Kaikki yksikerroksisista chalet-tyylisistä taloista

Sisältö
 1. Erikoisuudet
 2. Projektit
 3. Materiaalit (muokkaa)
 4. Väripaletti
 5. Kauniita esimerkkejä

Chalet-tyylinen talo on houkutteleva ratkaisu. Tämä asunto muistuttaa venäläiselle tuttua dachaa. Puun ja kiven yhdistelmä rakennuksessa luo miellyttävän ilmeen. Lisäksi talo on yleensä melko tukeva ja lämmin.

Erikoisuudet

Mökkitalot ovat peräisin vuoristoisesta Sveitsistä, ja ne oli tarkoitettu paimenille. Nämä asunnot olivat kooltaan pieniä, ja ne rakennettiin vuoristoalueilla eniten saatavilla olevista materiaaleista - kivestä ja puusta.

Moderni chalet-tyylinen talo on pieni mutta viihtyisä asuintila.

Tällainen rakenne sopii paitsi kesämökki (kausiluonteinen) taloksi, myös asumiseen ympäri vuoden. Tämä johtuu luonnollisten kestävien materiaalien (puu, kivi) käytöstä, jotka voivat suojata tuulelta, sateelta ja kosteudelta. Puun ja kiven lisäksi nykyaikaiset valmistajat tarjoavat muita luotettavia materiaaleja. Mutta riippumatta siitä, mistä materiaalista chalet-talo on valmistettu, tärkeintä on luoda harmoninen ja kätevä rakennuksen jokaisessa mielessä, joka sopii mukavaan oleskeluun.

Projektit

Kun hyväksyt taloprojektin, sinun tulee ensinnäkin kiinnittää huomiota siinä tarvittaviin elementteihin. Chalet-tyylin avulla voit rakentaa asuinrakennuksen omistajan tarvitsemalla tavalla. Perinteisesti tällaisten rakennusten perustus ja alakerta on tehty kivestä ja yläkerta puusta. Tämä johtuu vuoristoalueiden olosuhteista ja mahdollisista riskeistä (maanvyörymät, kiven huuhtoutuminen jne.).

Mitat (muokkaa)

Talojen pinta-ala voi olla mikä tahansa. Parhaaksi vaihtoehdoksi pidetään rakennusalaa 150-200 neliömetriä. Sisustuksen asettelu ei vaikuta tyyliin millään tavalla, mutta älä unohda, että lomamökit ovat tilavia, mutta eivät suinkaan valtavia taloja.

Yksikerroksisia taloja voidaan rakentaa ullakolle. Ja jos perhe loppujen lopuksi on suuri, toisen kerroksen laite olisi hyvä ratkaisu. Tämän tyyppiseen asuntoon ei pidä suunnitella yli kahta kerrosta - tämä on jo ylivoimaista chalet-tyylille.

Autotalli

Auton omistajilla tulee ehdottomasti olla autotalli. Se on kätevä sekä pysäköintiin että työkalujen säilyttämiseen.

Autotalli voidaan liittää asuinrakennukseen tai irrottaa.

Jos valinta osui laajennukseen, sinun on huolehdittava siitä, että sen portit ja viimeistelyt ovat sopusoinnussa talon kokonaiskonseptin kanssa.

terassi

Riippumatta rakennuksen sisällä vietetystä ajasta, terassi on hyvä vaihtoehto ulkoiluun hyvällä säällä. Mökki-tyyliin soveltuu myös terassi, jossa on grilli, ystävien kanssa tapaamiseen ja lasten leikkeihin. Terassi voi olla minkä kokoinen tahansa, mutta on tärkeää, että koko rakennus näyttää harmoniselta.

Suunnitteluvaiheessa on tärkeää määrittää, kuinka monta kylpyhuonetta, makuuhuonetta ja muuta huonetta tarvitaan mukavaan oleskeluun. Tarveanalyysin jälkeen voit hyväksyä projektin.

Materiaalit (muokkaa)

Nykyaikaiset valmistajat tarjoavat seuraavat materiaalit chalet-tyylisten talojen rakentamiseen:

 • puutavara;
 • tiili;
 • puu;
 • vaahto lohkot;
 • kevytbetoni.

Tiili- ja puutalot ovat erityisen kiinnostavia. Tiilirakennus on täydellinen yhdistelmä hintaa ja laatua, ja puuelementtien lisääminen julkisivuihin luo halutun tyylin.

  Rakenne kestää kaikkia sääolosuhteita: sadetta, lunta, pakkasta, lämpöä, korkeaa kosteutta, voimakkaita tuulenpuuskia. Ja myös ennen materiaalien valintaa kannattaa miettiä taloa, josta on rakennettu lokit... Hirsit sopivat ihanteellisesti maalaistalojen rakentamiseen. Puu säilyttää täydellisesti sekä lämmön että viileyden.

  Talot rakennetaan nopeimmin vaahtopaloista tai hiilihapotetusta betonista. Mutta niillä on myös monia haittoja, etenkin alueilla, joilla on vaikea ilmasto.

  Väripaletti

  Ennen chalet-tyylisen talon rakentamista kannattaa miettiä, mihin sävyyn se viimeistellä. Tässä muutamia vinkkejä.

  • Julkisivuille on parempi valita luonnolliset värit: cappuccino, kastanja, kaakao, karamelli, kullanruskea, pronssi, beige, harmaa, meripihka, savuinen, tina, puuhiili, rauta, teräs ja muut ruskean ja harmaan sävyt.
  • Chalet-tyyliin sisustukseen vaaleat, luonnolliset värit ovat parempia: beige, norsunluu, ruusukulta, norsunluu, taivaansininen, valkoinen, vaaleanharmaa.

  Kauniita esimerkkejä

  Kun harkitset tämän tyylisiä taloja, kiinnitä huomiota useisiin mielenkiintoisiin vaihtoehtoihin.

  Tyylikäs vaaleasta puusta valmistettu chalet-talo, jossa on terassi ja suuret ikkunat.

  Tummasta kivestä ja puusta valmistettu talo, jossa on useita erillisiä sisäänkäyntiä ja takaterassi.

  Pieni chalet-tyylinen kesämökki kevytbetonista ja tiilistä.

  Katso alta yleiskatsaus chalet-tyylisestä talosta.

  ei kommentteja

  Kommentti lähetettiin onnistuneesti.

  Keittiö

  Makuuhuone

  Huonekalut