kalustettu kasveilla;
 • nichet, parvekkeet, kaarevat aukot, galleriat, aidat, avoimet terassit.

Välimerellinen huoneisto ei tarvitse olla valtava. Pieni asunto on mahdollista varustaa niin, että se on tyyliin orgaaninen. Vaikka pääosin välimerellinen sisustus on järjestetty tilavaan asuntoon, jonka ikkunat ovat aurinkoiselle puolelle.

Mitä vähemmän väliseiniä asunnossa, sitä parempi.

Vastaa viihtyisästä sisustuksesta puiset huonekalut tarkoituksella karkea ilme, luonnonvaaleat tekstiilit, useimmiten sinivalkoinen kuviointi. Sisätilojen tulee olla täynnä auringonvaloa ja vihreän lehtien miellyttävää raikkautta. Merellinen motiivi tulee siinä arvata, sen pitäisi olla suotuisa rentoutumiselle - olipa kyseessä sitten perheillat välimerellisen keittiön lahjojen kera pöydässä tai itse piirtäminen lauantai-iltana.

Tyyli jaetaan usein italialaiseen ja kreikkalaiseen. Kreikan suunnassa väripalettia edustavat valkoinen, sininen, smaragdi ja sitruunankeltainen. Vaaleanpunaista ja punaista käytetään korostuksina hyvin mitatulla tavalla. Italialaista trendiä pidetään kirkkaampana: aktiivinen keltainen, vihreä, kultainen, ruskea ja oliivi ovat yleisimpiä. Ja italialaista Välimerta pidetään myös vintageisimpana, joten sisätilojen pintojen karheus ja karheus ovat tervetulleita.

Materiaalit ja värit

Olipa kyseessä pieni asunto tai moderni iso mökki, sinun on joka tapauksessa laadittava projekti tulevaa muutosta varten. On syytä määrittää, millainen viimeistely on, mitä materiaaleja käytetään. Katsotaanpa tarkemmin, kuinka talo järjestetään oikein.

 • Katto... Yleensä se maalataan rauhallisissa sävyissä, ja valkoinen on tietysti johtava väri. Puiset palkit voidaan sijoittaa katon kehää pitkin (ja useammin niiden jäljitelmä).Stretch-katto löytyy, vaikka nykyään yhä enemmän painottuu ekomateriaaleihin sisustuksessa.
 • Seinät... Ja ne voidaan koristella mosaiikeilla, maalata, koristella koristeellisella kipsillä, jäljitellä tiiliä. Seinien pinta on yleensä matta tai karkea. Jopa erityisten epäsäännöllisyyksien luominen on yleinen suunnittelutemppu.
 • Lattia... Mikään ei ole suositumpaa kuin luonnonpuu, mutta laatat ja laminaatti ovat jo pitkään asettuneet Välimeren sisätiloihin, joten niitä voidaan käyttää. Yleensä lattia on tummempi kuin katto ja seinät. Värimaailma on terrakottasävyjä.
 • Huonekalut... Massiivinen ja mukava, jos tietysti huoneen pinta-ala sen sallii. Suuria ja käytännöllisiä kuulokkeita täydentävät lisäykset taotuilla elementeillä. Välimeren sisustuksen kohokohta voivat olla huonekalut, jotka ovat suunnittelultaan samanlaisia, mutta maalattu eri väreillä. Siitä tulee valoisa, kodikas ja kesäinen iloinen. Puusävyt ovat suositeltavia, tavalliset vaatekaapit ja lipastot täydentävät puisia arkkuja.

Käsintehdyt korituolit ja nojatuolit, pienet pajukaapit ovat yleisiä Välimeren tyylin ominaisuuksia.

 • Valaistus... Huoneessa tulee olla paljon valoa. Yleensä he eivät säästä kattokruunuissa, lampuissa ja lamppuissa, koska hämärä valo ja hämärä hallitsevat harvoin sellaisessa tilassa.

Tietenkin on mahdotonta kuvitella suunnittelua ilman sisustusta, pieniä aksentteja, jotka lisäävät sisustukseen yksilöllisyyttä. Erilaiset käsityöt ja paneelit merikivistä ja simpukoista ovat sopivia. Kirkkaat ruukut vihreillä kasveilla täydentävät parhaiten suunnittelun rauhallisia perusvärejä. Merimaisema-aiheiset keraamiset astiat täydentävät kesäisen merenrantaloman tunnelmaa. Värikkäät valokuvakehykset, erimuotoiset lasimaljakot, kaihtimet ja kevyimmät ilmaverhot, lämpimät tekstiilit näyttävät hyvältä täällä.

Kuinka koristella julkisivu?

Tällaisen rakennuksen arkkitehtoninen kuva on kollektiivinen... Siinä yhdistyvät sekä perinteiset ratkaisut että tunnistettavat ominaisuudet sekä se, mikä on muotia ja muotoilua tänä päivänä. Tämä koskee myös pieniä yksikerroksisia taloja, mökkejä ja kesämökkejä sekä kaikkia nykyaikaisten maalaistalojen hankkeita.

Julkisivua sisustettaessa kannattaa käyttää seuraavia tyylin pääpiirteitä:

 • yksinkertaiset tilansuunnitteluratkaisut;
 • seinät on maalattu vaaleilla tai pastelliväreillä;
 • talojen katot ovat tasaiset;
 • pitkät terassit, tilavat parvekkeet;
 • korkeat aidat;
 • talo yhdistyy orgaanisesti maastoon, luontoon, vehreyden ja puiden ympäröimänä.

Ja sitten sinun on päätettävä, mihin suuntaan viitataan Taloprojekti. Kreikka ja italia eivät ole ainoita vaihtoehtoja, talosta on mahdollista tehdä kirkkaampi ja erittäin etnisesti ilmeikäs marokkolaistyyli. Mutta Provence - Etelä-Ranskan tyyli, sekä espanjalainen että turkkilainen - voidaan katsoa Välimeren tyyliin.

 • Kreikkalaiselle tyylille on ominaista pylväät, kapiteelit, kaaret, päädyt, joissa on ulkonevat... Ja ne eivät ole vain koristeellisia: nämä elementit auttavat luomaan varjoja ja edistävät vapaata ilmankiertoa.

Tällaisen talon seinät ovat valkoisia tai sinisiä (tässä kannattaa muistaa kykladilainen tyyli, joka ei salli muuta kuin valkoista kipsiä julkisivuissa).

   • Talo italialaiseen tyyliin - nämä ovat valkoiseksi laimennettuja ruskean sävyjä, nämä ovat ikkunoiden säleiköt, pergolat ja tilavat terassit-galleriat, jotka ovat joko päärakennuksen vieressä tai sijaitsevat saman katon alla.
   • Sekä Espanjan että Etelä-Ranskan kohteet Välimerellinen tyyli viittaa ominaisuuksien yhteisyyteen: ikkunat ovat korkeammat, mutta myös kapeammat, monet parvekkeet kukkapenkeillä. Rakennukset ovat yleensä kaksikerroksisia, tasakattoisia ja punaisia ​​tai ruskeita tiilejä.
   • Turkin ja Marokon kohteet - nämä ovat harjakattoja, puolipyöreitä torneja kaarevilla ikkunoilla, kaiteet ja pelihallit. Ja tietysti nämä ovat välttämättä pyöristettyjä seiniä, jotka näyttävät massiivilta.Leveät ikkunat, terassit ja epäsymmetrinen sisustus tekevät tällaisesta talosta tyylikkään, täynnä ilmaa ja miellyttävää lämpöä.

   Sisustusideoita eri huoneisiin

   On mielenkiintoista kerätä sisustusta pala kerrallaan ja löytää jokaiseen huoneeseen omaperäisiä, mutta tyyliltään pohjimmiltaan oikeita ratkaisuja. Ja tällainen korjaus on todella paljon työtä.

   Kylpyhuone

   Kreikkalaisen muotoilun perinne kerjää täällä itseään vertaansa vailla. Mikä voisi olla parempaa kylpyhuoneessa kuin sininen ja valkoinen värit, jotka ovat täynnä raikkautta ja ilmaa? Ja nämä värit liittyvät meri-ilmaan. Ja jotta kylpyhuoneen sisustus olisi kauttaaltaan välimerellinen, ei tarvitse pelätä kasvien sijoittamista tähän tilaan. Yrttikylpyammeet ovat erittäin virkistäviä ja elävöittävät kylpyhuonetta. Sisustuksena on vaikea olla ottamatta perustaksi mosaiikkia, joka koristaa reunaa tai jopa luo paneelin johonkin seinään.

   Ja täällä jos valitset italialaisen suunnan, seinien värit ovat melko terrakotta, beige, ruskea. Valkoinen kivi näyttää hyvältä yhdessä puun kanssa. Ja edelleen hyvin usein tällaisessa kylpyhuoneessa "kivi" seinät alaosassa on viimeistelty "paju" tapetilla.

   Keittiöt

   Välimerellisissa taloissa ruokaa tehdään herkullisesti ja paljon, joten suhtautuminen keittiön suunnitteluun on kunnioittava. Suunnittelu vaatii suurelta osin tilaa... Mutta ryhtymällä töihin perusteellisesti voit luoda välimerellisen tunnelman Hruštšoviin. Tällaisessa sisustuksessa tulisi olla paljon astioita, tai pikemminkin keramiikkaa, jolla on merellinen teema. Myös taotut tuotteet ovat tervetulleita tänne, erilaiset autenttiset varastotilat - pienistä koreista suuriin.

   Mosaiikeilla koristellusta esiliinasta voi tulla tärkein sisustuselementti.

   Muuten, voit koristella pöydän mosaiikeilla (ja jopa rikkoutuneilla laatoilla) - se on erittäin mielenkiintoinen ja antaa miellyttävän viileyden huoneeseen. Jos käytetään tavallisia keittiökalusteita, on toivottavaa, että sen julkisivut käyvät ilman kiillotusta. Karkea puukeittiö on loistava ratkaisu.

   Makuuhuoneita

   Sen tulee olla mahdollisimman mukava. Jos makuuhuone on tilava ja suurilla ikkunoilla, on parempi olla keksimättä sitä. Kreikan suunta tarkoittaa valkoisia seiniä ja tummia puuhuonekaluja. Katto on myös valkoinen. Ruukut ja kylpyammeet sisäkasveilla eivät varmasti ole tarpeettomia.

   Italian suuntaan värit ovat yleensä suurempia. Hyvin usein makuuhuoneessa on vesiväri yhdessä valkoisen kanssa. Huonekaluista löytyy aina massiivinen sänky ja lipasto liinavaatteille. Suuri peili suuressa puukehyksessä on täydellinen ratkaisu makuuhuoneeseen. Lamput sängyn päällä, maalauksia - ei tarvitse säästää sisustuksessa.

   Lasten

   Siniset seinä- ja kattoverhoilut ovat suositeltavia. Kaikki mereen liittyvä sopii parhaiten tänne. Jos lapsi odotti näkevänsä My Little Pony- tai Marvel-sankarit -teeman, sinun on keskusteltava hänen kanssaan etukäteen vaihtoehtoisesta ratkaisusta. Taustakuva on mahdollista, varsinkin jos löytyy vaihtoehto lapsellisen miellyttävällä meriprintillä. Teema merirosvoseikkailut tai esimerkiksi pienet merenneidot ovat kompromissiratkaisu.

   Voit leikkiä merenkulkuteemalla mm. Sängyn valitseminen laivan muodossa koristeellisilla köysiportailla ja erilaisilla rohkeiden merimiesten ominaisuuksilla... Tässä tapauksessa lattia voidaan viimeistellä vaalealla laminaatilla, jonka päälle valkoinen ja sininen raidallinen matto asettuu mukavasti. On parempi ripustaa roomalaiset kaihtimet ikkunaan, jotka ulottuvat ikkunalaudalle. Mutta kaiken tämän suunnittelun yhteydessä on muistettava, että tilan ja tuoreuden tulee pysyä horjumattomana ehdolla kauniille välimerelliselle lastenhuoneelle.

   Olohuone

   On hyvä, jos olohuone on tilava, on hienoa, jos sen ikkunat ovat kaarevia. Viimeistelyssä käytetään usein kipsiä ja puuta. Seinät voidaan maalata yksinkertaisesti lämpimällä beigellä tai kermanväriseksi. Verhot on valittu kevyiksi ja ilmaviksi, jotta ne leijuvat miellyttävästi kadulta tulevan virkistävän tuulen alla. Ihannetapauksessa koko olohuoneen tulisi näyttää ikään kuin ikkunan ulkopuolelta tai kauniilta merinäköalalta tai vehreyteen upotetusta puutarhasta.... Jos onnistut luomaan sellaisen vaikutelman, kaikki onnistui.

   Ja tämä voidaan tehdä, vaikka todellisuudessa ikkunan ulkopuolella olisi Siperian pakkasia.

   Kauniita esimerkkejä

   Ja visuaalinen lisäys yleiskatsaukseen ovat esimerkkejä kauniista Välimeren tyylisistä sisustuksista, jotka inspiroivat designin uudistamista. Harkitse 15 valokuvamotivaatiota, jotka juhlistavat Välimeren tyyliä.

   • Esimerkki huoneesta, jossa ei ole väliä mitä ikkunan ulkopuolella on, se uppoaa Välimeren tunnelmaan, ympäröi sen viihtyisyydellä ja näyttää siltä, ​​että merituuli tunkeutuu huoneeseen.
   • Tyypillinen italialainen olohuone, tilava ja mukava, sopii perheiltoille, vieraiden vastaanottoon ja rentoutumiseen kaikissa muunnelmissaan.
   • Erittäin tunnelmallinen keittiö, josta on erittäin vaikea lähteä, kuinka kodikas ja mukava se on. Sinun tulee kiinnittää huomiota katon ja sinisellä maalattujen palkkien mielenkiintoiseen muotoiluun.
   • Jos olohuone on pieni mutta haluat silti esittää sen Välimeren tyyliin, sinun on etsittävä tällaisia ​​kompromissivaihtoehtoja. Erittäin tasapainoinen sisustus, rauhallinen ja samalla kevyt ja iloinen.
   • Kun haluat yhdistää Välimeren maalaismaiseen, saat jotain sellaista. Erittäin hyvä ratkaisu yksinkertaiseen maalaistaloon, joka ei teeskentele olevan mahtipontinen, mutta erittäin viihtyisä ja vieraanvarainen.
   • Yksinkertainen mutta tyylikäs ratkaisu kahden vyöhykkeen - keittiön ja olohuoneen - yhdistämiseen. Tässä sisustuksessa on yhdistetty kaikki, eikä se silti ole eklektinen. Yhtenäiset elementit ovat lattia ja katto, jotka yhdistävät saman tilan erilaiset osat.
   • Esimerkki siitä, kuinka Välimeren tyyli voi syntyä tavallisessa keittiössä Hruštšovissa. Ja hän kääntää huomion suotuisasti pois vaatimattomasta materiaalista.
   • Valoisa olohuone ei ole suurin, suuret ikkunat pelastavat päivän. Katto on tehty mielenkiintoisella tavalla ja potkurikattokruunu soittaa ilmeisesti tyylin mukana.
   • Olohuone maalaistalolle, täynnä kesää ja meren viileyttä, ja eri vuorokaudenaikoina se on erilainen valon leikin vuoksi. Tässä esimerkissä kuvat ovat uskomattoman hyvin valittuja.
   • Valoisa makuuhuone, jossa klassinen muotoilu ei kiistä moderneja sulkeumia, kuten televisiota - kaikki tuli yhteen. Mutta jotta plasma ei näytä vieraalta, idea mustalla takorautaisella päädyllä on hyvä.
   • Ja tämä vaihtoehto voidaan myös siirtää tyypillisten slaavilaisten asuntojen todellisuuteen. Peilatut kaapit ovat täydellinen löytö, ja väriyhdistelmä on tyylikkäästi valittu ja täydentää täydellisesti välimerellistä estetiikkaa.
   • Paljon valkoista, laatat lattialla, korituolit, karkeita huonekaluja - tyylin tyypilliset piirteet, joita ei ole vaikea luoda uudelleen, jos purat kuvan yksityiskohtaisesti.
   • Tämä makuuhuone on lähempänä Marokon suunta Välimeren tyyliin.

   Jos huone on suuri, siinä voi olla oikea takka tai liesi, mutta jäljitelmä muuttaa joskus tilaa paljon.

   • Italian sisustuksen loisto yhdessä yksinkertaisessa kuvassa - kaikki on sopusoinnussa täällä. Meriteeman värejä ei ole, mutta potkurikattokruunu vihjaa jo paikkaa, jossa on aina erittäin lämmintä ja mukavaa, jossa haluaa jäähtyä.
   • Monet ikkunat, jopa suuret, ratkaisevat huoneen valaistusongelman. Mutta jos tämä sisustus haluaa ilmetä tavallisen asunnon tavallisessa olohuoneessa, ikkunoiden sijasta, joita ei ole niin monissa ikkunoissa, voi olla peilikoristeisia lisäosia.

   Katso seuraavasta videosta 5 ideaa Välimeren tyyliin sisustukseen.

   ei kommentteja

   Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

   Keittiö

   Makuuhuone

   Huonekalut