Art deco -taloja

Sisältö
 1. Suunnitteluominaisuuksia
 2. Viimeistelymateriaalit ja värit
 3. Huonekalut ja sisustus
 4. Esimerkkejä projekteista

Art deco -muotoilun suunta sai alkunsa Ranskasta 1920-luvulla. viime vuosisadalla ja tuli nopeasti suosituksi kauas maan rajojen ulkopuolella. Tyypillistä tälle tyylille on värien ja tekstuurin rikkaus, odottamattomat geometriset muodot ja rikas koristelu. Art Deco esittelee glamouria yhdistettynä tekniseen kehitykseen, kaikki suunnitteluratkaisut erottuvat korkeasta vastaanottavaisuudesta kaikenlaisille sisustusinnovaatioille.

Suunnitteluominaisuuksia

Ensimmäistä kertaa muodikkaasta art decon suunnasta alettiin puhua Ranskassa viime vuosisadan alussa ja jo 20-30-luvuilla. se voitti nopeasti fanien armeijan. Sen nimi on käännetty ranskasta "koristetaiteena". Tämä on erittäin ilmeikäs ja siro tyyli, jonka ansiosta elävä sisustus näyttää ylelliseltä, hienostuneelta ja rikkaalta. Juuri tämä ilmapiiri oli ihmisille niin tarpeellinen 1930-luvun lopulla, kun ihmiset olivat kyllästyneet köyhyyteen ja muihin suuren laman seurauksiin.

Tässä tyylisuunnassa yhdistyvät harmonisesti lakoninen primitivismi ja ylellisyys, kromattu metalli ja puu, funktionalismi ja kevytmieliset jazz-motiivit. Tämän tyylin vakioesimerkki oli 5 tähden hotellien, arvostettujen ravintoloiden ja joidenkin muiden tuon ajan muodikkaiden paikkojen sisustus. Tämä tyyli ei kuitenkaan ollut läheskään edullinen kaikille, vain varakkaat ihmiset pystyivät toteuttamaan sen käytännössä; tavallisille amerikkalaisille pienten asuntojensa kanssa tämä malli ei ollut saatavilla. Art Deco on tunnistettavissa seuraavista ominaisuuksista:

 • lakoninen geometria;
 • epäsymmetria, katkoviivat ja siksak-viivat;
 • kalliiden pintamateriaalien käyttö;
 • koriste-elementtien näyttävä loisto;
 • runsaasti metallia ja peilejä;
 • norsunluun, lasimosaiikin, moniväristen lasimaalausten, kalliiden kristallien, jalopuun ja ylellisten astioiden käyttö;
 • villieläinten nahkojen esiintyminen sisällä: antilooppi, tiikeri tai karhu;
 • eksoottiset naamarit, rummut ja hahmot;
 • runsaasti kiiltoa pinnoilla.

Viimeistelymateriaalit ja värit

Tällaiset tyylikkäät sisätilat vaativat talossa sopivan pintakoristelun. Lattianpäällysteenä käytetään yleensä jalopuusta valmistettua parkettia. Viimeistely mustavalkolaatoilla tai luonnonkivellä on yleistynyt. Nykyaikaisissa sisätiloissa on sallittua käyttää linoleumista tai laminaatista valmistettuja parkettilevyjä.

Sata vuotta sitten katto rapattiin valkoiseksi ja koristeltiin kipsilistalla. Nykyään Art Deco suosii PVC:stä tai kipsilevystä valmistettuja monitasoisia rakenteita, ja stukkomuovaus muodostetaan polystyreeni- tai polyuretaanimateriaaleista. Venytyskattojen asentaminen on sallittua - tässä tapauksessa ne on maalattava valokuvatulostuksella.

Seinien sisustamiseen on monia mielenkiintoisia vaihtoehtoja, useimmiten se on koristekipsi tai verhot silkkitapetilla. Jälkimmäisessä tapauksessa käytetään materiaalia, jossa on painatuksia aasialaisten hieroglyfien, afrikkalaisten koristeiden teemalla, geometrinen painatus on yleistynyt. Joissakin sisätiloissa pinnat on koristeltu koristeellisilla puupaneeleilla. Niiden tulee olla yksivärisiä, maalattuja huomaamattomilla sävyillä.

Art deco -sisustusten ikkunat ovat suuret ja antavat paljon valoa, mieluiten puukehyksissä. Ikkuna-aukot on koristeltu lähes painottomalla läpinäkyvällä tyllillä, ja yöllä ne suljetaan tiheillä raskailla verhoilla.

Huonekalut ja sisustus

Mitä tulee huonekaluihin, Art Decon pääperiaate on maksimaalinen kurinalaisuus kaikessa. Tasaisten linjojen sijaan - terävät ja vanhan ajan yleisten sijaan kukkakoristeet - geometriset ja abstraktit kuviot. Mikään sisustussuunnittelu ei ole täydellinen ilman muotojen, kuten neliön, kuution, ympyrän ja pallon käyttöä. Ei ole sattumaa, että huonekalut usein toistavat näiden muotojen ääriviivat. Huonekalujen julkisivut on viimeistelty mustalla helmiäislakalla, saa käyttää kullattua tai kromattua metallia, norsunluuta ja aitoa nahkaa.

Etniset motiivit ovat varmasti läsnä sisustuksessa. Veistetyt arkut, kiinalaiset väliseinät, itämaiset käsintehdyt matot, afrikkalaiset hahmot, rummut, naamarit sekä villieläinten nahat yleistyivät. Viime vuosisadan alun arkeologiset löydöt heijastuivat tyylin muodostumiseen. Näin sisustussuunnitteluun ilmestyi muinaisen Egyptin, Rooman, Babylonin ja Assyrian taiteen elementtejä, ja atsteekkien ja inka-koristeet eivät ole läheskään harvinaisia.

Esimerkkejä projekteista

Itse asiassa art deco -tyylisen asuinrakennuksen sisustuksessa yhdistyvät ulkoinen loisto, muinaisten sivilisaatioiden perinteet ja teknisen kehityksen saavutukset. Luksus ei piile vain erilaisten viimeistelymateriaalien käytössä, vaan myös rikkauden visuaalisessa vahvistuksessa, joka ilmenee rikkaina ja eloisina koriste-elementteinä.

ei kommentteja

Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

Keittiö

Makuuhuone

Huonekalut