Suomalaista tyyliä talon sisä- ja ulkosuunnittelussa

Sisältö
  1. Erityisiä piirteitä
  2. Kuinka rekisteröityä?
  3. Kauniita esimerkkejä

Suomessa on rakentamisessa omat perinteensä, täällä ihmiset kohtelevat luontoa kunnioittavasti ja huolella ja talot sopivat aina maisemaan. Asuinkohteita ei voi kutsua yksinkertaisiksi, avoimet terassit tuovat rakennuksiin väriä ja volyymia. Sisustus ei eroa monien lisävarusteiden läsnäolosta, taloustavaroita ei ole kasa.

Viihtyisyyttä tällaisissa taloissa luodaan puuverhouksen, pehmeiden ja himmeiden värien, tekstiilien ansiosta.

Erityisiä piirteitä

Suomalaistyylisillä rakennuksilla on omat yksilölliset ominaisuutensa. Talon pohjalle asetetaan pylväsmainen perustus - kun pilarit upotetaan maahan tiettyyn syvyyteen ja ne on yhdistetty välilevyllä. Tällaista perustaa tarvitaan helpotuksen tasoittamiseksi, koska rakentaminen suoritetaan usein kohteisiin, joissa maanpinnan taso laskee jyrkästi.

Suomessa on runsaasti luonnonkiviesiintymiä - hiekkakiveä, steatiittia, liuskekiveä. Sen avulla maaperä ja perusta vahvistuvat.

Talon tai asunnon sisustuksessa moderniin suomalaiseen tyyliin kivi ja puu ovat aina läsnä. Julkisivujen koristeluun, sisustukseen, puutarhan sisustamiseen - näitä materiaaleja on kaikkialla. Talon lähellä oleva tontti on välttämättä koristeltu kivillä lohkareiden tai lohkareiden muodossa. Aluksi saattaa tuntua, että tämä luonto on sisustanut kaiken niin kaoottisesti, mutta itse asiassa projektin ovat luoneet arkkitehdit ja suunnittelijat.

Ulkotakka on toinen tyylin erottuva piirre. Ulkotakka asennetaan useimmiten pääsisäänkäynnille. Takan ympärillä tai lähellä on terassi.

Kuinka rekisteröityä?

Suomalaistyylistä maalaistaloa sisustettaessa tärkeintä on, että kaikki asusteet yhdistyvät harmonisesti toisiinsa. Vaikka on yleisesti hyväksyttyä, että käsintehtyjä asioita käytetään sisustukseen, voit noutaa onnistuneesti nykyaikaisia ​​taloustavaroita, jotka on luotu uusimmalla tekniikalla.

Uuni tai tulisija on pääkohta, josta talon korjaus ja koristelu alkaa. Suomalaiset rakastavat klassisia tulisijoja, mutta mieluummin niihin kuitenkin antiikkisia tulisijoja, jotka löytävät paikkansa sekä keittiössä että toimistossa. Kotiäidit joskus jopa leipovat leipää tällaisissa uuneissa.

Jo nimi "Suomalainen talo" viittaa siihen, että huoneessa tulisi olla paljon tilaa ja valoa. Vaalea puu, monet taotut lamput ja peilit, jotka on koristeltu hopealla - tässä sinun on tarkkailtava mittaa, jotta muotoilu pysyy hienona. Kalusteet ovat myös vaaleita värejä, ja kirjojen ja esineiden kaapit ovat puisia ja massiivisia.

Ulkopuoli

Talon puinen sisustus ulkopuolelta mahdollistaa paljon säästöä ja runkotekniikkaa hyödyntävän rakentamisen ansiosta rakennus pystytetään mahdollisimman nopeasti.

Rakenteet tehdään pääasiassa puusta. Profiloidun liimamateriaalin ominaisuudet sopivat ympärivuotiseen käyttöön, puu ei halkeile ja muotoile.

Perinteisessä suomalaistyylisessä talossa on yksi asuinkerros ja harjakatto. Kuluttajan pyynnöstä suunnittelijat ja arkkitehdit suunnittelevat toisen kerroksen, terassin, saunan tai saunan.

Melko usein suomalaiseen tyyliin alkoivat liittyä panoraamaikkunat. Tällainen lasitus sallii valon tunkeutua taloon mahdollisimman paljon. Ulkopuolella ikkunoiden verhoiluissa on melkein aina visiirit.

Sisustus

Puulla on oma mielenkiintoinen rakenne, se on lämmin ja mukava materiaali. Jos haluat pehmentää tätä pintaa vielä enemmän, voit käyttää mattaväriä.

Suomalaistyylinen asunto tai talo on sisältä aina lähes tyhjä - suuri määrä pieniä osia ja huonekaluja ei ole hyväksyttävää. Käsintehdyt asiat, jotka siirretään sukupolvelta toiselle, auttavat sisustamaan huoneen oikein. Erilaisia ​​posliinista tai savesta valmistettuja hahmoja, kudottuja lautasliinoja tai mattoja - jokaisella tällaisella esineellä on oma historiansa.

Perinteisiä värejä ovat sininen, valkoinen, vihreä ja harmaa. Useimmiten niitä käytetään taustana, jolle loput ideat muodostuvat myöhemmin. Kirkkaita ja tarttuvia värejä ei käytetä.

Modernissa suomalaisessa sisustuksessa voi usein havaita erilaisia ​​ristiriitaisuuksia. - esimerkiksi yksinkertainen antiikki sohva valtavan elokuvateatterin edessä. Tai sähköllä toimiva takka, ja lähellä on kasa polttopuita koristeeksi.

Kaikki vapaa tila tulee käyttää järkevästi, eikä sitä saa täyttää kaikenlaisilla huonekaluilla. Esimerkiksi käytännöllinen kulmakaappi sopii täydellisesti huoneen nurkkaan.

Myös lastenhuone voidaan sisustaa suomalaiseen tyyliin. Tässä suunnittelu ei tarkoita selkeää kaavoitusta, varsinkin jos huoneessa asuu kaksi lasta. Väliseiniä ei tarvitse asentaa, ratkaisu on jakaa vyöhykkeisiin värin mukaan - seinät, lattia, erilaiset matot. Jos alue ei ole kovin suuri, kannattaa katsoa tarkemmin kompakteja huonekaluja. Lastenhuone, jossa kerrossänky, yksi vaatekaappi kahdelle, pieni pöytä ja tuolit jättävät lapsille tarpeeksi tilaa leikkiä.

Suomalaiset saunat ansaitsevat erityistä huomiota - ne ovat suosittuja kaikkialla maailmassa. Niiden tärkein ero yksinkertaisiin kylpyihin ja saunoihin on ilma. Täällä se on kuivaa ja voi saavuttaa lämpötilan 120-130 ° C. Luutoja ei käytännössä käytetä, harvoissa tapauksissa ne voidaan valmistaa koivusta tai katajasta. Tynnyrin muodossa olevasta saunasta on tullut epätavallinen ja kysytty, tämä muotoilu lämpenee erittäin nopeasti.

Suomessa sauna on välttämätön osa kulttuuria, joten se voidaan asentaa paitsi omakotitaloihin, myös asuntoihin. Jos suomalaisessa perheessä vieras kutsutaan lämmittelemään saunaan, se on merkki kunnioituksesta ja täydellisestä luottamuksesta.

Kauniita esimerkkejä

Harkitse useita epätavallisia tilojen suunnitteluvaihtoehtoja.

  • Melko kodikas keittiön suunnitteluvaihtoehto, jota jokainen perhe arvostaa. Haluat viettää koko elämäsi tällaisen pöydän ääressä.
  • Ensi silmäyksellä suomalaistyyliset makuuhuoneet ovat melko yksitoikkoisia, joista puuttuu kirkkaita yksityiskohtia. Mutta tästä huolimatta huone on erittäin valoisa ja siisti.
  • Lastenhuone voidaan sisustaa samanlaisilla väreillä, mutta lisää kirkkaat tuolit tai matto lasten viihtyvyyden lisäämiseksi. Mutta jopa ilman tätä, jokainen lapsi arvostaa tätä tyyliä.
  • Kylpyhuone on vaikuttava. Useimmissa venäläisissä taloissa seinät on laatoitettu, mutta täällä on vain puuta.
  • Kaunis ulkomuoto on myös tärkeä. Suomalaistyyliset talot näyttävät yleensä tältä.

Katso seuraavasta videosta, miltä suomalainen 196 m2 runkotalo näyttää.

ei kommentteja

Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

Keittiö

Makuuhuone

Huonekalut